Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4086 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ממרומי גילי יכול לומר לכם, כמי שהרבה להחליף רכבים, כמעט אף פעם תחזית שוק המכירה העתידי, ביום רכישת הרכב, לא התאמתה ביום מכירתו. שוק רכב יציב אולי היה קיים בשנות ה - 70, מאז שוק הרכב השתנה כמו כל עולמנו. מחיר הרכב מושפע מעוד הרבה גורמים שלא תלויים בטיב הרכב או הגיר (תחליפים, אופנה, מיסוי, תעריפי ביטוח ועוד). לא מכיר אדם שבסופו של דבר לא מכר את רכבו, הכל עיניין של סבלנות ומחיר. למה זה הופך להיות שיקול כמעט מרכזי ברכישת רכב?. לדעתי, מי שמוצא שהגיר בטויוטה לא ממש מפריע והרכב מתאים מייתר הבחינות, צריך לקנות ללא היסוס.

כדאי שאנשים ידעו את האמת, שהם קונים בזול, אבל זו חתונה קתולית. יהיה קשה מאוד להיפטר מה"מציאה".

• תגובות 69
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
כדאי שאנשים ידעו את האמת, שהם קונים בזול, אבל זו חתונה קתולית. יהיה קשה מאוד להיפטר מה"מציאה".

אני מאמין שזה לא נכון.

מכרתי כבר כמה רכבים בחיי , לכל סיר יש מכסה.

על כל אחד שמעולם לא נהג ברכב והחליט שהגיר דפוק כי ככה העדר אומר יש עוד אחד ששמע גם שהוא לא כזה נורא אבל החסכון בדלק ורמת הפינוק שווה את זה.

בכל מקרה ,

הזמנתי אתמול מתאם לכניסת AUX ב 40$ , כשזה יגיע אני אהיה יותר ממרוצה ונראה כאילו אנחנו והרובוטית נשארים יחד :)

פורסם
אני מאמין שזה לא נכון.

מכרתי כבר כמה רכבים בחיי , לכל סיר יש מכסה.

על כל אחד שמעולם לא נהג ברכב והחליט שהגיר דפוק כי ככה העדר אומר יש עוד אחד ששמע גם שהוא לא כזה נורא אבל החסכון בדלק ורמת הפינוק שווה את זה.

בכל מקרה ,

הזמנתי אתמול מתאם לכניסת AUX ב 40$ , כשזה יגיע אני אהיה יותר ממרוצה ונראה כאילו אנחנו והרובוטית נשארים יחד :)

אתה מזכיר לי שכן תימני שלי, שאוסף גרוטאות ברחוב ומתקן. ברור שלכל סיר יש מכסה, אבל אנשים פה גם רוצים להנות בחיים, ולא לחכות שיבוא איזה מסכן וישחט אותם במחיר.

פורסם

ההנאה שלך בחיים היא רק במכירה? כי בעיני לפחות הרובוטית עדיפה על האוטומטית, לפחות מבחינת ההנאה מנהיגה (וביום יום אני נוהג, לא מוכר), ובטח ובטח שמבחינת צריכת הדלק (ואני מתדלק יותר ממה שאני מוכר גם כן). ולמען הסר ספק - נהגתי על שתיהן.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
אתה מזכיר לי שכן תימני שלי, שאוסף גרוטאות ברחוב ומתקן. ברור שלכל סיר יש מכסה, אבל אנשים פה גם רוצים להנות בחיים, ולא לחכות שיבוא איזה מסכן וישחט אותם במחיר.

כנראה שלא קראת כלום בדיון הזה ,

כי אני ממש לא סובל עם האוטו... הבעיה היחידה שלי איתו היתה ה AUX וגם זה רק אחרי שקיבלתי איזה רכב ליסינג מחבר לשבועיים לא מזמן , עם כניסת AUX והבנתי שאני רוצה כזו כניסה.

היה רעיון משעשע של החלפת הרכב לרכב חדש , אבל לא משהו שלחוץ לנו.

נהפוכו , עכשיו עשינו טסט לרכב וטיפול 105 תוסיף לזה שהרכב החדש שאני רוצה (מאזדה 3) יהיה במלאי רק במרץ ושבקרוב אני פותר את הבעיה היחידה שלי עם הרכב (AUX) ,מפה תבין שאפילו לא שווה לי למכור עכשיו...

בקיצור , המרחק מהרכב הזה לגרוטאה הוא מאד מאד מאד רחוק

פורסם

ועל זה כבר נאמר שלעתים הדרעק של האחד- נחשב לזהב של האחר.

איש איש וטעמיו, איש איש והעדפותיו.

הסיפור עם התימני לדעתי בהחלט במקום.

