Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4584 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

רכשתי לפני כ 3 חודשים פיאט פונטו ספייס 2002 אוטומט

הכל מעולה והרכב מצויין אבלל לפני כחודש פתאום נדלקה לי מנורת אזהרה של ההגה (צבע אדום) וההגה הפך להיות קשה בטירוף

הבנתי שזה מנוע הגה חשמלי. פרקתי את כל הכבלים שלו של המנוע החשמלי החזרתי ולא השתנה כלום לצערי

לקחתי לחשמלאי שטען שזה בטוח המנוע הגה כי הוא לא מוצא שום בעיה חשמלית (חיבורים פיוזים וכו)

וכך יצאתי במסע לחיפוש הגה חשמלי יד שנייה שיתאים לדגם שלי ולשנה. אני בחיפושים מאסיביים והיום פניתי למישהו שטוען שיש לו הגה חשמלי כזה שעבר שיפוץ והוא דורש 850 שקל ללא הרכבה, עם הרכבה זה עוד מאה שקלים. סך הכל 950 ש"ח למנוע הגה חשמלי משופץ.

מה דעתכם? להמשיך לחפש? זה מחיר הגיוני? יש עצות למי לפנות? אגב יש טסט לאוטו עוד שבועיים אז...

תודה מראש

פורסם

אורן,הרבה מעבר לעניין הטסט מדובר בעניין בטיחותי.

לא היית רוצה למצוא את עצמך בכביש ללא היגוי.

המחיר סביר לתיקון התקלה ובכלל,כאשר מדובר בבטיחות וחיי אדם,אל תתן משקל רב מידי לעניין הכסף.

כאשר הייתי סטודנט לפני עשור היה לי חופש בהגה במיצובישי לנסר הישנה (מרובעת) והחלפתו כולל עבודה עלו פעם וחצי מהנזק שלך. שילמתי ותיקנתי כי אין ברירה אחרת.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

הייתה לי את אותה התקלה בפונטו ספייס 2001 שהייתה לי.

בהתחשב בעובדה שכנראה אתה לא תלך לתקן את זה במוסך מורשה יבואן (כי זה עולה 3000 ש"ח רק על המנוע, בלי עבודה), יש לך 3 אופציות.

1. למצוא אחד כזה מפירוק. זה מה שאני עשיתי כשזה קרה לי. מצאתי בחור בפורום פיאט הישראלי (http://www.fiatclub.co.il) שהייתה לו פונטו לפירוק, שילמתי לו 300 שקל, הרכבנו את זה ביחד, והכל עבד בצורה פנטסטית.

2. יש בחור בשם עופר קצב, מספר פלאפון 050-5285041, הוא נמצא בחולון. הוא מוכר מנועים משופצים. בזמנו כשדיברתי איתו, הוא אמר שמנוע משופץ עולה 800 ש"ח, והוא נותן 8 חודשי אחריות. תבדוק איתו.

3. אופציה נוספת, שלדעתי פחות מומלצת, היא לנסות להחליף את הממסרים בתוך המנוע (יש 2 כאלה). מדובר בחלק זול, שניתן להזמין באיביי בעלות מזערית (כמה עשרות שקלים בודדים). מפרקים את המנוע מהמקום, פותחים את המנוע, מוצאים את הממסרים, מכניסים חדשים, סוגרים את המנוע ומרכיבים חזרה למקום.

דוגמה לממסרים המדוברים באיביי.

אני אומר שוב, אני לא הייתי מתעסק עם זה, כי יכול להיות שזה לא יעזור ואז סתם זרקת כמה עשרות קלים לפח, וגם יכול להיות שיש תקלה אחרת במנוע שפשוט תשרוף לך גם את הממסרים החדשים. לשיקולך.

בלי קשר לכל זה, אני לא הייתי משלם על הרכבה בכל מקרה. זה כל כך פשוט שזה מצחיק. פירוק של 3 ברגים, ניתוק המנוע, חיבור המנוע החדש, והחזרה של הברגים. עד כדי כך קל. עבודה של 5 דקות בלחץ.

דבר נוסף ואפילו יותר חשוב שכדאי לקחת בחשבון, זה שהתקלה יכולה להיות גם במוט היגוי. סביר להניח שזה המנוע הגה ולא המוט כי זאת התקלה הנפוצה יותר בדגם הזה, אבל זה עדיין יכול להיות, גם אם נדיר יותר, שזה המוט היגוי ולא המנוע.

איך בודקים את זה? יכול להיות שאפשר לבדוק את זה עם חיבור של הרכב למחשב אבחון במוסך פיאט (עלה לי בזמנו 120 ש"ח במוסך יבואן) וזה אמור להגיד לך איפה התקלה.

אני הייתי מחפש מנוע מפירוק, ואם ממש אין כאלה, הייתי מדבר עם עופר, שאת הפרטים שלו פרסמתי למעלה, ובודק איתו כמה יעלה מנוע אצלו.

מה שבטוח, לא הייתי מחכה עם זה. זה יכול לקרות לך באמצע סיבוב, ובמיוחד עכשיו שיש גשמים והחורף מתחיל, הייתי מטפל בזה במיידי ולא דוחה את זה אפילו רגע.

בהצלחה.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

• תוכן חדש...