Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4518 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה, קניתי 206 XS בציר 2002. וכמו רובן, גם צבע הגג שלה נשרף. עכשיו יש שתי אפשרויות. האחת צביעת הגג ( יחד עם מכסה המנוע שגם עליו יש דהייה ), השנייה צביעת מכסה המנוע והדבקת מדבקה בצבע שחור מבריק על הגג. הרכב כרגע בצבע כחול כהה ( תמונות בהמשך ).

מה אתם חושבים? הרי צביעת גג מורידה ערך, אם כי ברכב ששוויו פחות מ 20000 זה לא משמעותי במיוחד.

כמו כן, האם יש המלצות לצבעי רכב מקצועיים באזור יבנה.

תודה,

דניאל

פורסם

מצטרף, עם תמונות של הגג השרוף לפני הצביעה, לא אמורה להיות שום ירידת ערך. ואם מישהו ידרוש ירידת ערך על צביעה כזאת אתה יכול לעבור לקונה הבא.

פסיכו פאסאט 1.8T

פסיכו ג'טה 2.0 FSI

ו-205 1.4i שנת 98 :)

פורסם

לא יודע על מה כולם מדברים על זה שצביע מורידה ערך מעלות הרכב

גם שמכרתי וגם שקניתי אף פעם הנושא הזה לא עלה, בכלל על הפרק.

אם יש לי שיפשוף בכנף אז אני יתקן את זה אז ירד הערך של האוטו, אז אני ישאיר את זה ככה וימכור הערך יעלה?

מרוב שזה לא הגיוני אף אחד לא הולך לפי הדרך הזאת אלה רק שמאים כניראה.

פורסם

אתה גם לא ידעת שק"מ גבוה (מאוד) מוריד מערך הרכב. לא כל מה שאנחנו לא יודעים לא קיים.

פות"ש אולי כדאי שתבדוק כמה % בדיוק זה מוריד. למרות שכל קונה הגיוני צריך להיות מאושר שעשית את הצבע.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם
אתה גם לא ידעת שק"מ גבוה (מאוד) מוריד מערך הרכב. לא כל מה שאנחנו לא יודעים לא קיים.

פות"ש אולי כדאי שתבדוק כמה % בדיוק זה מוריד. למרות שכל קונה הגיוני צריך להיות מאושר שעשית את הצבע.

כן אבל יש הבדל בין קלומטרג' לבין צביעת חלק, יש אנשים שגם סתם צובעים חלקים כי יש שריטות ושיפשופים (כמוני)

אם היה בא אלי קונה ואומר לי תוריד מהמחיר בגלל שעשיתה צבע לפגושים, אני אומר לו לך תחפש הונדה אחרת ומעיף אותו.

וכל בנאדם נורמלי היה עושה את זה, אין לו מה לבדוק בכלל כמה זה ערך מוריד.

וסתם נגיד שכן? אתה מעוניין למכור את הרכב בקרוב? אם לא אז מזה משנה לך?

פורסם

ברכבים ישנים לא מתייחסים לצביעת חלקים, להפך, זה מוסיף למכירה.

ברכבים חדשים זה קריטי כי זה מעלה חשדות לתאונות וצבע לא מקורי.

Renault Clio MK2 ph1 1.4RT

Renault Clio Sport 172RS 2.0

FRANCE

פורסם (נערך)
כן אבל יש הבדל בין קלומטרג' לבין צביעת חלק, יש אנשים שגם סתם צובעים חלקים כי יש שריטות ושיפשופים (כמוני) יש הבדל בין צביעה של פגוש לצביעה של גג.

אם היה בא אלי קונה ואומר לי תוריד מהמחיר בגלל שעשיתה צבע לפגושים, אני אומר לו לך תחפש הונדה אחרת ומעיף אותו.

אני באמת מאחלת לך, מכל הלב, שכשתרצה למכור את האוטו יהיה לך תור של קונים כדי שתוכל להעיף את מי שלא נראה לך בעין.

וכל בנאדם נורמלי היה עושה את זה, אין לו מה לבדוק בכלל כמה זה ערך מוריד.

וסתם נגיד שכן? אתה מעוניין למכור את הרכב בקרוב? אם לא אז מזה משנה לך?

הוא כנראה לא ישאר עם האוטו עד הגריטה, כך שהרכב יעמוד למכירה מתישהו והוא עושה בשכל שבא ומתייעץ מראש. כי אולי יש פה מישהו שיש לו ניסיון.

