Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4547 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תסלחו לי כן,אבל רב התגובות פה מאוד ילדותיות ושל אנשים חסרי נסיון לחלוטין בתעשיה.

מסווגים פה פקולטות כל אחת לפי "יש עבודה" "אין עבודה" וזה לא עובד ככה.

התעשיה מאוד מגוונת ומהנדס X ימצא עצמו עובד בפרוייקט מסוג Y,שזה לא בדיוק הX שלו (אם בכלל).

האקדמיה בסוף מפתחת הרבה תחומים כדי שתהיה גמישות ועניין לסדטונטים,בסוף בהנדסה מכל סוג זה מסתכם בבן אדם שצריך לדעת להנדס,לתכנן משהו מ-0,ולקחת את כל הבא בחשבון שלו,לא הרבה מסוגלים לעשות את זה ברמה גבוהה.

(אני בכלל אל מהנדס וגם לא אקדמאי).

מצרף פה כתבה רלוונטית למצב העודף סטודנטים שקיים היום,

http://www.themarker.com/career/1.2205774

לפותח השרשור אני ממליץ להסתכל על אחרי ה"תואר",במה אתה רואה את עצמך עוסק ב20 שנה הקרובות?

תברר ותלמד את השוק אליו אתה רוצה להכנס לעבוד,תכיר את החברות בתחום,את הפיתוחים לעתיד,ותבחר מה שמעניין ולא איפה שיש כסף,כי לקום כל בוקר בדיכאון לעבודה זה לא שווה את הכסף והזמן שלך...

בהצלחה!

פורסם

וואו, תודה רבה רבה לכולכם!

אני אשתדל להגיב בתמצות על הכל

הייתי ביום פתוח בתל אביב ונכנסתי לתעשייה וניהול ולעוד הרצאות וכמו שREDROZE אמר הרגשתי שמנסים למכור לי דברים שהם לא נכונים בגלל זה העדפתי לשאול אתכם.

וכן דווקא הארגוני ניהולי מושך אותי יותר מהפיזיקלי מתמטי.

לגבי משפטים ומנהל עסקים, התייחסתי לזה רק בגלל שזה מסלול של 2 תארים ביחד, מנהל עסקים כתואר ראשון בודד בטוח שלא הייתי עושה. אני נוטה לרדת מזה.

אולי משפטים כתואר שני יהיה לי עדיף כי הנושא ממש מעניין אותי אבל העבודה בתור עורך דין פחות.

לפי מה שאתה אומר, יש לך נתוני פתיחה טובים-

למה לבזבז אותם על מעשיה וטיול? או על תואר מקומבן כמו הנדסה ביו רפואית? לרוב תואר כזה קשה לפחות כמו הנדסה / רפואה ומצד שני נותן לך נקודת התחלה נמוכה יותר.

רוצה להיות מהנדס ביו רפואי? תלמד הנדסת חשמל ובתואר שני תתמקצע על הכיוון שאתה רוצה (עיבוד אות ותמונה יקרב אותך להנדסה רפואית יותר מכל דבר אחר)

בדיוק מהסיבה הזאת אמרתי שהנתונים שלי הם טובים

כי שמעתי הרבה "אתה יכול להתקבל לחשמל למה שתלך לתעשייה וניהול" העניין הוא שלא אכפת לי הקושי או היוקרה כמו שאכפת לי שיעניין אותי מה שאני לומד

וקראתי את הסילבוס ולא נראה לי שאני אשרוד 4 שנים של חשמל.

השילוב בביו-רפואה ובתעו"נ של כל הקורסים הוא שנשמע לי מעניין מה גם שהתחומים יותר מדברים אלי.

מה שמבאס אותי זה שממה שאני שומע מהרבה אנשים התחומים שמעניינים אותי הם תארים "מונפצים" רחבים ולא מקצועיים שיש סיכוי שאני אבזבז 4 שנים במשהו שלא יתרום לי הרבה כמקצוע לעתיד.

יש אולי מסלולים שאתם מכירים שיובילו ליותר מקצועיות או יתנו איזה יתרון? כמו ש"flytomars" אמר הנדסת חשמל והתמקצעות בעיבוד אות ותמונה.

(רק לא בהנדסת חשמל כתואר ראשון כי באמת לא נראה לי שזה בשבילי)

מסווגים פה פקולטות כל אחת לפי "יש עבודה" "אין עבודה" וזה לא עובד ככה.

לפותח השרשור אני ממליץ להסתכל על אחרי ה"תואר",במה אתה רואה את עצמך עוסק ב20 שנה הקרובות?

