Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התקנת מערכת

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7894 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האמת, שאני קצת מופתע. :shock:

גם כשאני שאלתי את איל מלפני חצי שנה על אופציות החיבור שלי, הבנתי שאפשר, ללא שום בעיה כלשהי. (מלבד לפעול בזהירות יתר)

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=37043

ובעקבות זאת גם התפלאתי כאשר נודע לי מהם שלא ניתן לעשות זאת. :?

את האמת, שאם יש אפשרות חיבור של ה-501X לסאב, הוא עדיף מה-301M מכמה סיבות:

1. הוא 4 ערוצים, במידה ואצטרך להגביר יותר אלמנטים בעתיד, אוכל לעשות זאת. (לשדרג ל-2 סאבים/לחבר לזוג רמקולים נוספים וכו)

2. הוא יותר עוצמתי מה-301M, מה שכן ששי צודק, והסאב מאוד לא נציל.

אריאל, אשמח אם תוכל להגיב בנושא. :roll:

• תגובות 92
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

טוב ,

להלן השיקולים שלנו להחלפת המגבר :

1) הגברת סאב אחד בשני ברידגים יכולה לפגוע משתמעותית בסאב לטווח בינוני במיוחד במגבר כגון ה 501X שבו יש שני ספקי כוח נפרדים אשר למרות כל מאמצי היצרן לעולם לא יתנו הספק זהה בעבודה ממושכת ועל כן יווצר הפרש פוטנציאלים בין שני הספקים.

2) במידה והיינו בוחרים לעבוד בברידג' אחד ה 501X לא יציב בשני אוהם (התנגדות הסאב) ועל כן לא היה בכלל רלוונטי להתקנה.

3) הבחירה ב 301M הייתה על בסיס אפשרויות חיתוך (קרוס) טובות יותר מה 501X , עוצמה גבוהה יותר (ה 301 מוציא כ 350W בשני אוהם) והתאמה לרכיבי המערכת.

Leon Cupra 2009

פורסם
מבלי להכנס לוויכוחים מיותרים, אני רק אציין כי לדעתי לא הייתי מחבר מגבר 4 ערוצים לסאב

בעל שני סלילים בגלל בעיות תאימות וכיוונים.

מצד שני, לא הייתי מבצע את החילוף ראש בראש, אלא אם כן, מדובר בחילוף הוגן:

עלות המכשיר שלי=עלות השני... או משהו בדומה...

הסברתי במפורש איך צריכים לכייל אותו, בצורה "מושלמת" , משמע פה כלל בעיה..

לפי דעתי החילוף רחוק מ"הוגן" , ואני לא משווה רכיבים בגלל העלות שלהם. אני משווה רכיבים בגלל התמורה שלהם.

לקחת מגבר של 650 וואט, ולקבל בתמורה מגבר של 330 וואט, לי זה נשמע רחוק מהוגן.

אבל כפי שהסברתי, אני זה לא זה שקובע, אני רק מביע דיעות\עובדות בשטח.

אורן- או הלקוח, הצרכן, והוא צריך להחליט אם נעשה פה "עוול" .. ונראה לי שהוא הביע את דעתו בנושא.

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם
הסברתי במפורש איך צריכים לכייל אותו, בצורה "מושלמת" , משמע פה כלל בעיה..

לפי דעתי החילוף רחוק מ"הוגן" , ואני לא משווה רכיבים בגלל העלות שלהם. אני משווה רכיבים בגלל התמורה שלהם.

לקחת מגבר של 650 וואט, ולקבל בתמורה מגבר של 330 וואט, לי זה נשמע רחוק מהוגן.

אבל כפי שהסברתי, אני זה לא זה שקובע, אני רק מביע דיעות\עובדות בשטח.

אורן- או הלקוח, הצרכן, והוא צריך להחליט אם נעשה פה "עוול" .. ונראה לי שהוא הביע את דעתו בנושא.

1) הסברת ???? יש לך בכלל ניסיון בחיבור כזה ??? למה אף אחד בעולם לא עושה את זה אם זה כל כך פשוט ואפקטיבי.

2) ה 501X הוא 650 וואט ??? איפה בדיוק ??!?!?!?

3) מבחינת עלויות , השיקול הוא של אורן , אתה גם לא מודע למצב בו היו שני המגברים , במידה ואורן לא מרוצה מהחילוף נשמח להפוך אותו , אבל שוב , השיקול הוא שלו ולא שלך.

Leon Cupra 2009

פורסם
טוב ,

להלן השיקולים שלנו להחלפת המגבר :

1) הגברת סאב אחד בשני ברידגים יכולה לפגוע משתמעותית בסאב לטווח בינוני במיוחד במגבר כגון ה 501X שבו יש שני ספקי כוח נפרדים אשר למרות כל מאמצי היצרן לעולם לא יתנו הספק זהה בעבודה ממושכת ועל כן יווצר הפרש פוטנציאלים בין שני הספקים.

