Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4567 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

מחפש רכב חדש כבכותרת לטווח ארוך (10 שנים לערך)כאשר הדרישות לפי סדר עדיפות:

1.תנוחת ישיבה נוחה(סובל מהגב והצואר)-ישיבה גבוהה.

2.אמינות

3.מזגן חזק

4.חסכוני בדלק ובעלויות אחזקה

5.מרווח מספיק ל 4 מבוגרים.

6.ביצועים וניהוג

נשללו על הסף:

1.האופלים למיניהם עקב תנוחת ישיבה.-לא בוצעו נסיעות.

2.קיה סיד עקב תנוחת ישיבה וכיסאות קשים-לא בוצעה נסיעה.

3.קיה פורטה עקב ניהוג קשה ולא מתקשר וביצועים בסל"ד נמוך.

4.סיויק עקב נוחות מושבים ושיכוך מהמורות גרועים.

5.מיצובישי לנסר וספורטבק עקב ישיבה נמוכה.

6.SX4-רכב צפוף מיושן ומתומחר גבוה מדי.-לא בוצעה נסיעה.

7.יונדאי I35-רכב יפה מאובזר מרווח נוח חסכוני(7-8 ליטר ל100 ק"מ ע"פ מחשב הדרך)תא מטען גדול אבל המזגן שם זורק קור ישר לכפות הידיים (עקב מיקום פתחים לקוי ולא ניתן לסגור את הפתחים האמצעיים) והביצועים והניהוג פחותים מהרכבים הבאים.

מצאו חן בעיני(בוצעו נסיעות מבחן)

סוזוקי קרוס אובר-רכב יפה נוח חסכוני שימושי וזול יחסית בעל ביצועים וניהוג טובים אך מאובזר בקמצנות ועל מנת שיגיע לרמת האיבזור של הקורולה האוריס והיונדאי יש להוסיף כמה אלפי שקלים שמקרבים אותו למחירם כמו כן המזגן שם חלש משמעותית מהקורולה היונדאי והאוריס (מבחינת עוצמת קור ולא המפוח).

סיאט טולדו TSI DSG7 1.4:יתרונות: נוחה ,מתקשרת ,שקטה ,ביצועיסטית מאובזרת ,לוח שעונים "חתיך",תא מטען גדול ושימושי,זולה,כיף של רכב.

חסרונות-מושב אחורי קצת צפוף ל-3 איש אך ל 2 מספק.עלויות ביטוח גבוהות ואמינות מוטלת בספק של TSI DSG(גורם מרתיע מספר 1),שנתיים אחריות.

קורולה החדשה :יתרונות: נוחה, ניהוג קל, אמינה, מתקשרת, ביצועים מעולים ,איבזור לא רע(אם כי קצת התקמצנו בדברים קטנים) עלויות ביטוח ואחזקה נמוכות, מרווחת, אחריות ל4 שנים בסוכנות משנה.

חסרונות -צריכת דלק בעיר(1 ל 9-10 בערך) ברכב המבחן שעבר 24K הממוצע במחשב הדרך הראה על 10 עד 11 ליטר ל100 ק"מ-מרתיע.

אוריס החדשה-כמו הקרולה,קצת יותר קטנה וצפופה אך עדיין מספקת,מושבים פחות נוחים מהקורולה ניהוג וביצועים מעולים(טיפה יותר מהקורולה),צריכת דלק שכחתי לבדוק,עלויות אחזקה כמו הקורולה איבזור טיפה שונה מהקורולה(בקרת אקלים לא מפוצלת אין אפשרות חיבור סמרטפון למסך מגע אך יש עוד כיס מסמכים במושב הנהג ועוד 2 שקעי 12 וולט בתא המטען ובמשענת היד בחלקה האחורי, תא הכפפות מואר בניגוד לקורולה ...נו באמת).

