Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אלפא רומיאו 2014 ב - 115,900 !

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4550 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רפי, אף אחד לא דיבר על הנאה מנהיגה. אם נכנסת לזה - דע לך שהמיטו QV היא לא התלהבות גדולה. אני (ועוד כמה כאן שהסכימו עימי) מוצא שהמיטו 155 הייתה מכונה טובה יותר לנהיגה. הרבה יותר מאוזנת, הרבה פחות מתאמצת להיות מה שהיא לא. ואם נמשיך, הפונטו 135 (שנמכרה אז במחיר לא הגיוני ממש, אבל הציע איבזור די מכובד ומראה קרבי יותר) - הייתה מהנה יותר מהמיטו הבסיסית (120 / 135) - ורק התיבה שלה הייתה נוראית (הידנית 5 הילוכים, זאת שגם כיכבה לה במיטו 120).

התלתן טובה יותר מה-155.

dr, המיטו היא שופוני-פוזה / אמרה אופנתית / סמל סטטוס. איכות החומרים בה לא טובה מזו של הפונטו, היא גם לא מאובזרת ממנה במיוחד - ברמת הגימור הבסיסית. עוד לא נגענו כמובן בעובדה שהיא פחות פרקטית (3 דלת' מול 5 דלת' / תא המטען), או בעובדה שהיא גם פחות מרווחת ונוחה מהפונטו. אז נחמד וחביב לומר שהיא לא אותו הדבר - העניין הוא שהמיטו לא טובה יותר מהרכב עליו היא מבוססת. אם היה לי תמחור מעט נמוך ונגיש יותר (סלח לי - 140K על המיטו 135 הידנית הבסיסית זה לא מעט כסף. עם מעט רצון, תצליח להוציא מ"שלמה" קורסה OPC במחיר כזה - ותקבל הרבה יותר תמורה למחיר), היא הייתה חבילה רלוונטית יותר בעיני.

איכות החומרים במיטו טובה יותר מאשר בפונטו, עובדתית. מבחינת אבזור, אמנם תלוי גרסה, אבל כיום היא סבירה בהחלט. יחד עם זאת, עדיף להשקיע את הכסף באבארט פונטו.

גם פולו ו-A1 זה אותו הדבר, אלא שב-A1 יש יותר בכל הקשור לאיכות בתא הנוסעים והיא גם מתנהגת טוב יותר. בכל השאר (למעט אולי האיבזור, גם זה במידה ומדובר בוורסיות המאובזרות - והיקרות להפליא) היא פחות טובה לטעמי מהפולו. פחות פרקטית, פחות נוחה ואפילו פחות נאה במובן מסויים (נראית לי כמו A3 שהתווכצה קשות בכביסה...). לא אומר שפער התמחור אכן מצדיק את רכישת ה-A1, אבל פער ה"פרמיום" (בכל הקשור להרמת ההגשה, איכות החומרים והאיבזור האופציונלי) כן מורגש.

אודי A1 לא מתנהגת יותר טוב ממיטו, בנוסף היא עוד פחות פרקטית מהמיטו (צפופה וקטנה). לזכותה איכות חומרים טובה יותר.

ולגבי המנוע - כבר אמרתי. אני לא מוצא בו קסם או חן, רק רעש לא נעים ומקור לעמידות / אמינות קצרת טווח. זריז? נעים? הכל יחסי - אולי על האפסילון / 500 ופנדה הוא כזה, אבל המיטו מוסיפה על גבה עוד כמה ק"ג לא קטנים - על פני הרכבים הללו.

המיטו מוסיפה 20 כ"ס. כמה ק"ג היא מוסיפה והאם נהגת ברכב?

פאביה שפורט

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

• תגובות 94
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא מסכים איתך ל-155 מול QV, אבל בסדר. כל אחד והעדפה שלו.

לטעמי ה-QV מתאמצת יותר מידי להיות "יותר" וזה לא עובד כל כך או מחמיא לה.

נהגתי הרבה במיטו 155. יצא לי גם לנהוג מספר פעמים ב-QV ועוד כמה שעות טובות מאחורי ההגה של ה-120.

אם אני משווה את המיטו מול האיוו אבארת', החומרים ברובם נעימים יותר למגע, אבל זה לא מרגיש איכותי יותר מאלו שבאבארת'. צרף לזה את העובדה שהתא של האבארת' גם נראה מעט יותר הגיוני, נאה ומצוייד במושבים עדיפים ויש לנו זוכה - גם אני הייתי בוחר באבארת'. בלי לחשוב פעמיים :wink:

לא טענתי שה-A1 טובה בפן הדינמי מהמיטו אלא מהפולו. כנ"ל לגבי הפרקטיות - מול הפולו. לא המיטו. אם נשווה אותה אל המיטו - היא טובה ממנה בכל הקשור לאיכות החומרים, ההגשה ותא הנוסעים בעיצובו. אבל זה כבר משהו שגם הפולו טובה מהמיטו...

