Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לכל הצלמים שכאן: Lightroom 5 עובד מ-מ-ש לאט

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4533 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב, האמת הבעיה מציקה לי עוד מגרסאות קודמות, אבל מאז שידרגתי מחשבים, הוספתי זכרון, התקנתי SSD ומה לא.

לצערי הבעיה ממשיכה והעבודה בתוכנה הפכה כמעט לבלתי נסבלת.

ראשית - אני מצלם בד"כ בRAW, ומכיוון שמדובר במצלמת 7D, התמונות שוקלות כ25 מגה לתמונה.

המחשבים שאני עובד עליהם מכילים 12 ו16 ג'יגה זכרון,

שניהם מכילים SSD ומעבדי I7 מדורות שונים.

במילים אחרות - לא מדובר בבעיית חומרה. (אלא אם מישהו ממש יפתיע אותי במשהו שלא ידעתי בנושא).

אני מכיר את הסוגיה של הקטלוגים של לייטרום שנוטים להיתקע כשהם ממש גדולים,

אז הלכתי הכי רחוק:

קיבלתי לפטופ חדש לגמרי (כאמור, 16 ג'יגה זכרון), עם מערכת הפעלה נקיה וכונן SSD.

התקנתי עליו את התוכנה, יצרתי קטלוג חדש לגמרי, וזרקתי פנימה כ200 תמונות.

ההרגשה כאילו כלום לא השתנה - והעבודה על התמונות לוקחת נצח (לצורך העניין - כמעט כל פונקציית עריכה לוקחת לפחות חצי שניה-שניה עד שהיא מתעדכנת ומגיבה).

אני לא מחפש תגובות כמו:

תחליף למק (קשה לי להאמין שכל משתמשי ווינדוס חווים את אותה הבעיה ואף אחד באדובי לא עושה כלום בנידון)

תצלם בJPG (אני אוהב שיש לי יכולות עריכה מלאות על התמונות)

תעבור לפוטושופ (פחות נוח לעריכה בסיסית)

קראתי קצת באינטרנט בנושא, ולא ממש הצלחתי למצוא פתרון לבעיה (יש כל מיני טיפים קטנים שניסיתי את חלקם אבל לא ממש הצלחתי להגיע לתוצאה הרצויה).

אם מישהו נתקל בבעיה דומה והצליח לפתור - אשמח לשמוע שיטות!

תודה!

בברכה!

יונתן.

פורסם (נערך)

באיזו גירסא אתה משתמש? 5.3 במקרה?

האם ישנו כרטיס גרפי חיצוני מלבד העיבוד הגרפי של המעבד?

מהו דגם ה SSD? למרות שבתכלס, SSD או לא, זה כלל לא אמור להשפיע, לאחר טעינת התמונות לזיכרון או לתוכנה...

המעבד בנייד החדש הוא I7 אני מניח? ( ואם כן, איזה דגם? ) יש לזכור כי ישנם פערי ביצועים לא קטנים בין גרסאות I7 לניידים לבין הגרסאות השולחניות כמובן, פערים של עשרות אחוזים לעיתים.

האם פעלת לפי המדריכים באינטרנט אשר מדריכים אותך כיצד לבדוק איך וכמה זיכרון מוקדש לתוכנה? כיצד לבצע כך שהתוכנה תעשה שימוש בכרטיס הגרפי אם יש? ועוד כל מיני טויקים?

מצאתי באינטרנט כתבה גדולה מאוד, שבהם נעשה שימוש במחשבים מאוד מאוד מאוד חזקים ולא משהו שנמצא בכל בית, לפי התוצאות, נראה שגם להם לקח עשרות שניות מן הסתם לבצע דברים לגבי איך התוכנה עובדת? תצתרך לקרוא:

http://www.slrlounge.com/lightroom-lr5-lr4-hardware-performance-test-review

מה שכן, נראה שגרסא 4 עובדת מהר יותר.

