Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4569 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
באופו כללי היתרון של היברדי הינו במיוחד בתנאים עירוניים

לנו יש פריוס 2010 :):-P

גם לנו יש פריוס 2010 :-D

צריכת דלק של אוריס לפי יצרן 3.7 ל-100

http://www.toyota.co.il/pdf/brandSpecs/mifrat_auris_2013_internet.pdf

בשטח אני חושב לא יותר מ-6 ל-100

אוטו חיסכוני שציינתה עושה 8 ל-100

תיקח אוריס הייבריד, היא מעולה לנסיעות עירוניות ובתקציב שלך.

אצלי בפריוס (אותו מנוע) האוטו עושה 4.2-4.3 ליטר ל-100 ק"מ בתוך העיר בפקקים! (זה מעל 23 ק"מ לליטר).

הגעתי גם ל-3.6 ליטר ל-100 ק"מ (יותר מ-27 ק"מ לליטר).

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

מצורפת סקירה קצרה על מספר דגמי טויוטה שביצעתי בהם נסיעת מבחן:

אוריס הייבריד נלקחה לשעה נסיעה עירונית ובין עירונית.(הרוב בעירונית)

כיאה למבחן נסעתי אגרסיבי מדי פעם וגם מנהלתי רגוע,בוא נאמר שלא "חסתי" על המצערת.

מחשב הדרך הראה צריכת דלק שנעה בין 15.7 ק"מ לליטר עד 17.8 לערך כאשר בסוף הנסיעה הממוצע הראה 17 ק"מ לליטר

ממוצע ארוך טווח (הרכב עבר 7K) עמד על 17.3 ק"מ לליטר., האוריס הייבריד נעימה ואוחזת,כמו כן מאד זריזה ותנוחת הישיבה נוחה אם כי משענת היד קצת פשוטה מדי ולא מרופדת ואין היכן להניח את כף יד ימין(מוט הילוכים שדומה יותר לג'ויסטיק) כמו כן אין שעון חום מנוע.

פריוס נלקחה לחצי שעה(עירוני,בין עירוני) ,מחשב הדרך הראה 6.3 6.5 ליטר ל100 ק"מ

נדמה לי כי הממוצע עמד על 6.3 ליטר ל100 ק"מ(הרכב עבר מעל 50K).

גם נסיעה זו היתה אגרסיבית בחלקה עם האצות דושה בריצפה מחוץ לעיר וגם בסיגנון מנהלתי רגוע.

הפריוס מרווחת יותר מהאוריס אך מרגישה מיושנת ודי חסרת חן,לא מתקרבת לאוריס מבחינת ביצועים התנהגות כביש ושיכוך מהמורות.

המסקנות מנסיעה של חצי שעה באוריס רגילה:הרכב מאיץ יפה אוחז היטב ומשכך מהמורות באלגנטיות.הבלמים מעולים(כמו גם בקורולה ובאוריס ההיברידית).

שיכוך המהמורות "רך" יותר מהאוריס ההיברידית אך גם ההיברידית משככת יפה במפרים ומהמורות ישנו הבדל ביניהם אך שתיהן נוחות מאד(ההיברידית אולי יותר "קשיחה" שזה גם יתרון).

הרכב מעט פחות זריז מההיברידית בהאצות ביניים ובפתיחות

הצצה במחשב הדרך מראה:

קטע נסיעה באורך 500 ק"מ צריכת הדלק הממוצעת 9.3 ליטר ל100 ק"מ.(רכב המשמש לנסיעות מבחן ומנהלתיות).

בקורולה קטע הנסיעה ארך 45 דקות של נסיעה עירונית ובין עירונית(גם אגרסיבית במהירויות שאסור לפרסם) הצריכה נעה בין 10 ל11 ליטר ל 100 ק"מ כאשר בסופו של דבר עמדה הצריכה הממוצעת על 10.2 ליטר ל100 ק"מ.