נהגתי בקצרה על האפסילון. היא קלה מהמיטו בכ-100 ק"ג - ויש לה 20 סוסים פחות.

מי שאוהב את המנוע הזה ומוצא חן בצלילו - שיהנה. לבריאות. אני אישית לא מתלהב ממנו, בטח שלא מהצליל הרעשני שלו.

ג'ולייטה בכל הכוח

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

רגע, זה אומר שעם קופסא זה 130 :p

-אם אתה לא יודע תשאל, אם אתה יודע תגיד, אם אתה חושב שאתה יודע... עדיף שלא תגיד.

:wink:

כרגע אייקון זמני, מייצר טובים יותר להמשך.

פורסם

למי שהמחיר והתוכן קורצים אבל הספק ה - 105 כ"ס מצנן את ההתלהבות -

חברה אנגלית BLUESPARK מציעה TUNING BOX תואם.

לדבריהם השיפור הוא כדלקמן :

- הספק 127-134 כ"ס.

- מומנט משופר.

- שיפור בצריכת הדלק של 5-15%.

- שיפור בהשהיית הטורבו.

- המחיר 199.99 פאונד.

http://www.bluesparkautomotive.com/diesel-tuning-boxes/1419-KIA-cee

פורסם
לא מסכים איתך ל-155 מול QV, אבל בסדר. כל אחד והעדפה שלו.

לטעמי ה-QV מתאמצת יותר מידי להיות "יותר" וזה לא עובד כל כך או מחמיא לה.

לא אוהב לא את ה-155 ולא את ה-QV, דווקא ה-135 TCT הייתה בסדר גמור (על ה-120 לא נהגתי). לפי ההגיון הזה אני אמור ממש למות על ה-0.9 :lol:

נהגתי הרבה במיטו 155. יצא לי גם לנהוג מספר פעמים ב-QV ועוד כמה שעות טובות מאחורי ההגה של ה-120.

אם אני משווה את המיטו מול האיוו אבארת', החומרים ברובם נעימים יותר למגע, אבל זה לא מרגיש איכותי יותר מאלו שבאבארת'. צרף לזה את העובדה שהתא של האבארת' גם נראה מעט יותר הגיוני, נאה ומצוייד במושבים עדיפים ויש לנו זוכה - גם אני הייתי בוחר באבארת'. בלי לחשוב פעמיים :wink:

בהחלט. האבארט היא העדיפה כהוט האצ', אם-כי מבין אחיות הפלטפורמה ה-OPC ספורטיבית ומהנה יותר, אך מענישה ביום-יום, בעוד האבארט לא.

לא טענתי שה-A1 טובה בפן הדינמי מהמיטו אלא מהפולו. כנ"ל לגבי הפרקטיות - מול הפולו. לא המיטו. אם נשווה אותה אל המיטו - היא טובה ממנה בכל הקשור לאיכות החומרים, ההגשה ותא הנוסעים בעיצובו. אבל זה כבר משהו שגם הפולו טובה מהמיטו...

מהניסיון שלי עם ואגיות של חברים, המבחן האמיתי הוא כשהן מתיישנות. וכאן אין לואגיות שום יתרון.

נהגתי בקצרה על האפסילון. היא קלה מהמיטו בכ-100 ק"ג - ויש לה 20 סוסים פחות.

מי שאוהב את המנוע הזה ומוצא חן בצלילו - שיהנה. לבריאות. אני אישית לא מתלהב ממנו, בטח שלא מהצליל הרעשני שלו.

המנוע חביב ודי חזק. הרעש משעשע, אבל צריך לראות כמה חיים עם זה ביום-יום. הבעיה באפסילון היא שהיא לא מספיק טובה כמכונית - מבחינת איכות חומרים ועיצוב פנים.

ג'ולייטה בכל הכוח

באדום לעיל. ומסכים לגבי הג'ולייטה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
למי שהמחיר והתוכן קורצים אבל הספק ה - 105 כ"ס מצנן את ההתלהבות -

חברה אנגלית BLUESPARK מציעה TUNING BOX תואם.

לדבריהם השיפור הוא כדלקמן :

- הספק 127-134 כ"ס.

- מומנט משופר.

- שיפור בצריכת הדלק של 5-15%.

- שיפור בהשהיית הטורבו.

