Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4589 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
טרי טרי. מתקשר למודעה לגבי 206XS. מתחיל את השיחה בחשד מבוסס. "שלום אתה סוחר " ?

לא אני בן אדם פרטי. אוקיי. נניח. מסיים את השיחה. נכנס ליד 2 רפרוף מהיר. הוקוס פוקוס . נפלאות הטכנולוגיה. ומה הדבר הכי יפה פה ? נכון , מבקשים מעל המחירון. אנשים שוכחים שיש היום גוגל. שום דבר לא ניתן להסתיר ממנו. :)

כשאני אמכור את הפיג'ו 206XS שלי, אני גם אבקש מעל המחירון.

1. יש לי ק"מ מאוד נמוך

2. מאז שקניתי, אני מטפל רק במוסך איכותי ומוכר

3. יד נמוכה יחסית לגיל

אני מסתכל על 206XS אחרות על הכביש, לי אין ג'אנטים וספויילר, הפנסים האחוריים מקוריים אבל הרכב במצב הרבה יותר טוב ממה שיש על הכביש

בנוסף, לוי יצחק מתמחר את המכונית שלי ב15500, יד2 19000. למה לי להתפשר לגחמות של איזה מישהו מושפע סטיגמות שהורס את שוק הרכב בארץ? (לוי יצחק)

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
  • תגובות 88
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

גם כשאני אמכור את הקליאו אני אבקש מעל מחירון.

אני נוהג עליה בעדינות, דואג לכל פרט קטן בהיסטריה, אסור לאכול לי באוטו דברים שמלכלכים ואפילו הודעתי לחבר מסוים שאלא אם הוא יירד 80 קילו, ויגיע למצב של "שמן מאוד" (במקום להיות Java the hutt), הוא לא עולה לאוטו שלי.

המטרה היא שהיא תישאר הקליאו הכי שמורה שאפשר, כדי לקבל על זה תמורה כלשהי.

רכב זה הפסד בכל מקרה אבל מי ששומר על האוטו שלו ומוכר אותו במצב טוב, אמור לקבל מעל מחירון.

באופן אישי כל פעם שקניתי רכב מעל מחירון, הוא היה תמורה מעולה.

כל פעם ששילמתי מחירון ומטה, מצב קטסטרופלי.

אגב, אני הנהג היחיד על הרכב (חוץ מאחי שנסע 500 מטר), ולאף אחד אין גישה לרכב חוץ ממני, ככה שאני באמת יכול להתחייב למצב של השלדה או לעובדה שלא אנסו את המנוע.

Guest ספורטמוטורי
פורסם

טוב, הישראלים גם נגד למכור במחיר הוגן.

לאמא שלי יש קיה פורטה עלתה ב12/2011 , קנתה אותה מחברת ליסינג עם 0 ק"מ, ב97000 שקל.

היום היא רוצה למכור את הרכב, האוטו מטופל במוסך מורשה עבר 26000 ק"מ בשנתיים ולא עבר אפילו לא תאונה אחת.

המחירון 87000 מבקשת 75000, שזה 14 אחוז פחות בגלל שהיא כרגע יד 2, והיתה יש ראשונה ליסינג(אגב, רק לידעיתכם, צריך להפחית רק 5% ממחיר המחירון כאשר מדובר ברכב שנרכש מליסינג עם 0 ק"מ, זה מופיע במחירון, תבדקו ותראו).

אבל עזבו,בכל זאת היא ביקשה לחסוך כאב ראש מלכתחילה והורידה 14% במקום 9%.

יש בעיה, מתקשרים קונים פוטנציאלים? לוקחים את האוטו לבדיקה כדי לקנות?

ממש לא, עד עכשיו לא היה קונה "רציני אחד" ולא לקחו אותה אפילו לחצי בדיקה(אף אחד לא בא אפילו לראות).

הדבר היחידי שעושים זה לבקש להוריד עוד ואפילו היה חוצפן אחד שאמר לאמא שלי שהיא חייבת להוריד עוד 20000 שקל בגלל שכך היא קנתה את הרכב, עכשיו זאת לא חוצפה?, זה הגיע עד כדי כך שאמא שלי התחילה להתנהג בצורה לא ראויה מול המתקשרים, ממש לנתק באם אמא שלהם בפרצוף של כל החוצפנים האלה שימח שמם, לא מעניין אם הם מנסים להרוויח או לא, זאת חוצפה שלצערנו הרב תירקב לעד בארץ.

מצטער שהוצאתי קצת את הכעס שלי פה, הכל לטובה :-D

פורסם
בקיצור השווי האמיתי זה מכיר בפול שנימכר

גם לא, כי לאנשים יש נטייה טבעית לנסות ולשלם פחות, כך שבפועל כנראה תתייאש ותמכור במחיר נמוך יותר משרצית.

אחד הרכבים האחרונים שמכרתי היה פולו קלאסיק דיזל ידנית, שנת 2001, נמכרה ב-15K ש"ח (לא פחות ממחירון לא משוקלל).

נמכרה אחרי חצי שנה של הקפצת המודעה ביד2 כל 3 שעות ועמדה על 400,000 ק"מ ביום המכירה, הכל אפשרי.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם
תראה אתה יכול לעשות שתי דברים . או להתפשר עם השוק ולמכור במה שמכתיב השוק או להמשיך להקפיץ את המודעה שנים. כשאמרתי צרפתיות נשחטות במחיר התכוונתי גם לרנו. לי הייתה גטס 2009 וידעתי מראש שזה רכב בלי שוק. לכן הורדתי במחיר בגבולות ההגיון ומכרתי לראשון שהגיע לראות את הרכב. המחירון היה 37. רכב מטופל מלוקק ושמור. מכרתי ב-31. תשאל אותי למה? כי רציתי למכור ולא אכפת לי היה להפסיד. יש רכבים שפשוט אי אפשר להרוויח עליהם. אנשים צריכים להכיר בזה.

