Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיז'ו 307-טיפול

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4528 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אמרת בעצמך...

1300 הגיר (530 עבודה ועוד 300 שסתום ועוד 311 שמן, ותוסיף מעמ)

700 ברקסים (עבודה 200 וחלקים 430, ותוסיף מעמ)

500 טיפול (תוספות לטיפול: מצתים 90 שח, מסנן אויר למזגן 190 שח, מסנן אויר למנוע 100 שח) ותוסיף עלות עבודה ומעמ.

חשבון פשוט, לא ?

איציק

איציק,עם כל הכבוד,אתה לא רואה,או רוצה להבין את התמונה הגדולה,,,ואת האמת אני כבר לא מצפה לשום דבר,,,זה טיפול ?!

חושבים שהצדק לא איתי ?,,,בבקשה,אני ממליץ לכולכם לפנות למוסכי הגליל,איכות ללא פשרות ! עבודה מקצועית !

אפשר לסגור את השרשור ולזרוק אותו לפח האשפה של ההיסטוריה.

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לא מבין על מה אתה רותח.

אתה צריך להבין שיש 2 צדדים לכל מטבע, וכרגע מה שאתה אומר הוא אולי נכון אבל אין תגובה של הצד השני.

אני לא רואה סיבה למה הם צריכים לרמות אותך, ובנוגע לעניין השמן אני מסביר לך שבמכוניות כאלה שעוברות טיפולים כל שנתיים, הזבל שמצטבר בתוך המנוע הוא אדיר - וכבר אחרי החלפה ראשונה הצבע של השמן החדש נראה זוועה תוך זמן קצר.

הפילטר שמן הוא פילטר פנימי, לכן אתה לא יכול לדעת את גילו ואתה גם לא מספר לנו מה שם החברה שהיה עליו שאתה טוען שהוא לא מקורי.

דבר שלישי - הפלאגים - אין לך תמונה, אז לפי מה נשפוט ??

אני רק יכול להרגיע אותך שגם אם הפילטר שמן היה חליפי, זה לא מזיז הרבה למנוע זה. זה סוס עבודה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לא מבין על מה אתה רותח.

אתה צריך להבין שיש 2 צדדים לכל מטבע, וכרגע מה שאתה אומר הוא אולי נכון אבל אין תגובה של הצד השני.

אני לא רואה סיבה למה הם צריכים לרמות אותך, ובנוגע לעניין השמן אני מסביר לך שבמכוניות כאלה שעוברות טיפולים כל שנתיים, הזבל שמצטבר בתוך המנוע הוא אדיר - וכבר אחרי החלפה ראשונה הצבע של השמן החדש נראה זוועה תוך זמן קצר.

הפילטר שמן הוא פילטר פנימי, לכן אתה לא יכול לדעת את גילו ואתה גם לא מספר לנו מה שם החברה שהיה עליו שאתה טוען שהוא לא מקורי.

דבר שלישי - הפלאגים - אין לך תמונה, אז לפי מה נשפוט ??

אני רק יכול להרגיע אותך שגם אם הפילטר שמן היה חליפי, זה לא מזיז הרבה למנוע זה. זה סוס עבודה.

איציק

איציק,אתה אחראי ראשי,,,מבחינתי אתה יכול למחוק לצמיתות את כל השרשור הזה,,,אני לא רשמתי את כל הדברים האלו כנקמה,אלה כדי לומר לציבור,שלצערי,צריך לבדוק בשבע עיניים מי מטפל ברכב שלך,אני את המסקנות שלי כבר הסקתי בכל מה שקשור למוסך הזה,והם יכולים מבחינתי לעשות מה שבא להם,,,אבל הם בסופו של דבר מוסך פרטי,לא גוף ממלכתי שמבקר המדינה כותב עליו דו"ח,,,ולכן, אני גם הולך להגיש להם חשבון ושובר טיפול.

פורסם

מיילא אם היית שומר את הראיות (פילטר שמן, פלאגים, שמן) - איך תגיש להם חשבון ושובר טיפול בחזרה ? מילה כנגד מילה ?

בסוף עוד תגלה שיש להם מצלמות במוסך (כמו להרבה מוסכי פג'ו סיטרואן) ועוד יראו לך איך הרכב עלה לליפט והחליפו לו שמן ומסנן שמן...

עצה ידידותית שלי, אבאל'ה: תיזהר.

בהצלחה

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אתה יודע,זה מצחיק,,,הגענו למצב במדינה שצריך לשמור את הפילטרים בתור ראיות,,,דופקים אותך,ואתה צריך להוכיח שאין לך אחות,ועוד להיזהר,,,והכי מצחיק זה שאם אתה רושם בגוגל,מוסכי הגליל,יוצא לך שרשור מטורף של תביעות נגדם.

פיניטו לה קומדיה

רקוב,ועצוב.

