Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אלפא רומיאו 2014 ב - 115,900 !

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4557 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יותר נוסטלגיה ממציאות, מבלי לפגוע בבודה של האלפטא, אשר בהחלט במקומו מונח. ה-159 וה-156 די באותו מקום של האלפטא ביחס ליתר הקטגוריה, חרף ההנעה הקדמית. לאלפטא יתרונות משלה, וחסרונות משלה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תגובות 94
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ה 156 כן ה 159 לא, בעיקר בגלל ההיגוי שלה.

האלפטא היתה חסרת מתחרים, ה 156 וה 159 לא.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

לא סגור על זה שהאלפטא הייתה חסרת מתחרים, תמיד הייתה סדרה 3 ברקע. גם לא יכול להסכים לגבי 159 - ההיגוי שלה עדיף בעיני על זה של ה-156, וזה מאחד שהוא פאנבוי של 156 יותר ממה שאושריקו פאנבוי של קורולה 99.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
יותר נוסטלגיה ממציאות, מבלי לפגוע בבודה של האלפטא, אשר בהחלט במקומו מונח. ה-159 וה-156 די באותו מקום של האלפטא ביחס ליתר הקטגוריה, חרף ההנעה הקדמית. לאלפטא יתרונות משלה, וחסרונות משלה.

לא יפה להטיל ספק בכושר השיפוט של חבר אחר לפורום, זקן וסנילי ככל שיהיה. מכיר את ה 156, מכיר גם את ה 159, שעם דגם סטיישן דיזל שלה היה ועדיין יש לי רומן כשאני נמצא במקום אחר מדי פעם. האלפטא היא פשוט אחרת, היתה ונשארה. וחשוב לזכור שהיא נולדה עם הדור הראשון של ב.מ.וו סידרה 3, שהיתה אז המתחרה המשמעותית היחידה שלה ונפלה ממנה בכל פרמטר דינמי ( ולא רק ) אפשרי. היום וזה עצוב כמובן, התמונה שונה לחלוטין.

פורסם

האלפטא נולדה 3 שנים לפני הב.מ.וו סדרה 3, ב 72'.

הפרמטר היחיד שבו הב.מ.וו עלתה בבירור על האלפטא היה תא הנוסעים - החל מאיכות גימור ברמה אחרת לגמרי, המשך בעיצוב פנים שגם היום נראה טוב וכלה במוט הילוכים חלק ונעים, כמיטב מסורת ב.מ.וו.

בנוסף, לדגמי ה 320I וה 323I היו ביצועים מצויינים, ברמה של האלפטא.

לדעתי, שנת 83' היתה שנת שיא עבור אלפא, לפחות בכל מה שנגע להיצע - החל באלפא סוד שהגיעה לבשלות מלאה, דרך האלפטא והג'ולייטה, הספיידר וה GTV, כשגולת הכותרת היתה ה GTV 6 הנהדרת.

ב 84' החלה ההידרדרות האיטית של אלפא, שאת כבודה הצילה בעיקר ה 75, שאומנם היתה כבדה למראה, אך הציעה התנהגות כביש מעולה ומהנה.

ב 92' נעלמה ה 75, ואת השנים עד 98' בו הוצגה ה 156 די עדיף לשכוח.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

חן, ה156 אכן ענתה על פסים נכונים אך ה 164 טובה ומהנה, ה146 ואחותה פרקטיות ומהנות והגיטיוי מרשימה ומהנה.

כולן אמינות למדי, לא מחלידות, נשמעות מצויין ובעלות אופי, היגוי והנאה שאין בהרבה מכוניות כיום. כל זאת מבלי לעמוד ברמה של האלפטא ביחס למתחרותיה.

על המיטו אין לי כרגע משהו ישיר להגיד, אם עצם איזכורה מעלה דיון על אלפות נחמדות- עשתה את שלה.

