Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4556 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בנימוס?

שטויות במיץ

גילוי נאות:

אני מנהל מותג בסניף יוקוהמה באנגליה.

מילא שתקפת אותי אישית, אבל אם זו ה"מקצועיות" שמפגין מנהל מותג צמיגים מובחר - אבדנו.

היום בערב תקבל אסמכתות ומידע רשמי שיוכיח עד כמה אתה טועה :roll:

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הדיון הופך למעניין,

כעיקרון אני ביצעתי את ההצלבה לא לצורך איזון בשחיקת הצמיגים אלא כדי לבדוק חשש שג'נט אחד אולי עקום במעט.

הצמיגים בסך הכל בני 2,000 ק"מ, ולמרות שבוצע איזון גלגלים ופרונט, משהו בתחושת הנהיגה מרגיש לי לא מאוזן מספיק. לאחר ההצלבה, התחושה עדיין קיימת אבל נראה לי ששינתה צד. כלומר, בהתחלה התחושה הייתה מגיעה בעת סיבוב שמאלה, ועכשיו כשמסובבים ימינה. אני מדבר על משהו עדין מאוד, שרק לאחר הכרות ממושכת עם הרכב אני יודע להבדיל שזה יכול להיות יותר מוצק. לכן אני מנסה להגיע לפתרון בכוחות עצמי. שבעתי מאיזוני גלגלים ששווים ל...

לגבי אזהרת הנפה עם ג'קים, לא ציינתי אבל למדתי תוך כדי... הרכב אכן לא היה יציב על הג'ק, והנחתי מתחתיו בלוקים משני הצדדים.

ולעניין שחיקת הצמיגים, כדאי להצליב ימין שמאל או שזה גורם לנזק? חוות דעת מלומדות יתקבלו בברכה...

דור.

פורסם

בהתייחס למה שכתבת אני שוב מזהיר:

בוודאי שנכון להשתמש בבוק ייעודי אבל אם כבר בלוקים אז:

בלוקים אפורים מתפוררים ללא אזהרה מוקדמת. סכנה ברורה ומיידית.

האקרשטיינים ודומיהם חזקים מאוד, אבל קטנים יחסית ולכן הבסיס שלהם ליציבות לוקה בחסר.

פורסם
מילא שתקפת אותי אישית, אבל אם זו ה"מקצועיות" שמפגין מנהל מותג צמיגים מובחר - אבדנו.

איתמר

"תקיפה אישית" זו בטח לא הייתה, ואם הובן כך, התנצלתי מייד בתגובה אחרי.

לאלו שאינם קוראים אנגלית (מצטער, המחשב שלי בעבודה לא תומך העברית), אוסיף התנצלות בעברית.

ההערה הייתה לגבי העובדה שמנהל פורום (מתוקף תפקידו, הקורא סמוך ובטוח כי דבריו מושתים על עובדות) מציין על נהלי שימוש של יצרני צמיגים (לא רק יוקוהמה ממליצים על רוטציה שכזו בין הצמיגים, גם יצרנים אחרים, נחשבים יותר ונחשבים פחות), שהם "אסורים בתכלית האיסור".

אם באסמכתות אתה מעוניין לעסוק, אציג בפניך את ההמלצה על רוטציה והיפוך כיוון הסיבוב בצמיגים "ישרים" (Straight Running) בשבוע הבא.

אתה מחזיק עדיין ברכב עם מנוע TSI שנגמר לו האחריות? שמע, ביצים של שור.

תברח מהבית, תפיל הכל על אישתך.
פורסם
אם זו ה"מקצועיות" שמפגין מנהל מותג צמיגים מובחר - אבדנו.

איתמר

את האסמכתא והמידע הרשמי עוד לא קיבלנו... :roll:

אגב, כנראה שלא רק ליוקוהמה, יש מנהלי מותג שבגללם "אבדנו", גם לברידג'סטון.

הנה סריקה מהחוברת הרשמית שברידג'סטון מפיצה באנגליה, ובה הם ממליצים על רוטציה באותו אופן אופן שאנחנו ביוקוהמה ממליצים.

