Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיז'ו 307-טיפול

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4528 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

יוני שלום רב !

בכוונה פצלתי את תגובתי למספר תגובות כדי לא לעשות סלט.

בנוגע למקצוע יות של י.ש מוסכי הגליל, אני חייב להודות שעולות פה הרבה שאלות ותהיות בנושא, ואני אדגיש בתחילה ששמענו את כה את הגרסה שלך בלבד, ללא הזכות של המוסך להגן על שמו הטוב ולספק את גרסתו.

השאלות שנשאלות הם :

1, כיצד יתכן שבחודש וחצי המצתים יתפייחו?

2- כיצד יתכן שיפורק מסנן אוויר ויתגלה כקרוע, עם סימני ידים של מכונאי בשטחים, מה שיגרום להחלפה נוספת גם של המסנן אוויר וגם של המצתים?

3- כיצד יתכן ששמן סינטטי ישחיר כבר לאחר חודש וחצי ?

אנא העלה את המשך החשבונית שהחסרת בתגובתך הקודמת, של מוסך י.ש מוסכי הגליל?

בנוסף אנא העלה את החשבונית של המוסך השני.

הערה:

לא חייב לבצע פלשינג ללא צורך מכני המצדיק זאת.

כנ"ל לא חובה לבצע פלשינג במערכת קירור ללא צורך לכך.

לגבי החלפת נוזל הקירור לחדש, הדבר מוצדק בהחלט.

בברכה

צביקה

עריכה אחרונה על ידי צביקה.

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)
שלום רב !

השרשור הזה מעלה הרבה שאלות ותהיות, ברשותכם אעלה את זה בכתב:

1- אם המוסך השני , היה מוכר לפותח השרשור, מדוע לא פנה אליו מלכתחילה?

2- מה גרם לפותח השרשור, לפנות למוסך השני שבועיים אחרי הטיפול ב י.ש מוסכי הגליל, מה העלה לו את החשד, צבע השמן או סיבה אחרת, אבקש פירוט.

3- לפי הקבלה, התאריך המצויין עליה הוא 15/1/14, כלומר כחודש ועשרה ימים, עבר מטאז הטיפול בי.ש מוסכי הגליל.

4-מדוע לא צורפה המשך החשבונית, כלומר הדף השני, על מנת להבין מדוע חוייב הלקוח בכ2500 שקל?

5- מדוע לא צורפה החשבונית של המוסך השני, על מנת להבין כיצד שולם מחיר כזה זול, על החלפת שמנים כולל פלשינג, החלפת מסנן אוויר,החלפת 4 מצתים, והחלפת רצועת טיימינג, שאני מניח שמדובר על רצועת אביזרים?!

מדוע ציינת ששילמת 800 שקל על הטיפול, ובקבלה רשום כ2500 שקל?

מדוע הרבת פה את מוסך גזית, מה הוא קשור למוסך י.ש מוסכי הגליל?

בברכה\

צביקה

בוא אני יעשה סדר צביקה.

הרכב נרכש בינואר,גיליתי תקלה בגיר,הלכתי למוסכי הגליל,הם הבטיחו לי ב99% שזה בעיה של סולונואיד,לאחר כמה שעות התקשרו ואמרו שהרכב צריך טיפול,הסכמתי,לאחר שעה שעה התקשרו שוב ואמרו שצריך להחליף את הצלחות או הרפידות,הסכמתי,,,שאלתי כמה יעלה לי כל הסיפור,אמרו לי 2500 שקל,שמתוכם 1300 זה רק טיפול השסתום.

חזרתי לאחר שבוע,אמרתי שהתקלה בגיר חזרה,בעל המקום אמר שהוא עשה משהו,סוד מקצועי,ושאני יכול לנסוע בשקט,התקלה חזרה,,,לא חזרתי אליהם.

ישבתי וחשבתי,והגעתי למסקנה שצריך לשפץ את הגיר בכל מקרה,ועל הדרך נזכרתי במוסך הקטן בחוצות המפרץ,ואמרתי לעצמי,שעדיף שאני אבדוק מה באמת נעשה ברכב,והבנתי שהטיפול באמת לא נעשה,קפצתי לחנות לאביזרי רכב,קניתי חומרים,היה לי חסר פילטר דלק,אז קפצתי לגזית כדי לקנות לרכוש אותו,כי רציתי מקורי,על הדרך שאלתי כמה עולה אצלם טיפול,סתם בשביל הידע הכללי,נדהמתי מהמחיר ומהיחס.

