Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4555 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חבר'ה,

באופן עצמאי, הצלבתי לפני כשבוע את שני הגלגלים הקדמיים ימין-שמאל. הרמתי את האוטו בעזרת שני מגבהי ג'ק, וביצעתי את ההצלבה, את הסגירה בצעתי כרגיל, סגירה רופפת כשהאוטו מורם, ולאחר ההורדה מהג'ק, חזקתי את הברגים המוצלבים (הכוונה, אחד כנגד השני), נעלתי אותם בעזרת המומנט של הגוף - כלומר עמדתי על המפתח ברגים. עד כאן הכל כשורה.

אתמול הרגשתי היגוי קצת מוזר יחד עם הרגשה של מעט רעידות.

הבוקר חזקתי את הברגים שוב, והיו בכל גלגל 2 ברגים שהצלחתי להבריג אותם בעוד 'חצי סיבוב', בדקתי בנסיעה והכל הסתדר.

א. האם התוספת של חצי סיבוב לבורג אכן משמעותית?

ב.איך אפשר 'לנעול' את הברגים בלי לבדוק שוב אם אחד מהם השתחרר מעט?

תודה והמשך יום מקסים,

דור

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הדרך הנכונה היא לחזק שוב אחרי נסיעה קצרה. בדומה למה שאתה עשית, אבל באופן יזום גם אם אין בעיה, ולא אחרי שבוע.

בפנצ'ריות, הם לא דורשים ממך לחזור לחיזוק, אז הרבה מקומות פשוט מחזקים עם המכשיר שלהם חזק.

ואז אנשים מגיעים להחלפת גלגל מפונצ'ר יום אחד, לגלגל שמחוזק חזק מידי, שהם לא יכולים להחליף גלגל.

פורסם

אל תחזור על הטריק של השני ג'קים. זה מאוד לא יציב ומסוכן.

אל תעמוד על מפתח הברגים. כח יד מספיק. כשאתה עומד על המפתח אתה מפעיל כח של עד פי 3-4 מהמומנט שצריך ומסתכן בגרימת נזק או בשבירת גוז'ון.

נסה לסגור את האומים עד כמה שאפשר כשהגלגל באוויר. זה מצריך לשלב את הגיר לפרקינג או להילוך נמוך.

פורסם

חנן, תודה על התשובה.

משהו עדיין לא ברור לי, אתה רוצה לומר שהמומנט שאני מפעיל בעמידה על המפתח ברגים יותר חזק מהמומנט של המפתח שיש במוסכים/פנצ'ריות? שם הוא פועל על לחץ אויר או משהו כזה, והוא מבריג את הבורג פי כמה יותר חזק. אני טועה?

פורסם
...המומנט של המפתח שיש במוסכים/פנצ'ריות? שם הוא פועל על לחץ אויר או משהו כזה, והוא מבריג את הבורג פי כמה יותר חזק. אני טועה?

אתה לא טועה - אותם מכונאים טועים, כי הם מהדקים את הברגים הרבה יותר חזק ממה שצריך.

זה גורם לבעיות שונות, כגון שחיקה בהברגות, שבירת הברגים, ועיקום צלחות הבלימה.

אבל העבודה יותר קלה ומהירה.

דני

פורסם

המכונאים אמורים להרכיב על פטיש האוויר מוט מאריך בצבע מסוים שמגביל את המומנט. רובם לא עושים את זה והם באמת בפעמים רבות גורמים נזק. בטיפול האחרון שעשו לי סגרו את הברגים ככה שכשפתחתי אותם בעת תקר נשברו שלושה גוז'ונים מתוך חמישה בגלגל בודד. אותו פועל ננזף ואולץ להוציא את המוט הירוק ממקומו הנשכח בארגז הכלים. אני מקווה שהוא למד את הלקח וממשיך להשתמש בו.

בכל מקרה, גם לפטיש האוויר יש מגבלות ויש מצבים שבהם כלי ידני יהיה בעל כח רב יותר. אורך הידית במפתח הברגים שלך מתוכנן כך שאתה תפעיל את הכח הנכון בעת סגירה ביד.