2) במידה והיינו בוחרים לעבוד בברידג' אחד ה 501X לא יציב בשני אוהם (התנגדות הסאב) ועל כן לא היה בכלל רלוונטי להתקנה.

3) הבחירה ב 301M הייתה על בסיס אפשרויות חיתוך (קרוס) טובות יותר מה 501X , עוצמה גבוהה יותר (ה 301 מוציא כ 350W בשני אוהם) והתאמה לרכיבי המערכת.

:screwy: X 100 ,(לא רציתי שזה ייראה כמו הצפה, אז פשוט הוספתי "כפול 100").

1. בחור עם ידע לא סתמי, חולק על דעתך בנושא, וזה לא רלוונטי אם יש ל501 4 ספקי כוח נפרדים.

אתה יכול לחבר סאב דו סלילי , עם שני מגברים שונים, ועם נתונים שונים לגמרי, ההספקים לא חייבים להיות 100%, כפי שהוסבר, הם צריכים לשאוף ל100%.

ואם הבחור מספר לנו, שאין עם זה שום בעיה, לא לטווח הקצר, הבינינו, הכימעט ארוך, והארוך..

אז לא יודע מה איתך, אני לוקח את המילה שלו על זה.

2. מי ביקש ממך לעבוד עם ברידג 1 מה501 ? לפי מיטב הבנתי , המגבר האיכותי הזה יכול לעבוד נהדר בשני ברידגים, אין שום סיבה שלא לנצל זאת בשביל 2 הסלילים של הסאב.

3. האם השימוש של הקרוס של ה301 באמת כל כך משמעותי בשביל סאב ? (אני אישית, לא מסכים עם דיעה זו, לא חושב שזה מצדיק להחליף מגבר של 650 וואט, באחד של 330.)

4. העוצמה גבוהה יותר ? חשבון פשוט,.. 501 = 650. 301=330. אני לא יודע מה איתך

אפילו בשם של הסידרה, ה501 גבוה יותר, שלא נדבר על הנתון הספקים כימעט כפול.

5. ממתי מחליפים מגברים עוצמתיים, למגברים עם כימעט חצי הספק, רק בשביל להתאים אותם למערכת שלנו ?

פוקו, בלי להעליב, התשובה שלך רחוקה מלהיות מקצועית. מקווה שהתגובה הבאה לא תגבול בניסיון התחמקות , שזה מה שאני לפחות משתמע מזה...

אך שוב, אינני הלקוח..... אורן צריך להחליט. התשובה כמובן אמורה לתת לו הסברים, ולא לי ..

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם
1) הסברת ???? יש לך בכלל ניסיון בחיבור כזה ??? למה אף אחד בעולם לא עושה את זה אם זה כל כך פשוט ואפקטיבי.

2) ה 501X הוא 650 וואט ??? איפה בדיוק ??!?!?!?

3) מבחינת עלויות , השיקול הוא של אורן , אתה גם לא מודע למצב בו היו שני המגברים , במידה ואורן לא מרוצה מהחילוף נשמח להפוך אותו , אבל שוב , השיקול הוא שלו ולא שלך.

1. אם היה לי ניסיון בחיבור שכזה, זה אומר שהחיבור מותר ? אסור ? לא מומלץ ?

מה זה אומר בכלל ?

אם מישהו עם קצת ידע בתחום, טוען שזה אפשרי, ללא כל בעיה, אני מאמין שזה טוב יותר מכל ניסיון רע או טוב שיש לי בחיבור שכזה.

2. ה501 מוצהר בתעודת הלידה כ650 וואט, כתור אחד שמשווק את רוקפורד אני לא חושב שיש לך בעיית נגישות לכך.

3. אני משוכנע שאורן ישמח מהתגובה הזאתי, כי הוא היה משוכנע שלא תהייה באפשרותו לבצוע את החילוף המדובר, תודה רבה :) - וזה כמובן, השיקול שלו, אחרת .. לא היה מתייעץ איתי.

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

בדקתי אצל ADIRE, ומסתבר כי לא תהיה השפעה שלילית על חיבור הסלילים,

בין אם מדובר בשני ספקי כח, או שניים שונים או רק סליל אחד וכו'.

ההסבר המדוייק תמצאו כאן:

http://www.adireaudio.com/Files/TechPapers/DualVoiceCoilDrivers.pdf

(אני אישית לא הייתי מחבר באופן כזה, אולם זה בהחלט אפשרי)

ומכיוון שלא ידעתי שההחלפה של ראש בראש מדוברת בהחלפה לא שווה כלכלית, הייתי רוצה

לשמוע מאורן אם אתה מתכוון להחליף בחזרה, או מה?...

