Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4542 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קניתי 4 מוצרים של מגס׳, הם שוכבים אצלי כבר חודש והיום סופסוף יצא לי להשתמש בשלושה מהם.

נתחיל ממוצרים לעור,

השתמשתי בהמון סוגים שונים של חומרים יעודיים לעור, אבל אני חייב לציין שהם לא היו של יצרניות מוצרי רכב (כמו סיג׳יי,מגס ואחרים) אבל עלו לי מחיר זהה אם לא יותר כך שהרכישה שלהם הייתה יותר על בסיס נגישות מאשר מחיר.

היום אני אחרי שימוש בשני מוצרים לעור של מגס׳ :

Leather cleaner

Leather conditioner

הקלינר-מנקה את שכבות השומן והלכלוך שנדבק ונערם עם הזמן על העור, עשה עבודה נאמנה, הריסוס נוח ועשיר (לחיצה אחת מתיזה המון חומר בפיזור מצוין).

אחרי הריסוס, שפשוף הוגן עם מטלית מ״פ וניתן לראות את והחומר מתאדה מהעור לאט לאט ומשאיר את העור נקי ממזהמים, ויבש לחלוטין.

הקונדישינר- לא מומלץ להשאיר את העור ללא שכבת הגנה, אז ריסוס הוגן גם מהקונדישינר על העור (אני בחרתי להמתין כמה שניות לפני הניגוב) וניגוב ע״י מטלית מ״פ חדשה ונקייה.

העור פשוט מעולם לא הרגיש ככה! בחיי הייתי מופתע!

לקחתי את המטלית עם הקלינר העברתי ניגוב על ההגה ועל ידית ההילוכים התפורים בעור, ייבשתי עם מטלית יבשה, ולקחתי את המטלית איתה מרחתי את הקונדישינר, העברתי ניגוב טוב על גלגל ההגה והידית, וזה פשוט לא נפל לי, איך בזבזתי עד עכשיו זמן אנרגיה וכסף על השטויות האלה שעד היום קניתי?! ההגה, וואו, איך הייתי מבסוט ממנו, והמגע של הסלון עור נעים, איך הקונדישינר החזיר לו את הגמישות והרכות.

באמת שלא חשבתי שיהיה הבדל אמיתי מוחשי בין התכשירים האלה ובין תכשירים אחרים המיועדים לעור ועוד שעלו מחיר זהה.

אבל הם אפילו השאירו לי סקרנות לנסות את המוצר השלישי, למרות שכבר החשיך, אבל הייתי חייב לנסות,לפחות קצת.

אז פתחתי את המוצר הבא לפלסטיקה של הרכב:

Natural shine

שהדהים אותי לא פחות.

ריסוס אחד בלבד(!) על מטלית מ״פ חדשה ונקייה, והעברתי ניגוב על חזית הדש לכל אורכו. הדש שלי במצב חדש בלי שום קשר, אבל למרות זאת התוצאה היתה נראית לעין והחומר הותיר אחריו ניחוח נעים.

אבל מה שהכי הדהים אותי, זה לא רק העובדה שניקיתי כמעט דש שלם עם שפריץ אחד בלבד! ושהתוצאות היו מצוינות. מה שהדהים אותי,זה שכמעט ולא נותר חומר על המטלית, רק מעט לחות ממנו, והחלטתי לנסות לנקות משהו שתכשירי ניקוי אחרים לא הצליחו להוריד ממכסה מראת האיפור שבסך השמש שהיה מלוכלך מאוד, עם סימני פתיחה של המכסה שנפתח כמו מגירה.

בשפשוף עדין זה פשוט הבריק את שניהם!

אפשר היה לראות את השחור שנשאר על המטלית.

אני מחכה למחר לעבוד באור יום וליישם את הנטורל שיין על כל הפלסטיקה בצורה ייסודית כדי לצפות מקרוב בהבדלים.

את המוצר הרביעי טרם בדקתי כי אני צריך יותר זמן בשבילו:

Quick detailer

המחירים לא יקרים יותר ממה שרכשתי כבר בעבר (סביבות 65 ש״ח למוצר) אבל התוצאות, שמיים וארץ.

ללא ספק ממליץ בחום לכל המתעניין בתכשירים לעור ופלסטיק פנימי.

כשמגיע, מגיע.

שבת שלום!

פורסם

תודה על חוות הדעת!

אכן מוצרי מגווירס לפנים הרכב הם מוצרים שרבים מאיתנו (כולל אני..APC ו-המנטרל ריחות) משתמשים בהם.

מעולם לא ניסיתי את ה silk shine, אני משתמש ב G6 אבל בכל זאת טוב לדעת שיש עוד אופציה לחידוש הפלסטיקה עם ביקורת חיובית.