תברר ותלמד את השוק אליו אתה רוצה להכנס לעבוד,תכיר את החברות בתחום,את הפיתוחים לעתיד,ותבחר מה שמעניין ולא איפה שיש כסף,כי לקום כל בוקר בדיכאון לעבודה זה לא שווה את הכסף והזמן שלך...

בהצלחה!

איציק, תיארת בדיוק את המצב שלי.

אני לא יודע איך לחקור את השוק ואני לא יודע אם הראיה שלי כרגע היא ראיה של ילד בן 21

שעוד לא מבין הרבה ועל כן אני מתייעץ איתכם.

מהניסיון הדל שיש לי אני יודע שאני טוב בארגון, ייעול והבנה של תהליכים, חשיבה יצירתית ועסקית,

עבודה במצבי לחץ וחלוקת תפקידים.

התנסתי עם זה בכל מיני סיטואציות במיוחד בצבא.

השאיפה שלי היא להתברג בתחומים האלה של ייעול, יצירתיות וניהול, פיתוח פרוייקטים ובע"ה ניהול עסק עצמאי.

החלטתי שאני לא אבחר תחום שאני לא אוהב רק בגלל שיש בו הרבה כסף כי זה לפי דעתי נורא פסימי ללכת בדרך הזאת מגיל 21.

gadik6 קראתי גם את השרשור שלך ממש לפני שסיימת את התואר והייתי מעוניין לדעת במה אתה עוסק כיום והאם זה מתקשר באמת למה שלמדת או שזה סוג של פשרה כי קשה למצוא עבודה.

tomz אשמח לשמוע עוד מהחוויה שלך באוניברסיטה וספציפית בפקולטה הזאת (אין לי אפשרות לשלוח ה"פ)

אני רוצה להודות לכל מי שהגיב בשרשור הזה וכמובן שאני אשמח לשמוע עוד רעיונות, הצעות, מחשבות וניסיון אישי

ובכללי כל מי שמוכן לשתף אותי ב-2 סנט/50 סנט/3 אגורות/80 באט שלו :-)

שבת שלום לכולם ושוב תודה

פורסם

איציק, אני מסכים בגדול עם מה שרשמת אבל לא הכל שחור ולבן.

נכון שזה חשוב להיות טוב במה שאתה עושה כדי שתוכל להצטיין ולבלוט לעומת המתחרים שלך.

אבל מצד שני זה מאוד מבאס לסיים 4-6 שנים של לימודים, ממש לא פשוטים, ולגלות שאין לך הרבה מה לעשות עם זה.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

היי ביטון?

שבת שלום. לפני כמעט 15 שנה עמדתי בהתלבטות כמו שלך. גם אני במקור מהצפון ולמרות שהתקבלתי, לא רציתי ללכת ללמוד הנדסת בניין במכון העינויים בטכניון. אני אישית עשיתי בחירה של "מה נחשב + גם מעניין" ולא מה שבאמת מתאים לי.

העשרים ריאל שלי:

מנהל זה קודם כל 50% תכונה מולדת ועוד 50% של ידע נרכש. מי שרק רכש ידע יכול להיות מנהל טוב אך מי שיש לו גם משהו מולד של כריזמה, מנהיגות קור רוח וכו' הוא יהיה באמת מוצלח ובגיל הרבה יותר צעיר.

לדעתי אם אתה סבור ש "יש לך את זה" אז דווקא במקרה שלך אתה כן צריך ללכת על תעודה הנושאת מקצוע כמו משפטים ומנע"ס בעברית. אתה תמיד תהיה עורך דין אך עם הרבה רצון, יכולת ועבודה קשה, כמובן שבשילוב של קצת מזל אתה תצליח.

אני הייתי מהבודדים שלמדו אלקטרוניקה ומחשבים מכיתה ט' עד יב כל יום עד 18:30 בערב. מסלול שהיה עם 38 יחידות בגרות. הרווחתי שנה אז בכיתה יא גיל 16.5 כבר חתמתי קבע במסלול יעודי לעתודאים. יום לפני הטירונות שהייתה אמורה להיות ב 11 ביולי 1994 התחרטתי. עשיתי צבא רגיל ללא קשר ולאחר מכן הלכתי ללמוד ביוטכנולוגיה. מהר מאוד הבנתי שאני לא רוצה להיות עכבר מעבדה ובחרתי את כל הקורסים שמסביב. בלימודים מתקדמים השלמתי כלכלה ומנע"ס. היוום אני מנהל מחקרים קליניים בחברה בינלאומית. עכשיו לאחר שנים אני מבין שהייתי צריך ללמוד הנדסת בניין בטכניון. אבל מי סופר::lol:

מסקנה אישית שלי:

בגלל שטרם גילית את היעוד שלך( ואז הייתי אומר לך לרדוף אחריו בכל הכוח):

בן אדם חי 80 שנה. 4 שנים זה כלום. לך על 4 השנים שיתנו לך הכי הרבה אופציות מוחשיות להגשים כמה שיותר חלומות אחרים.

