Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4587 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני יודע שהנושא נלעס אבל זה פשוט מעסיק אותי די הרבה. לדוגמא נקח את הספייס HGT - מחירון שלו שנת 2001 בערך

14-15 . אנשים מבקשים 24 . אני שואל למה? "כי זה רכב ספורט"! . אוקיי שיבושם לכם. הלאה 306GTI מחירון אולי 7-8 נמכר באיזור ה-30. זה עוד נסבל הרכב הזה נחשב לאגדה מוטורית. עוד דוגמא פיג'ו 206 XS - מבקשים מעל המחירון . 3000 שקל . על מה ולמה ? "ככה אני רוצה , מתאים לך תקנה". לפעמים אני תוהה אם אנשים באמת רוצים למכור או סתם בודקים את השוק ? יש לי דוגמא לבן אדם שרצה למכור - פונטו ספייס ELX - עם נתונים מעולים ומחיר הגיוני . מכר את הרכב תוך יום. איפה אני טועה ? אני המוזר היחידי שלא מוכן להבין למה מבקשים מעל המחירון לרכב שהוא לא נדיר ומיוחד במינו ?

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

• תגובות 88
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש אנשים שמטפסים על עץ שקשה לרדת ממנו. בצורה דומה יש קונים שנהנים ממשאב רוח גם אם מדובר בנאד לפנים. מעבר לאלו, יש גם את האנשים שפשוט חייבים שיהיה להם רכב מסוים, אז הם מוכנים לשחלם עבורו מחיר מופרז. ולסיכום, יש את אלו שפשוט יש להם הרבה כסף, אז לא ממש אכפת להם. כמו שאומר אלעד, סה טו.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

למה מה? המחירון זה חוק?

מכונית שמורה ומטופחת חייבת לקבל מחיר שמשקף מכונית ממוצעת?

המוכר מוכר מכונית יחידה ולא 100, מותר לו לבקש מה שהוא רוצה. ואם יש קונה שמצא מכונית כמבוקשו, יתכן ויצטרך להתאמץ קצת יותר.

מכרתי כמה מכוניות מעל מחירון, בלי שום בעיה. תוך כמה שעות מהפרסום.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

כשחיפשתי מכוניות יד שניה, הייתי מתקשר רק לכאלו שמבקשים מעל המחירון.

זה משתלם, ועל ״מציאה גמיש דחוף!!!! חייבת להמכר״ - יש סיבה שמתגמשים במחיר.

בהחלט לגיטימי לבקש על רכב מתוחזק ושמור, מעל למחיר השוק, או מחיר ״המחירון״.

מנסיון עד היום בקניית מכוניות ״מעל המחירון״, אף פעם לא הרגשתי פראייר.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם
למה מה? המחירון זה חוק?

מכונית שמורה ומטופחת חייבת לקבל מחיר שמשקף מכונית ממוצעת?

המוכר מוכר מכונית יחידה ולא 100, מותר לו לבקש מה שהוא רוצה. ואם יש קונה שמצא מכונית כמבוקשו, יתכן ויצטרך להתאמץ קצת יותר.

מכרתי כמה מכוניות מעל מחירון, בלי שום בעיה. תוך כמה שעות מהפרסום.

מחירון זה לא חוק. לא סתם המוכר קובע מחיר X . הוא גוזר אותו מהמחירון מן הסתם. אם יש לך רכב נפוץ , עם ק"מ ממוצע ,בלי תוספות כלשהן , למה שתבקש מחיר מעל המחירון ? ולמה רק 3 מעל המחירון ? תבקש 6 מעל המחירון . כי הרי מחירון זה פיקציה נכון ? מחיר מחירון זה מחיר שנקבע לרכב שהוא שמור ומטופל ובוודאי לא רכב מוזנח.

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם

אוסיף למה ש razmel רשם - רצה הגורל ופגשתי 2 רוכשים (שונים) של מכוניות שמכרתי מעל המחירון, לאחר מספר חודשים מהמכירה. שניהם ברכו את העיסקה שעשו ואחד אף ביקש שאעדכן אותו לפני המכירה הבאה.

עריכה - תשובה ל bigbosf. גם ברכב נפוץ, מכונית משנת 2008 כדוגמא יכולה להיות במצב הרבה יותר טוב מהמקובל בקבוצתה ואין סיבה שלא יבקשו עליה מחיר של 2009. אתה לא חייב לקנות. השנתון זה מה שחשוב לך? קנה 2009 מוזנחת ותשאיר את ה 2008 המטופחת למי שיודע להעריך.

מניסיון, גרושניקים משלמים לא פחות. רק בתשלומים...

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

בהחלט לגיטימי לבקש על רכב מתוחזק ושמור, מעל למחיר השוק, או מחיר ״המחירון״.

מנסיון עד היום בקניית מכוניות ״מעל המחירון״, אף פעם לא הרגשתי פראייר.