אני מבקשת ממך, בכל לשון של בקשה, לא לתת עצות לאנשים על סמך "נראה לי". כמו שכבר אמרו לך, זה עלול לגרום יותר נזק מתועלת.

ברכבים ישנים לא מתייחסים לצביעת חלקים, להפך, זה מוסיף למכירה.

ברכבים חדשים זה קריטי כי זה מעלה חשדות לתאונות וצבע לא מקורי.

אתה צודק. אבל כשהרכב יגיע למכון בדיקה ידחפו שם שורה עם משמעות גבוהה: צביעה של הגג. בתקווה שלא יוסיפו חטא על פשע ויכתבו חומר מילוי או עוד משהו כזה. הרי כולנו יודעים כמה הם אוהבים לכסת"ח את עצמם.

כך שאם לאוטו יש ביקוש בשוק והמוכר לא יהיה בלחץ של מכירה, לא תהיה בעיה לחכות לקונה ההגיוני שיבין את ערך הדבר. אבל אם הרכב סובל משוק צולע וחס וחלילה פות"ש יהיה לחוץ למכור (דברים קורים) הסרט הזה יהיה הרבה פחות נעים.

גילוי נאות, אף פעם לא מכרתי\קניתי רכב עם גג צבוע (כולן היו לבנות גם ככה).

עריכה אחרונה על ידי Murzilka

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

צביעת גג ככה סתם לא מורידה ערך באופן רשמי. ירידת ערך רשמית זה רק עם מסמך שמאשרים את ירידת הערך משמאי מוסמך.

גג צבוע יכול להעלות חשדות לקונה פוטנציאלי והוא ינסה להוריד לך במחיר הרכב וגם יתהה אם לא היו תאונות שקשורות לגג.

מה שאמרו לך פה, שתצלם את הגג לפני הצביעה, זה רעיון מעולה. מדבקה לדעתי פחות יפה.

אגב, לגבי התמונות, תצלם את הרכב מקרוב ומרחוק כך שיראו שצילמת באמת את האוטו שלך (שיראו מספר רישוי בתמונה) ולא הלכת וצילמת גג של אוטו אחר עם אותו צבע בשביל לכסות על כך שבעצם הייתה תאונה ואתה מנסה להסתיר.

מקווה שהבנת אותי.

לגבי צבעים, אין לי מושג, לא מכיר אף אחד באזור הזה, תבדוק פה בפורום באזור של חוו"ד על בעלי מקצוע.

בהצלחה.

civic07, כמו שכבר אמרתי, צביעת חלק לא מורידה ערך באופן רשמי אלא אם כן יש חוו"ד של שמאי שקבע ירידת ערך. למיטב ידיעתי, צביעת חלקים לא מורידה ערך, אבל אני לא שמאי אז אני לא בטוח בזה במאת האחוזים.

מה שזה כן עושה, זה גורם לקונה פוטנציאלי להסתכל על הרכב בחשד ולהתחיל לשחק אותה כמה הצביעה זה קריטי וגומר את הרכב, הכל בשביל להוריד לך במחיר. נכון שזה פחות קריטי ברכב שעולה מעט, אבל כל 500 שקל במחיר הרכב, לפחות בשבילי, זה הרבה כסף.

גם אתה, עם הזמן, תלמד שאי אפשר למכור רכב (טוב, לא כל רכב לפחות) בלי להתפשר קצת. אז בהתחלה אתה תהיה אבו-עלי ולא תהיה מוכן להתפשר על שקל אחד על האוטו שלך, ותדרוש מעל המחירון, בגלל שהוא כל כך מושקע. אם יש לך מזל ובא אליך קונה שיודע להעריך את ההשקעה ומוכן לשלם עליה, הרווחת. אבל ברוב המקרים זה לא קורה, ובאים סתם אנשים שמנסים להוריד לך את המכנסיים במחיר הרכב. אז אתה תעיף את הראשון, את השני, השלישי, אפילו את העשירי, אבל בשלב מסוים אתה תבין שאין ברירה ותוריד את המחיר.

שוב, אני מקווה בשבילך שזה לא יקרה, ושכאשר אתה תרצה למכור את הרכב, יבוא בן אדם שידע להעריך את ההשקעה ברכב, אבל בוא נגיד שאני לא אופטימי.

בדיוק בגלל זה אני ממליץ לפות"ש לצלם את הגג, ולצבוע בצורה איכותית, על מנת לא לפגוע בעצמו ביום המכירה.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

• תוכן חדש...