Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התיישנתי במיקרו תחנת דלק

honda cx500
שימו לב! השרשור הזה בן 4022 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום חברים,

כמו תמיד, הכל התחיל ממחשבה אקראית שחלפה לי בראש.

כבר כאשר רכשתי את הדרבי הראשון אי-אז בשנת 2009 התחבטתי בשאלה כיצד אמלא בו דלק. הרהרתי לתומי שממש חבל שאין יותר את משאבות ערבול השמן שהיו מוצבות בתחנות הדלק בזמן שהייתי צעיר ושעיר יותר.

כך הרהרתי ביני לבן עצמי, ואז צצה בראשי מחשבת המשך - בעצם, אם אין משאבות זמינות, למה שלא אנסה לאתר לעצמי אחת כזו? הרי בטח ישנו מקום שאליו הולכות כל המשאבות הישנות באחרית ימיהן? כך אוכל לפתור לעצמי את בעיית הכנת התערובת לעדר אופנועי 2 הפעימות שלי. נכון, רובם של האופנועים הללו במצב צבירה מפורק ומאוכסן בארגזים מקוטלגים, ומי שמורכב עומד בחינניות בסלון ללא שום כוונה ללכלך חלילה את צמיגיו המבהיקים, אך למה לי לעסוק בזוטות שכאלה? אני חייב, פשוט חייב משאבת דלק ויפה שעה אחת קודם.

עם המחשבות וההרהורים הללו הסתובבתי זמן מה (נו טוב, בעצם כמה שנים), וכמו תמיד, בשיטוט מקרי לחלוטין ביד 2, תחת קטגוריית אספנות, קפצה לעיני מודעה מוזרה שמציעה משאבת תדלוק חדשה, שמעולם לא היתה בשימוש, ולמעשה נמה את שנת היופי שלה במשך שלושים השנים האחרונות בציפייה למישהו טוב לב ויפה תואר שיעיר אותה משנת היופי שלה. אני אומנם לא ממש יפה תואר, אבל הנשמה טוענת שיש לי לב טוב כי אני נותן תמיד מחסה ליצורים חלודים מתוצרת דרבי או פנטיק, ולכן החלטתי שאני בהחלט ראוי להיות בעליה של היפיפיה הזו.

האמת? בהתחלה לא האמנתי והסתכלתי היטב בתמונות שצורפו למודעה, ואכן, מדובר במשאבה בתולית ללא שום לוגו או צבע של חברת תדלוק כזו או אחרת.

שמח על המציאה, החלטתי לעבור מיד לפסים מעשיים ולרכוש את היפיפיה ויהי מה.

החלטות לחוד ומציאות לחוד. מאחר והמשאבה מאוחסנת בתחנת דלק בירושלים, ואני לשמחתי גר באור-יהודה ויוצא ממנה רק במקרי חירום ובוודאי שלא לכיוון ירושלים (סליחה רן, יוני ויתר החברים הירושלמים, אולי תעברו לאור-יהודה?), לא נותרה בידי כל ברירה אלא לפנות לידידי ורעי כאח לי (או בראשי תיבות – יוכ"ל), הלא הוא ישי, ולבקש את עזרתו.

ישי המורגל בהתקפי השיגעון שלי כלל לא התרגש, הקשיב בסבלנות, אמר בקצרה מילה אחת – "בטיפול" – ומבחינתי הסיפור הסתיים. ישי יצר קשר עם המוכר, נסע ירושליימה, שילם, העמיס, ונסע חזרה לשפלת החוף הבטוחה.

אתמול, הגיעה המשאבה אל ביתה החדש. ניקיתי אותה כמקובל אצלי, כלומר קירצפתי את אמאמא שלה עם סבון, וניגבתי עם מטליות רכות (בכל זאת, צריך לתת לגברת יחס), והרי לכם משאבה חדשה ומדוגמת.

ועכשיו לבעייה האמיתית שנוצרה - מה אעשה איתה? הרי אין לי לב או אומץ למלא בה דלק.......היא כל כך יפה. אולי אמלא בה יין? אולי בירה? או אולי אעמיד אותה בסלון בצמוד לדרבי? אני מעט חושש שהנשמה תתנגד לרעיון החדשני הזה שלי, להפוך את הסלון למוזיאון מוטורי, אבל זו בעיה שלה ולא שלי, או לפחות זו לא בעיה שלי ברגע זה.......החבאתי את המשאבה בסדנה שלי ואני שוקל איך לשלב אותה בסלון בלי שהנשמה תשים לב.