למה זה לגיטימי? באמת שאני לא תופס. הרי אם המוכר לא יקבל את מבוקשו הוא ירד אט אט למחירון עצמו ואף למטה מזה נכון?

יודע מה ? בקש 1000 מעל המחירון. זה סביר ונורמלי? אבל 3 מעל ? מה עשית לרכב? שמת שמנים עם גרגירי זהב ?

פורסם

כל אחד מבקש מה שלפי דעתו הרכב שלו שווה. אני נוטה להסכים עם המוכרים בעניין הזה.

אני לא יודע מי כותב את המחירונים האלה. אבל בהרבה מהמקרים הם מאוד לא הוגנים. אני גם חושב שהם יותר נכתבים בשביל חברות הביטוח מאשר בשביל הצרכן. אני מכרתי מספר כלים במחירים גבוהים ממה שנסחר בשוק ואפילו מעל המחירון.

ואף אחד לא בא אליי בטענות ולא עבדתי על אף אחד. כולם ידעו על מה הם משלמים.

לא טוב לך המחיר שמבקשים? אין מה לבוא ולהזיל דמעות פה בפורום. תחפש רכב עם תקלות בכמה אלפים מתחת למחירון ואחרכך תחשוב עם היה עדיף לשלם קצת יותר בשביל רכב פיקס.

------------------------------

Nissan Almera Perfect 1.6 2001 

פורסם
כל אחד מבקש מה שלפי דעתו הרכב שלו שווה. אני נוטה להסכים עם המוכרים בעניין הזה.

אני לא יודע מי כותב את המחירונים האלה. אבל בהרבה מהמקרים הם מאוד לא הוגנים. אני גם חושב שהם יותר נכתבים בשביל חברות הביטוח מאשר בשביל הצרכן. אני מכרתי מספר כלים במחירים גבוהים ממה שנסחר בשוק ואפילו מעל המחירון.

ואף אחד לא בא אליי בטענות ולא עבדתי על אף אחד. כולם ידעו על מה הם משלמים.

לא טוב לך המחיר שמבקשים? אין מה לבוא ולהזיל דמעות פה בפורום. תחפש רכב עם תקלות בכמה אלפים מתחת למחירון ואחרכך תחשוב עם היה עדיף לשלם קצת יותר בשביל רכב פיקס.

כנראה שלא ניסחתי את עצמי כראוי. מצטער. גם רכבים ללא ספר טיפולים או עדות לכך שהם טופלו אי פעם לא במוסך מדרכה , מבקשים עליהם מעל המחירון. נתקלתי לא באחד כזה ולא בשתיים. ועוד חידוד. הפוסט לא בא למטרת התבכיינות. סתם שאלה לגיטימית. כי באמת שמוכר שמבקש מעל המחירון ולפי דעתי אין הצדקה אני פשוט עובר הלאה. לא מתמרמר או בוכה בשום מקום. פשוט סתם רציתי חוות דעת של אנשי הפורום להבין מה עובר למוכרים בראש .

פורסם

הוא גם יכול למצוא רכב בלי תקלות במחיר נורמלי. זה הכל עניין של היצע וביקוש. כמה שהמאזדה 3 שלי שמורה (למשל, אני עושה 2 טיפולים בשנה במקום אחד, כל 7.5K) עדיין אם אבקש מעל המחירון אז סביר שלא אמכור. הרי יש חברת ליסינג שמוכרת 10K פחות ו3 שנים חדש יותר. בסוף, מי שמבקש 30K על רכב שהמחירון שלו 15K לא בטוח שימכור במחיר הזה. אגב, סוחרי הרכב למדו את זה שאנשים חושבים שאם מישהו מבקש מעל המחירון, אז עוד יחשבו בטעות שזה רכב סופר שמור, וכבר מיישמים אותה. בסוף, זה פונקציה של רכב. מצאת רכב מאוד שמור, מטופל בצורה טובה, כזה שלא התעללו בו? לא תיצא פראייר אם תקנה מעל. אבל, לקנות רכב ב20 שנה (שהוא לא נדיר, או אספנות) במחיר כפול? לא חכם.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
כנראה שלא ניסחתי את עצמי כראוי. מצטער. גם רכבים ללא ספר טיפולים או עדות לכך שהם טופלו אי פעם לא במוסך מדרכה , מבקשים עליהם מעל המחירון. נתקלתי לא באחד כזה ולא בשתיים. ועוד חידוד. הפוסט לא בא למטרת התבכיינות. סתם שאלה לגיטימית. כי באמת שמוכר שמבקש מעל המחירון ולפי דעתי אין הצדקה אני פשוט עובר הלאה. לא מתמרמר או בוכה בשום מקום. פשוט סתם רציתי חוות דעת של אנשי הפורום להבין מה עובר למוכרים בראש .

