Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4587 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לתגובה עם הניסאן, יצא לך במזל או שבנאדם פשוט באמת חיפש ניסאן וכל השאר היו זוועה והוא העדיף לשלם מעל המחירון(לפעמיים זה משתלם) אבל,לרוב האנשים שמבקשים מעל המחירון מוכרים בסוף במחיר נמוך יותר ממה שיכלו למכור,תלוי מצב השוק של הרכב,לדוגמא מאזדה 3 יש בשפע לעומת ניסאן אלמרה.

אני גם מחזיק ניסאן אלמרה אבל שנת 99 הרכב כבר 7 שנים ברשותי המחירון אני חושב בסביבות ה10-13 אלף הרכב עבר 210K,אני לא מוכר או משהו אבל גם עם יביאו לי עכשיו 20K אני לא ימכור,כי מה אני אמור לעשות עם 20K לחפש רכב ואני ימצא משהו יותר טוב?

ירידת ערך של המחירון בארץ זה משהו,אבל רכב חדש מחברה שם הכל "תקין".

• תגובות 88
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש רכבים שבאמת כל קשר בין המחירון למחיר בפועל הוא מקרי בהחלט.

רכבי ספורט ישנים, נדירים ובמצב מקורי בהחלט נכנסים תחת ההגדרה הזאת.

רכב בן שנה עם 17K ק"מ במחיר 4K פחות מחדש, לעומת זאת, לא. :lol:

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

כמו שאמרו לך - לא מתאים לך אל תקנה. זכותו של בנאדם (ומכאן הלגיטימיות) למכור את הרכב שלו בכמה שמתחשק לו, עם או בלי קשר למחירון. המחירון נותן לך מחיר על סמך רכב ממוצע (כלומר במצב ממוצע). אולי אלו שדיברת איתם שמרו על הרכב בצורה ״מעל הממוצע״ ומכאן הם דורשים יותר.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

אני בא בגישה אחרת - מוכן לשלם מעל המחירון בהתאם למצב הרכב. אולי אני פראייר, אבל פראייר עם חיוך....:-P

חבר מועדון החמש.

Mazda MX5 nc2 2010 RHT

BMW ///M235i M Performence 2014 - sold

פורסם
למה אתה חושב שהמחירון הוא לגיטימי?

שאני מכרתי את היילקס שלי לפני שנתיים, המחירון היה 41 אלף.

יד שלישית עם 420 אלף ק"מ.

פירסמתי את הרכב בהרבה מעל המחירון, 65 אלף שקל.

והרכב נמכר לבסוף ב 63, תוך פחות משבוע.

למעשה הראשון שבא לראות אותו הוא זה שלקח אותו.

לא, הרכב לא נדיר, אבל מצבו בייחס לשוק הטנדרים היה מאוד נדיר.

ומצד שני אחרי שמכרתי, לא היה לי בעיה לקנות לנד קרוזר שהמחירון שלה היה 125 אלף במחיר של 134 אלף.

לא דיברתי על רכבים מיוחדים או על רכבי 4X4 . התייחסתי גם לרכבים שיש להם סטיגמה של רכבים נשחטים במחיר כמו הצרפתיות למשל.

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם
כמו שאמרו לך - לא מתאים לך אל תקנה. זכותו של בנאדם (ומכאן הלגיטימיות) למכור את הרכב שלו בכמה שמתחשק לו, עם או בלי קשר למחירון. המחירון נותן לך מחיר על סמך רכב ממוצע (כלומר במצב ממוצע). אולי אלו שדיברת איתם שמרו על הרכב בצורה ״מעל הממוצע״ ומכאן הם דורשים יותר.

לא שמרו על הרכב ולא נעליים. רשמתי באחד התגובות שנתקלתי גם ברכב שטופל במוסך "א.שקר כלשהוא ובניו" , ועדיין ביקשו עליו מעל המחירון. אני מדבר למשל על רכבים כמו 206 XS שרכבים כאלה מוקפצים שבועות ואף חודשים ולבסוף נמכרים מתחת למחירון. מי שירצה דוגמא אני מוכן לתת לו בכיף. אני עדיין חושב שמי שמבקש מעל המחירון באופן מוגזם סתם רוצה לגשש ולא באמת רוצה למכור.