- המחיר 199.99 פאונד.

http://www.bluesparkautomotive.com/diesel-tuning-boxes/1419-KIA-cee

המחיר קורץ :)

יש למשהו ניסיון עם החברה הזאת ? יש לה נציגות בישראל ?

פורסם

mohen- נדרשת הבנת הנקרא/אנגלית .

כתוב במפורש -

The Fiat 500L 0.9 TwinAir Start&Stop 875cc 105BHP is compatible with the following diesel tuning chips which perform as an alternative to a remap.

As standard this engine has 105 HP (105hp / 77kw) and 145 Nm of torque.

אתרגם לך - "מנוע הפיאט 0.9 טווין איר עם "עצור - סע" בנפח 875 סמ"ק 105 כ"ס (זה בדיוק המנוע המדובר במיטו הזו)

תואם לצי'פים של הדיזל המשמשים תחליף למיפוי מחדש.."

כלומר בהחלט מתאים בדיוק למנוע הזה.

פורסם
יופי, עמרי. הצד הבוגר שלך :wink:

שמע, אני מנסה למקסם את הסיטואציה. ;)

-אם אתה לא יודע תשאל, אם אתה יודע תגיד, אם אתה חושב שאתה יודע... עדיף שלא תגיד.

:wink:

כרגע אייקון זמני, מייצר טובים יותר להמשך.

פורסם

לגבי שופוני, תסכימו איתי שבישראל הרבה יותר "שופוני" להגיע עם סמל של אלפא רומיאו מאשר עם סמל של יונדאי, גם אם הוא על וולוסטר צהובה צועקת.

לא מסכים, עבור מי שלא מבין במכוניות הולוסטר תראה מרשימה יותר, מי שמבין מכוניות לא יתרשם מאלפא עם מנוע של מכונת תפירה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
לא מסכים, עבור מי שלא מבין במכוניות הולוסטר תראה מרשימה יותר, מי שמבין מכוניות לא יתרשם מאלפא עם מנוע של מכונת תפירה.

ידידי על טעם ועל ריח אין מה להתווכח, יכול להיות שפלוני אחד יתלהב יותר מהוולוסטר ופלוני אחר מהאלפא,

מי שמבין במכוניות לא יתרשם מהאלפא, אני מסכים איתך, כתבתי את זה בהודעה הקודמת שלי, אנחנו מתווכחים רק על מי שלא מבין כלל איך פותחים מכסה מנוע.

ומי שלא מסתכל בכלל על המנוע אלא רק על העיצוב החיצוני והסמל- לדעתי ימצא בה הרבה הרבה יותר שופוני מאשר הוולוסטר בגלל:

א. מבחן הסמל- מה לעשות שאלפא שלא נחשב מותג עממי אלא מותג עם שורשים ספורטיביים יעלה את מקדם השופוני הרבה יותר מ"סתם יונדאי".

ב. החיצוניות של האלפא- אני לא אומר שהוולוסטר לא נראת טוב, האלפא פשוט יותר מנקרת עיניים מהוולסטר לדעתי, והרי זו כל ההשוואה שאנו עושים ביניהם כרגע.

עוד נקודה למחשבה: אל תשכח שמי שקונה בארץ איטלקיה חיי על הקצה- איך הוא העז לא לקנות עוד טויוטה/ יונדאי/ קיה קצת יותר ספורטיבית אם הוא רצה יותר כוח, הרי כולם יודעים שמכוניות איטלקיות/ צרפתיות נהרסות מהר ועולות מלא כסף לתיקון.

אנחנו יכולים להתווכח עד מחר- בשורה התחתונה: הרכב הזה נותן להדיוט המצוי או סתם למי שמחפש שופוני לנהוג על המותג אלפא רומיאו במחיר שהוא יכול להרשות לעצמו.

יש רבים שמחפשים לקנות מותגים בארץ ולא רכבים, השכילו באלפא להבין את זה ולהוסיף גרסה נגישה לרכב.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

אבל תחליט, או שאותו פלוני לא מבין כלום במכוניות או שהוא כן מבין ואז גם מזהה את הסמל.

אם אבא שלי לא מבין כלום במכוניות הסמל של אלפא לא יגיד לו כלום כמו שהסמל של יונדאי לא יגיד לו כלום.

עיצובית אין במיטו משהו שמפיל מהרגליים לעומת אותה וולוסטר.

אגב,מה שהבינו באלפא זה שאם קרקס ה-500 הולך כל כך טוב ועוד עם סמל של פיאט אז הגיע הזמן להריץ משהו גם באלפא.

אני חושש מהבאות, אלפא מיטו טריבוטו שקר כלשהו.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תוכן חדש...