Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קניית נכס

bkantor
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4489 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

נדרשת עזרתכם בנושא: קנית נכס.

מעוניין לקנות דירה עד סכום של 800K, כאשר נכון לעכשיו הדירה תהיה מושכרת עד שאני אצטרך לעבור אליה או למכור אותה.

ההתבלטות:

לקנות דירה יד 2, 3 חדרים בכרמיאל (בעוד שנה יהיו הטבות מס)

לקנות דירה יד 2, 4 חדרים במגדל העמק (ישאר עודף מהסכום).

לקנות דירה מקבלן, 3 חדרים במגדל העמק.

עזרתם בבקשה!!

הכל לרכב

חנות אודיו ואביזרים לרכב

תחפשו אותנו בעמוד הפייסבוק - הכל לרכב

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אתה קונה כרגע ומשכיר כי אתה מניח שהמחירים יעלו? שים לב שהמחירים בשיא היסטורי (זה לא עניין של פרשנות, אלא של מספרים מוחלטים) והתשואה על השכירות נמוכה יחסית לעלויות הקניה.

כמה שאלות:

1. כמה מהסכום אתה מתכוון לקחת במשכנתא?

2. בכמה אתה חושב שתשכיר את הדירה בזמן שאתה לא שם?

3. מה ההנחה שלך לגבי מחיר הדירה בעוד שנה?

4. האם יש לך כבר דירה אחת בבעלותך? (מה שעשוי לחשוף אותך למיסוי שונה)

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

שאלה קטנה בנושא, אמנם אף אחד פה לא נביא אבל בטח יש איזה מגמה \ תחזית לאן שוק הנדל"ן הולך..

האם זה הזמן להשקיע בנכס (אם מתוכננת עלייה נוספת) או להמתין לירידת מחירים (אם תהיה בכלל בשנה\שנתיים הקרובות)?

פורסם

מורגשת מעט ירידה בשוק לעונת שנה שעברה. המחירים במבוקשים עדיין גבוהים אבל מחירי הסגירה בפועל נמוכים יותר. אף אחד לא יודע לאן השוק הולך. הממשלה לא באמת מנסה להוריד את מחירי הדירות ולא קורה שום דבר בכיוון. אני מניח שבסופו של דבר המחירים כן יירדו, אבל ייקח עוד ברבה זמן בשביל זה

פורסם

למה לא בית נורמלי? במחיר הזה זה ובאזורים מסוימים אפשרית בנייה עצמית.

אני כרגע גם מנסה את מזלי, נדחתי כבר משני מכרזים רק כי אני רווק, אם אתה נשוי זו בהחלט אופציה!

חבר טוב נמדד בכמה השקעה הוא מנער את הרגליים לפני שהוא נכנס לך לאוטו.

פורסם
שאלה קטנה בנושא, אמנם אף אחד פה לא נביא אבל בטח יש איזה מגמה \ תחזית לאן שוק הנדל"ן הולך..

האם זה הזמן להשקיע בנכס (אם מתוכננת עלייה נוספת) או להמתין לירידת מחירים (אם תהיה בכלל בשנה\שנתיים הקרובות)?

ובנתיים בשנה וחצי האחרונות מאז שקניתי את הדירה אחרי כל נבואות הזעם:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4491381,00.html

המחירים באיזורי (הרצליה) עלו ב10% (גם לפי מחירי סגירה במפה ברחובות סביבי - ונמכרו לא מעט דירות)

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

שנה וחצי זה מעט מאוד זמן כשמדובר בנדל"ן. אלא אם קנית את הדירה בשביל לעשות רווח מהיר, זה חסר משמעות לחלוטין - בוודאי אם אתה מממן את הדירה עם משכנתא ל20-30 שנה.

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

פורסם

אכן , לא קניתי לעשות רווח , מצד שני - גם לפי התנהלות המדינה , הפשרת קרקעות והזמן שיקח להקים באיזורי עתודות דיור רציניות - גם ל10 שנים הקרובות אין כ״כ צפי לשינוי.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
אכן , לא קניתי לעשות רווח , מצד שני - גם לפי התנהלות המדינה , הפשרת קרקעות והזמן שיקח להקים באיזורי עתודות דיור רציניות - גם ל10 שנים הקרובות אין כ״כ צפי לשינוי.

מחירי הדיור לא עלו בגלל שאין דירות, ומחירי הדיור לא ירדו בגלל שיש דירות. זה לא שהלוחות ריקים. הזמן הממוצע למכירת דירה עדיין מגיע לחודשים במקרים רבים.