עריכה אחרונה על ידי Automatic1
פורסם
באיזו גירסא אתה משתמש? 5.3 במקרה? כן

האם ישנו כרטיס גרפי חיצוני מלבד העיבוד הגרפי של המעבד? כן 750M בנייד, ו280GTX בנייח.

מהו דגם ה SSD? למרות שבתכלס, SSD או לא, זה כלל לא אמור להשפיע, לאחר טעינת התמונות לזיכרון או לתוכנה... SAMSUNG 840

המעבד בנייד החדש הוא I7 אני מניח? ( ואם כן, איזה דגם? ) יש לזכור כי ישנם פערי ביצועים לא קטנים בין גרסאות I7 לניידים לבין הגרסאות השולחניות כמובן, פערים של עשרות אחוזים לעיתים. הנייד הוא ASUS N550 עם SSD של סמסונג 840 EVO אם אני זוכר נכון.

האם פעלת לפי המדריכים באינטרנט אשר מדריכים אותך כיצד לבדוק איך וכמה זיכרון מוקדש לתוכנה? כיצד לבצע כך שהתוכנה תעשה שימוש בכרטיס הגרפי אם יש? ועוד כל מיני טויקים? עברתי על כל מיני מדריכים לאופטימיזציה של התוכנה עצמה (מבחינת הקצאת זיכרון מטמון, ביצוע תצוגה מקדימה של 1:1, ועוד כל מיני כאלה).

מצאתי באינטרנט כתבה גדולה מאוד, שבהם נעשה שימוש במחשבים מאוד מאוד מאוד חזקים ולא משהו שנמצא בכל בית, לפי התוצאות, נראה שגם להם לקח עשרות שניות מן הסתם לבצע דברים לגבי איך התוכנה עובדת? תצתרך לקרוא:

http://www.slrlounge.com/lightroom-lr5-lr4-hardware-performance-test-review

מה שכן, נראה שגרסא 4 עובדת מהר יותר. כן, זה גם מה שאמרו על 3 כש4 יצא. נראה לי 2 או 3 היו האחרונות שעוד עבדו סבבה. ומאז זה רק הולך ומחמיר.

בשורה התחתונה - אתה משתמש באותה תוכנה אצלך והכל סבבה?

האם אתה גם משתמש בקבצי RAW בנפחים דומים?

אם כן - ואם אצלך הכל זורם, אשמח לדעת איך קינפגת את המערכת! ואיזה חומרה יש לך.

בברכה!

יונתן.

פורסם

כן, אני משתמש ב 5.3, אני עושה שימוש בתמונות RAW של CANON 70D החדשה.

אני רק רוצה להבין ולדעת טוב יותר, אתה מתכוון להשמת הפונקציות והאופציות על התמונות שלוקח זמן מה לתגובה? או תגובת התוכנה בכללי?

אני אוכל לדעת ולהגיד לך טוב יותר כאשר אתיישב שוב פעם על המחשב שלא נמצא איתי כאן כרגע אבל החומרה שלי היא כזאת:

AMD PHENOM QUAD CORE 9850 עם המהרה ל 3.2

8 ג'יגה זיכרון DDR2 מהירים של 1066 למרות שזה לא משנה בתכלס המהירות

כרטיס מסך 760GTX OC של GIGABYTE

SAMSUNG EVO 250GB + RAPID MOD ( גוזל לך 1 גי'גה )

קשה לי להיזכר כיצד התוכנה מגיבה אצלי אבל אני רוצה להתיישב מולה בתחילת השבוע ואגיד לך טוב יותר.

אם תתאר לי את הסימפטומים במדויק אוכל לנסות לשחזר את מה שאתה מתאר אצלי ולרשום ממצאים.

פורסם

כל מניפולציה שאני מבצע על תמונה לוקחת נצח.

