Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4556 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הטענה שהעלית לעניות דעתי מתאימה לרכבים יחסית חדשים נניח עד 3 שנים על הכביש.

לך לפנצ'ריה הקרובה אליך והסתכל על כל הצמיגים המשומשים הזרוקים שם. כמה מהם שחוקים בצורה לא אחידה? 95% או 5%?

דני

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
זה אולי מתאים לדוגמה עם המספרים השלופים מהאוויר, אבל זה לא יכול להתאים למציאות, כי הצלבת הצמיגים גורמת לשחיקה אחידה יותר ולא פחותה יותר.

אי אפשר להוציא יותר קילומטרים מצמיג בעזרת הצלבה (למעט, כמו שאמרתי, שחיקה לא אחידה - אבל זה לא קיים במכוניות תקינות של היום, ולכן לא שייך לעניין).

מה ההבדל בין צמיג רבע שחוק לבין צמיג חצי שחוק? שום דבר.

אם יש גשם, עדיף לי שני צמיגים שחוקים ושניים חדשים, מאשר 4 צמיגים שחוקים.

כך שלא בטוח בכלל שזה עדיף, וגם אם כן - לא משמעותי.

הרבה יותר פשוט לנסוע וזהו, ולהחליף את מה שצריך.

אני שוב אומר: ענין ההצלבה נועד לעקוף (לא לפתור!) בעיה שהייתה קיימת בעבר, של שחיקה לא אחידה של הצמיג. הבעיה הזו פתורה היום בגלל שהמכוניות והמתלים טובים יותר, ולכן הנושא של הצלבה לא נחוץ.

דני

בחיי שכבר אין לי כוח לענות ולהתווכח איתך על עובדות ברורות וניסיון מעשי של עשרות שנים

כל ההסברים כבר כתובים פה בשרשור

בקיצור שמע לאבל'ה מי שלא עושה רוטציה לפחות כל טיפול ברכב מפסיד כסף ובטיחות

פורסם
אני שוב אומר: ענין ההצלבה נועד לעקוף (לא לפתור!) בעיה שהייתה קיימת בעבר, של שחיקה לא אחידה של הצמיג. הבעיה הזו פתורה היום בגלל שהמכוניות והמתלים טובים יותר, ולכן הנושא של הצלבה לא נחוץ.

ייתכן שאתה צודק לגבי הצורך הגדול יותר בהצלבת גלגלים במכוניות ישנות, אולם גם במכוניות חדשות יש שחיקה שונה בין הצמיגים. ברכב עם הנעה קדמית הצמיגים הקדמיים אחראים על תאוצה, מרבית הבלימה ומרבית שינוי הכיוון. ברור שהצמיגים הקדמיים יישחקו יותר מהאחוריים (אשר פעילים רק בזמן פניות ובלימה, ובשני המקרים פחות מהקדמיים), וזה אכן המצב ברוב המכוניות (מלבד מוזרויות בגזרת גאומטריית המתלים או אופי השימוש). לגבי הבדלי שחיקה בין ימין לשמאל - פניות ימינה לרוב הדוקות יותר מפניות שמאלה (בארצות עם הגה בצד שמאל, כמובן שהמצב הפוך במדינות עם הגה בצד ימין), הצמיגים בצד המדרכה (ימין אצלנו) נוטים להשתפשף יותר ואפילו שיפוע ניקוז בכבישים מהירים (לרוב מהמרכז לשוליים) כולם גורמים לשחיקה לא אחידה של הצמיגים.

פורסם

אני חושב שניתן לסכם את שני הדעות:

א.כעיקרון, 'על הנייר' לא אמורים לבצע רוטציה/הצלבה בצמיגים ברכבים מודרניים.

ב. במציאות, מתלי הרכב (בפרט בכבישי מע"צ) לרוב לא נמצאים במצב מושלם כביום ייצור הרכב ובנוסף כפי שכתב foo_bar יש סיכוי גבוה יותר לצד אחד להשחק מהשני כדוגמת חניה ושפשוף מדרכות וכד'

אם מבצעים הצלבה במרווחים לא רחוקים של 5,000-10,000 רובכם מסכימים כי לא יווצר נזק (לאחר מרווחים אלו הדעות חלוקות) וחלקנו מסכימים כי יש יתרון בהצלבה.

לכן אני לא רואה סיבה לא להצליב בטווח מרווחי הקילומטרים שהוזכרו, במקרה הגרוע לא הועלנו, אך לא הזקנו.