גל

פורסם
1. אם היה לי ניסיון בחיבור שכזה, זה אומר שהחיבור מותר ? אסור ? לא מומלץ ?

מה זה אומר בכלל ?

אם מישהו עם קצת ידע בתחום, טוען שזה אפשרי, ללא כל בעיה, אני מאמין שזה טוב יותר מכל ניסיון רע או טוב שיש לי בחיבור שכזה.

2. ה501 מוצהר בתעודת הלידה כ650 וואט, כתור אחד שמשווק את רוקפורד אני לא חושב שיש לך בעיית נגישות לכך.

3. אני משוכנע שאורן ישמח מהתגובה הזאתי, כי הוא היה משוכנע שלא תהייה באפשרותו לבצוע את החילוף המדובר, תודה רבה :) - וזה כמובן, השיקול שלו, אחרת .. לא היה מתייעץ איתי.

1) כבר החלפנו פה יותר מסאב אחד שנשרף כתוצאה מחיבור שכזה. נכון , בתיאוריה זה אפשרי אם אפשר לעשות השוואת גיינים מדוייקת שתהיה נכונה גם במצב סטטי וגם תחת מאמץ , במציאות זה לא עובד טוב ומהווה סיכון לסאב.

2) לא , מוצהר על 250W לכל ברידג'. בדוק נתונים באתר של רוקפורד. הצהרה גבוהה יותר מגיעה ב 14.4V שלא רלוונטי לרכב סטנדרטי.

3) זה ברור , לא מכריחים אף אחד לעשות שום דבר שהוא לא מעוניין בו.

Leon Cupra 2009

פורסם

עוד תוספת קטנה :

לפי זאפ :

מחיר ל 501X המינימלי - 1,690 ש"ח

מחיר ל 301M המינימלי - 1,990 ש"ח.

תוסיף לזה את העובדה שאת ה 501X קיבלנו בלי אריזת קרטון שלא מאפשרת למכור אותו כחדש.

וכמו שאתה רואה גם ה 301M יקר בכ 300 ש"ח

לא הייתי קורא לזה עסקה גרועה.

Leon Cupra 2009

פורסם

העובדה שהמחירים מנופחים, זה לא אומר שהמחיר תואם לתמורה.

הזיכרון שלי מעולה, לפני 3 חודש המצב היה הפוך, ה501 עלה יותר מה301.

אם העלו תמחירים, ובלי להוציא סידרה חדשה, זה פשוט עוול לצרכנים.

ה501 מוצהר על ידי תעודת הלידה 650 וואט. 325 לכל ברידג.

זה נכון, אם לא ידעת, מודדים מגברים לפי 14.4 וולט מתח. אם לא ידעת

גם הבדיקה של 1KHZ, זה לא מה שאנו שומעים ברכב, אז מה ניסית להגיד ? לא למדוד מגברים לפי סטנדרט ?

כי זה --אכן-- הסטנדרט שאיתו מודדים מגברים, וזה סטנדרט קבוע.

לבוא ולהגיד שזה לא רלוונטי משום שאין לנו 14.4 וולט ברכב, זה כימעט כמו להגיד,

הבדיקה עצמה לא רלוונטית, משום שמוסיקה היא דינמית.

כניראה החיבור שלכם היה לקוי, והניסיון שלכם בהתאמת ההגברות לא היה מוצלח.

אין זה אומר שהתיאוריה שגוייה, ולא נעליים ..

במילים פשוטות, אני היתי קורא לזה עיסקה גרועה ביותר,

אתה טענת שהמצב של המגברים לא היה תואם, זה נכון.

המצב של ה501 היה חדש לגמרי, לא היה בו שימוש אפילו ליום אחד.

את ה 301, מכרתם מתוך הרכב האישי שלך (או כל רכב אשר שייך לך או לחנות).

משמע, ה301 רחוק מלהיות "חדש" ו"במצב" של ה501.

ובמילים אחרות, ניתן, ואפשרי, ואין עם זה כל בעיה, לחבר סאב של 2 סלילים לשני הגברות שונות ומשונות.

צריך ידע בכל מה שנוגע לכיוונונים, זה נכון.

כפי שביקשתי מקודם, אל תביא תשובות מתחכמות, זה לא מוסיף לשום דבר, בטח ובטח לא לך או לסדר הפעולות שאתם ערכתם במקרה הזה.

בהקשר ל, "לא מכריחים אף אחד".

קוראים לזה אונס באילוץ, אתם אומרים לו שאי אפשר לחבר דבר שכזה, אז כמובן שהכרחתם אותו להחליף את המגבר,

אולי לא הצמדתם לו אקדח, אך גרמתם לו לחשוב שזה בלתי אפשרי והרסני, זה אילוץ לכל דבר..