חזרתי למוסך הקטן,נתתי לו 400 שקל ביד,והוא אמר שזה יותר מידי,אמרתי לו שזה טיפ ממני.

ואז הוא טיפל באוטו : עשה פלאשינג למנוע ולרדיאטור,החליף את הפילטרים,תיקן את הנשם,בדק ברקסים ואורות,תיקן את המערכת לניקוי חלונות,היא הייתה סתומה,והחליף רצועה.

ועבר על כל האוטו כדי לגלות פגמים אחרים

צביקה,העלתי את החשבוניות של של מוסכי הגליל אתמול.

ובקשר למוסך הקטן שטיפל בי,יש רק חשבונית על 400 שקל,ללא פירוט.

אני רציתי לעשות פלאשינג למנוע ולרדיאטור .זאת החלטה שלי,ומוצדקת בדיעבד,חבל שלא צילמתי את כל הבוצה שיצאה.

עריכה אחרונה על ידי yoni2sh
פורסם
איזה רצועה ,רצועת אביזרים, לא טיימינג נכון?

בברכה

צביקה

אכן,רצועת אביזרים.

הקבלה של מוסכי הגליל מאוד מוזרה לי,זה מזכיר את החשבוניות של חברות הסלולר,אתה לא יודע בדיוק על מה אתה משלם.

בטלפון אמרו לי כך : 1300 שסתומים,700 טיפול,500 רפידות או צלחות,אני לא מבין גדול,,,המחיר כולל מע"מ.

שים לב שבקבלה רשום שמן מנוע 1 : לא הוחלף כפי שגיליתי.

מסנן שמן 1 : לא הוחלף.

מצת 4 : מפוייחים.

תסתכל בתמונות של הקבלה

פורסם

למה אתה מתעקש לא לחזור למוסך אם לא נפתרה הבעיה בגיר?

פורסם
למה אתה מתעקש לא לחזור למוסך אם לא נפתרה הבעיה בגיר?

כי לא בא לי !,אני כבר אסגור אתם את החשבון בדרך שלי.

פורסם

שמן מנוע יכול להשחיר תוך זמן קצר, זה ממש לא נכון לחשוב שהם לא החליפו אותו בכלל.

בנוגע ליתר הדברים - הכל יכול להיות אבל צריך לתת להם קרדיט שהמטרה שלהם היא לשרת את הלקוחות ולא רק לגנוב מהם.

היזהרו בלשונכם.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
שמן מנוע יכול להשחיר תוך זמן קצר, זה ממש לא נכון לחשוב שהם לא החליפו אותו בכלל.

בנוגע ליתר הדברים - הכל יכול להיות אבל צריך לתת להם קרדיט שהמטרה שלהם היא לשרת את הלקוחות ולא רק לגנוב מהם.

היזהרו בלשונכם.

איציק

קשה לי להאמין שהם החליפו שמן,אבל גם אם הם החליפו,זה לא מוריד מחומרת המעשים שכן נעשו,כמו אי החלפת פילטר שמן,פלאגים,או הרכבה רשלנית של פילטר אוויר,,,ועוד הרבה דברים מסביב.

מה זה היזהרו בלשונכם ?! אחרי שיש הוכחות חותכות שנעשה עוול צריכים עוד להיזהר ? איפה נשמע הדבר הדבר ?!.

אני ואתה דיברנו בפרטי לפני כמה ימים,זוכר שחיפשתי מישהו אמין שיעשה לי טיפול ? לא סתם הייתה לי הרגשה שמשהו לא בסדר.