יש גורמים כמו משקיעים עם מספר דירות, כמו פרוייקטים חדשים עליהם יושבים קבלנים ומממנים באשראי, וכמו זוגות שמינפו את עצמם הרבה מעבר לרצוי ועכשיו נמצאים במצב כלכלי פגיע.

מה שאני יודע הוא:

1. הדיור בישראל, ביחס להכנסה, הכי יקר בעולם המערבי;

2. חצי מהפרסומות ומשלטי החוצות נוגעים בנדל"ן;

3. נטל ההלוואת על משקי הבית עולה בחדות, בראש ובראשונה בשביל לממן נדל"ן (המשכנתאות מתארכות, הורים לווים מקרנות הפנסיה שלהם ונותנים לילדים את הכסף שחסכו לעת זקנה בשביל לממן דירה);

4. התשואה על שכירות כיום נמוכה מ2008 בגלל שמחירי השכירות לא עולים (הציבור נמצא בקצה גבול היכולת);

5. בנק ישראל הגביל את תנאי לקיחת המשכנתא מספר פעמים מאז 2008, וגרם לאנשים להביא יותר כסף מהבית בשביל להעביר את הסיכון אליהם במקום אל המערכת הבנקאית;

6. כלכלה היא דבר מחזורי.

אולי המחירים ימשיכו לעלות. כנראה שהם ימשיכו. לממשלה קשה עד בלתי אפשרי לטפל כירוגית במחירי הדיור בלי לגרום להתמוטטות השוק. בנקודה כלשהי המגמה תתהפך, וככל שהמחירים יעלו במשך יותר זמן (קרי הציבור יהיה ממונף יותר, כי הכסף הריאלי ממזמן מוצה עד תום), השחיטה תהיה יותר נוראית.

אולי ישראל לא כפופה לאף הגיון כלכלי וחסינה מפני משברים. לך תדע. אבל בעוד שקניית דירה למגורים היא בראייה של עשורים קדימה (ומי יודע מה יהיה), מה שפותח השרשור רוצה לעשות הוא ספקולציה של שנה וחצי שלוקחת עמדה מאוד ברורה על כך שהמחירים ימשיכו לעלות, וכנראה עוד ממונפת עם משכנתא. זה דבר מסוכן.

פורסם

היי,

יש לי כ-200K הון עצמי,

לגבי נושא השכירות - במידה והדירה בכרמיאל, 3 חדרים נשכרים בתווך 2300-2600 ש"ח

במידה והדירה במגדל העמק, 3-4 חדרים נשכרים עד 2800 ש"ח.

חשוב לציין כי המחירים במגדל העמק זולים בהרבה ממחירי הדירות בכרמיאל.

חסרונות לכרמיאל: מחירי הדירות בשיא השיאים.

יתרונות לכרמיאל: רכבת + הטבות מס משנה הבאה.

הדירה נקנת לא בהכרח כצורך להשקעה, אני מבין שלקיחת משכנתא לתווך ארוך שנים אינה מהווה הגדרה להשקעה,

העניין הוא שאני אקנה את הדירה עכשיו, אשכיר אותו במידת הצורך אגור בא, או לחילופים אמכור אותה.

השאלה, האם עדיף שהכסף ישאר לשכב בבנק?

האם עדיף לחכות עם קניית הדירה?

אם לקנות, איפה עדיף?

הכל לרכב

חנות אודיו ואביזרים לרכב

פורסם

הייתי באותה סיטואציה כמוך. קניתי דירה ב755,000 ש״ח. שיפצתי בעוד כ-80 וכעת היא מושכרת ב3200 ש״ח לחודש. כיוון שעיתוי סיום השיפוץ היה באמצע סמסטר והקהל הפוטנציאלי עבור הדירה הינו סטודנטים ירדתי במחיר השכירות על מנת לא לחכות עוד כמה חודשים עם דירה ריקה, בפועל המחיר שכירות יכל להיות גבוה יותר.

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם

בכרמיאל, אני מחפש דירות שיהיו קרובות עבור סטודנטים למכללה

במגדל העמק, רוב המשכירים הינם משפחות

הכל לרכב

חנות אודיו ואביזרים לרכב

פורסם

4. האם יש לך כבר דירה אחת בבעלותך? (מה שעשוי לחשוף אותך למיסוי שונה)

מה הכוונה מיסוי שונה?

פורסם

ישנו מס רכישה במידה ומדובר על נכס שני,

זהו הנכס הראשון שלי

הכל לרכב

חנות אודיו ואביזרים לרכב

• תוכן חדש...