אני לא מצטער שלא למדתי הנדסת בניין. אז לא ידעתי שזה משהו שבאמת אני אוהב. אני בדרך לפרויקט הבית השני שלי שתכננתי בעצמי ואפקח על כל הפרויקט בעצמי. יש לי עבודה מעולה עם שכר הייטקי ושעות עבודה ותנאים של משרד הפנים. איכשהו במקצוע שבחרתי ללמוד, מצאתי את תת הענף שיותר מתאים לי ואני לו.

מאחל לך שתמצא את דרכך בקלות!

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

השילוב בביו-רפואה ובתעו"נ של כל הקורסים הוא שנשמע לי מעניין מה גם שהתחומים יותר מדברים אלי.

מה שמבאס אותי זה שממה שאני שומע מהרבה אנשים התחומים שמעניינים אותי הם תארים "מונפצים" רחבים ולא מקצועיים שיש סיכוי שאני אבזבז 4 שנים במשהו שלא יתרום לי הרבה כמקצוע לעתיד.

יש אולי מסלולים שאתם מכירים שיובילו ליותר מקצועיות או יתנו איזה יתרון? כמו ש"flytomars" אמר הנדסת חשמל והתמקצעות בעיבוד אות ותמונה.

gadik6 קראתי גם את השרשור שלך ממש לפני שסיימת את התואר והייתי מעוניין לדעת במה אתה עוסק כיום והאם זה מתקשר באמת למה שלמדת או שזה סוג של פשרה כי קשה למצוא עבודה.

tomz אשמח לשמוע עוד מהחוויה שלך באוניברסיטה וספציפית בפקולטה הזאת (אין לי אפשרות לשלוח ה"פ)

אני רוצה להודות לכל מי שהגיב בשרשור הזה וכמובן שאני אשמח לשמוע עוד רעיונות, הצעות, מחשבות וניסיון אישי

ובכללי כל מי שמוכן לשתף אותי ב-2 סנט/50 סנט/3 אגורות/80 באט שלו :-)

שבת שלום לכולם ושוב תודה

קודם כל, הנדסה ביו רפואית והנדסת תעשייה וניהול הם ממש לא מקצועות מונפצים, וכמו שאמרתי כבר, לא חסרות משרות (בטח שלא בתעשייה וניהול). מה שכן, בהנדסה ביו רפואית הקושי העיקרי הוא עם סיום התואר, כאשר יוצאים לשוק ללא ניסיון.

לגבי מה שאני עושה עכשיו - אני עושה תואר שני בהנדסה ביו רפואית בבן גוריון, אבל עם מנחה מהנדסת תעשייה וניהול שמתעסק בתחום של ביו מכניקה וקצירת אנרגיה מפעילות גוף האדם (שזה עוד דוגמה למגוון התחומים שאפשר להתעסק בהם בשתי המחלקות).

עם סיום התואר חיפשתי עבודה די הרבה זמן (גם כי קשה למצוא וגם כי לא הייתי מוכן "להתפשר" על דברים כמו בדיקות תוכנה או מכירות וכדומה), ואחרי כ-5 חודשים מסיום התואר התקבלתי לתפקיד מהנדס פיתוח בחברה מכשור רפואי ליד ירושלים.

למרות שהתפקיד היה "תפור" על מהנדס ביו רפואה (שזה אומר שילוב של עבודה הנדסית עם עבודה ניסויית + השתתפות בניסויים קליניים בבתי חולים וכדומה), וגם השכר ההתחלתי היה די גבוה, החלטתי ברגע האחרון "לחתום ויתור" והלכתי לעשות תואר שני.

בדיעבד, אני לא מצטער. נקווה שזה יישאר ככה...

ועוד נקודה לסיום - מי שטוב במה שהוא עושה, רוב הסיכויים שיצליח למצוא עבודה טובה בלי קשר למחלקה שהוא ייבחר ללמוד בה (הכוונה היא בעיקר להנדסות השונות, מדעי המחשב וכדומה).