If you can't see the bright side of life, just polish the dull side

פורסם

בכייף!

שמעתי ביקורות מצויינות גם על ה G6 , ולמיטב הבנתי הוא בכמה רמות מעל המגס.

אשמח אם תוכל לתת לך דעה ע״פ ניסיונך.

שבוע טוב.

פורסם

בשמחה,

החומר על בסיס מים, שזה כבר טוב כי אין לך סיליקונים שונים על הדשבורד שלא כולם בריאים לפלסטיקה.

אחרי שהדשבורד נקי, אתה מורח ממש מעט, אני אישית שם ממש טיפה על פד פשוט ומנגב והוא מכסה חלקים נרחבים.

החומר לא עושה ברק גבוה ולא מראה רטוב, אחרי שימוש בחומר הכל נראה כמו חדש, זה מראה ייחודי שלא נתקלתי בו במוצרים הפשוטים שמעניקים מראה רטוב מאוד ושמנוניות גדולה.

אחרי שאתה מורח את החומר אתה עובר עם מטלית פשוטה לניגוב ומנגב בעדינות את כל הדש והדלתות שגם שם אני מיישם אותו.

יש מראה נקי, אבק לא נדבק בקלות ואין תחושה שמנונית, מרוצה מאוד מהחומר והוא מספיק להמון זמן, בשימוש של אחת לחודש מספיק לכמה שנים קדימה.

פורסם

נושא הסילקון ובסיס מים ,זאת נק׳ מעניינת שלא בדקתי במגס׳.

אני יבדוק בתווית המוצר.

המגס כן מעניק ברק למרות שמדובר על ברק עדין או טבעי כשמו, והוא לא מותיר אחריו מרקם שמנוני למגע אלא יבש.

אם אתה מהצפון או מגיע לפעמים, ומעניין אותך להתנסות, אשמח להחליף כמות מעטה לשימוש אחד/שתיים לצורכי התנסות.

אגב,

לפני יישום ה G , אתה מנקה קודם עם APC ?

תודה.

גילעד

פורסם
בשמחה,

החומר על בסיס מים, שזה כבר טוב כי אין לך סיליקונים שונים על הדשבורד שלא כולם בריאים לפלסטיקה.

אחרי שהדשבורד נקי, אתה מורח ממש מעט, אני אישית שם ממש טיפה על פד פשוט ומנגב והוא מכסה חלקים נרחבים.

החומר לא עושה ברק גבוה ולא מראה רטוב, אחרי שימוש בחומר הכל נראה כמו חדש, זה מראה ייחודי שלא נתקלתי בו במוצרים הפשוטים שמעניקים מראה רטוב מאוד ושמנוניות גדולה.

אחרי שאתה מורח את החומר אתה עובר עם מטלית פשוטה לניגוב ומנגב בעדינות את כל הדש והדלתות שגם שם אני מיישם אותו.

יש מראה נקי, אבק לא נדבק בקלות ואין תחושה שמנונית, מרוצה מאוד מהחומר והוא מספיק להמון זמן, בשימוש של אחת לחודש מספיק לכמה שנים קדימה.

ממש עושה חשק לנסות...:roll:

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

גרמתם לי לשוטט מעט באינטרנט ולוודא שאכן מה שהספקתי ללמוד על החומרים האלה נכון, אז לא חיפשתי הרבה זמן, כתבתי בגוגל באנגלית ביטוי פשוט:"חומרים מבוססי מים או מבוססי שמן בציפוי דשבורד"....

באנגלית זה "water based or silicone based dashboard DRESSING" והגעתי לקטע הבא:

http://gainesvilledetailing.com/why-is-a-water-based-uv-protectant-dressing-better-than-armorall/

בגדול, חומרים מבוססי שמן/סיליקון הם החומרים שנמצא לרוב על מדפי החנויות, הם לרוב שקופים ודביקים למגע, נותנים "גלוס" או מראה רטוב לחלקי פלסטיק וגומי, מחזיקים יותר זמן יחסית מחומרים מבוססי מים ועמידים יותר לתנאי מזג אויר.

הדביקות שלהם מושכת אליהם חלקיקי אבק ולכלוך, לרוב מוצרים אלה לא ידידותיים לסביבה בגלל הכימיקלים שיש בהם, ברגע שמטפטף מעט חומר על משטח צבוע הוא יכול להשאיר כתם לכן חשוב מאוד לנגב במהירות את החלקים המטופלים כדי שלא יהיה עודף חומר שינזל.

בנוסף, (אם זה לא היה מספיק) נאמר שיכול להיות מצב שהשמן/סיליקון יכול לחדור לחריצים של הפלסטיקה או הגומי עם הזמן וליצור שברים/קרעים.