הקורולה מאד נעימה ונוחה לנהיגה,מאיצה יפה(אם כי איטית במקצת מהאוריס בפתיחה) היא קצת פחות אוהבת פניות חדות(בניגוד לאוריס)מרווחת יותר לנוסעים מאחור(לגבי המושבים הקידמיים בשלושת הדגמים המרווח כמעט זהה)

המזגן שכחתי לציין,מקפיא בכל המכוניות.

פורסם

האוריס גם צפופה מאחורה.

לצערך (ולצערי ;-) ) אין לך ברירה - בקש נסיעת מבחן בגולף 122. הם יתאימו אותה לתקציב שלך, והאמת היא שהיא הכי מתאימה, אם תתגבר על הפחד מה- DSG7, שממילא מגיע עם 5 שנות אחריות. המושבים הטובים ביותר (I30 מתקרב אליה, אגב, אם עוד לא ניסית), מרווח טוב מאחור, אבזור סביר+, וזריזות מפתיעה.

המגאן גם אופציה, מאובזרת הרבה יותר, אני התרשמתי מהעיצוב הפנימי שלה קצת יותר טוב ממך, אבל הנסיעה של הדיזל קצת מאכזבת.

תעדכן!

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
האוריס גם צפופה מאחורה. היא לא כזו צפופה מאחור כמו שמתארים אותה.המושבים נוחים.רוחב הספסל האחורי 129 ס"מ, הריצפה שטוחה, מירווח הבירכיים 24 ס"מ,אני ישבתי מאחור עם מושב נהג משוך עד הסוף ונשאר לי עוד מספיק מקום לבירכיים גם כאשר נשענתי. אמנם אני לא כזה גדול(1.71 מ') אך בנותיי קטנות ממני ורוב הזמן אני נוסע לבד כך שזה לא ISSUE. מזדה 3 למשל צפופה יותר.

לצערך (ולצערי ;-) ) אין לך ברירה - בקש נסיעת מבחן בגולף 122. הם יתאימו אותה לתקציב שלך, והאמת היא שהיא הכי מתאימה, אם תתגבר על הפחד מה- DSG7, שממילא מגיע עם 5 שנות אחריות. המושבים הטובים ביותר (I30 מתקרב אליה אגב, אם עוד לא ניסית)ישבתי בI30 מאחור,מאוד מאוד צפוף והמושבים לא נוחים לכן בדקתי רק את הI35 המרווחת והנוחה. מרווח טוב מאחור, אבזור סביר+, וזריזות מפתיעה.

המגאן גם אופציה, מאובזרת הרבה יותר, אני התרשמתי מהעיצוב הפנימי שלה קצת יותר טוב ממך, אבל הנסיעה של הדיזל קצת מאכזבת.

תעדכן!

עשיתי נסיעת מבחן בטולדו מאובזרת עד הצוואר,עם אותו מנוע וגיר.

ישב עלי בול מבחינת חווית נהיגה, שימושיות ומחיר אבל וזה אבל גדול.. רוב הנסיעות שלי עירוניות וזה לא ממש מסתדר עם DSG.

כמו כן בעיות אמינות, ביטוחים וטיפולים יקרים הרתיעו אותי לכן לקחתי צעד אחורה ודיפדפתי הלאה.

לא יכול (לא רוצה) להתפשר על אמינות ועלויות אחזקה (כל השנים החזקתי מכוניות ישנות וביני ובין המוסכניק שלי התפתחה ידידות מופלאה .אין לי בעיה שתימשך... אבל מחוץ למוסך, במיוחד כשמדובר במחירי החלפים של קונצרן VAG).

פורסם

ניסית להושיב את הילדים מאחור באוריס ולראות אם בכלל הם יכולים ליישר רגליים שם? כדאי לנסות ולהרכיב את הכסאות כדי לראות איזה מרווח נשאר. אני אמנם 184, אבל מאחורה באוריס מאחורי "סבתא", היה לי צפוף. עניין של חלוקה בין טורסו לרגליים כנראה.

