Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כרטיס אשראי בינלאומי - איזה כדאי?

BeBest
שימו לב! השרשור הזה בן 4023 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

הייתי היום בבנק, ועל הדרך ביררתי לגבי כרטיס אשראי בינלאומי.

הפקידה אמרה משהו שנשמע לי קצת מופרך - על כל הכרטיסים אשלם את אותה העמלה (ויזה, אמריקן אקספרס, מאסטרכרד).

שאלתי אותה אם היא יודעת פחות או יותר מה ההבדל בעמלות של חברת האשראי (המרת מטבע, פריסה לתשלומים) והיא לא ידעה לענות לי על זה.

לכן, אני מתייעץ איתכם כאן :)

איזה כרטיס הכי כדאי ולמה?

1. אמריקן אקספרס

2. ויזה

3. מאסטרכרד

תודה :)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

זה מאוד תלוי:

:arrow: אם אתה מתכוון להשתמש בכרטיס בעיקר בארץ ולא טס הרבה לחו"ל, אני הייתי הולך על מאסטרכארד או ויזה, אלו שני הפופולאריים (גם בארץ וגם באירופה).

:arrow: אם אתה נמצא הרבה בארה"ב, שווה ללכת על AMEX, שמבצע המרות מדולארים ישירות לשקלים.

:arrow: אם אתה נמצא הרבה באירופה, שווה ללכת על מאסטרכארד, שמבצע המרות מיורו ישירות לשקלים.

זה לפחות מהיכרותי ומנסיוני.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם אתה עובד במקום עבודה גדול תנסה לבדוק בכוח אדם אולי יש לכם הסכמים עם חברה כל שהיא ותקבל תנאים מעודפים.

אם אתה עושה קניות ברשתות מסוימות באופן קבוע תבדוק אצלם את האפשרות לעשות כרטיס אשראי משולב מועדון.

לדוגמא כרטיס 365 ברשתות קוסט/המשביר/ניו פארם. או כרטיס YOU במגה וכדו'

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

100% מהקניות יהיו באיביי ואתרים דומים.

כרטיס רגיל (ישראכרט) כבר יש לי, שמן הסתם לא מכובד בחו"ל.

Fazer, אז אני מבין שהכיוון שעדיף לי הוא אמריקן אקספרס.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מנסה להתקשר ישירות לחברת כרטיס האשראי ותבקש כרטיס ושיתנו לך ללא עמלות דמי ניהול (לפחות לשנה ראשונה).

לפי ניסיון באמריקן אקספרס לפעמים יש חנויות בארץ שלא מכבדות אותו (לא עובר במכשיר).

עם מסטרכרד יש המרה ישירה לשקלים גם מדולרים וגם מיורו.

--------------------------

Škoda Fabia mk2 TSI&DSG

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יבלת עצות נכונות.

בכל זאת שיפ לב לכמה דברים:

1. בדוק אפשרויות לקבל כרטיס דרך מועדוני צרכנות - למשל אלה הקשורים לארגון עובדים, מקום עבודה מעדון הכושר או כל ארגון אחר שבו אתה חבר. סיכוי טוב שתקבל כרטיס ללא דמ"ש ל-1-3 שנים. אופציה נוספת - כרטיס אשראי של רשת חנויות שבה אתה רוכש הרבה, כגון שופרסל, סופרפארם או הום-סנטר.

2. אם אתה צופה הזקקות להלוואות הכרטיס (כולל פרישת תשלומים בשיטת "קרדיט" ודומותיה) - עדיפות לכרטיס הבית של הבנק בו אתה מנהל את חשבון העו"ש. הריבית תהיה נמוכה יותר. כמוכן מבחינה עדיפות לכרטיס יוקרתי יותר, כמובן כל עוד דמי השימוש החודשיים לא הופכים גבוהים יחסית לחסכון בריבית.

3. חלק מחברות אשראי גמישות לגבי דמ"ש - במיוחד ישראכרט. כאן עקשנית מאד אם כי הגעתי אתם להסדר על ביטוך דמי השימוש תמורת רכישות ב-1000 ש"ח בחודש (כרטיס מועדון הום סנטר בדרגת זהב).

4. לאמריקן-אקספרס יש בארץ בעיה של סוחרים\נותני שירות שלא אוהבים אותו, בגלל עמלות גבוהות שהם משלמים לסליקתו.

בקו התחתון - ההמלצה שלי הוא לקחת כרטיס בית של הבנק בו מתנהל חשבונך, (ויזה או ישראכרט), ולהתעקש על ביטול דמי מנוי חודשיים, לפחות לתקופה מסויימת, ועם סיום התקופה - לנהל מו"מ מחדש מול חברת האשראי. כמוכן לחבר למועדון צרכנות הקשור למקו העבודה או ארגון העובדים שלך. פקידי הבנק די יצירתיים במציאת פתרונות לשחרור מהדמ"ש. בנוסף - לקחת גם כרטיסי מועדון אם הם עשויים להשיג לך הטבות משמעותיות בכישות הצפויות בשנים הקרובות (אני, למשל, נהנה מהטבות משעותיות בשופרסל, מכיר אנשים שמנויים ביופון ומקבלים הנחה יפה על שימוש בכרטיס יו במגה וכו').