נכון שאם אתה טוב בתחום של מדעי המחשב אז אתה תרוויח כנראה יותר ממישהו שהוא מהנדס תעשייה וניהול או מהנדס ביו רפואה טוב, אבל עדיין, גם בתחומים האלו אנשים מצליחים להסתדר ולהרוויח לא רע בכלל.

פורסם

ועוד נקודה לסיום - מי שטוב במה שהוא עושה, רוב הסיכויים שיצליח למצוא עבודה טובה בלי קשר למחלקה שהוא ייבחר ללמוד בה (הכוונה היא בעיקר להנדסות השונות, מדעי המחשב וכדומה).

נכון שאם אתה טוב בתחום של מדעי המחשב אז אתה תרוויח כנראה יותר ממישהו שהוא מהנדס תעשייה וניהול או מהנדס ביו רפואה טוב, אבל עדיין, גם בתחומים האלו אנשים מצליחים להסתדר ולהרוויח לא רע בכלל.

אם צריך להוציא מהשרשור הזה נקודה אחת, זאת לדעתי ה-נקודה ב-ה' הידיעה.

לקח לי שלוש שנים להבין שכל הלימודים האלו זה חרטא אחת גדולה. עד אז, כבר הייתי בשלב כזה שפשוט לא היה כדאי לוותר על התואר האקדמאי המפואר שלי וסיימתי אותו מכוח האנרציה. בתכלס, אתה כמעט ולא לומד משהו מעשי בתארים האלו. אתה לומד לחשוב, אתה לומד איך לעבוד נכון בתקופות לחוצות, איך לסנן הרים של חומר ולהוציא מהם את התמצית. הכל נכון, הכל חשוב. אבל בתכלס, אם אתה טוב - אתה טוב, ותואר באוניברסיטה יעשה אותך לטוב יותר. ואם אתה לא טוב במה שאתה עושה, אז תואר באוניברסיטה לא יהפוך אותך לטוב אלא רק ישרוף לך זמן.

תלך ללמוד את מה שאתה טוב בו ואת מה שאתה רוצה לעשות. אם אתה טוב בזה, אתה כבר תמצא עבודה טובה בשכר טוב. גם אם זה אומר שתצטרך לחכות עוד שנה כדי להיסגר על עצמך, זה לא נורא. עדיף לשרוף שנה עכשיו על לבטים, ולא להצטער על זה כך החיים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
אם צריך להוציא מהשרשור הזה נקודה אחת, זאת לדעתי ה-נקודה ב-ה' הידיעה.

לקח לי שלוש שנים להבין שכל הלימודים האלו זה חרטא אחת גדולה. עד אז, כבר הייתי בשלב כזה שפשוט לא היה כדאי לוותר על התואר האקדמאי המפואר שלי וסיימתי אותו מכוח האנרציה. בתכלס, אתה כמעט ולא לומד משהו מעשי בתארים האלו. אתה לומד לחשוב, אתה לומד איך לעבוד נכון בתקופות לחוצות, איך לסנן הרים של חומר ולהוציא מהם את התמצית. הכל נכון, הכל חשוב. אבל בתכלס, אם אתה טוב - אתה טוב, ותואר באוניברסיטה יעשה אותך לטוב יותר. ואם אתה לא טוב במה שאתה עושה, אז תואר באוניברסיטה לא יהפוך אותך לטוב אלא רק ישרוף לך זמן.

תלך ללמוד את מה שאתה טוב בו ואת מה שאתה רוצה לעשות. אם אתה טוב בזה, אתה כבר תמצא עבודה טובה בשכר טוב. גם אם זה אומר שתצטרך לחכות עוד שנה כדי להיסגר על עצמך, זה לא נורא. עדיף לשרוף שנה עכשיו על לבטים, ולא להצטער על זה כך החיים.

מה למדת?

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

יש לי חבר שעובד בחברה ביו-רפואית, תפקיד חצי ניהולי וחצי טכני, התואר שהוא למד הוא מדעי המחשב.

פורסם

טוב אני חושב שהגעתי למסקנה שזה או ביו-רפואה או תעו"נ (מכונות משפטים וכו' לא בשבילי בתור תואר ראשון לפחות)

בסוף פברואר יש יום פתוח בבן גוריון אז כנראה שאני אהיה שם, אשמע עוד כמה הרצאות ואולי זה יעזור לי להיסגר סופית

גם על התואר וגם באיזו אוניברסיטה ללמוד.

תודה לכולם וכמובן שאני אשמח לשמוע עוד מידע אם נזכרתם במשהו ;)

• תוכן חדש...