רוב הדיטיילרים המקצועיים מעדיפים חומרים מבוססי מים.

לרוב מוצרים אלה מגיעים עם מראה חלבי, חלקלקים למגע וידידותיים לסביבה.

מוצרים מבוססי מים לא דביקים כמו נוגדיהם מבוססי השמן על כן הם מושכים פחות אבק ולכלוך אליהם.

בנוסף, מוצרים מבוססי מים נותנים ברק עדין יותר או בגוון מט, מי שרוצה מראה מבריק יותר יכול ליישם כמה שכבות.

היות ובמוצרים מבוססי מים אין סולוונטים (solvents-ממיסים) שיש במוצרים מבוססי שמן, הם סביר להניח לא יגרמו נזק לצבע.

הרבה מוצרים מבוססי מים מגיעים עם מסנני קרינה UV שעם הזמן מונעים היווצרות סדקים ונזק לפלסטיקה וגומיות.

גילוי נאות - כשנכנסים לקטע אז השאלה המוצגת שם היא שונה משאלת החיפוש, אז לפי השאלה רואים שהכותב מעדיף חומרים מבוססי מים.

בכל אופן זה גם הדיבור בפורום הזה לרוב על מוצרים מבוססי סיליקון או מים כך שיש תאימות.

מעניין שעוד לפני שקראתי את הקטע כבר כתבתי מקודם שאני מרגיש שפחות אבק נדבק לדשבורד והברק פחות בולט, הוא עדין.

גם שהחומר לא דביק כמו החומרים הפשוטים....מעניין.

פורסם

חוות דעת נוספת על מוצרים נוספים+ עדכונים על הנטורל שיין.

נתחיל מהרע לטוב,

נוטרל שיין- היום שאני כמה ימים אחרי אני יכול לראות תוצאות נוספות.

באיזורים בהם הנטורל שיין נמרח החומר קולט אבק.

בנוסף משענת היד בדלת הנהג שנמרחה בחומר, בגלל שמניחים שם את המרפק השמאלי, עם חולצה החומר פשוט נעלם, או יותר נכון, כנראה נספג על השרוולים של החולצות שלי באיזור המרפק.

ניתן ממש לראות איזורים יבשים ללא חומר ( מראה מאט) בהם נשענתי עם היד.

אם כמה שהכוונה שלי היתה טובה, כרגע ימשיך להשתמש אבל לא אקנה שוב כשיגמר.

ארכוש G6 ויתן חוות דעת והשוואה.

תרסיס ניקוי לג׳אנטים - סביר. לא יותר מזה. ולא שונה מתרסיס קודם שהיה לי של ״ארמור אול״.

החומר לא ממש ממיס את הלכלוך, ולו הקל ביותר. אלא רק מרכך אותו (כמו המון מוצרים ״פשוטים״) מצריך שפשוף טוב עם מברשות, אפילו שהחישוקים לא במצב של לכלוך עקשן מרפידות. חשבתי שיהיה קל יותר לעבוד איתו. כל חישוק רוסס פעמיים כדי לקבל אפקט נקי בליווי קירצוף (על חישוקים עם מעט מזהמים).

ואם זה לא מספיק , הוא מספיק רק לפעם וחצי - פעמיים (כי צריך לרסס כל חישוק פעמיים ובנדיבות). בתור אחד ששוטף את הרכב כל שבוע , זה קצת כבד.

השבוע השתמשתי בו לראשונה, נשאר לי אולי לעוד פעם אחת וזה אם אני מתקמצן בחומר (בהוראות יצרן כתוב במפורש לרסס היטב ובנדיבות).

לא ארכוש אותו שנית. ככל הנראה איירון X ואתן את חוות דעתי בהשוואה.

שמפו גולד לרכב- עלה קרוב ל 60 ש״ח לבקבוק קטן. לא הרגשתי תוצאות שונות משפו טפלון שנמכר באריזה גדולה פי 4 ובעלות של 25 ש״ח בלבד, באוטודיפו.

כרגע משתמש, אבל לא יקנה שנית כשיגמר.

ג׳ל לצמיגים- מקסים! כל כך אהבתי את התוצאה שהוא מעניק. היישום קל מאוד. אני באופן אישי מרחתי עם ספוג קטן של משחת צבע לנעליים , תחליף מצוין לפד שהם ממליצים.

התוצאה מצויינת והכמות לעבודה היא מעטה. בקבוקון קטן עלה 30 ש״ח ויספיק לפחות לעוד 7-9 שימושים.

נותן תמורה סבירה למחיר, בהחלט אקנה שוב כשיגמר.

פורסם

לדעתי - החברה הזו היא שם גדול עם מוצרים קטנים.

שמפו גולד - מצטרף לדעתך, אין סיכוי שארכוש שוב.

