Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מד קרינה

PsyOr
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4500 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ישנן בשוק עשרות\מאות סוגים שונים של מודדי קרינה.

אני מחפש משהו אמין עד כמה שניתן, שיאפשר למדוד בעיקר טווחים נמוכים [מ0 מילי-גאוס, טווח קרינה 'מומלץ' הוא עד 2 מילי-גאוס - אז צריך שיהיה די רגיש] למוצרי חשמל ביתיים בעיקר, כולל מכשירי קשר, ספקי כוח וראוטר.

מצד שני אני מחפש גם משהו זול יחסית שיתן תמורה טובה, הרי רוב הזמן הוא יישב במגירה אבל תמיד מעדיף שיהיה לי זמין.

מצאתי לא מעט דגמים באיביי, של המכשירים ה'נורמליים' [לא הזולים שלא שווים שקל] מתחיל מ245 שקל ומגיע גם לכמעט 500 שקל (על היקרים יותר ויתרתי, זה כבר כבד).

הנה חלק מהמודדים, אשמח לשמוע המלצה או כיוון:

1. EMF ELF Magnetic Field Meter = 30Hz~300Hz ~70.27$

2. TENMARS TM-191 30Hz~300Hz ~75$

3. EMF ELF Magnetic Field Meter = 30Hz~300Hz ~75.33$

4. Cornet ED25G = 100Mhz-3Ghz - 108.9$

5. Cornet ED65 = 100MHz-6GHz - 139.9$

6. TM-195 Tenmars 3 Axis 50MHz ~ 3.5GHz 149$

7. 3-Axis Gaussmeter EMF ELF = 30 ~ 2000 Hz - 155.9$

[*1,2,3 עושה רושם שזה אותו מוצר]

פורסם

שלושת הראשונים מתיימריחם למדוד בתחומי התדר של רשת החשמל בלבד, ולא מיועדים למדידת שידור של ציוד תקשורת.

אם מעניין אותך למדוד שידור של נתב אלחוטי אז אתה צריך מכשיר שיכול למדוד ב-2.4GHz ואולי אפילו ב-5GHz אם הנתב שלך תומך.

מה תעשה עם התוצאה אין לי מושג...

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם (נערך)

וזאת בדיוק המיסקונספציה שהציבור שבוי בה, אין קרינה אחת, יש את הספקטרום האלקטרומגנטי כולו.

ולכן אין דבר כזה "מד-קרינה" יש אלפי מכשירים שונים שכל אחד מודד את השטף בתחום הצר המוגדר שלו.

עריכה אחרונה על ידי saay222
פורסם

לחדד את דברי saay222: לגבי קרינה לא מייננת אין מידע אם היא גורמת נזק ביולוגי, ואם כן - באיזה נזק מדובר עבור כל צרוף של תדר ועוצמת שדה.

המונח "מד קרינה" מאד נוזלי - האם מדובר במדידת השדה החשמלי או השדה המגנטי? מה לעשות עם הממצאים - האם יש רמות סף המוכחות כמזיקות או כבטוחות?

בקיצור - רוב מהומה על לא מאומה, כיון שגם אם יש מדידות באיכות מספקת משמעות התוצאה לא ברורה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מחזק את שני המלומדים מעלי.

פורסם

השרשור הזה פתוח כבר יומיים שלמים בלי אזכור אחד לאתיופים...

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

אין שום קשר לאתיופים.

שים לב שמדובר באטיופים. ב-ט'. כמו ב-טבריה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אין שום קשר לאתיופים.

שים לב שמדובר באטיופים. ב-ט'. כמו ב-טבריה.

טבריה כותבים בכלל עם ד'.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

את תתווכח עם הגששים. אם הם אומרים שבטבריה יש יותר ט'-ים - הם צודקים!

פורסם

לא יודע איך הגעתם לאתיופים מטבריה :lol:

בכל אופן יכול מאוד להיות שיש משהו במה שאתם אומרים, מבחינת רמות סף מוכחות - לדעתי אין, באירופה ובארץ טווח החשיפה המקסימלי בגדר ה'מותר' הוא 2mG, מעבר לזה מומלץ להוריד את משך החשיפה.

אין ספק שכל הסביבה שלנו מלאה בשדות חשמליים\מגנטיים ולא ברורה ההשפעה שלהם על המדידה בפועל עם מד כזה או אחר (אלא אם כן הבדיקה היא ממש על המקור הנבדק ואז הבדיקה אולי תהיה מהימנה יותר).

על כל פנים יש בעלי מקצוע של המשרד להגנת הסביבה ועצמאיים, אולי זה סתם פרנויה אבל אם אפשר לבדוק מקורות קרינה שונים (ורמתם) בבית או במשרד ועל פי זה להחליט למקם אותם באיזור אחר או לא להיות יותר מדי בסמוך אליהם - זה יכול רק להועיל.

קצת ירדתי מהתדרים הגבוהים, המחירים הם גם יותר ממה שאני מוכן להשקיע על מכשיר כזה.

מה שנשאר זה הראשון\TENMARS TM-191 שהוא דיגיטלי אבל לא מצאתי שום ביקורת עליו או וידאו ככה שאין לי מושג עד כמה אמין המכשיר.

מצד שני יש את CELL SENSOR: http://www.ebay.com/itm/150942408209?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649 (תתעלמו באלגנטיות מ"ghost hunting meter" :-D)

שהוא אמנם תדרים נמוכים יותר, אנלוגי אבל ממספר ביקורות ובדיקות וידאו נראה די אמין ומתאים גם מבחינת המחיר (140 שקל)..

מה אתם אומרים?

פורסם

הסטטיסטיקה מראה שחיים בקרבת מקורות קרינה כמו מכשירי תקשורת, רשת החשמל וכו' מביאים לתוחלת חיים ארוכה יותר באופן מובהק.

פורסם

אני אומר שתשמור את הכסף לדברים אחרים, זה ברור שאתה לא יודע מה זה קרינה ובטח לא איך למדוד ולפרש את התוצאות המתקבלות.

המכשירים הללו טובים ע"מ לזרוע פחד אצל ההדיוטות, לא יותר.

פורסם

WTF???? :lol:

מכל השרשור שם ההודעה האחרונה היתה הכי טובה

אגב, חיפוש קצרצר בגוגל ותמצאו שהבן אדם עדיין 'משדר' בבלוג ומעדכן על בסיס שבועי (יום יומי) עם תמונות אותנטיות..

בכל אופן, 12 עמודים (11) ואף אזכור ל'טבריה'!

מצפה שתשים לי קישור עכשיו למשהו הזוי על טבריה :-)

• תוכן חדש...