Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4557 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
היי חבר'ה,

באופן עצמאי, הצלבתי לפני כשבוע את שני הגלגלים הקדמיים ימין-שמאל. הרמתי את האוטו בעזרת שני מגבהי ג'ק, וביצעתי את ההצלבה, את הסגירה בצעתי כרגיל, סגירה רופפת כשהאוטו מורם, ולאחר ההורדה מהג'ק, חזקתי את הברגים המוצלבים (הכוונה, אחד כנגד השני), נעלתי אותם בעזרת המומנט של הגוף - כלומר עמדתי על המפתח ברגים. עד כאן הכל כשורה.

אתמול הרגשתי היגוי קצת מוזר יחד עם הרגשה של מעט רעידות.

הבוקר חזקתי את הברגים שוב, והיו בכל גלגל 2 ברגים שהצלחתי להבריג אותם בעוד 'חצי סיבוב', בדקתי בנסיעה והכל הסתדר.

א. האם התוספת של חצי סיבוב לבורג אכן משמעותית?

ב.איך אפשר 'לנעול' את הברגים בלי לבדוק שוב אם אחד מהם השתחרר מעט?

תודה והמשך יום מקסים,

דור

האם ביצוע חיזוק גלגלים פעם נוספת העלים את התופעה של ההיגוי והרעידות ?

פורסם
לא לא ההנחיה של מרבית יצרני הרכב (בניגוד אולי ליצרני הצמיגים) זה קדימה אחורה בלבד ללא שום רוטציה בין הצדדים בכלל

הסיבה לרוטציה ברורה והיא לדעתי לא נושא הדיון

Dan-idin, לצערי אני לא מסכים איתך. במספר מכוניות מיצרנים שונים (יונדאי, הונדה, דייהטסו) שעיינתי בספר הרכב ההנחיה לביצוע הצלבת גלגלים היא גם החלפה ימין-שמאל (במידה והצמיגים אינם כיווניים).

נראה שגם יצרני הצמיגים וגם יצרניות הרכב ממליצות להצליב צמיגים ימין-שמאל בנוסף לקדימה-אחורה. נראה שההבדל בהמלצה הוא רק בקילמוטרז' בו צריך לבצע את ההצלבה.

אף אחד מהטוענים ל"התרגלות" הצמיג לנסיעה בכיוון אחד (גם כאשר הצמיג איננו כיווני) עדיין לא נתן תימוכין טכני, זאת בניגוד להמלצות שהוצגו על ידי מספר אנשים שונים מלפחות יצרן צמיגים אחד. האם ייתכן שצמיגים ישנים אכן סבלו מהבעיה הנ"ל אולם צמיגים רדיאליים א-כיווניים מודרניים כבר לא (חיפוש זריז בגוגל תומך בזה)? אני חושב שיש הבדל משמעותי בין המלצת בריג'דסטון של 5000 עד 8000 ק"מ לבין המלצתו של איתמר ל"החלפה תכופה" של כיוון הצמיג.

פורסם
האם ביצוע חיזוק גלגלים פעם נוספת העלים את התופעה של ההיגוי והרעידות ?

Dan-idin - אני אחלק לשניים:

הסיבה שבגינה בצעתי הצלבה כדי לבדוק גאנט ספציפי (קדמי צד נהג) עקב בעיה של רעידות עדינות רק בסיבוב שמאלה.

לאחר ההצלבה הרעידות עברו רק בסיבוב לצד ימין.

אח"כ הגיעה בעיה נוספת של רעידות מסוג שונה שהציקו בעיקר בנסיעה ישרה. כשהרעידות הללו הגיעו אז נגשתי לחזק את ברגי הגלגלים ואכן התופעה נפסקה.

כרגע נשארתי עם בעיית הרעידות שעברו לסיבוב בצד ימין. אני חייב לציין לציין שאת כל עניין ההצלבה בצעתי רק לאחר חזרה לאיזון נוסף אצל הצמיגיה שרכשתי משם את הצמיגים. הערכתי שאכן כנראה יש פגיעה קלה מאוד בגאנט הספציפי ולכן בסיבובים שכנראה אחד הצמיגים נושא במעמסה יותר מהשני - אז התופעה מורגשת.