לצורך העניין אפילו פעולות פשוטות של להוריד/לעלות את החשיפה של התמונה, או לשחק עם הגוונים - לכולם לוקח שבריר שניה יותר מדי כדי להגיב.

טעינת תמונות חדשות מהמצלמה לוקחות המוןןןן זמן וביצוע רנדור ל1:1 של 500 תמונות יכול להימשך קרוב לשעתיים.

כמו כן - אם בוצעו מספר פעולות BATCH - כמו למשל התאמת פרופיל צבע לפרופיל של המצלמה, ואח"כ ביצוע SHARPENING לכמות גדולה של תמונות,

אז מה שקורה בפעם הבאה שאני לוחץ על תמונה זה: עולה התמונה בתצוגה התחלתית עם פרופיל צבע של לייטרום, אח"כ הפרופיל משתנה לפרופיל שבחרתי, אח"כ התמונה מקבלת את החדות שביקשתי.

בין כל אחת מהפעולות שתיארתי עוברות לפעמים שניות שלמות!

כמובן שזה שולי כשמדובר ב20 תמונות, אבל כשמתעסקים עם מאות או אלפים בפעם אחת - זה יכול להיות מתסכל ממש!

בברכה!

יונתן.

פורסם

אני אנסה לשחזר ככל הניתן את התנאים שהצגת ואגיד לך מה קורה אצלי.

לא עבדתי על מאות תמונות במקביל עדיין לכן אבדוק את זה שבוע הבא.

פורסם

מהקצת שעבדתי עם light room, לא זכורה לי איטיות שהציקה לי. עבדתי על תמונות raw מ D7100.

אתה מוזמן לקפוץ לבקר עם תמונות שלך ותגיד אם יש ההבדל. Core i5 750, שמונה גיג זכרון, כרטיס מסך GTX 590.

Peugeot 208 GTI 2016

פורסם

יוצא לי לעבוד הרבה עם הלפטופ שלי (HP 8510P) עם SSD ו4 ג'יגה זיכרון, ואין שום בעיה, לא הכי מהיר בהעברת קבצים, אבל גם לא לוקח שעתיים ל500 תמונות.

פורסם
יוצא לי לעבוד הרבה עם הלפטופ שלי (HP 8510P) עם SSD ו4 ג'יגה זיכרון, ואין שום בעיה, לא הכי מהיר בהעברת קבצים, אבל גם לא לוקח שעתיים ל500 תמונות.

הצבת 500 תמונות RAW בנפח של 20-25 מגה ובצעת עליהן עבודה ( כפי שצויין למעלה ) ולאחר מכן בצעת רינדור וזה לקח לך פחות משעה? ( או זמן מהיר הרבה יותר משעתיים? ) זאת הכוונה?

נא לשים לב שלא מדובר על JPEG.

קצת קשה להאמין שה HP עם Intel® Core™2 Duo Processor T7700 כפול ליבה במהירות 2.4 בן כמה שנים טובות מסוגל להתמודד עם מאות תמונות RAW ברינדור מאוד מהיר... חסרות לך 2 ליבות נוספות לפחות מכל המפרטים כאן.

כמו כן, 4 ג'יגה זיכרון נאכל מהר מאוד ע"י מערכת ההפעלה + כרטיס גרפי ונשאר לך אולי 1.5 במקרה הטוב 2 גי'גה פנויים אם בכלל לעבוד במערכת.

תקן אותי אם אני טועה.

פורסם

אני לא עובד עם JPEG, מה גם שצילום זה העבודה הנוספת שלי.8)

אני מדבר רק על העברת תמונות, לרוב יוצא לי לעבוד על תמונה בזמן שאני מעביר תמונות מהמצלמה, ועדין לא מורגשת בעיה מסויימת.

הבעיה היחידה שמורגשת, לאחר העברת תמונות ועבודה בו זמנית, זה רק בקצב השמירה, שלוקח מספר שניות.

• תוכן חדש...