Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7923 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

sronis באיכות הנסיעה אתה מתכוון למושבים\תנוחת ישיבה\בולמים? כל כך גרוע שזה גובר על כל שאר היתרונות ולא הייתה קונה אותה?

gibsonlp הגולף TDI עם 130 כ"ס גם אופצייה מעניינת שאבא שלי יסכים אליה. זה אותו מנוע כמו של הסיאט אני מתאר לעצמי? לא ראיתי כמעט גולף TDI עם 130 כ"ס, הרוב 110 כ"ס.

Some days your the bug; Some days your the windshield

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
sronis באיכות הנסיעה אתה מתכוון למושבים\תנוחת ישיבה\בולמים? כל כך גרוע שזה גובר על כל שאר היתרונות ולא הייתה קונה אותה?

בתור מישהו שגם נסע + נהג על האיביזה, הבולמים הם הבעייתים. המושבים בסדר. הרכב בלתי נסבל לנסיעה על כל דבר שהוא לא כביש מושלם. אני אישית גם מאוד לא אהבתי את ההתנהגות, ולא הייתי רוכש אותו, אלא אם הייתי צריך לנסוע בכביש 6 בלבד. (ואני לא).

גיא

פורסם
בתור מישהו שגם נסע + נהג על האיביזה, הבולמים הם הבעייתים. המושבים בסדר. הרכב בלתי נסבל לנסיעה על כל דבר שהוא לא כביש מושלם. אני אישית גם מאוד לא אהבתי את ההתנהגות, ולא הייתי רוכש אותו, אלא אם הייתי צריך לנסוע בכביש 6 בלבד. (ואני לא).

גיא

הבנתי...

הגולף TDI אני מתאר לעצמי תרגיש כבדה יותר איטית ומגושמת יחסית לאיביזה לא? אפילו עם אותו מנוע 130 כ"ס.

פורסם
הבנתי...

הגולף TDI אני מתאר לעצמי תרגיש כבדה יותר איטית ומגושמת יחסית לאיביזה לא? אפילו עם אותו מנוע 130 כ"ס.

אביזה מקבילה לפולו - לפיכך הבנת נכון.

אבל דווקא מנוע ה-TDI של פולקסווגן הוא בסיס טוב לשיפורים...

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אם ככה אז גם מנוע האיביזה לא?

טוב אני ידבר עם אבא שלי לראות מה בסופו של דבר הוא מסכים מהמכוניות האלה.

פורסם

הדגם של גולף עם ה-130 כ"ס [דיזל] נקרא PDI, לא ראיתי הרבה ממנו על הכביש, הוא היה נורא יקר בזמנו.

If you can’t see the Bright side of life , Polish the Dull side

פורסם
הבנתי...

כבדה יותר? בהחלט,

מגושמת? לא בטוח בכלל...

רק תיקח בחשבון דבר אחד חשוב:

אם תקנה TDI (לא משנה אם 110 או 130) תוכל לשפר את הרכב בקלות ויחסית בזול ע"י שינוי תוכנה פשוט. ברכב אטמוספרי זה לא מורגש כמעט בכלל, בTDI מדובר על תוספת של 30-35 סוסים נמרצים ואיזה 5-8 קג"מ נוספים, לא רע בכלל.

ההורים שלך אף פעם לא יידעו ששיפרת את האוטו ובכל זאת תהיה לך מכונה לא רעה בכלל - חסכונית ביותר וחזקה הרבה יותר מכל 1.6 ואפילו 2.0 שתוכל לקנות. מה שההורים שלך לא יודעים - לא יהרוג אותם (אם כי - אולי זה יהרוג אותך? :))

גרסאת הTDI 130 היא אכן נדירה יחסית בארץ, אבל אם תגלה קצת סבלנות - תמצא אחת.