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם
לא שמרו על הרכב ולא נעליים. רשמתי באחד התגובות שנתקלתי גם ברכב שטופל במוסך "א.שקר כלשהוא ובניו" , ועדיין ביקשו עליו מעל המחירון. אני מדבר למשל על רכבים כמו 206 XS שרכבים כאלה מוקפצים שבועות ואף חודשים ולבסוף נמכרים מתחת למחירון. מי שירצה דוגמא אני מוכן לתת לו בכיף. אני עדיין חושב שמי שמבקש מעל המחירון באופן מוגזם סתם רוצה לגשש ולא באמת רוצה למכור.

יש שלושה סוגים של מוכרים

1.אופרטיוניסטים-יש להם רכב מעניין במצב שמור,והם לא ממש רוצים למכור אבל לפרסם מודעה לא עולה כסף ואז הם מבקשים עליו 10-20 אחוז יותר מהמחיר שהם באמת היו רוצים למכור,ומחכים לאיזה משוגע על הדגם\ילד\קנייה אימפולסיבית,ואלו המודעות שאתם רואים מוקפצות במשך חודשים ולפעמים שנים.

2.כאלה שבאמת הרכב במצב מצויין הדגם נדיר,ואין קשר בין המצב לשוק למחיר המחירון.

3.חיים בסרט-כאלו שבאשלייה שיש להם רכב בן 12 עם תוספות מזעזעזות בשקל,נסועה גבוהה,מטופל אצל "דודשלו" אבל הרכב "נדיר!!!".

Porsche 944 turbo

פורסם
אז אתה לא יכול להגיד שרכב פשוט וישן לא צריך להמכר במחיר גבוה מהמחירון.

היכן אמרתי את זה?

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני תמיד חיפשתי את הרכבים השמורים במיוחד\ מקוריים וידניים בלבד. כל אלו היו תמיד מעל המחירון. כל אלו שהלכתי לראות, התגלו כשמורים ביותר ובאמת שהתכוונתי לשלם את המחיר המבוקש אם הבדיקה תעבור בהצלחה לטעמי.

הרכב שכרגע אצלי הוא לא כזה...

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם
לא דיברתי על רכבים מיוחדים או על רכבי 4X4 . התייחסתי גם לרכבים שיש להם סטיגמה של רכבים נשחטים במחיר כמו הצרפתיות למשל.

ובגלל זה בחרת בדוגמא של gti6?

נו באמת...

2004 C5 PK

CLIO 172 PH2 2003- SOLD

MEGANE RS 225 2008

פורסם
ובגלל זה בחרת בדוגמא של gti6?

נו באמת...

לא. הבאתי לדוגמא את ה206 XS. זה רכב נפוץ. הGTI6 רכב נדיר ונשארו אולי 7 כאלה מקוריות על הכביש.

פורסם
למה זה לגיטימי? באמת שאני לא תופס. הרי אם המוכר לא יקבל את מבוקשו הוא ירד אט אט למחירון עצמו ואף למטה מזה נכון?

יודע מה ? בקש 1000 מעל המחירון. זה סביר ונורמלי? אבל 3 מעל ? מה עשית לרכב? שמת שמנים עם גרגירי זהב ?

יש גם מקרים אחרים, למשל הטולדו 2004 שלי שנמכרה לאחרונה ל(חבר של) חבר הפורום הראשון שבא לראות אותה. מחירון לוי יצחק 18K, מחירון יד2 25K. אחד מהם מרגיש כמו אלוהים וכותב את ההיסטוריה, השני מבוסס על עסקאות שהתבצעו בפועל.