פורסם

מתנצל, לא קראתי הכל כי זה שרשור פאקינג ארוך, אבל באירופה המיטו הבסיסית (105 דיסטינקטיב) עולה 75000 שקלים. ה-135 הבסיסית עולה 80000 שקלים. התלתן 170 הבסיסית עולה... 95000 שקלים. המחירים כמובן כוללים 20% מע"מ.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
האלפטא נולדה 3 שנים לפני הב.מ.וו סדרה 3, ב 72'.

הפרמטר היחיד שבו הב.מ.וו עלתה בבירור על האלפטא היה תא הנוסעים - החל מאיכות גימור ברמה אחרת לגמרי, המשך בעיצוב פנים שגם היום נראה טוב וכלה במוט הילוכים חלק ונעים, כמיטב מסורת ב.מ.וו.

בנוסף, לדגמי ה 320I וה 323I היו ביצועים מצויינים, ברמה של האלפטא.

לדעתי, שנת 83' היתה שנת שיא עבור אלפא, לפחות בכל מה שנגע להיצע - החל באלפא סוד שהגיעה לבשלות מלאה, דרך האלפטא והג'ולייטה, הספיידר וה GTV, כשגולת הכותרת היתה ה GTV 6 הנהדרת.

ב 84' החלה ההידרדרות האיטית של אלפא, שאת כבודה הצילה בעיקר ה 75, שאומנם היתה כבדה למראה, אך הציעה התנהגות כביש מעולה ומהנה.

ב 92' נעלמה ה 75, ואת השנים עד 98' בו הוצגה ה 156 די עדיף לשכוח.

אין ספק שלב.מ.וו 3, גם בדור הראשון, היה תא נוסעים מהודר ומוקפד מזה של האלפטה. יחד עם זה הוא היה צפוף משמעותית והמרחב במושב האחורי היה לא יותר מסמלי, ודאי יחסית לאלפא שהיתה מאוד מפנקת גם מאחור. כמעט מכל בחינה אחרת וכפי שכבר כתבתי, היא היתה נחותה מהאלפטה. ואם שואלים אותי, האלפטה הגיעה לדעתי לשיאה בשנת 79, אז עדיין שמרה על הופעה מאופקת ותכונות דינמיות משובחות. הדגמים המאוחרים יותר, אולי בשל הצורך בהתאמה לשוק האמריקאי, ניראו כבר כבדים יותר והרבה פחות אלגנטיים, סוג של התפתחות איטית לכיוון האלפא 90 המזעזעת.

פורסם

לא זכור לי מתי זכתה השלוש לגרסת ארבע דלתות, אני מניח שב84 או 83. עד אז היא מכונית פחות פרקטית שלא מתאימה לכל אחד ומתבלטת בעיקר בגרסאות שישה צילינדרים במחיר גבוה. מכאן שלאלפטא יתרונות עוד לפני התחום הדינמי.

מבחינות מסוימות של משפחתיות אולי יש להשוותה לסדרה 5 הגדולה, יקרה ומצריכה מנוע גדול יותר.

כלומר- האיטלקיה נותנת יותר בפחות. התחום הדינמי ותחום האיכות הם עניין אחר. בכל אופן כולנו יודעים כמכלול מה היא הגישה שהניבה פרי.

אגב, האלפטה הייתה הסדרה היקרה של היצרן. ה3 הייתה הסדרה הזולה של במוו. אלפא כבר הייתה בכיוון ירידה עם תיקונים טכניים בדרך, ההפך בבמוו.

פורסם
לא זכור לי מתי זכתה השלוש לגרסת ארבע דלתות, אני מניח שב84 או 83. עד אז היא מכונית פחות פרקטית שלא מתאימה לכל אחד ומתבלטת בעיקר בגרסאות שישה צילינדרים במחיר גבוה. מכאן שלאלפטא יתרונות עוד לפני התחום הדינמי.

מבחינות מסוימות של משפחתיות אולי יש להשוותה לסדרה 5 הגדולה, יקרה ומצריכה מנוע גדול יותר.