הנה אחת, שנת 2003 שמצאתי בשבילך בלוח ידיעות...

http://luach.ynet.co.il/levad.asp?z=c&tz=usedcar&nkotcd=804053

אין לי מושג מה המחירון של הרכב - אבל אני בטוח שתוכלו להסתדר... (מחירון motocar טוען שהמחיר אמור להיות 126,000 ש"ח)

פורסם
הדגם של גולף עם ה-130 כ"ס [דיזל] נקרא PDI, לא ראיתי הרבה ממנו על הכביש, הוא היה נורא יקר בזמנו.
הדגם נקרא TDI-PD (בגרמנית - Pumpe-Duse (כאשר ה"U" צריכה להיות עם שתי נקודות למעלה וזה משום מה לא יוצא טוב פה)) ולא PDI.

אכן רכב נדיר ויקר, אבל כמו שאתה רואה בהודעה למעלה - בשניה מצאתי אקזמפלר פוטנציאלי.

פורסם

חשבת על אימפרזה GX?

מנוע 2.0 והנעה כפולה. לא טיל בליסטי, אבל אחיזת כביש מצויינת ונוחות לא רעה בכלל.

לא רכה ברמה של קסארה, תא נוסעים די אנונימי עם מושבים נוחים מאוד, אבל בהחלט עדיפה על שלל עדר המשפחתומתיות שהורים בדרך כלל אוהבים.

שווה לשקול.

פורסם

תודה gibson.

שינוי תוכנה אתה מתכוון ציפ אני מניח ולא מחשב כזה ששולט בהספקה של אוויר\דלק למנוע.

יש לנו (לי ולאבא שלי) נסיון לא טוב עם צ'יפים לדיזל, אבל אולי זה לא היה צ'יפ איכותי זה שבזמנו היה לנו.

במנועי בנזין ללא טורבו פחות מורגשים שינויים בניהול מנוע?

פורסם
תודה gibson.

שינוי תוכנה אתה מתכוון ציפ אני מניח ולא מחשב כזה ששולט בהספקה של אוויר\דלק למנוע.

יש לנו (לי ולאבא שלי) נסיון לא טוב עם צ'יפים לדיזל, אבל אולי זה לא היה צ'יפ איכותי זה שבזמנו היה לנו.

במנועי בנזין ללא טורבו פחות מורגשים שינויים בניהול מנוע?

אכן "צ'יפ" אם כי ברכבים החדשים יותר מדובר בתוכנה בלבד ללא שינוי חומרה.

אני מניח שה"צ'יפ" אכן שולט על הספקת האוויר/דלק למנוע כך שלא ברורה לי הערתך.

לי אישית עוד אין נסיון עם שינוי תוכנה לאוטו שלי מכוון שאני עדיין חוקר את ההשפעה של הוספת הכוח (כ35 כ"ס ו9 קג"מ) על הDSG שלא תוכנן לעמוד במומנט כזה אדיר (41 קג"מ...)

מעדויות של חברים בעלי רכבים מוגדשים (בנזין ודיזל כאחד) השיפור הוא אסטרונומי ומכר שלי לפני חודש חצה את קו ה300,000 ק"מ עם הGolf TDI שלו (100,000 מתוכם היו עם צ'יפ) כך שלא צפויות בעיות מיוחדות אם תצמד לחברות מוכרות (superchips, ABT, Upsolute וכו'...)

שיפור תוכנה לרכב אטמוספרי יוסיף יחסית מעט כוח, הערכות אופטימיות טוענות לשיפור של איזור ה10 כ"ס (תלוי במנוע כמובן) - ממש לא שינוי מרטיט.

פורסם

gibson מה התוספת בכוח מומנט בגולף שלו?

נראה לי אם אני לא אוכל לקנות אלפא או אוודי ידנית אז אני אלך על דיזל.

פורסם
יאריס TS?

ידנית מנוע 1.5:)

עונה על כל הדרישות

קטנה מדי, פיסית. יש בכלל מקום למי שיושב מאחורה?

נראה לי אני לא אוכל לקנות מכונית 3 דלתות.

• תוכן חדש...