הזמנתי נסיעת מבחן על האוריס הייבריד,אני מעונין "להרגיש" אותה,הישיבה בה קצת פחות נוחה לי מבאוריס הרגילה כיוון שאני רגיל להשעין את יד ימין על ידית תיבת ההילוכים ששם ...אין ממש.

כמובן שיתרונה הגדול הוא החיסכון בדלק ובעלויות אחזקה (דלק, חוסר ברצועות),כמו כן היא בעלת ביצועים עדיפים על האוריס הרגילה במחיר של עוד 10K יותר מהאוריס הרגילה והקורולה.

השאלה היא האם ל10000 ק"מ בשנה שאני עושה בעיקר בפקקים ובתוך העיר רכישת ההיברידית כדאית?

(אם בסופו של דבר אתרגל אליה ובנסיעת מבחן היא תמצא חן בעיני).

תודה למייעצים

ניצן

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

צריכת דלק של אוריס לפי יצרן 3.7 ל-100

http://www.toyota.co.il/pdf/brandSpecs/mifrat_auris_2013_internet.pdf

בשטח אני חושב לא יותר מ-6 ל-100

אוטו חיסכוני שציינתה עושה 8 ל-100

הבדל 2 ליטר ל 100 ק"מ.

2x7x100=1400 --- פירוט: הבדל כפול מחיר בנזין וסכום לשנה.

אתה חוסך 1400, בתנאי שהבדל בדלק הוא 2 ליטר ל-100 והמחיר לליטר הוא 7 ש"ח.

כדי? הבדל במחיר, בנתונים הללו של מחיר חיסכון בדלק אתה תכסה ב-7 שנים בערך.

מכוון שמחירי הדלק והמיסים של מדינה שלנו זה משהו לא ידוע לאורך זמן, אני אישית חושב שלא כדאי.

Chevrolet cruze turbo 1.4L 140hp LTZ

פורסם

סוזוקי קרוסאובר יוכל להתאים לכם. בסך הכל כיסית את רוב החסרונות שלו (אבזור), אם כי אני לא הייתי מוסיף את האבזור שמציעים בסוכנות. מערכת השמע שהם מוסיפים היא פשוט בדיחה עצובה. בסך הכל הוא קולע די בול לדרישות שציינת ומתאים מאוד למי שמחפש רכב שהוא סוס עבודה פשוט להרבה שנים קדימה.

אני לא חושב שבנסועה שלכם כדאי להוציא את ההפרש ולרכוש אוריס היברידית. אם כבר הולכים לכיוון הזה של משפחתיות חסכוניות במיוחד אז אולי אפשר לשקול רנו מגאן האצ'בק דיזל אוטומטית. אמינה יותר ממה שאתה חושב, סופר-חסכונית בדלק (18 קילומטרים לליטר צריכת דלק אמיתית זאת לא מילה גסה), מזגן מצוין ומרווח פנים טוב. היתרון של המגאן הוא שהיא עולה כמעט כמו גרסאות הבנזין של המתחרים, ככה שכן תציליחו לכסות את ההפרש בחיסכון בדלק.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
סוזוקי קרוסאובר יוכל להתאים לכם. בסך הכל כיסית את רוב החסרונות שלו (אבזור), אם כי אני לא הייתי מוסיף את האבזור שמציעים בסוכנות. מערכת השמע שהם מוסיפים היא פשוט בדיחה עצובה. בסך הכל הוא קולע די בול לדרישות שציינת ומתאים מאוד למי שמחפש רכב שהוא סוס עבודה פשוט להרבה שנים קדימה.

אני לא חושב שבנסועה שלכם כדאי להוציא את ההפרש ולרכוש אוריס היברידית. אם כבר הולכים לכיוון הזה של משפחתיות חסכוניות במיוחד אז אולי אפשר לשקול רנו מגאן האצ'בק דיזל אוטומטית. אמינה יותר ממה שאתה חושב, סופר-חסכונית בדלק (18 קילומטרים לליטר צריכת דלק אמיתית זאת לא מילה גסה), מזגן מצוין ומרווח פנים טוב. היתרון של המגאן הוא שהיא עולה כמעט כמו גרסאות הבנזין של המתחרים, ככה שכן תציליחו לכסות את ההפרש בחיסכון בדלק.