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש בארץ 3 חברות אשראי.

1. ישראכרט

2. כ.א.ל

3. לאומי קארד

שלושתן מנפיקות כרטיסי ויזה וכרטיסי מסטרקרד.

ישראכרט מנפיקה גם כרטיסים של המותג המקומי הפרטי שלה "ישראכרט" (עם 8 ספרות) וגם כרטיסי אמריקן אקספרס.

כל בנק עובד ישירות עם אחת בדיוק מהחברות הנ"ל.

אם אתה בפועלים לדוגמה אז כרטיס דרך הבנק יהיה דרך ישראכרט.

אתה יכול וכדאי לך לפנות ישירות לשתי החברות האחרות ולבקש הצעה לכרטיס ("חוץ בנקאי") ללא דמי כרטיס. החיוב החודשי יורד בהוראת קבע.

אם אתה מהנדס/סטודנט/חייל/חייל משוחרר/כל תירוץ אחר אז אין שום בעיה להשיג.

גם אם לא אז סיכוי טוב שתקבל אם תלחץ. יש תחרות לא רעה בענף כרטיסי האשראי.

לגבי ויזה או מסטרקארד - אם זה בכ.א.ל או בלאומי קארד אז לא מאוד משנה. עמלות ההמרה זהות.

אם זה בישראכרט אז לעסקאות $ ארה"ב עדיף ויזה ולעסקאות אירו עדיף מסטרקארד.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

טוב, מבחינת שימוש בארץ ובאיביי עדיף לך לבחור כניראה בויזה או במאסטרקרד.

אמריקן אקספרס ודיינרס עשויים להוות בעיה עבורך מכיוון שהם לא מכובדים בחלק מבתי העסק בארץ.

מכיוון שגם ככה יש לך כרטיס אשראי בנקאי מקומי, נסה למצוא כרטיס אשראי ב"חינם".

כלומר, אם אתה סטודנט - תקבל כזה בחינם מהבנק.

אם אתה עובד בחברה גדולה - ייתכן והחברה נמצאת בהסדר עסקים עם אחת מחברות האשראי מה שייזכה

אותך בכרטיס אשראי עיסקי (שיש לו פלוסים נוספים, אם תרצה אפרט).

במידה ואינך שייך לקבוצה שמקבלת כרטיס בחינם, נסה להתמקח ולקבל בכל זאת בחינם (לרוב זה לא יצלח).

ניתן להזמין כרטיס אשראי של אחת הרשתות (שופרסל, club 365, יש, לייף סטייל וכו') ולהנות מתקופה של שנה

ויותר. בתום התקופה תתקשר לבקש לבטל את הכרטיס וסביר להניח שיעריכו לך את התקופה החינמית ללא יותר

מידי ויכוחים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אמירקן אקספרס בעייתי גם באירופה,

אני וחברה שלי נתקלנו בלפחות 4 בתי מלון שלא קיבלו את האמריקן אקספרס.

במגה ספורט אתה יכול לקבל כרטיס אשראי בינלאומי ( ויזה ) ללא דמי כרטיס כל השנה הראשונה ( אני לא עובד שם, אבל כן עבדתי ושיווקתי אותו ועדיין למי שרוצה כרטיס משתלם, גם יש 1+1 עם לאומי קארד אם אתה חיייל/סטודנט/מתחת ל 24 פעם אחת בחודש בלי קשר למה קנית בכרטיס ).

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

טוב למען הסדר הטוב:

1. אני חייל משוחרר - אם זה יכול "לסדר" לי הטבות, מה טוב :)

2. יש לי כרגע כרטיס ישראכרט עליו אני לא משלם עמלות (תשלומים, דמי כרטיס וכו')

3. אני מעוניין להנפיק כרטיס לצורך קניות בחו"ל בלבד (כרטיס לארץ כבר יש לי...)

4. אין לי צורך (לפחות לא בעתיד הקרוב) להלוואות דרך חברות האשראי.

5. כרטיסי מועדון לא ממש מדברים אליי כי עדיין לא הגעתי לשלב בחיים שאני צריך לעשות קניות למשפחה / לעצמי.

מה שהכי חשוב לי זה:

1. המרות מטבעות - כמה שיותר זול (רוב הרכישות בדולרים אמריקאים או אוסטרליים, פחות באירו)

2. כמה שפחות תשלום דמי כרטיס (עדיפות לא לשלם בכלל)

תודה לכל המגיבים!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אולי להורים יש אפשרות לסייע לך - יש מועדונים של מקומת עבודה\ארגוני עובדים שמקנים זכויות גם לדור הבא.

