Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3609 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אכן פורד מתעלמים באלגנטיות ואין להם ממש פתרון. הם מחכים שתגמר האחריות. גיר גרוע ביותר מנסיון. בעוד מספר שבועות מחזיר את הרכב לליסינג. ברוך שפטרנו. מסכן מי שיקנה את הרכב הזה. החליפו חצי גיר וכלום לא עוזר. בפעם הבאה, רק גיר פלנטארי או רציף. אני מרחם על מי שקנה רכב כזה ממיטב כספו.....

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הגיר משותף לפיאסטה ולפוקוס, התופעה מתועדת בכל העולם בכל השפות ברשתות חברתיות שונות ובכתבות טלויזיה .למה לא שומעים את כתבי הרכב בישראל? למה לא שומעים את כתבי התחבורה? איפא עיתונות רכב חוקרת?

ברוך השב Matiz_Forever

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם (נערך)
מה שמוזר בבעיות הללו הוא שבפורומים בחו"ל הבעיות בגיר לא קיימות .

שלום,

העליתי כאן תגובה לפני שבוע. משום מה לא מופיעה (אני חדש ואולי עשיתי משהו לא נכון). אנסה שוב:

גיסתי נוהגת בפוקוס 2000 סמ"ק בת שנתיים עם בעיה של רעידות הבאות מהגיר, שילוב מאוחר של ההילוך בהילוכים הנמוכים ובהורדת הילוך, קושי בבלימה, זינוק בעליה ועוד. כל הביקורים במוסך פורד לא עזרו. בדרך כלל עשו למערכת עדכון תוכנה. התסכול שלה הביא אותי לחפש מידע על הבעיה.

יש תיעוד מאד נרחב של בעיות במערכת ההילוכים הרובוטית של הפורד פיאסטה והפוקוס ברחבי העולם בעיקר באוסטרליה וארה"ב. בקליפורניה, ארה"ב הוגשה תביעה ייצוגית בעניין מערכת ההילוכים הזו בינואר השנה. הבעיות המדווחות דומות בכל המקרים.

עריכה אחרונה על ידי Matiz_Forever
פורסם

יש כבר שרשור לובי לנפגעי פורד פוקוס (והגיר הרובוטי). אם יש לך משהו לחדש אשמח מאוד לשמוע.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

פורסם

הי student,

קראתי כבר בכמה וכמה אתרים מחו"ל המדווחים על העניין, יש גם כתבות של תחנות טלוויזיה שעשו תחקיר בנושא. הבעיה משותפת לפוקוס ולפיאסטה מאחר ומדובר באותה מערכת הילוכים - פאואר שיפט. מה שאני מחפש הוא מקרה בו פורד פתרו את הבעיה אם בהחלפת חלק או בפעולה אחרת. עד עכשיו לא מצאתי פרסום כזה כך שאין לי מה לחדש אם זו כוונתך. אני חושב שיש ערך לדיווחים על המיקרים. הראתי את הפורום הזה לגיסתי, ששמחה לשמוע שהיא לא "משוגעת" כדבריה. יש לקיומו חשיבות בהעלאת הבעיה ובכך שמוסכים לא יוכלו למכור סיפורים לבעלי רכב.

פורסם

מה שאתה מתארלגבי בעיות בהעברת הילוכים תואם לעניין חדש שקראתי - הארכת אחריות בארה"ב על יחידות הבקרה של הגיר הרובוטי ל-10 שנים או 150 אלף מייל.

Ford is extending the warranty coverage on the DPS6 Automatic Transmission Control Module (TCM) to 10 years of service or 150,000 miles from the warranty start date of the vehicle, whichever occurs first. This extended warranty coverage will address intermittent symptoms of loss of transmission engagement while driving, no-start, or a lack of power

הנה גם וידאו שמסביר על הנושא

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

פורסם

הארכת האחריות, באמריקה, יש בה הכרה בבעיה ובמחויבות של פורד לשאת באחריות הכספית לטיפול ולכן שלב הכרחי ונכון אבל יש בו מידה של טיוח.

במקרה שלי ניתנה הארכה של שנה נוספת הוצגה כפיצוי מטעם היבואן והיא תקפה כל עוד בעלות הרכב לא משתנה. מעניין אם הארכת האחריות ניתנת בארץ כמובן מאליו או כ״הטבה״ מטעם טוב ליבו של היבואן לבעל רכב מיוסר ומטורטר.

