Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התקנת מערכת

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7874 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אריק, במקרה הזה מדובר בשני מהנדסים רציניים. בשביל לחלוק על דבריהם צריך להיות בעל ידע דומה או להביא סימוכין מאדם בעל ידע דומה.

גם אני אמרתי לאורן שלמרות שאין סיבה תאורטית ממשית לא לחבר כך, אני אישית לא אוהב את הרעיון של החיבור הזה. כנראה אני רגיל לחשוב שצורת חיבור זו היא קצת חאפרית ועוד לא התגברתי לגמרי על הדעה הקדומה. אולי אם אנסה זאת בעצמי זה יעזור לי להתגבר עליה.

אני בכלל לא מתייחס לעניין של לקוח מול חנות כאן, אלא יותר לויכוח עצמו (אם מותר לחבר בצורה כזו או לא). כבר נאמר פה שהחנות יצאה בסדר גמור וכולם שיבחו אותה לכן אפשר להניח לעניין.

אני מסכים שמיקמיק היה יכול לנסח (כרגיל) את דבריו בצורה מתונה יותר.

• תגובות 92
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
השגות על הדיעה המקובלת הם דבר חיובי אחרת היינו עדיין בתקופת האבן.

עומדות לפנינו שתי דעות לכאורה לגיטימיות.

האחד טוען הדבר אולי אפשרי תאורטית אך מעשית נתקלתי בבעיות בחיבור

מהסוג הזה ולכן אני לא ממליץ וגם לא מוכן לקחת אחריות

השני אומר קראתי שזה אפשרי ושיפסיקו לבלבל את המוח.האם הוא מוכן

לקחת אחריות על נזק אפשרי?בודאות לא!!הוא ישלח את אורן לריצארד קלארק

לבקש פיצוי.

הבעיה החשובה יותר שהוא ננעל על המטרה ולא היה מוכן להקשיב לטיעוני הצד השני

והויכוח נוסף על כך שירד לרמת ויכוח נמוכה(ואתה גם התיחסת לכך) הפכה לדו שיח של חרשים עוורים.כמו כן נדפה מהתשובה האשמה שקימבנו את אורן עוד לפני ששמע את הצד השני.

אנשי sound fx היו בסדר גמור החזירו לו את המגבר והכדור כעת במגרש

של אורן הוא צריך להחליט(בסיטואציה הנוכחית דבר לא קל)

כדי שהכל יהיה תקין אומר רק שאני מכיר את המתקינים כלקוח מרוצה שלהם ולא החלפתי

עימם מילה אחת מזה זמן רב.

אריק, אני מעריך את טענותיך. (כיוון שבסופו של דבר, הם באים לקראתי)

אני מודע לכך שקיימת 2 דעות מנוגדות אחת לשניה.

וכן, אני אצטרך להסתמך על טענות של אנשים שמתעסקים בתחום הזה הרבה יותר ממני..

אני לא אשקר ואגיד שאני סגור על הנושא, כי אני לא. פניתי להרבה אנשים (בערך עשרה) להתייעצות.

(גם היום התקשרתי לאודי1 מאוטו-פרט לשאול את דעתו בנושא), רוב התשובות שקיבלתי, היו בעד חיבור של ה-501x.

לעולם לא טענתי שאנשי Sound FX "קימבנו" אותי. וההפך, את רוב הדו-שיח שנהלתי בנינו, נעשה בפרטי. מלבד הבקשה להתייחסות חיבור הסאב.

ואם הייתי חושב אחרת, הייתי מבקש מאיל למחוק את המלצתי בפעם הראשונה.

אין ספק בכך שמבחינת חיבור "בטיחותי/בטוח" יותר, עדיף לחבר מונו בלוק.

אני לא נעול על שום דעה, ובגלל זה עדיין לא חיברתי את המגבר הנ"ל לסאב.

אני בספק אם אנשי Sound FX חיברו בעבר בצורה כזאת סאב. ובכלל, אחד מאנשי הפורום.

ובגלל זה לא פורסמה שום תגובה חד משמעית בדבר.

אנחנו מדברים על כך שהרוקפורד 501X לא יהיה יציב ב2 אום עם 2 ברידג'ים נכון?אז אני חייב לציין שאצלתי הייתה תקופה קצרה בא הוא עבד עם 2 סאבים של פיוניר ועבד בלי בעיה והיה יציב...:???:
זו אינפורמציה חשובה שאורן יצטרך להתחשב בה

למרות שפוקו אמר שהנזק

יבוא לביטוי בטווח הבינוני

המידע הזה שגוי.

הסאב שלי הוא סליל כפול (DVC) של 4 אוהם.

המגבר יהיה מחובר בצורת ברידג' לכל סליל בנפרד. משמע: 2 גישורים לכל סליל.

