Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7880 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כאשר מעמים אורות כלומר מעביר מאורות נמוכים לגבוהים ולהפך מה הפעולה בטכנית שמתבצעת?

שמעתי שזה לא שהאורות באמת נעשים חזקים יותר אלא שיש משהו שמשנה את הזוית של האורות לכיוון הכביש. אמת?

בתודה מראש דן

פורסם

הכל נכון.

(1)התאורה כן נעשית חזקה יותר ע"י שינוי חוט הלהט בנורה.

(2)זוית התאורה אכן משתנה בעזרת עדשת הפנס.

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

זה נכון לגבי פנס שיש בו רק נורה אחת.

למשל אצלי במאזדה 626 הפנס פנוי משני חלקים, אחד אור דרך רגיל, שניתן לכוונן לגובה, והשני זה רק אור גבוהה, שנדלק חזק ויותר גבוהה מהזווית של האור הרגיל, כלפי מעלה.

הלוגו של רוב מכוניות העל הוא חיית בר. יגואר, למבורגיני, פרארי, רק פג'ו האגדית יש לה אריה, בגלל זה פג'ו בעייני היא מכונית על.

פורסם
הכל נכון.

עמית

לא הבנתי, הפעולה הזו נקראת עמעום?

זה חוקי להבהב עם אורות גבוהים במקרה הצורך? נאמר אם מישהו גולש לצומת ולא שם לב אליי?

זה הרבה יותר טוב מצפצוף! ואני מדבר על 2 הבהובים קצרים לא על הדלקת אורות גבוהים לזמן ארוך.

יוסי.

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם
לא הבנתי, הפעולה הזו נקראת עמעום?

זה חוקי להבהב עם אורות גבוהים במקרה הצורך? נאמר אם מישהו גולש לצומת ולא שם לב אליי?

זה הרבה יותר טוב מצפצוף! ואני מדבר על 2 הבהובים קצרים לא על הדלקת אורות גבוהים לזמן ארוך.

יוסי.

אתה צודק בהחלט ! שני הבהובים קצרים עם אורות גבוהים ברוב המקרים עדיפים בהרבה על צפצןף, שאותו אפשר לפעמים לא לשמוע, אם נגיד לנהג האחר יש מוזיקה בווליום גבוה, אבל זה בעיקר מעצבן בארצנו, שכל הנהגים כאן מצפצפים בלי הפסקה.

פורסם
אתה צודק בהחלט ! שני הבהובים קצרים עם אורות גבוהים ברוב המקרים עדיפים בהרבה על צפצןף, שאותו אפשר לפעמים לא לשמוע, אם נגיד לנהג האחר יש מוזיקה בווליום גבוה, אבל זה בעיקר מעצבן בארצנו, שכל הנהגים כאן מצפצפים בלי הפסקה.

צודק, לפעמים זה באמת עדיף מצפצוף (אצלי הלחצן של הצופר בהגה והוא יותר נוקשה מאשר במכוניות חדשות- על הידית השמאלית) וזה יותר נגיש ויותר נוח (מבחינתי לפחות).

סוד קטן? אני יודע שתרדו עליי בגלל זה וזה יכול להיות שרשור הטפה, אבל בכל זאת אני חייב לשתף!

נסעתי בכיכר ליד הבית שלי.. ופתאום התפרצה לכיכר אישה (עם הקסרה החדשה)! (מה שהיא עשתה זה לא לא נתנה זכות קדימה אלא ממש התפרצה במהירות וחוסר אכפתיות לצומת!).

ישר לחצתי על הברקס והגעתי למצב של עצירה, צפצפתי לה תוך כדי העצירה והיא אפילו לא הסתכלה הצידה! פשוט המשיכה ישר, כאילו היא נוהגת לבד.

נסעתי מאחריה הבהבתי לה 2 הבהובים קצרים כדי שתבחין בי ואולי אוכל לומר לה שתזהר בפעם הבאה ועדיין לא התייחסה, (במחשבה שניה לא היה כדאי לה לעצור בצד לאחר הקריאות שלי:evil: ).

חשבתי לעצמי, לא נתנה זכות קדימה? לא התייחסה? אני אהיה מניאק!