שוב, לא מעוניין בויכוח, אולי הגיע הזמן לסיים עם זה ולתקן את העוול שנעשה לאורן.

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

1) אבל אלה המחירים , לא אני המצאתי.

2) לא מודדים מגברים ב 14.4 , רוב החברות נותנות נתונים ב 13.8 אליהם צריך להתייחס.

3) לא אנחנו התקנו ככה , אלא שדרגנו כי נשרפו סאבים.

4) אם מדברים על תשובות מתחכמות ...

5) הדעות שלך מאוד נחרצות לגבי כל דבר , אני אשמח אם תפרט את הניסיון שעומד מאחורי הדעות האלה חוץ מציטוט כל מה ש RC כותב. עוד לא ראיתי מתחרה בחו"ל או מתקין נורמלי בארה"ב שיעז להתקין ככה סאב.

Leon Cupra 2009

פורסם
1) אבל אלה המחירים , לא אני המצאתי.

2) לא מודדים מגברים ב 14.4 , רוב החברות נותנות נתונים ב 13.8 אליהם צריך להתייחס.

3) לא אנחנו התקנו ככה , אלא שדרגנו כי נשרפו סאבים.

4) אם מדברים על תשובות מתחכמות ...

5) הדעות שלך מאוד נחרצות לגבי כל דבר , אני אשמח אם תפרט את הניסיון שעומד מאחורי הדעות האלה חוץ מציטוט כל מה ש RC כותב. עוד לא ראיתי מתחרה בחו"ל או מתקין נורמלי בארה"ב שיעז להתקין ככה סאב.

קשה לי להסכים.

1. אלו המחירים כאן בארץ? אז מה?

מה המלצות היצרן? הרי ישנו MSRP ושווה לבדוק על כמה הם עומדים שניהם.

2.בין אם נקבל הספק של 14.4 או לא, עדיין אנו מתייחסים לנתונים הנ"ל, כשם שנתייחס

לנתונים של עמידה במתח נמוך יותר.

3. נשרפו סאבים? אז נשרפו... לדעת ממה ולמה? אלוהים יודע...

4. ???

5. ישנן התקנות כאלו - מיד אביא פירוט.

וכמו כן, לא כל החיים הם תחרות... מי קבע שאורן הולך להתחרות עם ה setup הזה?

וגם אם כן, אז... ?

גל

פורסם

הוויכוח הופך לחסר תועלת כי כל צד עומד על צדקתו.

אבל המחירים בארץ הם לא ביחס ישיר לקורה בחו"ל , שהרי כל יבואן מתמחר לפי ראות עיניו ולא לפי הנחיות מחו"ל.

לגבי זה שנשרפו סאבים , ברור שיש עוד גורמים , אבל בהתקנות דאבל ברידג' , לפחות מנסיוני כמישהו שרואה לפחות 6-7 התקנות ביום , השכיחות גבוהה יותר.

לגבי מדידה ב 14.4 , המדידה לא משקפת את התוצאה שתתקבל ברכב ועל כן , לדעתי, היא לא רלוונטית בעת קניית מגבר. המדידה איתנו אנחנו חיים היא של 13.8 כי זה מה שאלטרנטור בריא מוציא.

Leon Cupra 2009

פורסם
הוויכוח הופך לחסר תועלת כי כל צד עומד על צדקתו.

אבל המחירים בארץ הם לא ביחס ישיר לקורה בחו"ל , שהרי כל יבואן מתמחר לפי ראות עיניו ולא לפי הנחיות מחו"ל.

לגבי זה שנשרפו סאבים , ברור שיש עוד גורמים , אבל בהתקנות דאבל ברידג' , לפחות מנסיוני כמישהו שרואה לפחות 6-7 התקנות ביום , השכיחות גבוהה יותר.

לגבי מדידה ב 14.4 , המדידה לא משקפת את התוצאה שתתקבל ברכב ועל כן , לדעתי, היא לא רלוונטית בעת קניית מגבר. המדידה איתנו אנחנו חיים היא של 13.8 כי זה מה שאלטרנטור בריא מוציא.

לא חייבים להסכים אחד עם השני, זה מה שיפה בעסק.

מעניין אותי לדעת ברשותך, אם אורן ישנה את דעתו, האם יוחזר לו המגבר?

פורסם

כמו שאמרתי כבר לפני מספר הודעות , זה מובן מאליו.

במידה והוא לא יהיה מרוצה מהמגבר נשמח להחזיר לו את שלו.

כמו שכל מי שהתקין כאן יודע , גם אם לא מדובר בהחלפה , אף פעם לא נשאיר מישהו עם ציוד שהוא לא מרוצה ממנו.

Leon Cupra 2009

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7894 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...