פורסם

בהחלט מיקרה מקומם והוספת לרשימה עוד מוסך שבשבילו הלקוח הוא כולה עוד מיספר ויאללה שישלם ויעוף! איציק, מצטער אך הפעם אני גם לא מבין את תגובתך של "היזהרו בלשונכם"... הועלו פה עובדות של שחור על גבי לבן אף על פי שזה רק על מסך המחשב וזה פשוט לא ייתכן שמוסך ברמה של מורשה ינצל את חולשתם וחוסר הבנתם של לקוחות שבסך הכל רוצים לתחזק נאמנה את ריכבם ובביטחון שהגיעו למקום שממנו אמורים לצאת רק רגועים ובראש שקט שהמחיר הצדיק את מה שנעשה. פשוט חבל ועוד יותר חבל שאנחנו כבר לא מופתעים ממיקרים שכאלה וזה פשוט הפך לשיגרה ולא רק בעולם הרכב לצערינו.

פורסם (נערך)
אכן,רצועת אביזרים.

הקבלה של מוסכי הגליל מאוד מוזרה לי,זה מזכיר את החשבוניות של חברות הסלולר,אתה לא יודע בדיוק על מה אתה משלם.

בטלפון אמרו לי כך : 1300 שסתומים,700 טיפול,500 רפידות או צלחות,אני לא מבין גדול,,,המחיר כולל מע"מ.

שים לב שבקבלה רשום שמן מנוע 1 : לא הוחלף כפי שגיליתי.

מסנן שמן 1 : לא הוחלף.

מצת 4 : מפוייחים.

תסתכל בתמונות של הקבלה

יוני שלום רב !

מוזר מאד, אבל כשר אם כי מסריח.

קראתי שוב את החשבונית החלקית שצרפת, ולהפתעתי גיליתי שלא חוייבת על שמן מנוע, לכן לא הוחלף השמן, לא חוייבת על מסנן שמן מנוע, ולכן גם לא חוייבת על מסנן.

כשר אבל מסריח פורקו 4 מצתים חוייבת על הפירוק במחיר שערויתי, אך הפלגים לא הוחלפו ולכן לא חוייבת עליהם.

מה שמוזר שחוייבת על אטם אני מניח שמדובר על שיבה לפקק שמן, ועל אטם לאגן שמן, אם פורק הפקק, ולא הוחלף השמן הדבר מוזר, איזה מין טיפול, לפי הוראות יצרן, מבלי להחליף שמן ומסנן שמן, ופירוק מצתים, שגם אם היו במצב חדש, אני מניח שהם היו מפוייחים כי לאחר חודשים הם היו מפוייחים, אז בוודאי גם בזמן הפירוק, אם כך למה חוייבת על פרוק והרכבה, של פלגים מפויחים מבלי להחליפם?!

נכנסת לטיפטול בשסתום גיר, חוייבת במחיר יקר, שבדיעבד לא פתר את התקלה, הוצאת 2500 שקל על כלום, יצאת עם טעם מר בפה, לא היית מרוצה, השקעת עוד 400 שקל ויצאת מרוצה, אל מי יש לך טענות, לדעתי האוביקטיבית, רק לעצמך.

זו דעתי.

בברכה

צביקה

עריכה אחרונה על ידי צביקה.

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה היקר,

הבחור לא חוייב על שמן ופילטר שמן כי הוא הגיע עם שובר לטיפול. קרא את החשבונית (סעיף עבודות) שוב.

בנוגע לעלות העבודה על המצתים - זה השעתון יצרן (0.3 זה קצת פחות מ 1/3 משעת עבודה = זה פחות מ 20 דקות, מה אתה רוצה, החלפת מצתים בדקה ורבע ?)

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)

איזה שובר ?! על מה אתם מדברים ?! אני בכלל באתי לטיפול בגיר ! עם הבטחה ש99% (ציטוט) שזה יפתור את התקלה והמחיר הוא 1300 שקל כולל מע"מ,לאחר מכן קיבלתי טלפון שצריך לעשות טיפול,ולאחר מכן שוב טלפון שאני חייב לטפל בבלמים כי אז הם לא יכולים לשחרר את הרכב וצריכים לדווח למשרד התחבורה,,,ואני כבר החלטתי לוותר וללכת על מה שהם מציעים,שאלתי,כמה יעלה לי כל הטיפול ? 2500 שקל כולל מע"מ,אז תוריד 1300 על טיפול שסתום בגיר,נשאר 1200,אם הטיפול הגיע בחינם אז שילמתי 1200 על רפידות וצלחות תחליפים או איך שקוראים להם 1200 שקל ?!,,,אני אומר לכם ! לי הציגו את זה כך : 1300 גיר,טיפול 700,בלמים 500,,,מה אתם לא רואים שיש פה משחק מלוכלך בחשבונית ובעבודה ?! איזה אינטרס יש לי סתם ללכלך ?!,אתם חושבים שאני יושב בבית וחושב איך להעליל על מוסך מורשה ?!,,,באמת חברה,תפעילו קצת את השכל,עם כל הכבוד.