נסעתי מאחריה למשך 200 300 מטרים עם אורות גבוהים, עד שהייתי צריך לקחת פרסה.

לא ראיתי את התגובה שלה מכיוון שהיא המשיכה לנסוע ישר.

אולי לא הייתי צריך לעשות זאת אבל מילא אם היא נכנסה בטעות וחשבה שתספיק. אבל היא נכנסה במהירות לצומת וגם לא התייחסה אליי ולעצירה שלי, היינו מאוד קרובים לתאונה!

יש לי 5 חודשים רשיון בערך, ויש לי אינסוף סיפורים כאלה על נהגים ישראלים, (אני לא מתכחש אני אחד מהם, על כל צידי האמירה).

אך...למה לא בריטניה, למה לא בריטניה... (בלחן של: "למה לא אוגנדה...").

יוסי.

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם
צודק, לפעמים זה באמת עדיף מצפצוף (אצלי הלחצן של הצופר בהגה והוא יותר נוקשה מאשר במכוניות חדשות- על הידית השמאלית) וזה יותר נגיש ויותר נוח (מבחינתי לפחות).

סוד קטן? אני יודע שתרדו עליי בגלל זה וזה יכול להיות שרשור הטפה, אבל בכל זאת אני חייב לשתף!

נסעתי בכיכר ליד הבית שלי.. ופתאום התפרצה לכיכר אישה (עם הקסרה החדשה)! (מה שהיא עשתה זה לא לא נתנה זכות קדימה אלא ממש התפרצה במהירות וחוסר אכפתיות לצומת!).

ישר לחצתי על הברקס והגעתי למצב של עצירה, צפצפתי לה תוך כדי העצירה והיא אפילו לא הסתכלה הצידה! פשוט המשיכה ישר, כאילו היא נוהגת לבד.

נסעתי מאחריה הבהבתי לה 2 הבהובים קצרים כדי שתבחין בי ואולי אוכל לומר לה שתזהר בפעם הבאה ועדיין לא התייחסה, (במחשבה שניה לא היה כדאי לה לעצור בצד לאחר הקריאות שלי:evil: ).

חשבתי לעצמי, לא נתנה זכות קדימה? לא התייחסה? אני אהיה מניאק!

נסעתי מאחריה למשך 200 300 מטרים עם אורות גבוהים, עד שהייתי צריך לקחת פרסה.

לא ראיתי את התגובה שלה מכיוון שהיא המשיכה לנסוע ישר.

אולי לא הייתי צריך לעשות זאת אבל מילא אם היא נכנסה בטעות וחשבה שתספיק. אבל היא נכנסה במהירות לצומת וגם לא התייחסה אליי ולעצירה שלי, היינו מאוד קרובים לתאונה!

יש לי 5 חודשים רשיון בערך, ויש לי אינסוף סיפורים כאלה על נהגים ישראלים, (אני לא מתכחש אני אחד מהם, על כל צידי האמירה).

אך...למה לא בריטניה, למה לא בריטניה... (בלחן של: "למה לא אוגנדה...").

יוסי.

על זה אומרים:

על הכביש על תהיה צודק, תהיה חכם.

Omnia mea mecum porto

פורסם

צודק מי שכתב מעליי, אל תהיה צודק, תהיה חכם.

לדעתי זה היה מיותר. וחוץ מלהרגיע אותך שאתה "מחזיר" לה, אני חושב שהיא בכלל לא הרגישה שאתה עם אורות גבוהים (אם היא נכנסה לכיכר בלי בכלל לשים לב, אני בטוח שבמראות היא גם לא ממש הסתכלה...).

הכי טוב, פעם הבאה, לספור עד 10

ולהחליט שאתה לא עושה שום דבר (חס וחלילה אתה יכולת לסנוור אותה ולגרום לתאונה...)

אח"כ תראה שאתה שמח עם עצמך שלא הוצאת את העצבים שלך עליה.

ואם כולם יתחילו לא להתעצבן אחד על הטעויות של השני, תוכל להמשיך לשיר למה לא בריטניה..