אגב, גם טויו ממליצים על אותה הרוטציה....

וגם הנקוק...

וגם קומהו...

וגם פיירסטון...

כנראה שכולנו טועים ואיתמר צודק.

שוב סליחה איתמר, שציינתי כי דבריך אינם נכונים.

nldg.jpg

6d5s.jpg

פורסם

סליחה, שכחתי.

ובכן, כמה הבהרות:

1. האיסור המוחלט להחלפת כיוון הסיבוב של הצמיג נוגע לצמיג רדיאלי כיווני (Directional), כלומר כזה שהסולייה שלו מתוכננת ומעוצבת לסיבוב לכיוון אחד בלבד (למשל TOYO T1R). לא מצאתי מידע אם זה רק בגלל מבנה הסולייה או גם בגלל תכונות שלד הצמיג.

2. הצלבת צמיגים אכן אפשרית ומאושרת על ידי יצרני הצמיגים ויצרני הרכבים בצמיגים אשר אינם כיווניים (Unidirectional) אך מחייבת לבצע הצלבה כל כמה אלפי קילומטרים בלבד. החלפה לאחר פרקי זמן ארוכים יותר אינה מומלצת ומסוכנת בדיוק מהסיבה שמניתי מעלה.

מאחר ואנחנו חיים בישראל (ולא באנגליה) והתרבות השלטת היא תרבות "אחזקת שבר" בתוספת ריבוי צמיגיים סיניים זולים, נסיעה עם לחץ אוויר נמוך, כבישים רותחים, תשתית רעועה ורכב אחד עיקרי בבית -> כל אלה לא תורמים להארכת חיי הצמיגים והצלבה מאוחרת שלהם בטח שלא תורמת לאורך החיים או הבטיחות.

אז לסיכום, האם החלפת צמיגים לא-כיווניים אפשרית? כן. מומלצת? לא ממש. מכאן שכל אחד יעשה את החושבים שלו.

מנסיוני האישי כל הצמיגים שלי עשו את שלהם והזקנו בכבוד לאחר 3-4 שנות שירות וללא כל החלפה קדימה-אחורה או הצלבה.

לסיכום 2, מסמך מעניין מאוד שמדגים כל כשל אפשרי בצמיגים תוכלו לראות כאן: http://www.euroratas.lt/galery/_euroratas/kita/naudinga_informacija/radial_tire_conditins_analysis_guide.pdf

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אם אתה זוכר אותי מראיון העבודה שעשית לי לפני כמה שנים, אמרתי לך שאני בין היתר קורא ספרות טכנית מקצועית בזמני הפנוי. דברים שאני יודע אני כותב, דברים שאני לא יודע אני לא כותב.

את עניין הפיכת הצמיגים קראתי באיזה מקור וזה מה שאני זוכר, אני מצטער שאין לי את המקור הזה כרגע, אבל כאמור אני נוטה להסתמך על מאמרים מקצועיים וחקר כשלים, לא דעות של אנשים בפורומים כאלה ואחרים.

שוב, אני חוזר על ההבהרה ממקודם, כן מותר להפוך צמיגים לא-כיווניים, לא, לא מומלץ לעשות הצלבה לאחר שהם עברו כמה עשרות אלפי קילומטרים באותו הצד. גם מהגיון בסיסי אפשר להבין ששלד שמופעל עליו מאמץ מתמשך וקבוע לאורך זמן יקבל עיוות, וזה עוד לפני שהזכרנו את התקשחות הגומי והחלשות הדבקים השונים. ברגע שנשנה את כיוון הכוח עלול להגרם כשל או שיתכן תפקוד לא תקין של המכלול. לעומת זאת, החלפה תכופה של כיווניות הצמיגים שומרת על "גמישות" מבנה הצמיג ומאפשרת רוטציה בטוחה.

אז אני מצטער, אין לי על מה להתנצל. בניגוד לרוב האנשים במדינה הזו כשאני טועה אני גם יודע לקחת אחריות ולבקש סליחה, זה לא המקרה דנן.