פורסם

ואז אנשים מגיעים להחלפת גלגל מפונצ'ר יום אחד, לגלגל שמחוזק חזק מידי, שהם לא יכולים להחליף גלגל.

קרה לי בעבר - ולא רק שהלך הגלגל [ולכן נאלצתי להחליף זוג], אלא מכל המשחקים איתו, גם הנאבה נדפקה.

פורסם

שאלה בנושא למי שלא סגר מעולם ברגים בבית.

מדוע לא סוגרים סופית את הברגים שהגלגל חופשי וללא עומס עליו?

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
היי חבר'ה,

באופן עצמאי, הצלבתי לפני כשבוע את שני הגלגלים הקדמיים ימין-שמאל. הרמתי את האוטו בעזרת שני מגבהי ג'ק, וביצעתי את ההצלבה

אסור בתכלית האיסור לבצע את מה שעשית.

לצמיג יש רק כיוון אחד אליו הוא אמור להסתובב בכל חייו, ברגע שהפכת את הצמיגים (כלומר כרגע הם כאילו נוסעים ברוורס, החלפת בין ימין ושמאל) אתה שובר את השלד הפנימי שלו והצמיג עלול להתפרק, פשוטו כמשמעו.

בתנאים ביתיים ניתן להצליב רק בין קדימה ואחורה. אם ברוצנך גם ימין ושמאל יש לגשת לפנצ'ריה על מנת שיהפכו את הצמיג על הג'אנט.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אסור בשום פנים ואופן להרים בשני ג'קים כי זה לא יציב ולא צריך לעמוד על המפתח כוח יד מספיק מרוב משקל אתה יכול לגרום נזק או שתקנה את הדבר הזה שמבריג כמו בפנצריות

פורסם
אתה לא טועה - אותם מכונאים טועים, כי הם מהדקים את הברגים הרבה יותר חזק ממה שצריך.

זה גורם לבעיות שונות, כגון שחיקה בהברגות, שבירת הברגים, ועיקום צלחות הבלימה.

אבל העבודה יותר קלה ומהירה.

כל מילה נכונה.

המכונאים אמורים להרכיב על פטיש האוויר מוט מאריך בצבע מסוים שמגביל את המומנט. רובם לא עושים את זה והם באמת בפעמים רבות גורמים נזק.

שוב, נכון מאוד, אבל זה רק בשלב הראשון - יש מוט מאריך למומנט הנכון, לפי הצבע והוראות היצרן. שלב ב' הוא להדק עם מוט מומנט torque wrench, שוב, בהתאם להוראות היצרן.

המומנט הקבוע משתנה מרכב לרכב. בממוצע, לרכב פרטי מדובר על כ-110 ניוטון מטר, לרכב 4X4 מדובר על 110 - 160 ניוטון מטר בממוצע. לכל רכב יש ערך מדוייק.

אסור בתכלית האיסור לבצע את מה שעשית.

לצמיג יש רק כיוון אחד אליו הוא אמור להסתובב בכל חייו, ברגע שהפכת את הצמיגים (כלומר כרגע הם כאילו נוסעים ברוורס, החלפת בין ימין ושמאל) אתה שובר את השלד הפנימי שלו והצמיג עלול להתפרק, פשוטו כמשמעו.

בתנאים ביתיים ניתן להצליב רק בין קדימה ואחורה. אם ברוצנך גם ימין ושמאל יש לגשת לפנצ'ריה על מנת שיהפכו את הצמיג על הג'אנט. איתמר

בנימוס?

שטויות במיץ

האמור מעלה נכון לצמיגי "קרוס-פליי" (ישנים מאוד) ולצמיגים כיווניים (בעלי כיוון סיבוב ספציפי).

בצמיגים רגילים Straight Running, אין שום בעיה ברוטציה הזו והיא אף מומלצת כל 10,000 ק"מ.

גילוי נאות:

אני מנהל מותג בסניף יוקוהמה באנגליה.

שנה טובה לכולם.

עריכה ותוספת:

מגבהה - ג'ק, תפקידו להניף את הרכב, לא להחזיק משקל לאורך זמן. בכל פעולת הנפה, יש להשתמש בג'ק שמתאים לעומס הנכון. לאחר ההנפה, יש להניח את משקל הרכב על גבי בוקים - Axle stand.