הם מצלמים ? באמת ? או גם הם מחוברים למחשבים של ה NSA ,,,(-:

פורסם
צביקה היקר,

הבחור לא חוייב על שמן ופילטר שמן כי הוא הגיע עם שובר לטיפול. קרא את החשבונית (סעיף עבודות) שוב.

בנוגע לעלות העבודה על המצתים - זה השעתון יצרן (0.3 זה קצת פחות מ 1/3 משעת עבודה = זה פחות מ 20 דקות, מה אתה רוצה, החלפת מצתים בדקה ורבע ?)

איציק

בחשבונית רשום בסעיף עבודות שובר, וגם בחלקים רשום שובר קיץ 650140 (זה הקוד של שובר הנחה על טיפול של שמן+פילטר שמן+בד' בלמים).

בנוגע לממצאים שלך - שוב - זה שיש חתיכות בפילטר והשמן שחור, לא מעיד ב 100% על אי ביצוע העבודה. כאשר הרכב לא עובר טיפולים בזמן ואז מחליפים שמן ומסנן, השמן החדש גורם להרבה ליכלוך וזבל שנדבק לדפנות המעברים והמנוע בכלל, לצאת החוצה ולשבת במסנן השמן.

בשביל הסקרנות, יש לך תמונות של הפלאגים שהוצאת ?

איציק

אמרת בעצמך...

1300 הגיר (530 עבודה ועוד 300 שסתום ועוד 311 שמן, ותוסיף מעמ)

700 ברקסים (עבודה 200 וחלקים 430, ותוסיף מעמ)

500 טיפול (תוספות לטיפול: מצתים 90 שח, מסנן אויר למזגן 190 שח, מסנן אויר למנוע 100 שח) ותוסיף עלות עבודה ומעמ.

חשבון פשוט, לא ?

איציק

איציק ידידי היקר, שלום רב !

שנינו מגיעים מאותו ענף, ושנינו יודעים, שלא תמיד הלקוח צודק, אבל בשורה התחתונה הוא הלקוח, והוא אמור לצאת עם טעם טוב מהמוסך, ובוודאי לא עם תקלה שבעטייה הוא הגיע למוסך, ולמרות החלפת חלפים ושסתומים בגיר, הבעייה חזרה, כפי שהלקוח הגיע בגללה למוסך!

בוא נמצת מה היה לנו כאן:

לקוח הגיע למוסך, לשם תיקון תקלה בתיבת ההלוכים, במקום להתמקד בתקלה עצמה, הוצא ללקוח, לבצע בהזדמנות גם טיפול שגרתי לרכב, שכולל בדיקת בלמים והחלפתם לפי הצורך(חובה לציין שהלקוח לא הלונן על בעיית בלמים כלל) על מנת לפתות את הלקוח שיבצע את הטיפול הכולל, הוצא לו שובר המקנה לו החלפת שמן ומסנן שמן ללא חיוב(זהירות סכנה סוכריה מורעלת), הלקוח התפתה, הוחלף שמן מנוע ומסנן אוויר, אומנם ללא חיוב, אך בעקבות הזנחה של הרכב, מתברר שהשמן היה שחור משחור, בגלל אי החלפת שמן תקופה ארוכה, שסביר להניח, שגרמה לבוצה באגן השמן, ובאזור הפסנתר בראש המנוע, ובמכסה השסתומים, הייתי מצפה ממוסך מורשה יבואן, שיבצע שטיפת בוצה, על ידי פלשינג, כפי שבוצע במוסך השני, וכך הוא היה חוסך 400 שקל נוספים, ואהפלגים היו מפויחם היה עלין לבדוק מדוע הם התפיחו בגלל מסנן אוויר סתום, או בגלל שמן מנוע מזוהם, או בגלל תערובת דלק עשירה, לשם כך המוסך היה אמור לחבר את הרכב למכשיר 4 גזים ולסורק.

לא ברור מדוע הוחלפו הפלגים ואין לי טענות על מחיר הפרוק וההרכבה, אלא על כך שהם לא הוחלפו, כי לא מסתדר לי, שפלגים תקינים כביכול, יתגלו כמפויחים, לאחר פחות מחודשים !

סעיף נוסף שלא ברור לי איציק ידידי הנכבד, מהו הסעיף שבו חוייב הלקוח, בדיקת מפלס שמן הדראולי בתיבת ההלוכים, האם נהוג לחייב על בדיקת שמו מנוע במוסך, או בדיקת נוזל בלמים, או נוזל בתיבת הלוכים, ועוד במסגרת טיפול, האם זה לא קנוני, ובשיטת מצליח?!

האם כל טיפול נהוג להחליף מסנן מזגן גם בחורף, האם לא הגיוני לבדוק ולהחליף זאת לקראת הקיץ?