הרבה אנשים מחפשים כאן אינפורמציה ומנסים להבין מדוע רכב מסוים הוא זול באופן מחשיד, ישנה כמובן סיבה.

מי שנהנה לסבול מגיר מצ'וקמק עם קלאץ אחד- שיבושם לו.

גם התימני נהנה לקחת גרוטאות שאנשים זרקו- הוא טוען שהוא משפץ את זה ויש לו אחלה מכשירים.

שיבושם לכולם, רק כדאי לדעת מי נ' מי.

פורסם

אני דווקא חושב שהשחיטה במחיר לא קשורה ל"גיר מצ'וקמק", אלא יותר לציבור קצת "מצ'וקמק" שרגיל לאוטומטיות ופשוט לא מוכן לנסות / להתאים עצמו לשום דבר אחר.

אין ספק לרגע שהנסיעה של הגיר הזה פחות 'חלקה' מגיר אוטומטי רגיל, בדיוק כמו שאין ספק שהנסיעה על ידני אינה חלקה באותה מידה. הקטע הוא שצריך להתאים את הנהיגה לגיר (ולא להיפך, לפחות במקרה הזה), וזה דבר ש90% מהישראלים פשוט לא מוכנים לעשות. אם עושים זאת, אז הנסיעה בסדר גמור (שוב, כפי שאם אתה יודע להעביר הילוכים ברכב ידני הנסיעה בסדר גמור).

אז אנשים מעדיפים לא להשקיע זמן (מועט למדי, אם יש לך יכולת שליטה ברכב), ולהמשיך עם הגיר האוטומטי - למרות שהוא יותר בזבזני בדלק, ולמרות שעד היום רוב התיבות האוטומטיות הגנריות הציעו 4 הילוכים בלבד (משהו שגורם לי אישית לסלידה יותר מכל סוג גיר שיש בשוק).

ככלל - הגיר הרובוטי עובד יופי באירופה, אבל שם גם גיר ידני עובד בסדר גמור. אצלנו אפילו גיר כפול מצמדים נחשב לקללה עבור רוב האנשים...

ואני אומר את כל זה בלי שיש ברשותי קורולה, או רכב רובוטי כלשהו (אבל יש לי נסיון עם כמה גירים רובוטיים, כולל קורולה).

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
ועל זה כבר נאמר שלעתים הדרעק של האחד- נחשב לזהב של האחר.

מי שנהנה לסבול מגיר מצ'וקמק עם קלאץ אחד- שיבושם לו.

תזכיר לי כמה זמן היתה בבעלותך כזו קורולה רובוטית?

פורסם

כמו שהבנתם אני מכיר מקרוב את הדגם והגיר .

במחיר הזה מקבלים רכב בינוני מאוד אבל חסכוני בדלק וזריז , נכון עם גיר קופצני אבל אפשר לחיות עם זה .

אם מתייחסים למחיר המחירון בלי שום קשר לגיר אז עדיין מדובר במחיר מטורף גם עם היה הרכב מצוייד בגיר הנכון.

אני חושב שהורדת המחיר משקפת את המחיר האמיתי של הרכב , בשוק של היום רכב מודל 2009 בן חמש בהחלט שווה 60 אלף ולא 80 אלף ₪, השוק מתקן את העיוות של אדון לוי.

במצב של היום אין שום סיבה שרכב מסויים יהנה מחסינות בירידת מחיר כמו שעושה לוי יצחק לטיוטה באופן כללי.

בסך הכל רוב הרכבים די דומים ברמת האמינות שלהם ואין באמת רכב שמבלה את רוב זמנו במוסף כמו שאין רכב שלא נכנס למוסך.

אני מעדיף ללכת על קידמה ויוקרה ולכן לרוב בוחר ברכבים אירופים ומהניסיון שלי לא זכיתי מאף רכב לסבול יותר מדי מבחינת אמינות גם מהרכבים הצרפתיים בחברה שלנו שבסך הכל מראים אמינות טובה מאוד.

לכן אני ממליץ על קניה של רכב כזה במחיר של 50 ל60 אלף ₪ מיכוון שהשוק רואה ברכב הזה כפגום אפילו שאני מודה שדי לא בצדק.

פורסם

תודה על תשובתך והתייחסותך המקצועית.

אין ספק שטויוטה קורולה מציגה מחירון לא הוגן כלפי רכבים אחרים לא פחות טובים ממנה.

אני בטוח אתרגל לרכב עם גיר רובוטי והוא דיי קורץ לי.

אבל בחשיבה עתידית כאשר לאשתי יהיה רישיון אני כבר משחזר את הפלאפון הראשון מהעליות בחיפה.