ואקסים - יורדים בשטיפה הראשונה עם עמידות אפס, כתבתי עליהם פוסט בהשוואה לקולינייט 845 עליו אני בהחלט ממליץ, הם לא מתקרבים לרמה של ה- 845 מבחינת עמידות וברק.

פלסטלינה - הסינית ב- 10 ש"ח טובה יותר.

קונדישנר לעור - עברתי אל הננו-סקין שטוב בהרבה, יש לי בקבוק קונדישנר של מג'ס כמעט מלא, שאין לי כוונה להמשיך ולהשתמש בו.

החומרים הסבירים היחידים שזיהיתי אצל היצרן הזה הם הג'ל לצמיגים, החומר לניקוי ג'אנטים באריזת גלון (מה שיפתור לך את בעיית הכמות הזעומה) וה- U.C. - כל השאר הם לא יותר מאשר אכזבה מההבטחה הגדולה אל מול התוצאה שנגיד בעדינות - ממש לא משהו.

פורסם

מסכים מאוד עם מה שנרשם מעליי, הקונדישנר לריפודי עור לא משהו בכלל.

השמפו שלהם - נגדיר זאת כך, הטפלון הפשוט מאוטודיפו, וCG טובים בהרבה.

הווקסים שלהם יורדים באמת תוך שטיפה אחת, לא האמנתי וחשבתי שיישמתי לא טוב, אז יישמתי שוב, חיכיתי כמו בהוראות וקצת יותר, ועדיין לא שווה כלום.

פורסם

דווקא התרשמתי לטובה מתוצאות הקונדישינר.

יש קלינר, יש קונדישינר, ויש מוצר אחד שהוא גם וגם קלינר&קונגישינר.

החוסר שביעות שלך הוא מהקונדישינר שמגיע לחוד או המוצר שמגיע בשילוב גם וגם?

עוד דבר , UC ? פרט.שיפול לי האסימון.

פורסם

הקונדישנר של מג'ס סביר, כשתשווה אותו לזה של ננו-סקין תראה הבדל מוחשי לטובת הננו ולרעת המג'ס. מאחר וההפרש במחיר בניהם הוא בסה"כ 25 ₪ לאריזת חומר שמחזיק למספר שנים, באמת שאין טעם להתפשר וללכת על הזול.

U.C. - Ultimate Compound

פורסם

^

אתה עושה לי חשק כבר לנסות כדי להבין מה ההבדלים.

אני מאוד רגיש בנושא העור של הרכב שלי ומוכן להשקיע, וכשהשתמשתי בקונדישינר של מגס חשבתי שזהו, סוף סוף מצאתי.

מסתבר שאני צריך לבחון עוד מוצר אחד כדי להיות רגוע.

יצא לך לנסות את הסרום לעור(שים לב-סרום) של cg?

פורסם

תרסיס ניקוי לג׳אנטים - סביר. לא יותר מזה. ולא שונה מתרסיס קודם שהיה לי של ״ארמור אול״.

החומר לא ממש ממיס את הלכלוך, ולו הקל ביותר. אלא רק מרכך אותו (כמו המון מוצרים ״פשוטים״) מצריך שפשוף טוב עם מברשות, אפילו שהחישוקים לא במצב של לכלוך עקשן מרפידות. חשבתי שיהיה קל יותר לעבוד איתו. כל חישוק רוסס פעמיים כדי לקבל אפקט נקי בליווי קירצוף (על חישוקים עם מעט מזהמים).

ואם זה לא מספיק , הוא מספיק רק לפעם וחצי - פעמיים (כי צריך לרסס כל חישוק פעמיים ובנדיבות). בתור אחד ששוטף את הרכב כל שבוע , זה קצת כבד.

השבוע השתמשתי בו לראשונה, נשאר לי אולי לעוד פעם אחת וזה אם אני מתקמצן בחומר (בהוראות יצרן כתוב במפורש לרסס היטב ובנדיבות).

לא ארכוש אותו שנית. ככל הנראה איירון X ואתן את חוות דעתי בהשוואה.

אשמח אם תרשום באיזה חומר בדיוק אתה משתמש (השם של המוצר או הקישור.)

בסנוף, שים לב שחומר לג'אנטים הוא קצת אגרסיבי, אני לא יודעת איזה ג'אנטים מורכבים על הרכב שלך, אבל ייתכן ושימוש על בסיס שבועי עלול להזיק לג'אנט.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

אני משתמש בחומר הזה לניקוי ג'אנטים, החומר מרוכז ויש לדלל אותו ביחס של 1/4 כך שמתקבלים כמעט 20 ליטרים של נוזל ניקוי.

לא הבחנתי בשום נזק לחישוק למרות שימוש די אינטנסיבי בחומר.

• תוכן חדש...