תודה צביקה פיק,שבוע הבא אקפוץ לרנו ואזמין נסיעת מבחן,נראית טוב, מאד שימושית.

פורסם

אם אתה מאזור המרכז קפוץ לאולם התצוגה המרכזי של רנו ברחוב ריב״ל וחפש נציג מכירות בשם זכי. חוץ מהעובדה שהוא בחור על הכיאפק ולא נציג מכירות שגרתי, הוא גם חבר ותיק בפורום :wink:

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
אני רק שאלה.

מה לגבי מאזדה 3 החדשה?

לא מבין מה יש לאנשים מהמזדה 3.

רכב שמעורר קלסטרופוביה עם בחילות קלות למראה לוח המחוונים המצועצע שלו.

שלא לדבר על אהבתו היתרה לטיפה הצהובה.

תוך כדי סיבובים במסגר קפצתי רגע לסוכנות בשביל הסקרנות,התישבתי מקדימה ואחורה ,לא טרחתי להזמין נסיעת מבחן.

יש כל כך הרבה אופציות טובות הרבה יותר מכל הבחינות.

פורסם
לא מבין מה יש לאנשים מהמזדה 3.

רכב שמעורר קלסטרופוביה עם בחילות קלות למראה לוח המחוונים המצועצע שלו.

שלא לדבר על אהבתו היתרה לטיפה הצהובה.

תוך כדי סיבובים במסגר קפצתי רגע לסוכנות בשביל הסקרנות,התישבתי מקדימה ואחורה ,לא טרחתי להזמין נסיעת מבחן.

יש כל כך הרבה אופציות טובות הרבה יותר מכל הבחינות.

כן פשוט הקרוסאובר נראה מליון דולר והטולדו גדולה כל כך שאתה מאבד את דרכך בתוך הרכב ולא יודע איך לצאת ממנו. ברור.

עשיתי בשבילך קצת עבודה, השוויתי בין הרכבים שציינת לבין המאזדה 3, את הנתונים היבשים.

אמנם אי אפשר להגיד שהיא חד וחלק הכי טובה, אבל היא בהחלט עולה על הרכבים האחרים בהרבה פרמטרים.

אתה מוזמן להיכנס להשוואה שביצעתי - http://www.auto.co.il/catalog.aspx?compare=9872,9757,9860,9439,

(במידה וזה לא עובד, כנס לאתר "אוטו" ופשוט בצע השוואה בין הרכבים).

למאזדה בסיס גלגלים של 270 ס"מ (בדיוק כמו של הקורולה, 10 ס"מ יותר מהסוזוקי והטולדו), היא הרחבה ביותר מבין הארבעה עם רוחב של 179.5 ס"מ, היא תהיה החסכונית ביותר לפי נתוני היצרן, ולפני שאתה אומר שהנתונים האלה הם שטויות, אז אני אזרום עם זה מראש ונוריד את ה20% שאמורים להוריד מכולם על מנת לקבל את תצרוכת הדלק האמיתית, היא עדיין תהיה החסכונית מכולן (שוב, לפחות לפי נתוני היצרן), אתה כתבת שגם הנאה מנהיגה זה חשוב, היא ככל הנראה תהיה המהנה מכולן.

הבעיה שלה היא תא מטען קטן (414 ליטר) והעובדה שמהר מאוד היא ככל הנראה תהיה בכל פינה בכביש...

היא תהיה אמינה לפחות כמו הקורולה, עלויות האחזקה יהיו בסדר גמור, בטח בהשוואה לטולדו ודי אותו דבר מול הקורולה והסוזוקי.