אגב, האוטו מטופל אצל רון, בולמים וכריות בולם הוחלפו לא מזמן, כשכמה חודשים לפני כן החלפתי תותבים (בוקסות) למשולשים, וגם כיוון פרונט נעשה גם נעשה.

אני מפספס משהו?

אני רוצה לציין שהדיון הפך למעניין, תודה לכולם!

דור.

פורסם

אתייחס לסגירה עצמה, עליה היתה השאלה המקורית.

כשאין לך ציוד של מוסכים, את הסגירה הסופית לגלגל יש לבצע כאשר הוא נוגע בקרקע אך בטרם מופעל משקל הרכב המלא עליו. הנגיעה בקרקע נחוצה בפרט כאשר משתמשים בבית במפתח ידני וצריכים כוח נגדי. אסור להפעיל משקל מלא על הגלגל כי אז הוא עשוי לא להתמרכז כראוי.

מבחינת הוראות יצרן - חרשתי את ספר הטיפולים המלא של הגרנד ויטארה שלי, שם מצויין בפירוש כיצד להדק כל בורג ברכב, האם בעומס או באוויר ובאיזה כוח. לגלגלים מציינים כוח סגירה של 80NM, בעוד בפנצ'ריה סגרו לי בכוח של 130NM בערך. שזה מיותר, מזיק ומקשה מאד על החלפת גלגל בשטח. דרך אגב, בסיטרואן הרסו לי ככה במוסך המורשה את הראש של אומי הנעילה המיוחדים, שאמורים למנוע גניבה של הגלגלים. הם עדינים וממש אסור לגעת בהם בפטיש אוויר. נראה שבעלי מקצוע רבים לא הסתגלו לתכונות של הגלגל המודרני, שיש לו קדח קוני התואם ברגים מיוחדים שננעלים היטב עם חיכוך גבוה, גם בהפעלת כוח לא רב.

למרבה הצער, כל מי שראיתי עובד לי על האוטו אי פעם תמיד פירק והרכיב עם פטיש אוויר. מעולם לא זכיתי לראות מישהו מרכיב מגביל מומנט או מד מומנט. אפילו לא במכון לכיוון זוויות גלגלים והיגוי ("כיוון פרונט"), שם אמורים הכי פדנטים. עוד דבר רע שהם עושים - פירוק של בורג חם. זה נגמר לפעמים (נדיר, אבל קורה) בנזק עצום להברגות. אני מכיר איזה חרט אב-אומן שמוסכניקים באים אליו אחרי שהם הורסים למישהו הברגה בשיטה הזו.

פורסם

כשאין לך ציוד של מוסכים, את הסגירה הסופית לגלגל יש לבצע כאשר הוא נוגע בקרקע אך בטרם מופעל משקל הרכב המלא עליו. הנגיעה בקרקע נחוצה בפרט כאשר משתמשים בבית במפתח ידני וצריכים כוח נגדי. אסור להפעיל משקל מלא על הגלגל כי אז הוא עשוי לא להתמרכז כראוי.

.

אז טעיתי בשיטת העבודה.

סגרתי עד היכן שהיה ניתן, כמובן, השתדלתי למרכז את הגלגל גם עם היד וגם חיזוק ברגים מקבילים, ואז הורדתי את הרכב לחלוטין מהג'ק ורק אז נעלתי את הברגים...

יש חשיבות כרגע לתקן זאת? כלומר, להרים שוב את האוטו, לשחרר קצת, ואז להוריד את הרכב עד לרמה שהצמיג רק נוגע מעט בקרקע ע"מ לתת לו 'קונטרה' ואז לסגור?

פורסם
איתמר,

כצופה מהצד שאין לו דעה נחרצת לגבי הסוגיה המקצועית, אלא רק לגבי ההתנהלות, ודווקא בגלל שאתה מנהל שראוי שיזהר שבעתיים, ראוי שתודה בטעותך המקצועית וגם תתנצל בפני ספארי1 על הסגנון.

אין לי מה להתנצל על הצד המקצועי, אולי לא הייתי מספיק ברור ולא התנסחתי ברור בהודעה הראשונה והשנייה בשרשור הזה, אוקיי, מתנצל שלא הובנתי כהלכה.