איתמר

פורסם

בהמשך לתגובתו של safari1, באתר של ברידג'סטון אוסטרליה יש מסמך עם אותם שרטוטים של הצלבת גלגלים. לגופו של הדיון, ההנחיה במסמך היא ביצוע ההצלבה כל 5000 עד 8000 ק"מ, דבר אשר תומך בדעתו של איתמר.

הדבר מעניין, שכן בספר הרכב של מספר מכוניות שנתקלתי בהן ההמלצה היא לבצע הצלבת גלגלים כל 10000 עד 15000 ק"מ. האם ייתכן שישנן הנחיות סותרות ע"י יצרני הצמיגים ויצרני המכוניות? לכאורה יצרני המכוניות יעדיפו לתת מרווחי "טיפול" גדולים ככל שניתן גם לנושא הגלגלים, בדומה לשגרת טיפולים של פעם בשנתיים או 30000 ק"מ שחלק מהיצרניות ממליצות כיום. ליצרני הצמיגים נראה שאין אינטרס שכזה וההמלצה אולי יותר מציאותית. אם למישהו בכל זאת יש תימוכין טכני בנושא, נשמח לשמוע.

פורסם

לא רק ברידג'סטון, אצל כל היצרנים תמצא הנחיות זהות, מקסימום סטייה של כמה אלפי קילומטרים לפה או לשם.

איתמר

פורסם

איתמר,

כצופה מהצד שאין לו דעה נחרצת לגבי הסוגיה המקצועית, אלא רק לגבי ההתנהלות, ודווקא בגלל שאתה מנהל שראוי שיזהר שבעתיים, ראוי שתודה בטעותך המקצועית וגם תתנצל בפני ספארי1 על הסגנון.

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם

איתמר צודק ואין לו על מה להתנצל העובדה היא שרוב יצרני הרכב ממליצים לבצע רוטצית צמיגים בין קדימה אחורה ולא בין שמאל ימין

הסיבה היא כמובן שצמיג שנע בכווון מסויים למשך זמן ממושך מפתח התאמה בשחיקה של סולייה ומבנה הצמיג ושינוי כוון יכול לגרום להתהגות לא תקינה של צמיג רעשים וכולי וזה אני מכיר

מניסיון ולא רק מספרי תאוריה

ואגב מכוון שהזכירו פו מוט מומנט אז בודאות לא צריך שום חיזוק נוסף לאחר שימוש בו הוא מגיע למומנט שרשום על הכלי באופן אבסולוטי כמעט

הכלי הנל נמצא אצל כל מכואנ יבארגז אצל במוסך ונמצא בשימוש יומימי ורק חבל שעדיין לא ראיתי פנצריות שאמצו אותו ככלי עבודה ראשי

פורסם
איתמר צודק ואין לו על מה להתנצל העובדה היא שרוב יצרני הרכב ממליצים לבצע רוטצית צמיגים בין קדימה אחורה ולא בין שמאל ימין

הסיבה היא כמובן שצמיג שנע בכווון מסויים למשך זמן ממושך מפתח התאמה בשחיקה של סולייה ומבנה הצמיג ושינוי כוון יכול לגרום להתהגות לא תקינה של צמיג רעשים וכולי...

ההמלצה היא קדימה אחורה, תוך כדי ביצוע שמאל ימין.

בכל הדיון הזה, אף אחד לא שואל את עצמו מדוע מבצעים רוטציה? :idea:

בדיוק בגלל מה שהדגשתי בתגובה המצוטטת לעיל - ליצור שחיקה אחידה על פני הצמיג ותוך כדי כך, לקבל ממנו משך חיים ארוך יותר. אם לא זה, אין שום סיבה / יתרון לביצוע רוטציה בצמיגים.

פורסם

לא לא ההנחיה של מרבית יצרני הרכב (בניגוד אולי ליצרני הצמיגים) זה קדימה אחורה בלבד ללא שום רוטציה בין הצדדים בכלל

הסיבה לרוטציה ברורה והיא לדעתי לא נושא הדיון

• תוכן חדש...