לגבי גולף ואמינות - יש לי הרבה בליבי על היבואן, אבל אני כבר עם גולף שלישית והבעיה היחידה שהיתה לי אי פעם (טפו טפו טפו) היתה בהחלפת מכטרוניק (מוח גיר) בדגם של 2009. לא מבין מה הבעיה לנסוע עימה בעיר. הרכיב הבעייתי לכאורה הוא באמת הגיר, וזה מגיע עם 5 שנות אחריות. בצע נסיעת מבחן, זה לא עולה כסף :-) נדבר אחרי. לגבי עלויות אחזקה - אין לי מושג על מה אתה מדבר. העלויות בין הרכבים מאוד דומות.

פורסם
ניסית להושיב את הילדים מאחור באוריס ולראות אם בכלל הם יכולים ליישר רגליים שם? כדאי לנסות ולהרכיב את הכסאות כדי לראות איזה מרווח נשאר. אני אמנם 184, אבל מאחורה באוריס מאחורי "סבתא", היה לי צפוף. עניין של חלוקה בין טורסו לרגליים כנראה.

לגבי גולף ואמינות - יש לי הרבה בליבי על היבואן, אבל אני כבר עם גולף שלישית והבעיה היחידה שהיתה לי אי פעם (טפו טפו טפו) היתה בהחלפת מכטרוניק (מוח גיר) בדגם של 2009. לא מבין מה הבעיה לנסוע עימה בעיר. הרכיב הבעייתי לכאורה הוא באמת הגיר, וזה מגיע עם 5 שנות אחריות. בצע נסיעת מבחן, זה לא עולה כסף :-) נדבר אחרי זה עולה זמן,דלק, ובילבולי מוח של סוכני מכירות. לגבי עלויות אחזקה - אין לי מושג על מה אתה מדבר לי דוקא יש הרבה מושג: ביטוח, איתוראן, החלפת משאבת מים שדורשים על כך מעל 4K מכטרוניקס, קלאצ'ים. . העלויות בין הרכבים מאוד דומות.

עד 5 שנים אחריות על הDSG ומה אחר כך?

כל 30-40K הולכים קלאצ'ים, מה עלות החלפתם?

אצלי בלנסר קרוב ל250K ו22 שנה, שום בעיה בגיר,אז אמינות זה דבר שניתן להוכיח או להפריך בתקופה של כמה שנים.

פורסם

חמודי, אני לא סוכן של פולקסווגן ותעשה מה שאתה מבין. אם דווקא הגעה לסוכנות שלהם זה עלות בלתי נסבלת עבורך, עניין שלך. הרכב עונה לכל הדרישות שלך, למעט האמינות הנתפסת בעיניך. שיהיה בהצלחה, תעדכן מה קנית, שנדע היכן התפשרת ;-) (ואני מבין שרכישת vag זו התפשרות באמינות עבורך, וזה סביר, אבל אין רכב מושלם - כל רכב הוא התפשרות).

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

עידכון חברים, בסוף תהליך ארוך ומייגע רכשתי פלואנס דיזל רובוטית פריוילג'.

לאחר נסיעת מבחן ובדיקת פרמטרים נוספים בהשוואה לרכבים האחרים שבחנתי הפלואנס ניצחה.

במחירה אין לה מתחרות בנוחות בכח באמינות באיבזור וגם בחיסכון (למעט ההיברידיות). היא לא הכי מצטיינת בכל סעיף בנפרד(אולי למעט הנוחות) אך לדעתי כחבילה היא מתעלה על המתחרות בסיגמנט.

אלמנטים נוספים שהכריעו את הכף הוא ציון גבוה של "Good feeling factor" בשהיה ברכב.

ו...הנחה יפה מבית קרסו.

תודה לכל מי שיעץ,ובמיוחד לצביקה פיק שעודד אותי לבחון את הרנו.

פורסם

רכב מעולה, צריכת דלק מדהימה, תתחדש ותהנה! :)

רק אני חושב על זה שיש עוד אנשים חכמים כמוהו שקנו דיזל, והולכים עוד כמה שנים למכור את הרכב הזה תוך ימים ספורים בלוחות היד השניה? דיזל, עם היסטוריית טיפולים מסודרת וק"מ נמוך. ייחטף במהירות.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
רכב מעולה, צריכת דלק מדהימה, תתחדש ותהנה! :)

רק אני חושב על זה שיש עוד אנשים חכמים כמוהו שקנו דיזל, והולכים עוד כמה שנים למכור את הרכב הזה תוך ימים ספורים בלוחות היד השניה? דיזל, עם היסטוריית טיפולים מסודרת וק"מ נמוך. ייחטף במהירות.