שים לב שאני מסכים שמותר לבצע רוטציה אבל אני לחלוטין לא מסכים ולא ממליץ לבצע רוטציה ברכב שהצמיגים נסעו כברת דרך ארוכה. מישהו מכיר בעל רכב שכל 8,000 ק"מ נכנס לפנצ'רמאעכר שלו ומבצע החלפת גלגלים "לפי הספר"? :roll:

המנהג הזה אפילו לא נפוץ בטיפולים שוטפים במוסכים המורשים (וטוב שכך).

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
מבחינת הוראות יצרן - חרשתי את ספר הטיפולים המלא של הגרנד ויטארה שלי, שם מצויין בפירוש כיצד להדק כל בורג ברכב, האם בעומס או באוויר ובאיזה כוח

תוכל לפרט את השלבים הללו לשחרור וחיזוק ברגי הגלגלים? זה יהיה מעניין מאוד לראות.

מישהו מכיר בעל רכב שכל 8,000 ק"מ נכנס לפנצ'רמאעכר שלו ומבצע החלפת גלגלים "לפי הספר"?

מהי החלפת גלגלים "לפי הספר"? האם רק ההצלבה המופיעה בספר הרכב או בהמלצות יצרן הצמיגים? או שלדעתך יש צורך בפעולות נוספת (אולי איזון חוזר של הגלגלים, או כיוון פרונט)?

על פניו, אם הצלבת גלגלים לא דורשת פעולה נוספת מלבד החלפת המקום לגלגלים, אין שום בעייה לבצע את ההצלבה כל 5000 ק"מ בבית. שימוש בג'ק המקורי של הרכב ובגלגל הרזרבי מאפשרים הצלבת הגלגלים בשעה.

פורסם

ההמלצות להצלבת גלגלים נכתבו לפני עשרות שנים, כאשר המכוניות היו הרבה פחות מדוייקות, והמתלים הרבה פחות טובים, ולכן הסיכוי לשחיקה לא אחידה היה גבוה הרבה יותר מאשר היום. בתנאים שהיו אז, הצלבה הועילה להאריך את חיי הצמיג.

במכוניות של היום (כולל מכוניות בנות 20 שנה), אם הרכב תקין, לרוב אין בזה צורך, כי השחיקה אחידה למדי. יתכן שהשחיקה מקדימה גבוהה יותר, ואז אפשר להצליב קדימה ואחורה - או פשוט להחליף זוג צמיגים כל פעם, לפי הצורך.

דני

אני בדרך כלל מבקש בפנצ'ריות שיפתחו ויסגרו את האומים באופן מדורג (כלומר אומים נגדיים). לפעמים זה עוזר. כמו כן, ראיתי פעם אחת (ויחידה) בעל פנצ'ריה שמהדק את האומים הידוק סופי ביד (בלי להתעלל בהם עם פטיש האוויר לפני כן).

פורסם

בהחלט יש צורך לבצע רוטציה ואם לא אז צמיגים קדמיים יחשקו מאוד מהר ותמיד תהיהי שחיקה בצמיגים קדמיים יותר מאשר באחורים ובזה שום דבר לא השתנה לאורך השנים

אני רואה את זה יום יום אצל אלו שאני מטפל בהם קבוע ואני מאוד מקפיד על רוטציה בכל טיפול והרכבים וסוחבים עם 4 צמיגים אפילו עד למאה אלף ואלו שמגיעים ממוסכים אחרים שלא מקפידים על רוטציה כבר בארבעים עד שישים אלף צמיגים קדמיים גמורים ונדרש להחליף אותם

פורסם

אין הבדל גדול בין החלפת 2 צמיגים כל 50 אלף, לבין החלפת 4 צמיגים כל 100 אלף - למעט שבשיטה הראשונה, נוסעים על צמיגים חדשים יותר.

דני

פורסם
אין הבדל גדול בין החלפת 2 צמיגים כל 50 אלף, לבין החלפת 4 צמיגים כל 100 אלף - למעט שבשיטה הראשונה, נוסעים על צמיגים חדשים יותר.