ככה שבאמת חבל יכול להיות שהייתי נכנס להרפתקה לבד.

פורסם
תודה על תשובתך והתייחסותך המקצועית.

אין ספק שטויוטה קורולה מציגה מחירון לא הוגן כלפי רכבים אחרים לא פחות טובים ממנה.

אני בטוח אתרגל לרכב עם גיר רובוטי והוא דיי קורץ לי.

אבל בחשיבה עתידית כאשר לאשתי יהיה רישיון אני כבר משחזר את הפלאפון הראשון מהעליות בחיפה.

ככה שבאמת חבל יכול להיות שהייתי נכנס להרפתקה לבד.

בתור חיפאי במקור שמבלה לא מעט בחיפה עם הקורולה, ללא ספק עדיף לנסוע בחיפה במצב ידני , ואז כמובן שההנאה היא כפולה , גם נהיגה על כמעט רכב ידני לגמרי וגם העברת ההילוכים מהסטיקים של ההגה.

אם נוסעים במצב אוטומט בעליות של חיפה אז בהחלט יכול להיווצר מצב שהאוטו קצת קופץ ברמזור אדום בעליה.

פורסם
תזכיר לי כמה זמן היתה בבעלותך כזו קורולה רובוטית?

נהגתי במשך 4 חודשים על רכב כזה של חבר שהועמד למכירה ולא היה מבוקש בלשון המעטה. החברה נסע למס' חודשים לאוסטרליה והתבקשתי לשמור על ה"מציאה".

פורסם

מה שאני יכול לומר לכם זה שאני חיפשתי רכב לפני שנתיים חפשתי ספציפית את הקורולה הזו כיוון שמבחינתי חשובים הדברים הבאים:

1) מרווח פנימי.

2) תא מטען גדול. (400-500 ליטר)

3) כוח.

4) מחיר.

5) חיסכון בדלק.

את כולם קיבלתי ברכב הזה, מחיר המכירה לא מעניין אותי כלל, (לכן אני גם לא בוחל בלקנות רכבי ליסינג למרות מה שרובכם חושבים).

אני מבין את מי שמתנגד לרכב מתוך שיקולי "מגניבות" - קורולה זה לא בדיוק משאת נפשם של חובבי הגה. (גם לא מאזדה 3 או 6) אבל לומר שזה רכב גרוע חוטא לאמת.

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

טויוטה קורולה 2008 רובוטית.

פורסם

לדעתי מי שמסתדר עם גיר ידני יסתדר ללא בעיה מיוחדת עם הגיר הרובוטי, ויקבל אחלה שדרוג לחווית הנהיגה. ממש ללכת עם ולהרגיש בלי-התנהגות של רכב ידני ללא קלאץ' וגם צריכת דלק טובה יותר, שלא לדבר על האפשרות לנהוג במצב ידני :twisted:

ד"א, לגבי עלות האחזקה-להערכתי העלות של החלפת קלאץ' בגיר הרובוטי די דומה לעלות החלפת קלאץ' בגיר ידני: בסביבות 2500-3000 שקלים. מבחינת העמידות של הקלאץ'-זה תלוי. יש קלאצ'ים שיכולים להחזיק 100K ק"מ ללא בעיה ויש כאלה שמתפגרים אחרי 20K ק"מ, תלוי בסגנון הנהיגה וכמה אתה משתגע עם הרכב מבחינת "לא מוריד רגל מהגז למרות שהרכב מעביר הילוך".

פורסם
לדעתי מי שמסתדר עם גיר ידני יסתדר ללא בעיה מיוחדת עם הגיר הרובוטי, ויקבל אחלה שדרוג לחווית הנהיגה. ממש ללכת עם ולהרגיש בלי-התנהגות של רכב ידני ללא קלאץ' וגם צריכת דלק טובה יותר, שלא לדבר על האפשרות לנהוג במצב ידני :twisted:

ד"א, לגבי עלות האחזקה-להערכתי העלות של החלפת קלאץ' בגיר הרובוטי די דומה לעלות החלפת קלאץ' בגיר ידני: בסביבות 2500-3000 שקלים. מבחינת העמידות של הקלאץ'-זה תלוי. יש קלאצ'ים שיכולים להחזיק 100K ק"מ ללא בעיה ויש כאלה שמתפגרים אחרי 20K ק"מ, תלוי בסגנון הנהיגה וכמה אתה משתגע עם הרכב מבחינת "לא מוריד רגל מהגז למרות שהרכב מעביר הילוך".

אגב ,

אנחנו החלפנו בערך ב 90K ולמרות שהרכב כבר לא היה באחריות , טויטה פינקו אותנו בקלאץ' בחינם :-D

• תוכן חדש...