:)

סער

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
כאשר מעמים אורות כלומר מעביר מאורות נמוכים לגבוהים ולהפך מה הפעולה בטכנית שמתבצעת?

שמעתי שזה לא שהאורות באמת נעשים חזקים יותר אלא שיש משהו שמשנה את הזוית של האורות לכיוון הכביש. אמת?

בתודה מראש דן

יש שני פנסים, גבוה ונמוך, שונים בעצמת התאורה ובכיוון.

גם במכוניות שבהן יש נורה עם חוט כפול, לזה של האור הגבוה יש רפלקטור שמשנה את כיוון האור, כך שטכנית מדובר בשני פנסים נפרדים.

הפעולה הטכנית היא העברת המגע בין חוטי הלהט, או בין הנורות השונות.

dirty old man

need love too

פורסם
הכל נכון.

עמית

מה שעמית כתב נכון לגבי פנסי הלוגן, המותקנים ב-98% מכוניות על הכביש.

אומנם, פנסי קסנון עובדים אחרת: יש להם תריס מול הנורה שמגבילה את כמות האור היוצא לפי הצורך: אור קרוב / רחוק.

לפעמים, במקום תריס, זזה הנורה עצמה יחסית לרפלקטור.

Spirit In The Dark

פורסם
מה שעמית כתב נכון לגבי פנסי הלוגן, המותקנים ב-98% מכוניות על הכביש.

אומנם, פנסי קסנון עובדים אחרת: יש להם תריס מול הנורה שמגבילה את כמות האור היוצא לפי הצורך: אור קרוב / רחוק.

לפעמים, במקום תריס, זזה הנורה עצמה יחסית לרפלקטור.

מה???

פעם ראשונה שאני שומע על פטנט כזה....תפרט בבקשה, באיזה רכב מותקן?

פורסם
הכל נכון.

עמית

לא בהכרח חזקה יותר. אצלי ברכב יש 2 H7 מכל צד. ארבעתן 55W.

בנורות H4 עם 2 חוטי להט יש 55W ו-60W.

+5 וואט לא נראה לי כזה משנה, מה שקובע זו בהחלט זוית התאורה. :-)

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

סליחה שאני מתעלק על השירשור,היום הייתי בכיוון אורות (אור המעבר היה גבוה מדי וסינוור)

המוסכניק אמר לי שיש בעיה,והיא שכאשר אני מעביר מאור המעבר לאור דרך לא מתשנה חוט הלהט,אל מתווסף אחד,והוא אמר שזה גורם לנורה להישרף יותר מהר,שאם יש צדק בדבריו??

Fiat Tipo Media 1.4Ei 1994

Citroen Xsara 2001 1900 Diesel

Opel Corsa 2000 1200

פורסם
סליחה שאני מתעלק על השירשור,היום הייתי בכיוון אורות (אור המעבר היה גבוה מדי וסינוור)

המוסכניק אמר לי שיש בעיה,והיא שכאשר אני מעביר מאור המעבר לאור דרך לא מתשנה חוט הלהט,אל מתווסף אחד,והוא אמר שזה גורם לנורה להישרף יותר מהר,שאם יש צדק בדבריו??

עד כמה שידוע לי, בהונדה 92-95 עם נורה מסוג H4, אם אתה רק מחזיק את הידית של אור הדרך (במטרה להבהב) אז 2 חוטי הלהט ידלקו. אם אתה עובר לנסיעה עם אורות דרך על ידי משיכה הידית ועזיבתה, חוט הלהט של אור המעבר יכבה ורק חוטי הלהט של אורות הדרך ידלקו.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם
מה???

פעם ראשונה שאני שומע על פטנט כזה....תפרט בבקשה, באיזה רכב מותקן?

עוד בזמן כתיבת הודעה ראשונה ניסיתי למצוא שרטוט שמראה את שתי השיטות. ראיתי אותו ברשת כמה ימים לפני כן. אמשיך לחפש, ואם אמצא - אקפיץ את השירשור.

טכנית, בניית פנס עם תריס אינה מסובכת מבחינה טכנית, ורב הפנסים ה"חכמים" של הופעות ודיסקו עובדים בשיתה הזאת.

לב

Spirit In The Dark

• תוכן חדש...