אם לא - גש לבנק ובקש להנפיק לך את הכרטיס הבסיסי ביותר האפשרי, ובקש גם פטור מדמ"ש. כאשר תקבל את הכרטיס בטל את המקומי הקיים ועשה את כל העסקות בכרטיס אחד, כך שאם תגיע לסכום היעד תקבל פטור (חלקי או מלא, תלוי בתנאים) מדמי המנוי החודשיים.

שים לב שאם אתה צריך להגיע לסכום יעד זה רק מעסקות בישראל, עסקות האיביי לא נחשבות.

אם יש לך ישראכרט אני מני שאתה לקוח בנה"פ - חפש באתר הבנק את טבלת העמלות ושם תמצא גם את התנאים לקבלת הנחה או פטור מדמ"ש לכרטיס האשראי הבנקאי, בהתאם לסוג ולדרגה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם לא תקבל בחינם בגלל חייל משוחרר וכו' אז יש את לאומי קארד פרי:

https://www.leumi-card.co.il/he-il/Cards/Pages/LCFreeInt.aspx

החסרונות: אין מבצעי מועדונים/הטבות/1+1ים וכו', ודפי החיוב מגיעים במייל ולא בנייר.

היתרון: חינם לגמרי.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מצטרף להמלצה על לאומי קארד פרי (יש מקומי ויש בינלאומי), ללא דמי ניהול כלל כפי שנכתב מעלי.

ובלי קשר, נסה לשלם עם פייפל היכן שניתן ולא לשים את כרטיס האשראי שלך ישירות באתר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם לא תקבל בחינם בגלל חייל משוחרר וכו' אז יש את לאומי קארד פרי:

https://www.leumi-card.co.il/he-il/Cards/Pages/LCFreeInt.aspx

החסרונות: אין מבצעי מועדונים/הטבות/1+1ים וכו', ודפי החיוב מגיעים במייל ולא בנייר.

היתרון: חינם לגמרי.

נראה מעניין, אבדוק.

מצטרף להמלצה על לאומי קארד פרי (יש מקומי ויש בינלאומי), ללא דמי ניהול כלל כפי שנכתב מעלי.

ובלי קשר, נסה לשלם עם פייפל היכן שניתן ולא לשים את כרטיס האשראי שלך ישירות באתר.

אני תמיד משלם עם פאיפל, הבעיה שצריך להטעין אותו איכשהו :)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לי כרגע יש שלושה כרטיסי אשראי חוץ בנקאיים בינלאומיים לאחר ששנים היה לי כרטיס בנקאי אחד בלבד וביקשתי לבטל אותו לאחרונה מכיוון שהתעצבנתי על הבנק שלא הסכים לבטל את דמי השימוש בכרטיס (כ-15 שקל בחודש - לעניות דעתי אם כבר חברת האשראי צריכה לשלם לי על זה שאני משתמש בכרטיס ומייצר לה הכנסות ולא להיפך).

הכרטיס הראשון שהזמנתי היה כרטיס FREE של לאומי קארד שכשמו כן הוא חינם ללא דמי כרטיס וללא עמלות כמו עמלה על חיוב נדחה (כל תשלום בחיוב נדחה עולה חצי שקל ולמשל אם עושים עסקה ב-10 תשלומים, נשלם עליה עוד 5 שקלים).

בכרטיס זה אני משתמש בעיקר לטובת עסקאות דחויות בתשלומים.

הכרטיס השני הוא כרטיס גם כן של לאומי קארד שהוא בשיתוף פעולה עם האוניברסיטה העברית ומיועד לבוגרי האוניברסיטה.

כרטיס זה גם הוא ללא דמי כרטיס כל עוד הוא בתוקף אך כן משלמים עליו עמלות כמו עמלת חיוב נדחה.

היתרון של הכרטיס הוא שעמלת ההמרה מדולרים היא 0.5% בלבד (בעוד שהנורמה בכרטיסים היא 2%) ולכן אני משתמש בכרטיס הזה בעיקר לקניות באיביי וכדומה.

הכרטיס השלישי הוא כרטיס של ישראכרט דרך העבודה שמשמש אותי בעיקר לקניות בארץ ואין עליו דמי כרטיס כלל כל עוד הוא פעיל אך כן יש עליו עמלות כמו עמלת חיוב נדחה ועמלת ההמרה עומדת על 2%.

אמנם תמיד הייתי נגד החזקת יותר מכרטיס אחד בארנק אך הבנתי כי ניתן לחסוך כסף (גם אם מדובר בכסף קטן אך בראיה שנתית מדובר על כמה מאות שקלים) ולכן אני מחזיק שלושה כרטיסים.

BEBEST, קח בחשבון שעדיף לעשות את ההמרה מדולרים לא דרך פייפאל אלא דרך כרטיס האשראי מכיוון שפייפאל לוקחים עמלה של כ- 3% מגובה העסקה בהמרה שהם עושים לשקלים.

יש לך אפשרות במעמד התשלום בפייפאל לבחור את דרך התשלום והיה שרשור בנושא הזה בפורום לפני כמה חודשים ושווה לך לחפש אותו.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...