כלומר- האיטלקיה נותנת יותר בפחות. התחום הדינמי ותחום האיכות הם עניין אחר. בכל אופן כולנו יודעים כמכלול מה היא הגישה שהניבה פרי.

אגב, האלפטה הייתה הסדרה היקרה של היצרן. ה3 הייתה הסדרה הזולה של במוו. אלפא כבר הייתה בכיוון ירידה עם תיקונים טכניים בדרך, ההפך בבמוו.

ב.מ.וו סידרה 3 הראשונה היתה מאוד פושרת מבחינה דינמית אם להתבטא בעדינות, אלא שהגרמנים ראו לעצמם כל הזמן צורך לשפר ולהתקדם והאיטלקים פשוט נסעו בנתיב הנגדי, זה הכל. ולכן מג'וליות, ברלינות, ג'וניורים, ספיידרים, אפילו סודים ועוד כל מיני גירסאות משובחות של בוטיקי רכב איטלקיים, כמו זאגאטו, עברנו דרך כל מיני ואריאציות הנעה קדמית ( חלקן לא רעות כלל כמו 156 ו 147 ) וסיימנו במקום בו המותג הזה מצוי היום, שני דגמים נחמדים לא יותר ולא פחות עם מכללי הנעה דומים שמגיעים כמובן מפיאט ( לא שזה רע, אבל לא ממש מלהיב ) וזהו זה.

פורסם

היום בצעתי נסיעת מבחן בדגם ה-900.

היה ממש נחמד !

יש לי הכרות לא קטנה עם המיטו באופן כללי כיוון שהחזקתי את דגם ה-155 כ"ס במשך שנתיים והתנסתי במספר נסיעות מבחן גם בדגם ה-135.

ראשית מכל הבחינות החיצוניות והפנימיות מדובר על אותו מיטו מוכר.

לגבי המנוע - אחרי ההלם הראשוני של רעש המנוע, מתרגלים תוך 2 דקות אליו - המכונית באופן כללי מאוד שקטה ורעש המנוע לא נשמע מוזר אלה להפך יש בו חביבות של אופנוע.

לגבי הביצועים - ראשית הגיר מותאם למנוע וסה"כ הביצועים טובים גם בנורמל ובטח בדינמיק. המנוע גמיש מאוד באופן ממש מפתיע והתחושה הסוביקטיבית בכביש היא של מכונית זריזה.

כמובן שקיים פער בין התחושה הסוביקטיבית לתחושה האבסולוטית והרכב מהיר אבל לא מהיר כמו שאר הדגמים.

צריכת דלק - לאורך המבחן התריכה היתה מצויינת מבחינתי בהתחשב באופי הנסיעה ובשימוש המרובה במצב דינמיק.

הרכב נבחן כרכב שני בבית וכתחליף לפיאסטה - בתור שכזה הוא מעל ומעבר עונה לדרישה שלנו ואנו בהחלט שוקלים לרכוש אותו.

ובלי שום קשר למטרת הבדיקה - אני ממש התאהבתי בו :) ... ואם נוסיף גם ציפ אז בכלל ....

פורסם

מעניין מה הצריכת דלק של המנוע 900 בפועל אצל נהג לא רגוע בכלל. האם היא עדיין סבירה (1-14 ומעלה) או שבגלל שזה מנוע קטן הוא דווקא מתאמץ יותר וצורך יותר ממנוע 1200 או 1400.

אני לא הייתי מתנגד לאלפא כזאת, אוטו כיפי ומיוחד. עיצוב נקי ויפה שיראה טוב לשנים לא כמו הוולוסטר שאחרי התלהבות של כמה חודשים כבר נראית לי כמו "עוד יונדאי". אם המנוע כיפי כמו שאומרים זה מעולה, לא מעניין כל כך הביצועים ממש אלא התחושות.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

• תוכן חדש...