דני

צודק. ההליך המתואר בספר מיועד לשמור על אחידות השחיקה של כל הרביעיה, ויש אפילו הוראות איך לשמור את כל החמישיה (כולל החליפי) במצב אחיד. לדעתי מיותר לגמרי, לפחות ברכבים שלי. בסיטרואן C4 עשיתי 90 אלף על המקוריים ועכשיו מחליף את כולם. בסוזוקי גרנד ויטארה נאכלים לי האחוריים מאד מהר (20-30 אלף), בעיקר בכתף החיצונית, וזאת למרות שבספר של הרכב אומרים שבאופן כללי צפויה אכילה של הכתף בקדמיים. אני חושב שהוא לא טרחו לקחת בחשבון את תכונות הרכב המסויים (הנעה גם באחורי) ושפיעת הגלגלים - בגרנד ויטארה בשטח מופעל כוח רב בצד החיצוני של האחוריים. יש תקלה במנגנון העלאת התמונות, אז אני מתקשה כרגע לצרף את התמונה של תיאור ההליך.

פורסם

דני

חשבון פשוט ידידי אתה תחליף זוג בחמישים אלף ובמאה אלף תחליף את כל הארבעה זה אומרת שב 100 אלף תחליף 6 צמיגים במקום 4 אם הייתה מקפיד על רוטציה

בכל מקרה תמיד עדיף להחליף רביעיית צמיגים במכה ולשמור על שחיקה אחידה של כל האופנים זה תורם לבטיחות ויציבות

פורסם
חשבון פשוט ידידי אתה תחליף זוג בחמישים אלף ובמאה אלף תחליף את כל הארבעה זה אומרת שב 100 אלף תחליף 6 צמיגים במקום 4 אם הייתה מקפיד על רוטציה

זה אולי מתאים לדוגמה עם המספרים השלופים מהאוויר, אבל זה לא יכול להתאים למציאות, כי הצלבת הצמיגים גורמת לשחיקה אחידה יותר ולא פחותה יותר.

אי אפשר להוציא יותר קילומטרים מצמיג בעזרת הצלבה (למעט, כמו שאמרתי, שחיקה לא אחידה - אבל זה לא קיים במכוניות תקינות של היום, ולכן לא שייך לעניין).

בכל מקרה תמיד עדיף להחליף רביעיית צמיגים במכה ולשמור על שחיקה אחידה של כל האופנים זה תורם לבטיחות ויציבות

מה ההבדל בין צמיג רבע שחוק לבין צמיג חצי שחוק? שום דבר.

אם יש גשם, עדיף לי שני צמיגים שחוקים ושניים חדשים, מאשר 4 צמיגים שחוקים.

כך שלא בטוח בכלל שזה עדיף, וגם אם כן - לא משמעותי.

הרבה יותר פשוט לנסוע וזהו, ולהחליף את מה שצריך.

אני שוב אומר: ענין ההצלבה נועד לעקוף (לא לפתור!) בעיה שהייתה קיימת בעבר, של שחיקה לא אחידה של הצמיג. הבעיה הזו פתורה היום בגלל שהמכוניות והמתלים טובים יותר, ולכן הנושא של הצלבה לא נחוץ.

דני

פורסם

אני שוב אומר: ענין ההצלבה נועד לעקוף (לא לפתור!) בעיה שהייתה קיימת בעבר, של שחיקה לא אחידה של הצמיג. הבעיה הזו פתורה היום בגלל שהמכוניות והמתלים טובים יותר, ולכן הנושא של הצלבה לא נחוץ.

אני לא מבין גדול ונמצא פה בשביל ללמוד, אך הטענה שהעלית לעניות דעתי מתאימה לרכבים יחסית חדשים נניח עד 3 שנים על הכביש. ואני לא מתכוון לומר שהטענה שהעלית איננה נכונה אלא, שסביר שרכב שעבר קילומטראז' +שנים גאומטריית המתלים איננה מושלמת, עייפות הרכב וחלקי המתלים וההיגוי השונים, ואפילו אולי גם הג'אנט עצמו. נכון, יש איזוני גלגלים וכיווני פרונט ועדיין לא תגיע לרמה מושלמת כל כיול מתלים ושלדה.

לדוגמה: הגולף שלי תיכף בת 13 עם מעט יותר מ 300K ק"מ. למרות החלפת בולמים וכריות בולמים, כיוון פרונט וצמיגים איכותיים, ואע"פ שהרכב שמור אצלי בקפדנות וכך גם אצל הבעלים הקודמים - לעולם לא אגיע לרמת הדיוק והכיול כמו בשנתיים הראשונות לחיי הרכב.

לכן אני מניח שההצלבה כן אמורה להועיל לצמיג שיקבל שחיקה אחידה.

• תוכן חדש...