עדיין לא נמצא פיתרון לבעיית ההילוכים האם האחריות מכסה את הביקורים התכופים למוסך וחמור יותר האחריות אינה מבטלת את הסכנה שבנהיגה ברכב.

האם מוכרי הרכב: פרטי,ליסינג או טריידאין מודיעים לקונה על קיומה של בעיה בהילוכים שעליו מתחייב היבואן באחריות מוגדלת או שמא הקונה מתחיל את הסיפור הארוך מול מוסכי פורד שהשלב הראשון שלו הוא הפגישה עם המשפט ״את/ה צריך/ה להתרגל לקלאצ׳ המתוחכם״.

פורסם
מה שאתה מתארלגבי בעיות בהעברת הילוכים תואם לעניין חדש שקראתי - הארכת אחריות בארה"ב על יחידות הבקרה של הגיר הרובוטי ל-10 שנים או 150 אלף מייל.

הנה גם וידאו שמסביר על הנושא

* ויותר חשוב - 7 שנים או 100,000 מייל להחלפת מכלול הקלאצ'. המחשב עצמו פחות בעייתי (המחלה היחידה של המחשב הנ"ל הוא התחממותו שגוררת כניסה למצב חירום, הרכב פשוט "מאבד את זה" באמצע הנסיעה.)

פורסם

כתבתי שרשור בנושא. מדובר במקרה מצער מאוד מאחר שהפיאסטה היא באמת רכב נהדר חוץ הגיר הקטסטרופלי הזה. אני חווה רעידות וטלטולים בתחילת נסיעה, שדי התרגלתי אליהם עם הזמן, אבל השבוע הם התגברו והרכב כבה לי פעמיים. לפי מה שאני קורא אין טעם ללכת למוסך כי אין להם פתרון, אז מה עושים לעזאזל? האחריות אמורה להסתיים אצלי עוד שנה. אז יחליפו קלאצ' פעם פעמיים, לא יהיה לזה סוף. האם יש אפשרות להגיש תביעה אם מתארגנת קבוצה שמתלוננת על אותה בעיה?

פורסם

צריך להתייעץ עם עורך דין שמתמצא בתחום .

אם היו מתקנים את התקלה ניחא , אבל כל פעם הם עושים משהו אחר כמו חיזוק , עדכון , שחרור וכל מיני שמות

שהם המציאו אבל התקלה חוזרת .

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

על פי דף פייס בוק אוסטרלי בנושא הפיאסטה והפוקוס שהפך מאוד אקטיבי https://www.facebook.com/groups/761663227244824/810590289018784/?notif_t=group_activity

פורד אוסטרליה מתחילים להגיב על הלחץ שהם מפעילים : הצפת הערות בעמוד הבית של פורד אוסטרליה, ובקרוב הפגנות מול הסוכנויות וכו.. על ידי הצעות שונות של רכישות והחלפות של המכונית שלהם.

• 10 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

ברשותי גם פורד פיאסטה 2014. שנקנתה לפני 5 חודשים.

לפני שקניתי את הרכב בדקתי בכל מיני אתרים וכל האתרים כ"כ פירגנו לרכב, שזה פשוט היה פשע לא לקנות את המיני הטובה בסדרה. והאמת שזה נכון. הפורד מושלמת חוץ מהבעיה עם הגיר שאת זה אף אחד מכתבי הרכב לא הזכיר, אלה להפך!

יום שני אני קבעתי תור למוסך שינסו להכניס את הרכב למחשב (למרות שאני מבין שזה לא יעזור),

אצלי הרעידות בעיקר בהילוך 1-2 וגם שלישי לפעמים.

ובעליות, לפעמים נשמע כאילו כל המנוע הולך ליפול מהרכב (ממש מלחיץ!!)

חשוב לי לציין שהרכב שלי סה"כ עשה 30K !

ומה שהכי מוזר שקניתי אותו ב3 ימים הראשונים ונסיעת מבחן הוא נסע ללא כל רעידה קטנה אחת! ממש מוזר..

בקיצור נדפקנו כהוגן או שיש פתרון ?

• תוכן חדש...