אני נשבע לכם בכל היקר לי ! השמן היה שחור שחור ! או שכנראה החליפו אבל לא הכל,הפילטר היה שחור עם גושים !,הפלאגים שחורים,אבל לא שחורים כמו חודש עבודה !,פילטר אוויר קרוע ומלוכלך ! צינור נשם קרוע ומחובר באיזולירבנד,,,בא נצא מהנחה שהם לא שברו בטעות את הצינור,,,ראבק,לפחות תודיעו ! תגישו שיש צינור נשם קרוע !

כשר אבל מסריח ?! כשר כמו בייקון על ציזבורגר

והחשבונית לא חלקית,זאת החשבונית ! דף 1 ו 2 וזהו !

ועוד דבר ,אם לא רשום שחויבתי על פילטר,אז למה רשום כמות 1 ?! או שמן ? כמות 1 ,,,אז חלקים לפי כמות יש ומחירים אין ?!

עריכה אחרונה על ידי yoni2sh
פורסם

בחשבונית רשום בסעיף עבודות שובר, וגם בחלקים רשום שובר קיץ 650140 (זה הקוד של שובר הנחה על טיפול של שמן+פילטר שמן+בד' בלמים).

בנוגע לממצאים שלך - שוב - זה שיש חתיכות בפילטר והשמן שחור, לא מעיד ב 100% על אי ביצוע העבודה. כאשר הרכב לא עובר טיפולים בזמן ואז מחליפים שמן ומסנן, השמן החדש גורם להרבה ליכלוך וזבל שנדבק לדפנות המעברים והמנוע בכלל, לצאת החוצה ולשבת במסנן השמן.

בשביל הסקרנות, יש לך תמונות של הפלאגים שהוצאת ?

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
בחשבונית רשום בסעיף עבודות שובר, וגם בחלקים רשום שובר קיץ 650140 (זה הקוד של שובר הנחה על טיפול של שמן+פילטר שמן+בד' בלמים).

בנוגע לממצאים שלך - שוב - זה שיש חתיכות בפילטר והשמן שחור, לא מעיד ב 100% על אי ביצוע העבודה. כאשר הרכב לא עובר טיפולים בזמן ואז מחליפים שמן ומסנן, השמן החדש גורם להרבה ליכלוך וזבל שנדבק לדפנות המעברים והמנוע בכלל, לצאת החוצה ולשבת במסנן השמן.

בשביל הסקרנות, יש לך תמונות של הפלאגים שהוצאת ?

איציק

לצערי אין לי תמונות,באמת חבל שלא צילמתי.

איציק,אני אומר לך,זה היה פילטר שחור ולא מקורי,שישב שם לפחות שנה אם לא יותר,ראיתי כמה פילטרים בחיים שלי,,,אני אולי לא מכונאי,אבל אל תשכח שיש לי ניסיון בתחום אחר שסיפרתי לך עליו,,,ואם הגיע לי שובר טיפול,אז על מה שילמתי 2500 שקל אם טיפול גיר עולה 1300 ?!

פורסם

אמרת בעצמך...

1300 הגיר (530 עבודה ועוד 300 שסתום ועוד 311 שמן, ותוסיף מעמ)

700 ברקסים (עבודה 200 וחלקים 430, ותוסיף מעמ)

500 טיפול (תוספות לטיפול: מצתים 90 שח, מסנן אויר למזגן 190 שח, מסנן אויר למנוע 100 שח) ותוסיף עלות עבודה ומעמ.

חשבון פשוט, לא ?

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...