ג'ק (מגבהה), לא נועד להחזיק משקל, אלה רק להניף משקל.

בשביל להחזיק משקל, משתמשים בבוקים.

בעגה הצה"לית - הוראות אלו נכתבו בדם.

אתה מחזיק עדיין ברכב עם מנוע TSI שנגמר לו האחריות? שמע, ביצים של שור.

תברח מהבית, תפיל הכל על אישתך.
פורסם

ספארי, שמע סיפור:

היה לאשתי תקר בטנדר. שלחתי אותה לפנצ'ריה הקרובה. התקר תוקן. בהמשך יצא לי לנסוע עם הטנדר ואז אני שומע רעש חזק מאוד מכיוון הצמיג שתוקן. חזרתי אל הפנצ'ר מעכר ושאלתי אותו אם הוא הפך את הצמיג. הוא ענה שאכן הוא עשה את זה בגלל שהיה בצד הצמיג קרע שהוא לא רצה שיתגלה ע"י שוטר או בטסט.

הוריתי לפנצ'רמעכר להפוך חזרה את הצמיג ונסעתי למקום אחר להחליף אותו. לאחר ההפיכה הרכב חזר להיות שקט.

מסקנות:

הפנצ'רמעכר אידיוט.

צמיג שלא מוצלב לאורך תקופה ארוכה ובפרט כשמדובר בצמיג שטח עם קוביות מקבל עם הזמן מעין צורה של שן מסור.

לעניות דעתי, או שאתה מצליב גלגלים לעתים מזומנות או שאתה שומר את כיוון סיבוב הצמיג ע"י הצלבה קדימה אחורה ולא ימינה שמאלה או שלא תצליב בכלל.

בכל מקרה זה לא לעניין לכתוב על דעה אחרת שהיא שטויות. מספיק לכתוב שאתה חולק וכו'

פורסם

צמיג שלא מוצלב לאורך תקופה ארוכה ובפרט כשמדובר בצמיג שטח עם קוביות מקבל עם הזמן מעין צורה של שן מסור.

לעניות דעתי, או שאתה מצליב גלגלים לעתים מזומנות או שאתה שומר את כיוון סיבוב הצמיג ע"י הצלבה קדימה אחורה ולא ימינה שמאלה או שלא תצליב בכלל.

This will be in English, as i am at work now and have now Hebrew on my work computer.

Hanan, The phenomenon you are describing is called scalping , derived from the word scollop (as that is the shape the tyre receives).

It is evident in many tyres, but exaggerated on off road tyres.

The reason for that is not being a 4X4 truck, but rather faulty shock absorbers.

This will not occur on a truck that has good shock absorbers.

בכל מקרה זה לא לעניין לכתוב על דעה אחרת שהיא שטויות. מספיק לכתוב שאתה חולק וכו'

You are right, i am sorry for my harsh words, but sometimes, misleading tips, given by a forum moderator need a harsh response.

Itamar, please forgive me, i have no personal intentions against you.

:oops:

אתה מחזיק עדיין ברכב עם מנוע TSI שנגמר לו האחריות? שמע, ביצים של שור.

תברח מהבית, תפיל הכל על אישתך.
פורסם

אני לא יכול לסתור את זה ברמה העקרונית, אבל מעשית אני יכול לומר שזה היה לפני כשש-שבע שנים, והרכב עדיין איתי עם אותם בולמי זעזועים, ללא כל אינדיקציה אחרת לבעיה בהם.

אז גם מתוך הבנה שבולמי הזעזועים הם לא בהכרח במצב אופטימלי אני מעדיף לדבוק בגישה של לא להפוך כיוון סיבוב.

בתור אחד שטוחן קילומטראז', כ100000 ק"מ בשנה וכבר עבר החלפות צמיגים לרוב, אני יכול להעיד שאפשר לחיות טוב מאוד ללא הצלבת צמיגים בין ימין לשמאל, בלי לפגוע באורך חיי הצמיג.

• תוכן חדש...