הרכב נמכר ב-20K שבועיים לפני טסט (כלומר משהו כמו 22K נטו). עכשיו בוא נראה מה קיבל ה"פראייר" שהסכים לקנות אותה:

- מכונית מיושרת קו שהושקעו בה 5K על תיקונים והורדת "קומבינות" למיניהן. כנס וסע.

- תיקיה עם ספר רכב מקורי ותיעוד מלא מהרגע שאני קניתי אותה שמסביר בדיוק מה נעשה והיכן.

- פירקתי את הקודן וכל ההתקנות המקומיות (סטיה פרטית), לכן הבאתי לו אזעקת ביפר תקינה לטובת הביטוח.

- הדרכה מלאה על כל המערכות והדברים היחודיים לדגם, כמו שאתה מקבל במעמד המסירה כשקנית רכב חדש.

- המלצה לשני סוכני ביטוח והצעה לחכות כמה ימים עם העברת הבעלות בשביל שהוא לא יצטרך לעבוד תחת לחץ.

(למרות שתוך כמה ימים הייתי צריך לטוס בענייני עבודה וכל דחיה נוספת סתם הייתה מעכבת אותי)

- ביום הקניה הסתבר שיש תקלה שלא הבחנתי בה וגרמה לסל"ד לא יציב וכיבוי מנוע מספר פעמים, כנראה שזה צף בעקבות השינוי באופי הנהיגה. כשהקונה התקשר אליי לא סיננתי אותו ולא אמרתי "זה מה יש אבא'לה, חתמנו על חוזה..." אלא ניסיתי לייעץ כמיטב יכולתי, וכשהבנתי שזה משהו רציני אמרתי לו שיגש למוסך ואת עלות התיקון נחלק בינינו.

האם זה נשמע לך כמו חוויית קניה טיפוסית של רכב מיד שניה? אתה לא היית מוכן לשלם מעל המחירון בשביל זה? אני כן.

פורסם
יש גם מקרים אחרים, למשל הטולדו 2004 שלי שנמכרה לאחרונה ל(חבר של) חבר הפורום הראשון שבא לראות אותה. מחירון לוי יצחק 18K, מחירון יד2 25K. אחד מהם מרגיש כמו אלוהים וכותב את ההיסטוריה, השני מבוסס על עסקאות שהתבצעו בפועל.

הרכב נמכר ב-20K שבועיים לפני טסט (כלומר משהו כמו 22K נטו). עכשיו בוא נראה מה קיבל ה"פראייר" שהסכים לקנות אותה:

- מכונית מיושרת קו שהושקעו בה 5K על תיקונים והורדת "קומבינות" למיניהן. כנס וסע.

- תיקיה עם ספר רכב מקורי ותיעוד מלא מהרגע שאני קניתי אותה שמסביר בדיוק מה נעשה והיכן.

- פירקתי את הקודן וכל ההתקנות המקומיות (סטיה פרטית), לכן הבאתי לו אזעקת ביפר תקינה לטובת הביטוח.

- הדרכה מלאה על כל המערכות והדברים היחודיים לדגם, כמו שאתה מקבל במעמד המסירה כשקנית רכב חדש.

- המלצה לשני סוכני ביטוח והצעה לחכות כמה ימים עם העברת הבעלות בשביל שהוא לא יצטרך לעבוד תחת לחץ.

(למרות שתוך כמה ימים הייתי צריך לטוס בענייני עבודה וכל דחיה נוספת סתם הייתה מעכבת אותי)

- ביום הקניה הסתבר שיש תקלה שלא הבחנתי בה וגרמה לסל"ד לא יציב וכיבוי מנוע מספר פעמים, כנראה שזה צף בעקבות השינוי באופי הנהיגה. כשהקונה התקשר אליי לא סיננתי אותו ולא אמרתי "זה מה יש אבא'לה, חתמנו על חוזה..." אלא ניסיתי לייעץ כמיטב יכולתי, וכשהבנתי שזה משהו רציני אמרתי לו שיגש למוסך ואת עלות התיקון נחלק בינינו.

האם זה נשמע לך כמו חוויית קניה טיפוסית של רכב מיד שניה? אתה לא היית מוכן לשלם מעל המחירון בשביל זה? אני כן.

