Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4551 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

הרכב של אחי הקטן, אימפרזה 97 מנוע 1.6, ידני, 10K ק"מ בערך מאז החלפת המנוע.

הסיפור בקצרה: לפני כשנה הוחלף המנוע למנוע מייבוא לאחר שקפצה חגורת הטיימינג, לאחר החלפת המנוע הרכב נסע פיקס, ממש מעולה

למשך חודשיים - ואז נגנב. לפני כ-3 חודשים שנה הוחזר הרכב ע"י המשטרה (היה גנוב 3 חודשים, שאר הזמן היה במגרש).

מאז הוא עומד בחניה כי אני מטפל בו קצת כל שבוע כשיש זמן פנוי,

בינתיים עשיתי לו לבד טיפול של החלפת מצבר/שמנים/פילטרים/פלגים/רצועות/אלטרנטור/ברקסים וקצת חשמל שבני דודינו השחיתו.

עכשיו נשארה בעיה אחת:

יוצא עשן לבן מהאגזוז ולא מפסיק- חשבתי כי המנוע קר אבל זה ממשיך גם לאחר שהוא מגיע לטמפרטורת עבודה.

סימפטומים:

-נעלמים מים מהרדיאטור (לא ראיתי נזילה כלשהי מהצנרת ובסביבת המנוע), אני חושש שמדובר באטם ראש מנוע שצריך להחליפו .

-לא היתה התחממות כלשהי שגרמה לפריצתו- לדעתי זה נגרם מכך שהרכב עמד כשנה בלי לזוז, חלק מהזמן בשמש, ככה שחלקי גומי התייבשו להם.

עוד יומיים אגיע לבית, אצלם כמה תמונות ואעלה לכאן.

השאלה שלי היא- מה עוד זה יכול להיות חוץ מאטם ראש? וכמה יעלה לי התענוג להחליף אותו במוסך (את זה לא אעשה לבד אלא אשאיר למוסך שיסדר)? וכמה זמן עבודה אמורה לקחת ההחלפה?

תודה רבה לצוות המומחים!

שלומי

פורסם

לפני שאתה חורץ את גורלו של הראש תאלץ לבצע כמה בדיקות ווידוא לכך והראשונה מבינהם זה בדיקת לחץ במערכת הקירור כדי לראות לאן נעלמים המיים. בנוסף בדיקה שאין עירבוב שמן עח מיים שאת זה אתה יכול לראות בעצמך..

פורסם

יש 2אפשרויות שעלו לי :

א) קונספירציה- הרכב נגנב,פירקו ממנו את המנוע "הטוב" והשתילו מנוע חרא.

אפשר לגלות את זה בקלות- כאשר יגיע זמן הטסט,יבדקו האם יש התאמה בין מספר מנוע נוכחי לקודם המעודכן ברישיון.

(כאשר מחליפים מנוע,יש שטר מכר ומעדכנים את מס' המנוע ברישיון הרכב).

אם יתברר,שאין התאמה כנראה שהקונספירציה נכונה לצערך ותיאלץ שוב להחליף מנוע.

ב) המנוע שהשתילו ברכב לא היה מספיק טוב (לא בדקו כמו שצריך גובה ראש מנוע (מילוי/יישור לקויים) או שטבעות הבוכנה עייפות והרכב אוכל שמן בטירוף בנוסף.

לכן כפי שמאור הציע,יש לערוך בדיקה בלחץ למע' הקירור וכמובן שאם יש ערבוב של שמן עם מים (טחינה) זה בהחלט יכול לקדם באבחנה של אטם ראש מנוע שנפרץ וד"א אין לזה כל קשר,שהרכב עמד שנה או יותר.אם אין סימנים בבדיקת הלחץ הסטנדרטית,כדאי לבצע במוסך בדיקת לחץ הפוך,שתתן תמונה טובה יותר של המצב טרם חריצת דינו של המנוע.

שיפוץ ראש מנוע יכול להגיע ל1500-2000 ש"ח,אבל אם יש בעיה חמורה יותר (טבעות בוכנה אינן תקינות ויש אכילת שמן),יש להתקין מנוע מייבוא (את המחיר סביר להניח שאתה כבר יודע כי החלפת כבר אחד כזה).

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

colauti 9, בדקתי את המספר מנוע והוא זהה למנוע שהחלפתי מייבוא ככה שלא מדובר בקונספירציה.

עכשיו בדקתי שוב את הרכב, כשמתניעים את הרכב, 5 דקות הוא לא מוציא עשן לבן, המנוע עובד עגול ושקט ולא נכבה.

לאחר 5 דקות, מתחיל לצאת עשן לבן.

פתחתי את מכסה הרדיאטור, מילאתי מים עד הסוף, וראיתי שכשלוחצים על הגז אז יוצא אוויר מהרדיאטור והמים מבעבעים..

כל פעם שלוחצים על הגז המים מבעבעים וזה נראה בדיוק הסימפטום של אטם ראש שהלך.

כמה עולה להחליף אותו במידה וכל שאר המנוע תקין?

שלומי

פורסם

ייתכן מאוד שקיימת חדירת גזים למערכת הקירור לפי מה שאתה מתאר אבל עדיין אולי כדאי לך כן לגשת לבעל מיקצוע עם מכשירים יעודיים שייבדקו זאת למען הסר ספק.

פורסם
colauti 9, בדקתי את המספר מנוע והוא זהה למנוע שהחלפתי מייבוא ככה שלא מדובר בקונספירציה.

עכשיו בדקתי שוב את הרכב, כשמתניעים את הרכב, 5 דקות הוא לא מוציא עשן לבן, המנוע עובד עגול ושקט ולא נכבה.

לאחר 5 דקות, מתחיל לצאת עשן לבן.

פתחתי את מכסה הרדיאטור, מילאתי מים עד הסוף, וראיתי שכשלוחצים על הגז אז יוצא אוויר מהרדיאטור והמים מבעבעים..

כל פעם שלוחצים על הגז המים מבעבעים וזה נראה בדיוק הסימפטום של אטם ראש שהלך.

כמה עולה להחליף אותו במידה וכל שאר המנוע תקין?[/quote]

שלום רב !

יש לאתר תחילה, באיזה צילנדר נפרץ אטם הראש, אל תשכח שהמנוע ברכבך הוא מנוע בוקסר בעל שני ראשים, ועל מנת להקל על ההבחנה, איזה ראש ובאיזה צילנדר נפרץ אטם הראש, יש לנתק סלילי ה=צתה, לפרק את ארבעת הפלגים, ולבדוק איזה פלג מראה סימני חלודה, או להפך הוא לבן מדי ונקי ללא פיח, משום שסילון של קיטור ניקה את המצת, ויש לסובב את המנוע בעזרת הסטרטר ולבדוק מאיזה פתח של פלג פורצים מים.

בדיעבד, מומלץ לפרק את שני הראשים לבצע ישור והחלפת גומיות שסתומים בשניהם.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תוכן חדש...