יש לי עוד הרבה שאלות, אך אסתפק בכך.

כשר אבל מסריח, כבר אמרתי?!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
איציק ידידי היקר, שלום רב !

שנינו מגיעים מאותו ענף, ושנינו יודעים, שלא תמיד הלקוח צודק, אבל בשורה התחתונה הוא הלקוח, והוא אמור לצאת עם טעם טוב מהמוסך, ובוודאי לא עם תקלה שבעטייה הוא הגיע למוסך, ולמרות החלפת חלפים ושסתומים בגיר, הבעייה חזרה, כפי שהלקוח הגיע בגללה למוסך!

בוא נמצת מה היה לנו כאן:

לקוח הגיע למוסך, לשם תיקון תקלה בתיבת ההלוכים, במקום להתמקד בתקלה עצמה, הוצא ללקוח, לבצע בהזדמנות גם טיפול שגרתי לרכב, שכולל בדיקת בלמים והחלפתם לפי הצורך(חובה לציין שהלקוח לא הלונן על בעיית בלמים כלל) על מנת לפתות את הלקוח שיבצע את הטיפול הכולל, הוצא לו שובר המקנה לו החלפת שמן ומסנן שמן ללא חיוב(זהירות סכנה סוכריה מורעלת), הלקוח התפתה, הוחלף שמן מנוע ומסנן אוויר, אומנם ללא חיוב, אך בעקבות הזנחה של הרכב, מתברר שהשמן היה שחור משחור, בגלל אי החלפת שמן תקופה ארוכה, שסביר להניח, שגרמה לבוצה באגן השמן, ובאזור הפסנתר בראש המנוע, ובמכסה השסתומים, הייתי מצפה ממוסך מורשה יבואן, שיבצע שטיפת בוצה, על ידי פלשינג, כפי שבוצע במוסך השני, וכך הוא היה חוסך 400 שקל נוספים, ואהפלגים היו מפויחם היה עלין לבדוק מדוע הם התפיחו בגלל מסנן אוויר סתום, או בגלל שמן מנוע מזוהם, או בגלל תערובת דלק עשירה, לשם כך המוסך היה אמור לחבר את הרכב למכשיר 4 גזים ולסורק.

לא ברור מדוע הוחלפו הפלגים ואין לי טענות על מחיר הפרוק וההרכבה, אלא על כך שהם לא הוחלפו, כי לא מסתדר לי, שפלגים תקינים כביכול, יתגלו כמפויחים, לאחר פחות מחודשים !

סעיף נוסף שלא ברור לי איציק ידידי הנכבד, מהו הסעיף שבו חוייב הלקוח, בדיקת מפלס שמן הדראולי בתיבת ההלוכים, האם נהוג לחייב על בדיקת שמו מנוע במוסך, או בדיקת נוזל בלמים, או נוזל בתיבת הלוכים, ועוד במסגרת טיפול, האם זה לא קנוני, ובשיטת מצליח?!

האם כל טיפול נהוג להחליף מסנן מזגן גם בחורף, האם לא הגיוני לבדוק ולהחליף זאת לקראת הקיץ?

יש לי עוד הרבה שאלות, אך אסתפק בכך.

כשר אבל מסריח, כבר אמרתי?!

בברכה

צביקה

תודה רבה צביקה,קצת אור בקצה המנהרה,,,וזה מה שניסיתי לומר,פחות או יותר.

אני רק יכול להוסיף שאחרי הטיפול שעשו לי במוסך השני,המנוע מתחמם פחות,הרעש פחת,הרגשה נעימה,שלוחצים על הגז יש הרגשה שהמנוע אומר : תודה רבה על הטיפול,הייתי צריך את זה,,,וזה לא קלישאה

פורסם

לך זה לא ברור, לי זה ברור - ולכן אסביר.

כשאתה בודק שמן מנוע, אתה מרים מכסה מנוע ושולף מדיד. פשוט, לוקח אולי 30 שניות. עושים את זה אפילו בזמן קבלת הרכב למוסך ע"מ שהלקוח יראה אם באמת חסר שמן או לא ושיקבל תמונה לפני שהרכב נכנס למוסך על מצבו.

בדיקת שמן תיבת הילוכים AL4 מצריכה:

1. פתיחת מכסה מנוע

2. הסרת חיפוי פלסטיק או מסנן אויר למנוע

3. פתיחת בורג 8X8 למילוי שמן בתיבה

4. מילוי חצי ליטר שמן לתיבת הילוכים

5. סגירת הפקק, החזרת המסנן אויר\חיפוי פלסטי

6. העלאת הרכב על ליפט, מונע, ידית הילוכים ב P

7. פתיחת בורג מפלס שמן גיר (בורג בתוך מוביל)

8. ריקון עודפים מהתיבה ומדידה (האם יצאו כל ה 500 סמ"ק או שיצא רק 100 סמ"ק - קרי, היה חסר 400 סמ"ק)

9. הידוק הבורג, הורדת הרכב מהליפט

10. מומלץ נסיעת מבחן.