אני יכול להבין אם אתה לא מתחבר לרכב, אבל כנראה שאתה שולל אותו סתם בגלל דעה קדומה או משהו. אחרת אין דרך להסביר את התיאור שנתת לו.

הייתי ממליץ לך לא לשלול אותו ככה סתם, ודווקא כן לבצע נסיעת מבחן. חבל שתפספס רכב טוב בגלל שלוח המכוונים לא מדבר אליך.

בסך הכל מנסה לעזור לך. מקווה שאתה מבין את זה.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם
אם אתה מאזור המרכז קפוץ לאולם התצוגה המרכזי של רנו ברחוב ריב״ל וחפש נציג מכירות בשם זכי. חוץ מהעובדה שהוא בחור על הכיאפק ולא נציג מכירות שגרתי, הוא גם חבר ותיק בפורום :wink:

הייתי באולם תצוגה ישבתי קצת באסטייט,ממש לא אהבתי.

מושבים צפופים.

צפופה מקדימה ואחורה.

הבד של המושבים אפור פוליאסטר הכי פשוט שיש.

כפתורי שמע ודיבורית לא נראים מאחורי ההגה.

הכל שחור ופתאום ובאמצע השעון הלבן הענק הזה תקוע מול העיניים,נו באמת, מה נסגר עם המעצבים של רנו?

חוץ מהתא מטען הגדול ותנוחת ישיבה גבוהה לא מצאתי שום כיף להיכנס לכזה רכב בבוקר, להיפך.

אז עם כל הכבוד לשימושיות כח וצריכת דלק. צריך שיהיה גם נעים לשהות ברכב.והאמת בין כל הרכבים החדשים שישבתי בהם זה הרכב הכי אפרורי ודוחה שישבתי בו .

פורסם

למי שישיבה גבוהה חשובה לו לא היה זמן טוב יותר בשוק הישראלי.

יש לך את הקרוסאוברים החדשים שמתומחרים כמכוניות משפחתיות מן השורה.

סוזוקי קרובאובר

רנו קפצ'ור

פיז'ו 2008

שבורלט טראקס

לך לבדוק בסוכניות.

בעניין כדאיות היברידית, רכב משפחתי קומפקטי (טויוטה אוריס, יונדאי I30) יצרוך בנסיעות עירוניות סביב ה1:10-11, היברידית תעשה לך יותר קרוב ל18-20 ק"מ לליטר

יוצא בחישוב מאוד מאוד גס ל10000 ק"מ הבדל בסביבות 3000 ש"ח בשנה בהוצאות דלק.

פורסם
כן פשוט הקרוסאובר נראה מליון דולר והטולדו גדולה כל כך שאתה מאבד את דרכך בתוך הרכב ולא יודע איך לצאת ממנו. ברור.

זה גם עיניין של תחושה וטעם אישי,תנוחת הישיבה חלוקת ומבנה חלל הרכב והמושבים ואכן למרות הנתונים היבשים הקרוסאובר והטולדו הרגישו יותר מרווחים ואוריריים מהמזדה 3 שניהם רכבים יפים גבוהים שימושיים ונוחים מאד.ישבתי בשלושתם מקדימה ומאחור ובסוזוקי ובטולדו בצעתי נסיעות מבחן.

עשיתי בשבילך קצת עבודה, השוויתי בין הרכבים שציינת לבין המאזדה 3, את הנתונים היבשים.

אמנם אי אפשר להגיד שהיא חד וחלק הכי טובה, אבל היא בהחלט עולה על הרכבים האחרים בהרבה פרמטרים.

אתה מוזמן להיכנס להשוואה שביצעתי - http://www.auto.co.il/catalog.aspx?compare=9872,9757,9860,9439,

(במידה וזה לא עובד, כנס לאתר "אוטו" ופשוט בצע השוואה בין הרכבים).