לפי מה שהוא כתב, האוטו יישב אצלו הרבה יותר מ 5 שנים. זו באמת לדעתי הקנייה הכי חכמה (כל זמן שלא מגרד לך על חדש :lol: )

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

בחירה טובה, גם אם לא "אופנתית". רכב מרווח, חסכוני ונוח במחיר לא רע בכלל. אני בטוח שתהנה, חבר אחר שקנה פלואנס דיזל לפני שנתיים בהמלצתי עשה כבר מעל ל-30 אלף קילומטרים ומרוצה עד הגג.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
שלום לכולם,

הזמנתי נסיעת מבחן על האוריס הייבריד,אני מעונין "להרגיש" אותה,הישיבה בה קצת פחות נוחה לי מבאוריס הרגילה כיוון שאני רגיל להשעין את יד ימין על ידית תיבת ההילוכים ששם ...אין ממש.

כמובן שיתרונה הגדול הוא החיסכון בדלק ובעלויות אחזקה (דלק, חוסר ברצועות),כמו כן היא בעלת ביצועים עדיפים על האוריס הרגילה במחיר של עוד 10K יותר מהאוריס הרגילה והקורולה.

השאלה היא האם ל10000 ק"מ בשנה שאני עושה בעיקר בפקקים ובתוך העיר רכישת ההיברידית כדאית?

(אם בסופו של דבר אתרגל אליה ובנסיעת מבחן היא תמצא חן בעיני).

תודה למייעצים

ניצן

היתרון הכי גדול להיברידי היא הנסיעה עירונית

לנו יש פריוס 2010 ארבע שנים

פורסם
היתרון הכי גדול להיברידי היא הנסיעה עירונית

לנו יש פריוס 2010 ארבע שנים

אני מניח שכן,רק שצריכת דלק בעיר לא היתה הפרמטר היחידי בשיקולים.

השהיה בפלואנס פשוט הרבה יותר נעימה מבאוריס,היא מרווחת ומאובזרת יותר,תנוחת הישיבה בה טובה יותר,כמו גם נוחות הנסיעה,ויחידת ההנעה חזקה נעימה ושקטה.

התלבטתי ארוכות בין שתיהן כאשר היתרון העיקרי של האוריס הוא בצריכת דלק בתוך העיר,עלות אחזקה זולה יותר(אין רצועות, פילטר סולר וטיימינג),קומפקטיות (חניות בעיר)

מערכת מולטימדיה עם מצלמת רברס(שלא הוספתי בפלואנס).

החסרונות באוריס:תנוחת הישיבה והמושבים בכללי פחות נוחים,היא פחות מרווחת לנוסעים מאחור,עיצוב תא הנוסעים השחור ברובו עם הבד הפשוט שצועק "זול".(כשהרכב עצמו יחסית מאד יקר...בבריטניה למשל, היכן שמיוצרת האוריס, יש מגוון של עיצובי תא נוסעים שניתן לבחור בינהם עם צבעים בהירים שילובי עור עיטורי סטיץ' שטיחונים עם פס כחול סביבם ועוד אלמנטים קטנים שגורמים לתחושה נעימה יותר בתא הנוסעים ולא לתחושה של סוזוקי אלטו מאד יקרה...)

כמו כן בטויוטה כידוע לא מורידים שקל אם אין "מבצע", אלא נותנים מתנות כמו חיישני רברס,מרימי שמשות,קודן ללא תשלום טיפולים חינם וכו'.

אביזרים שהוצעו בטויוטה כמתנות בהתקנה מקומית מותקנים בפלואנס במקור(חוץ מקודן).

בסופו של דבר, הפוש האחרון שעזר לי לסגור על הפלואנס, היתה הנחה יפה שקיבלתי ממחיר המחירון שביטל סופית את כדאיות רכישת ההיברידית.

• תוכן חדש...