אנשים קונים במחיר גבוה פי 2 ממה שהמחירון כרגע והם לא מוכנים להתפשר על מחיר נמוך ולא מבינים שיש ירידת ערך לרכב שלהם(כמו בעלי מאזדה 3 שלא מקבלים את זה שחברות הליסינג שחטה להם את המחיר של הרכב),לכן הם מבקשים איזה מחיר שהם רוצים וחושבים שיש להם אוצר ביד-התשובה היא דוגמא לאחת הסיבות הגדולות לכך שבעלי רכבים רגילים ולא נדירים מוכרים מעל המחירון,יש עוד סיבות כמובן ואני לא מייחס את זה לבעלי רכבים שהרכב שלהם יוצא דופן אפילו במקצת מהאחרים,אם כל המאזדות 3 שחוטות ותהיינה אחת במצב חיצוני ופנימי ששונה מאחרות אז אני כן הייתי שם עליה מעל המחירון מכיוון שבמחירון לא הייתי מוצא רכב במצב כזה,מה שאני מנסה להגיד שכל רכב יכול להיות שווה לרכישה במחיר מעל המחירון.

אבל, לקנות רכב ב20 שנה (שהוא לא נדיר, או אספנות) במחיר כפול? לא חכם.

הנה אני רכשתי רכב אמנם לא כפול מהמחירון אבל מעל המחירון אפשר להגיד,הרכב הזה נמכר גם במחירי רצפה ונחתך בחצי מהמחירון שגם ככה הוא אפסי (וכך צריך להיות). אין לי בכלל ספק שזה היה צעד חכם וההצעה הכי גבוהה שקיבלתי הייתה כפול ממחיר הרכישה. אז אתה לא יכול להגיד שרכב פשוט וישן לא צריך להמכר במחיר גבוה מהמחירון כי בדיוק המקרים האלה מראים שהמחירון לא תמיד צודק.

Miata ND2

פורסם

אביא לך דוגמא.

מכרתי לאחרונה ניסן אלמרה, זאת שבסמלון שלי. לא רכב נדיר בכלל אני יד 3, 177 אלף ק'מ.

הרכב עבר צביעה, כי הצבע הקודם התקלף מהשמש. על הרכב היה מגנזיום שאני שמתי צמיגים איכותיים וטופל אומנם לא במוסך מורשה יבואן אבל במקום אמין עם חלקים מקוריים.

הרכב נסע חלק. הכל עבד בו ולא היה צריך להשקיע בו כסף. השמן היה רענן הפילור נקי פלאגים בשליש חייהם, צמיגים בני פחות משנה.

המחירון של מר לוי יצחק היקר קבע שהרכב שווה 14,500.

אני עברתי קצת על ההיצע ובדקתי מה אפשר למצוא ב-20 אלף נניח. וראיתי שהמצב עגום. במחיר הזה אנשים מפסיקים להשקיע ברכבים שלהם. כולם דפיקות בלי טסות ומה לא. הבנתי שהרכב שלי כמה שיהיה נפוץ נראה ונוסע הרבה יותר טוב מרוב הרכבים שמוצעים למכירה משנים 2006+. והחלטתי לפרסם אותו במחיר של 18,000 כאשר אני מוכן למכור אותו ב-17 מינימום. כולם אוהבים להתמקח קצת, בשביל זה המרווח. אחרי התעניינות רבה הרכב נמכר לאחר שבועיים ב-17 אלף.

הקונה ידע מה המחירון ואומנם ניסה להשתמש בזה כמנוף להוריד את המחיר. אבל אני עמדתי על שלי ובסוף הבחירה הייתה שלו והוא לקח את הרכב. ואני בטוח שהוא לא מצטער על זה. הוא קיבל רכב אמין במצב מעולה בלי שריטה עליו שיסע עוד הרבה שנים בין טיפול לטיפול.

------------------------------

Nissan Almera Perfect 1.6 2001 

פורסם

גם אני עשיתי את זה. אין מתנות חינם.

לא מתאים המחיר, אל תקנה. יש היום המון שחיים בסרט.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם
למה זה לגיטימי? באמת שאני לא תופס. הרי אם המוכר לא יקבל את מבוקשו הוא ירד אט אט למחירון עצמו ואף למטה מזה נכון?

יודע מה ? בקש 1000 מעל המחירון. זה סביר ונורמלי? אבל 3 מעל ? מה עשית לרכב? שמת שמנים עם גרגירי זהב ?

למה אתה חושב שהמחירון הוא לגיטימי?

שאני מכרתי את היילקס שלי לפני שנתיים, המחירון היה 41 אלף.

יד שלישית עם 420 אלף ק"מ.

פירסמתי את הרכב בהרבה מעל המחירון, 65 אלף שקל.

והרכב נמכר לבסוף ב 63, תוך פחות משבוע.

למעשה הראשון שבא לראות אותו הוא זה שלקח אותו.

לא, הרכב לא נדיר, אבל מצבו בייחס לשוק הטנדרים היה מאוד נדיר.

ומצד שני אחרי שמכרתי, לא היה לי בעיה לקנות לנד קרוזר שהמחירון שלה היה 125 אלף במחיר של 134 אלף.

• תוכן חדש...