אלו הן פעולות שאתה לא צריך לעשות כמחווה של רצון טוב. כל עוד הלקוח לא יכול לעשות אותן לבד בבית והוא מגיע למוסך, אתה צריך להרוויח, נקודה !

על בדיקה של שמן מנוע או נוזל בלמים אתה לא תיקח כסף כי זו פעולה פשוטה שאפילו הלקוח יכול לעשות בעצמו, את זה הוא לא יכול.

צביקה, אתה יכול לנהל את העסק שלך איך שאתה רוצה - אבל אני ואתה יודעים טוב מאוד שלפעמים הרווח והכסף האמיתי נמצאים בדברים הקטנים ולא בדברים הגדולים, לכן צריך להתנהל בצורה מדוייקת ולחייב את הלקוח על כל פעולה נדרשת. הזמן שווה כסף של הפועלים שלך, ויש לך בסוף החודש חשבונות לשלם.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק ידידי היקר , שלום רב !

כמו שאתה מסביר, מגיע לך ולמוסך התנצלות.

אני התייחסתי לבדיקת נוזל הדראולי בתיבת ההלוכים, ואתה מבהיר לי שמדובר בבדיקת מפלס שמן מינרלי בתיבה, שלעצמו זה תהליך מסובך מייגע, ובוודאי שהלקוח, לא יכול ולא מסוגל לבצע בעצמו.

מה שלא ברור לי טכנית מדוע יש להוסיף חצי ליטר שמן, דרך פקק מלוי, ואז לעלות את הרכב על ליפט,, לפתוח שוב את הפקק, ולרוקן את העודפים,, למה לו מראש לא להעלות את הרכב על ליפט, לפתוח פקק עליון, ולהוסיף שמן, עד שנשפך, האם זה יחודי לכל דגמי תיבת הלוכים מסוגAL4, או בכל תיבת ההלוכים של רכבים צרפתים בפרט?1

מיותר לציין שלאחר הבהרתך, למדתי משהו, ואין כל ספק שאני חוזר בי, ומתנצל על אשמתי על גביה מיותרת של זמן ועבודה של פועל במוסך, שמחוייבת בתשלום.

אך עדיין אני מרשה לעצמי להטיל ספק ,בהתנהלות באיכות שרות ומקצועיות המוסך.

בברכה

צביקה

פורסם

צביקה, באגן השמן של התיבה יש בורג מוביל שבתוכו בורג נוסף (הבורג עם המוביל קובע את גובה השמן שישאר בתיבה ברגע שתפתח את הבורג הפנימי שלו).

נניח ומילאת שמן בתיבה, העלאת את הרכב על ליפט, פתחת את הבורג הפנימי של המוביל ורוקנת את השמן העודף.

ברגע שמפסיק לרדת שמן מהבורג הפנימי, סימן שיש מספיק שמן בתיבה.

א-ב-ל....

נניח ויש נזילת שמן והלכו לאיבוד 600 סמ"ק של שמן.

הגעת למוסך. אם פתחת את הבורג הפנימי ולא ירד כלל שמן, איך תדע אם יש מספיק בדיוק עד המפלס או שחסר ??

לכן, היצרן קבע שצריך קודם כל להוסיף חצי ליטר שמן, ואז לבדוק כמה יורד בבורג הבדיקה של המפלס.

אם ירדה אותה כמות שמילאת, לא חסר שמן.

אם ירד פחות - סימן שהיה חסר.

אם לא ירד כלום, סימן שחסר יותר מחצי ליטר.

אם ירד יותר מחצי ליטר, סימן שהיה עודף שמן בתיבה.

איציק

2012-11-14_09-32-53_308 (Medium).jpg

2012-11-14_09-28-51_299 (Medium).jpg

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק ידידי היקר שלום רב !

כמו תמיד תשובתך , מפורטת עינינית ומחדשת, ועשירה במידע חשוב כמו תמיד.

השכלתי, ועל זה נאמר מכל מלמדי השכלתי.

בהצלחה

ובהערכה רבה.

צביקה

פורסם

נדמה לי שהמציאו את זה בפולקסווגן ובמה זה יותר חכם ממדיד רגיל ופקק ריקון רגיל - קשה לי להבין...

פורסם

בוקי ידידי, צרפתים לך תבין, מעדיפים לאכול צפרדעים, במקום אנטריקוט, כל דבר שצרפתים מיצרים, מסובך!

פורסם

כמו שכתבתי - למייטב ידעתי פטנט כזה לבדיקת מפלס שמן גיר הופיע בפולקסווגן לפני שהופיע בפיז'ו.

• תוכן חדש...