ההתנגדות תשאר 4 אוהם, מכיוון שאני לא מחבר את הסאב בטור/מקביל.

המגבר לא יצטרך לעבוד במצב של 2 אוהם.

פורסם

אין ספק בכך שמבחינת חיבור "בטיחותי/בטוח" יותר, עדיף לחבר מונו בלוק.

עדיף לחבר מונו בלוק. או את שני הסלילים לאותה יציאה כך הגל סינוס שכול סליל יקבל יהיה זהה ב99.9% !.

אני בספק אם אנשי Sound FX חיברו בעבר בצורה כזאת סאב. ובכלל, אחד מאנשי הפורום.

ובגלל זה לא פורסמה שום תגובה חד משמעית בדבר.

לחבר סאב שני סלילים, כול סליל לגישור. אפשרי. אבל ! בשביל לקבל תוצאות אופטימליות

אתה צריך ששני הערוצים יוציאו גל זהה ובמתח זהה. ובשביל להגיע לרמת דיוק כזאת נזדקק לסקופ.

>משום שמספיק הפוטוציומטר של הBAIS מכוון קצת אחרת מהזוג הערוצים השני יהיה שינוי. לא גדול אבל שינוי. אבל אני מאמין שבמגבר הזה כיוון הBAIS הוא כבר נעשה והוא לא ניתן לשינוי - בלי פוטוציומטר. וכך יש יותר דיוק.

>עוד סיבה למה שני הערוצים לא יתנו מתח\גל סינוס זהה. משום שמספיק שהפוטוציומטר של כיוון התדרים או\ו העוצמה מכוונים קצת אחרת שוב הסליל לא יקבל מתח זהה.

אז בסהך הכול אם משתדלים לכוון הכול טוב לפי העיין אפילו. בלי שום מכשיר ובאלגן. ההבדלים בין הזוג יציאות הראשון לשני לא צריך לעלות על 3-5% וזה אפסי, ממש שינוי קטן ולא מורגש.

לכן אני אומר אם נחבר את הסאב בעל הסליל הכפול לכול זוג יציאות. או נחבר את שני הסלילים במקביל (לא משנה כרגע איזה מגבר) וכל סליל יקבל את בדיוק הגל\מתח שהסליל השני יקבל.

לא נרגיש בהבדלים בין המגברים. אולם בשני ננצל את את הסאב יותר טוב כי שני הסלילים מוזנים מאותו מקור. אבל זה ממש ממש לא מורגש. פשוט אפסי !

.

בקשר למגבר. שם לב שאם תחבר בצורה כזו המגבר יכול לתת עד כ 50W RMS יותר לכול סליל קח בחשבון. והוא פחות אפקטיבי ממגבר מסוג דיגיטלי (D). בגלל צריכת החשמל יחסית להספק מוצא.

* ואם לי היה ניסיון עם זה אני בטוח שלעוד הרבה אנשים שמתעסקים בעניין יש ניסיון עם סאבים מסוג כזה.

**בקרוב אני מביא שני סאבים של פייל שני סלילים 1200W כול אחד.

כול הסלילים במקביל בגישור. 1 אום כללי.

תמיר

קומפננט חדש בשקיות למכירה !: 400 שקלים.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=59552

פורסם
אתה בטוח שרק 1200W כל אחד? ;)

נו עזוב מה אני ימציא וואטים........זה מה שרשום עלייהם :wink: . זה הסכמה בפורום.

הרי ידוע שב1200W הסליל יהפוך לגוש מתחת מומסת.......:-P .

תמיר

קומפננט חדש בשקיות למכירה !: 400 שקלים.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=59552

פורסם
אינני בא לאמר אם אורן היה צריך לבחור במגבר

זה או אחר.המתקינים כשבצעו את ההתקנה עומדים מאחוריה עם אחריות

לתקינות המערכת ולפילוסופיה לפיה בוצעד ההתקנה.

חלק מחברי הפורום חלקו על דעת המתקינים(בצורה טהורה או לא)

ואורן נשמע לעצתם.אנשי sound fx עמדו בדיבורם והשיבו לאורן את המגבר כמתבקש.

נשאלת השאלה ,אם יגרם נזק לסאב או למגבר האם כל אותם חכמים יפצו את אורן על הנזק?

או ירחצו בנכיון כפיהם ויברחו מאחריות כמו עכברים?

בכלל מוזר במקרה הטוב שאנשים ללא ידע מעמיק בחשמל ובהתקנות, מיעצים פה לחסרי נסיון.

לא כל מי שמצטט משפט של איינשטיין מבין בפיסיקה!!!!

אכזבה. מילה אחת מסכמת את הטענות המוזרות שלך.