פורסם
אני חושב שניתן לסכם את שני הדעות:

א.כעיקרון, 'על הנייר' לא אמורים לבצע רוטציה/הצלבה בצמיגים ברכבים מודרניים.

ב. במציאות, מתלי הרכב (בפרט בכבישי מע"צ) לרוב לא נמצאים במצב מושלם כביום ייצור הרכב ובנוסף כפי שכתב foo_bar יש סיכוי גבוה יותר לצד אחד להשחק מהשני כדוגמת חניה ושפשוף מדרכות וכד'

אם מבצעים הצלבה במרווחים לא רחוקים של 5,000-10,000 רובכם מסכימים כי לא יווצר נזק (לאחר מרווחים אלו הדעות חלוקות) וחלקנו מסכימים כי יש יתרון בהצלבה.

לכן אני לא רואה סיבה לא להצליב בטווח מרווחי הקילומטרים שהוזכרו, במקרה הגרוע לא הועלנו, אך לא הזקנו.

לא מסכים. כשבאחד המתלים יש לך שפיעה לא מכוילת היטב, אז הצמיג נשחק בצורה לא אחידה. אבל לפעמים הצמיג פשוט מגיע לאיזו זווית שבה השחיקה נעצרת. החלפת אותו עם אחר - דפקת עוד צמיג. זה כבר קרה לי כפי שהסברתי כאן. בג'יפ שלי נשחקים האחוריים יותר מוקדם משמעותית. בפעם הראשונה הקשבתי לבחור בפנצ'ריה והעברתי את הקדמיים אחורה, ואז גם הם נאכלו בכתף החיצונית ונאלצתי להחליף רביעייה מוקדם. בפעם השנייה לא הקשבתי לו, ועכשיו אני עם אותם הקדמיים כבר המון זמן, ומחליף רק אחוריים בקצב. ואני אחדד עוד פרט חשוב - האחוריים מכוונים בצורה מושלמת עם שפיעה של מעלה אחת. בשורה התחתונה - במקרה שלי ההצלבה עלתה לי יותר מאי-הצלבה.

פורסם

אצלך הרכב לא תקין בוודאות

מציע לך להכנס למכון פרונט מקצועי לאבחון הבעיה ותיקונה

ולדור גם על הנייר וגם במציאות יש לבצע רוטציה כל טיפול לפחות אני מציע לעשות רוטציה בין קדמיים ואחוריים בלבד ולא בהצלבה

פורסם
אצלך הרכב לא תקין בוודאות

מציע לך להכנס למכון פרונט מקצועי לאבחון הבעיה ותיקונה

אחת האשליות המרגיזות בתחום הרכב. אני כבר הרבה אחרי ביקור אצל "מכון פרונט מקצועי" - האנטר בצ'ק פוסט. הגאונים כיילו לי את האחוריים לאפס מעלות (ציר אנכי), הערתי להם שהיצרן ממליץ מעלה אחת, אז הם אמרו לי "מותר לסטות במעלה, ואם תהיה בעיה אז תחזור". בטח שהיתה בעיה! הרכב לא היה יציב וגם נאכלו לי הצמיגים. אז בניתי לי מכשיר מדידה לבד מפלס מים, מגנטים וקצת דבק, זחלתי מתחת לאוטו וכיוונתי מחדש. אז גם גיליתי שבורג מתלה אחד שסגרו תחת עומס, למרות שחייבים לסגור אותו באוויר, זז עם הזמן מילימטר אחד (החופש הרגיל בקדח). מיותר להזכיר שאת כל ברגי המתלה הם סוגרים ביד לפי רגש... זה ברור, לא?

פורסם

שלא לדבר על זה, שאת האום הנועל של המוט המקשר של ההגה הם סוגרים עם פלאייר פטנט ומפתח פתוח, במקום להשתמש בשלושה כלים מתאימים (אחד על המוט, שני על האום ושלישי על התפוח)...

שני יתרונות כאחד לשיטה המהירה: גם סורט את המוט וגורם לחלודה, וגם מסובב את התפוח ומונע כיוון מדוייק. הכי טוב :x

דני

פורסם

כל אלה שראיתי עד כה. אין ספק שיש אחרים, ואם אתה מכיר כאלה שעובדים בצורה מקצועית ולא "בערך", באיזור ירושלים - אשמח לשמוע המלצה.

וגם לשלוח לקוחות.

דני

• תוכן חדש...