למאזדה בסיס גלגלים של 270 ס"מ (בדיוק כמו של הקורולה, 10 ס"מ יותר מהסוזוקי והטולדו), היא הרחבה ביותר מבין הארבעה עם רוחב של 179.5 ס"מ, היא תהיה החסכונית ביותר לפי נתוני היצרן, ולפני שאתה אומר שהנתונים האלה הם שטויות, אז אני אזרום עם זה מראש ונוריד את ה20% שאמורים להוריד מכולם על מנת לקבל את תצרוכת הדלק האמיתית, היא עדיין תהיה החסכונית מכולן (שוב, לפחות לפי נתוני היצרן), אתה כתבת שגם הנאה מנהיגה זה חשוב, היא ככל הנראה תהיה המהנה מכולן.

הבעיה שלה היא תא מטען קטן (414 ליטר) והעובדה שמהר מאוד היא ככל הנראה תהיה בכל פינה בכביש...

היא תהיה אמינה לפחות כמו הקורולה, עלויות האחזקה יהיו בסדר גמור, בטח בהשוואה לטולדו ודי אותו דבר מול הקורולה והסוזוקי.

אני יכול להבין אם אתה לא מתחבר לרכב, אבל כנראה שאתה שולל אותו סתם בגלל דעה קדומה או משהו. אחרת אין דרך להסביר את התיאור שנתת לו.

הייתי ממליץ לך לא לשלול אותו ככה סתם, ודווקא כן לבצע נסיעת מבחן. חבל שתפספס רכב טוב בגלל שלוח המכוונים לא מדבר אליך.

בסך הכל מנסה לעזור לך. מקווה שאתה מבין את זה.

תודה לך,

הערת את עיני בבכמה דברים.

לגבי התחברות ותחושה זה עיניין אינדיבידואלי בלי קשר לנתונים היבשים.

אכן לא התחברתי לרכב והוא הרגיש לי צפוף ועמוס מדי אמנם עמוס באיבזור שזה נחמד אך עדיין...

כיוון שלא נהגתי או החזקתי במזדה 3 מעולם הנתונים על צריכת הדלק הוא ממידע שקיים ברשת,(כמו גם בעיות האמינות של TSI+DSG בטולדו-גורם מרתיע בפני עצמו).

כנראה שנתונים יבשים זה לא מספיק,אצלי זה איך שאני מתיישב אני מכוון את המושב וההגה לתנוחת נהיגה רצויה ואז שואל את עצמי אם אוכל לחיות איתו שנים או לא ובודק את שאר האלמנטים,ואם זה מוצא חן אז מזמין נסיעת מבחן על מנת לקבל מושג. כמובן שזה גם עיניין של הרגל, אך אם לא אצליח להתרגל המשמעות היא הפסד של זמן יקר,בלבול מוח בהחלפת הרכב ועשרות אלפי שקלים, כך שהרכישה צריכה להתבצע לחלוטין בלב שלם.

כמובן שאין רכב מושלם בסיגמנט הזה ובכלל אך יש אלמנטים שניתן לחיות איתם ויש כאלה שממש לא.

פורסם

צריכת הדלק של הרכב הזה תהיה שונה מהדגמים הקודמים משלו.

יש לו מנוע מסדרת הסקיי אקטיב של מאזדה, שלפחות לפי מה שאני קורא באינטרנט, אנשים מדווחים שזה דווקא עוזר לצריכת הדלק.

הגיר הוא 6 הילוכים ולא 4 כמו בדגמים הקודמים. אז צריכת הדלק אולי לא תהיה כמו סוזוקי אלטו, אבל היא בהחלט תהיה טובה יותר מהדגמים הקודמים של ה3.

אני שמח שיכולתי קצת לעזור. מקווה בשבילך שתקבל את ההחלטה הנכונה ותהיה מבסוט לאורך השנים עם הרכב.

אל תשכח לעדכן!

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

• תוכן חדש...