אתה מנסה לרמוז שבגלל שהחנות לוקחות כסף על ההתקנות, אז האנשים הפרטיים בפורום, שרוצים לחלוק ידע ולעזור לאחרים, צריכים לקחת אחריות דומה לבעלי עסק מורשה ?

אתה מנסה לרמוז בצורה כל שהי שאם אכן יגרם נזק לסאב של אורן, אז אני צריך לפצות אותו על כך ?

אתה מ-ח-ו-ב-ר למציאות ?

זה פורום לחלוק מידע וידע, לא לתת אחריות על מוצרים, אלה לתת ייעוץ והדרכה.

אם בעלי החנות לא היו מודעים לאפשרות הזאתי, עכשיו הם מודעים והם צריכים להגיד תודה שתיקנו אותם, ולא לבוא בדרישות שניתן אחריות על המצב הנתון שהם קיבלו.

"לא כל מי שמצטט משפט של איינשטיין מבין בפיסיקה"

אתה צודק, לא כל מי שמצטט משפט של איינשטיין מבין בפיסיקה,

אז מה בעצם, מי ששולל את דבריו של האיינשטיין ??!!?!?!

לבוא ולהגיד שבתיאוריה איינשטיין צודק, ובמעשית, "הוכחתי" אחרת, זה רברבנות לשמה שנובעת מבורות. ואין שום דרך אחרת להצדיקה , או לתמוך בה !

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

אריק ניסה להגיד שאתה צריך לקחת אחריות על דברייך. ברגע שאתה סותר את דעתו של בעל חנות וגורם ללקוח שלו להשתמש במוצרים בצורה שעליה בעל החנות לא ממליץ, אז אתה צריך להיות אחראי להמלצותייך. כמובן שאתה לא תפצה אותו וזו הרי כל הנקודה.

פורסם

ובגלל העובדה שאני לא צריך לפצות אותו, משמע, אני לא צריך לקחת כל אחריות.

אינני גוף ריווחי או מסחרי בתחום, ואינני מבין מאיפה הוא הביא את זה..

אם הוא כן היה גוף שכזה, אז הייתי מבין מאיפה הוא הביא את הרעיון הפרוע...(למיטב הבנתי..)

גם אם הייתי 100% טועה, הדבר היחיד שמישהו היה מקבל ממני, היתה התנצלות.

ותודה שלימד אותי משהו חדש בנושא.

לא דבר מעבר לזה..

כפי שכבר הסברתי כבר בעבר, הניסיון המעשי שלי בתחום הסאבים עם סליל כפול. שואף ל0 והינו עומד על כך.

אך לטעון שהתיאוריה של אנשים, וחברות, נכונה, אבל בעצם ב"מעשי" הם לא יודעים על מה הם מדברים ...

זה פשוט מגוחך..

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

אדם מעל גיל 18 אחראי למעשיו ולדבריו. מן הסתם אתה לא תתן פיצוי למישהו במידה שהטעת אותו וגרמת לו נזק. בדיוק בשל כך אתה צריך לשקול עוד יותר את דברייך כשאתה ממליץ לבן אדם לעשות משהו שמנוגד לדעת החנות שמכרה לו את הציוד שכן אם יקרה נזק, הוא יהיה באחריות הלקוח ששמע לך ולא לחנות (אני לא מדבר ספציפית על המקרה הזה אלא באופן כללי).

אני לא חושב שבמקרה כזה ההתנצלות שלך והתודה על כך שהוא לימד אותך חדש תסייע לו רבות.

פורסם

רק תחדד את דבריך, במקרה של טעות, ההתנצלות שלי לא תסייע לו רבות.

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

חח, לא הבנת איל.

לא ביקשתי שתוסיף שלילה במשפט, התכוונתי שתוסיף תנאי .. :)

שטויות לא רלוונטי..

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם
אכזבה. מילה אחת מסכמת את הטענות המוזרות שלך.

אתה מנסה לרמוז שבגלל שהחנות לוקחות כסף על ההתקנות, אז האנשים הפרטיים בפורום, שרוצים לחלוק ידע ולעזור לאחרים, צריכים לקחת אחריות דומה לבעלי עסק מורשה ?

אתה מנסה לרמוז בצורה כל שהי שאם אכן יגרם נזק לסאב של אורן, אז אני צריך לפצות אותו על כך ?

אתה מ-ח-ו-ב-ר למציאות ?

זה פורום לחלוק מידע וידע, לא לתת אחריות על מוצרים, אלה לתת ייעוץ והדרכה.

אם בעלי החנות לא היו מודעים לאפשרות הזאתי, עכשיו הם מודעים והם צריכים להגיד תודה שתיקנו אותם, ולא לבוא בדרישות שניתן אחריות על המצב הנתון שהם קיבלו.