מחירון יד 2 מבוסס על נתונים שהמוכרים מזינים . מה קורה אם 3 אנשים מזינים מה שבא להם ?

במקרה של רכב מתועד ופיקס חיצונית ופנימית שווה לשלם מעל המחירון אבל לא בהסחפות. אני מדבר על מקרים של רכבים שראיתי בלי תיעוד ובלי שום זכר לשגרת טיפולים , עם טסט מתקרב ומכות וצבע שרוף. ולך תסביר למוכר שמה שהוא ראה ביד 2 ולפי כך החליט שהוא מבקש X שקלים , ומה שכולם מבקשים ביד 2 זה מבוסס על שקלול של מוכרים שמכרו רכבים במצב שונה. אני שוב מחדד . אני בא בטרוניה למוכרים שפשוט רוצים להרוויח בלי תמורה מהצד השני. יש להרוויח ויש להיות חזיר. מצטער.

ד.א יפה שהסכמת לשמוע ממנו. אני משער שזה רק בגלל שקיבלת מעל המחירון . אני לא מצליח להבין אנשים שרואים את הרכב , עושים בדיקה , ומחליטים לרכוש. יום אחרי מתקשרים לבעל הרכב כאילו שהוא איזה מכונאי. קניתם רכב יד שניה ממוכר פרטי לא מלובינסקי או קרסו או טרייד מוביל. אם עשיתם בדיקה תפנו את התלונה למכון בדיקה. אם לא עשיתם , תפנו את התלונות לעצמכם. אני לא רואה שום סיבה להשתתף עם קונה רכב בעלות תיקון. אלא אם זה משהו שהוא לא רציני.

פורסם
היכן אמרתי את זה?

אוקיי. אבל אמרת שזה לא חכם לרכוש רכב מעל המחירון (אני מתייחס גם לכפול), יש רכבים שמצדיקים את זה ואני לא אתחיל להכנס לקטע של "קונה בזול משלם ביוקר" כי זה קצה הקרחון,במיוחד רכבים ישנים כמו שציינת שהמחירון שלהם הוא ממש נמוך, וחלק מהמחירונים מגיעים ל 3-4 אש"ח, אז לקנות ב 7-8 רכב שהמחירון 3-4 זה צעד לא חכם לדבריך?

Miata ND2

פורסם

במקרה של רכב מתועד ופיקס חיצונית ופנימית שווה לשלם מעל המחירון אבל לא בהסחפות.

הסחפות זה עניין הנתון לפרשנות אישית. אני חושב שזה שווה עוד 20%, אתה מוכן לשלם עוד 5%... מי אמר שאתה צודק? לפני שפרסמתי את הרכב למכירה הייתי מקבל מדי שבוע פתק מהסוחר שמסתובב פה בכפ"ס ונדלק על המראה החיצוני שלו (2004 אבל נראה כמעט כמו חדש). דיברתי איתו - הציע 16K. שמתי מודעה - התקשר אליי ובמשך רבע שעה תמימה ניסה לשכנע אותי למכור לו אבל לא היה מוכן לעלות במחיר. אז הנה, החלטתי שההצעה שלו לא מספיק טובה, חיכיתי קצת ומכרתי למישהו שכן ידע להעריך את מה שהצעתי. אז מה, אני חי בסרט או פשוט מוכר עם טיפת כבוד עצמי שלא היה מוכן לפתוח רגליים לקונה הראשון שמדבר איתו?

אני בא בטרוניה למוכרים שפשוט רוצים להרוויח בלי תמורה מהצד השני. יש להרוויח ויש להיות חזיר. מצטער.

בסדר, לא משקיעים אז לא ימכרו, בד"כ קל לסנן אותם עוד בשלב הטלפון עם השאלות הנכונות. לא הבנתי למה למה זאת בעיה שלך... יש אנשים טיפשים בעולם, לא חבל להתעצבן עליהם ולפגוע לעצמך בבריאות?

• תוכן חדש...