מצורפות כמה תמונות להנאתכם, כולל תמונת אילוסטרציה של הדרבי עם המשאבה. אין ספק, הנסיך האדום שלי נדלק על הכלה הלבנה שהבאתי לו והם הקפידו לממש את אהבתם מצינור ראשון (דרך אגב, עדכונים על הדרבי יהיו בקרוב).

חוץ מזה, אולי מישהו מוכר משאבת תדלוק משומשת??????? אני חייב, פשוט חייב משאבת דלק ויפה שעה אחת קודם.....

שבת שלום,

שלומי

P1090189.jpg

P1090191.jpg

P1090192.jpg

P1090193.jpg

P1090194.jpg

• רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מקסים.

הסיפור וגם הסוף...:-)

תורת היחסות, מיוחסת לאלברט איינשטיין. ההסבר, שלי!

לפני שאתה עונה "חרא" לשאלה, מה שלומך, חשוב רגע מה זה "חרא", בשביל בן אדם שסובל מעצירות!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

וואוו...העלית בי נשכחות, הימים של גיל 16 עם הדרבי שלי,מודל 83 ששופרה עם קרבורטור 19 ואזוז לחץ שהיה מעיר את כל השכנים מתנומת הלילה וגלגל שיניים קטן יותר מאחור ,וכך היינו משאירים אבק לכל ה"פאנטיקים" וה"בנאלי" למיניהם שהיו מפמפמים לידי ברמזור.

לדרבי היתה נטייה לשחרר ברגים בגלל הוויברציות וכך הייתי מוצא את עצמי באמצע הלילה בכביש ראשי מחפש את רגלית ההילכים או מחפש בשיחים רגלית קיק סטרטר שעפה לה בהתנעה,עוד דבר מטומטם היה לחבר את מערכת החשמל בטור,כך שאם נשרפה לך מנורת פנס אחורי המנוע היה כבה...היו ימים !!!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נוהל התדלוק היה כדלקמן :

1) מכניסים את פיית התדלוק לפתח מיכל הדלק של האופנוע .

2) יד אחת מניחים על ברז הדלק במשאבה.

3) יש שניה מניחים על ידית השאיבה.

4) תוך כדי פמפום בידית השאיבה מחזיקים את ברז התדלוק פתוח בלי שהמתדלק יראה.

אח"כ מתדלקים כרגיל.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תתחדש!

יש לי גם אחת, ישנה של פז, משומשת. לא למכירה, סורי, גם הדופ"ים שלי יזדקקו לה...

אגב, הלבן הולם אותה מאד!!

• רעיון טוב! 1
  • בחניה עם הגה: 
    ALFA 156 TS + GOLF GTI MK2 8V 19E
    במחסן עם קליפאונים:
    HONDA VTR-SP2 + YAMAHA YZF-R1 5JJ + SUZUKI RGV250

•  

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

א. תתחדש, יופי של מציאה.

ב. בימים שהיה לי פנטיק והתעצלתי להכין דלק לבד היו כאלה כמעט בכל תחנה, מאד אהבתי את התהליך של מילוי ה"מבחנה" העליונה בפמפום הידית. רק שבתחנות נהגו להשתמש בשמן נחות ובאחוז יחסית גבוה. לווספה שהיתה לאחר מכן זה כבר לא שינה הרבה. מישהו במקרה יודע אם ואיך ניתן במשאבה כזו לקבוע את יחסי העירבול?

ג. יש כאן מוצר משלים (אין לי קשר, זה בקבוצת פייסבוק שאני חבר בה): https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10202399916774935&set=gm.695718880472385&type=1&theater

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ממש נוסטלגיה,תתחדש!

בזמנו בתדלוקים של הווספות שהיו ברשותי והיה צורך בדלק מעורבב בשמן, חווית השימוש במשאבה היתה חלק מהנה ושונה

מתהליך התדלוק הרגיל.

כבר לא:sad: HONDA SILVERWING INTERSTATE 82

HARLEY DAVIDSON 1000 1982 :-)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ווואאאאאאוווווו העפת אותי במנהרת הזמן שלושים ומשהו שנים אחורה :

ימי הדו גלגלי שלי כנער החלו בטוסטוס ICM אחריו הונדה 50 ואחריהם למברטה.והמשאבות האלו היו חלק מחיינו המוטוריים דאז :) המשאבה יפהפיה . תתחדש.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון

מאוד יפה. נראה נוסטלגי למרות שזה לא מהתקופה שלי.

מתכלה מתחת לכיסוי:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

המחליפה: Alfa 159 TB

עם חלונות חשמל ונעילה מרכזית.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 4022 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...