"לא כל מי שמצטט משפט של איינשטיין מבין בפיסיקה"

אתה צודק, לא כל מי שמצטט משפט של איינשטיין מבין בפיסיקה,

אז מה בעצם, מי ששולל את דבריו של האיינשטיין ??!!?!?!

לבוא ולהגיד שבתיאוריה איינשטיין צודק, ובמעשית, "הוכחתי" אחרת, זה רברבנות לשמה שנובעת מבורות. ואין שום דרך אחרת להצדיקה , או לתמוך בה !

חשבתי שמשהו או מישהו מסוגל לשים זמם לפיך שכנראה שהקשר בינו לבין מה שיש לך בין האוזניים די רופף.לגופו של ענין ,רציתי רק להזהיר את אורן שיתיחס ללעצותיך כמו לשאר המיעצים(לרוב עצות אחיתופל)בערבון מוגבל ושידע שכל האחריות היא עליו.

גם בתגובות שלי מקודם לא שללתי חילוקי דעות.רק רצוי שמי שמעביר ביקורת ידע על מה הוא מדבר.

גם ריצארד קלארק יכול לטעות.אני כמובן לא מעז להעביר עליו בקורת כי אין לי דע ונסיון בתחום

אבל גם אחד כמו פוקו(ושאר הצוות)שיש להם נסיון לא מבוטל יכולים לאמר שעם כל

הכבוד לקלארק מנסיוני זה לא עובד במציאות.ריצארד הוא אולי מהנדס ידוע אך כך היה גם ממציא הפלקל.

הרבה אנשים "קטנים"אמרו שהשיטה מסוכנת אך המהנדס הידוע לא רצה לשמוע.

את השאר תשאל את נפגעי אולמי וורסאי

אין לי גם טענה אליך שהעלת את התיזה הזאת הבעיה שהגנת עליה בחרוף נפש

כאילו אתה באמת התקנת כמה אלפי מערכןת בה בשעה שעם הידע שיש לך אינך מסוגל לטפל במערכת החשמל של מכוניתך

מעתה אגיב לדבדיך רק אם יהיו ברוח טובה ובלי השמצות(אגב מענין אם איל נעלם\נאלם בתקופה האחרונה בגלל שהשתלטת על הפורום-ירד למיקלטים בשפת העם....)

פורסם

אריק, אני חושב שבמקרה שלך הייתי פשוט שותק, אך משום שאתה בכל זאת רוצה "להתווכח" בצורה דיי ילדותית ודיי טיפשית.

"גם ריצארד יכול לטעות", אכן אתה צודק, גם הוא בן אדם, גם הוא יכול לטעות,

וזה מאוד מאוד הגיוני, שריצאד, שיש לו ניסיון קטן בחשמל, וניסיון של תחביב מהצד של סטראו לרכב,

אז הגיוני שהוא טועה, והניסיון של החברה בSOUNDFX, הוכיח אחרת.

כן אריק, הטענות שלך, הגיוניות ומאוד ריאליות, ואני בטוח שכל חברי הפורום, כמו איל לדוגמא.

מסכימים עם העובדה שריצארד יכול לטעות, וזה הגיוני שאיזה חנות בישראל, תוכיח אחרת משום שעשו המון מחקרים ואלפי סאבים והתקנות.

אתה מדבר על רמת הדברים שלי ? אין לי מושג באיזה הקשר אתה בכלל מדבר, אין שום שחר לדברייך, ולא הקטן ביותר.

נעשה פה עוול, והעוול תוקן, והעובדה שהלקוח הגיע למסקנה הזו, והחנות הסכימה "לתקן" את המעשה שנעשה.

בין אם הם מסכימים , ובין אם לא.. זה לא רלוונטי.

כניראה שאורן מצא לנכון לסמוך על הניסיון של ריצארד בנושא, ולא על הניסיון של כמה מתקינים ישראליים .. שהוכיחו מעל לכל ספק......... אחרת ..

לגבי איל, אני חושב שזה מעורר רחמים שאתה בכלל מגיב בשמו, אז ברוך השם לאיל יש פה.

וכשהוא נחוץ, הוא משתמש בו ברוח טובה רק כמו שאיל יודע.

לבוא ולרמוז אחרת, זה בעצם להוריד מהערך של איל ושל הרמה של הפורום שהוא שומר עליה פה.

ציטוט של איל מתחילת העמוד הזה.

"אריק, במקרה הזה מדובר בשני מהנדסים רציניים. בשביל לחלוק על דבריהם צריך להיות בעל ידע דומה או להביא סימוכין מאדם בעל ידע דומה"

אני חושב שבזה נסגר הנושא, אודה לך אם לא תוסיף דבר אם אין לך דברים "מעשיים" או.

"הגיוניים" או, לחלופין... "תורמים" להוסיף .....

תודה מראש.

המשתמש עזב את הפורום.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7874 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...