אף אחד לא מצפה לעשות רווח סוחרים פה. את הרנו קניתי במחיר מחירון עם חלונות חשמל לא עובדים. כמו"כ היה יישור קו ב2000 ש"ח מעבר לחלונות. סה"כ 12 אש"ח. 10 אלף למכור נראה לי סביר ויותר. אני מוכר רכב, לא מחירון. בהתחשב באיכויותיו והשוואתו מול המתחרים מתוצרות אחרות הוא שווה יותר מ10 אבל אני לא אטפס פה על עץ גבוה מדי.

התקשר אליי בחור נחמד, דרש במחירון. אמר לי שכוחם מוכרים במחירון. אם כך, אכנס נא לאחר דיון ליד 2 ואבדוק את הנושא, כך אמרתי.

נכנסתי ליד2 והבנתי שהגמישות ב9 אלף שהחלטתי לגלות היא נמוכה מדי. אפשר לדרוש 10. הרכבים שם נמכרים באזור ה9 והם לא נראים יותר שמורים משלי (ספר טיפולים, ידיים, קילומטרז' ותת דגם).

כבודו מתעקש על מחירון? יש שם לפחות 5 רנו מגאן אחרות. אז מה אם זה לא הרכב הכי מלוקק בעמוד המודעות. על איכות משלמים.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם
אוקיי. אבל אמרת שזה לא חכם לרכוש רכב מעל המחירון (אני מתייחס גם לכפול), יש רכבים שמצדיקים את זה ואני לא אתחיל להכנס לקטע של "קונה בזול משלם ביוקר" כי זה קצה הקרחון,במיוחד רכבים ישנים כמו שציינת שהמחירון שלהם הוא ממש נמוך, וחלק מהמחירונים מגיעים ל 3-4 אש"ח, אז לקנות ב 7-8 רכב שהמחירון 3-4 זה צעד לא חכם לדבריך?

גם את זה (מה שבאדום) לא אמרתי. אחזור על מה שאמרתי, קרא היטב: אמרתי שלא חכם לרכוש רכב ישן, שהוא לא נדיר או מיוחד, במחיר כפול ממחירון מסיבה אחת פשוטה. לא משנה כמה הוא שמור, בלאי טבעי אף אחד לא יכול למנוע. לכן, לקנות רכב ישן מאוד במחיר מופקע מאוד, זה לא חכם כלכלית. בנוסף, פותח השרשור דיבר על הבדלים של כ15 אלף ש"ח. היית משלם 15 אלף ש"ח אקסטרה על רכב שנת 94? בוא נצא מנקודת הנחה שהוא מלוקק לאין שיעור, עבר כל טיפול בזמן וננהג כמו שרכבים ע"י חברי פורום נוהגים. היית? היית קונה אותו ב30K כשהמחירון שלו 15K?

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

על רכב נפוץ ומטופל היטב אשר נמצא במצב הגיוני לגילו מבחינה חיצונית/פנימית/מכנית וכו' הגיוני לשלם מחירון. רכב במצב פחות טוב פחות. על רכב במצב שמור מעל הממוצע הגיוני לבקש גם מעל מחירון. המחירון הוא המלצה ולא מחייב אף אחד. כמובן שיש רכב שמציפים את השוק ולכן למכור רכב מסוג זה במחיר גבוה מהמחירון יהיה קשה למדי גם אם הוא שמור מאוד.

לעומת זאת ישנם רכבים שהם נדירים בשוק הרכב הישראלי או לחלופין מבוקשים מאוד ולכן מחירי השוק שלהם שונים מהותית ממחיר המחירון שלהם.

נתת כדוגמא את הGTI6 (אתה כתבת מחירון 9K - מחירון יד2 מראה קרוב יותר ל20K), רכב שאינו נפוץ בשוק, יש לו את הייחוד שלו ויש לו לא מעט מה להציע. אתה חושב שהוא ימכר במחיר זהה לזה של יונדאי אקסנט/קורולה משנות ה90/ לאנטיס משנות ה90 ?

לא נראה לי שזו אותה קטגוריה עם כל הכבוד לאדון לוי יצחק והמחירון שלו.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

המצב בשוק עומד על כך שאפאחד לא משלם מחירון עם אופציות של הליסינג אנשים מעדיפים ליקנות רכב בתשלומים וזה משפיע על המשומשות

רכב במצב טוב שמור ומלוקק הגיוני לשם עליו עוד 2000 מעל המחירון(זאת דעתי)

הרבה אנשים שוכחים שרכב זה לא השקעה הערך שלו רק יורד עם הזמן ואין מה לעשות צריך לקבל את זה מילכתחילה שקונים רכב

לא משנה כמה תשקיע במכירה אף אחד לא מיסתכל על זה היום כל אחד שחושב שאם הצבע של הרכב שלו עוד מבריק אז האוטו שלו שמור אוטו שמור זה אומר שגם קוסמטית וגם מכאנית הוא טיפ טופ שטופל בחלפים איכותיים ולא זבל סיני בקיצור לא מצריך השקעה דלק וליסוע..(הרבה חיים בסרט שהרכב שלהם ככך)

רובם של האנשים שמבקשים מעל המחירון לא באמת רוצים לימכור הם מנסים את מזלם וחיים בסרט יצא לי הרבה ליראות את זה בהונדה קופה 95 שהשווי שלה בקושי 10 אלף אנשים מבקשים מחירים מופקעים של בין 20-30 אלף על מה ולמה על תוספות שיקחו אותם בתכלס באנו לקנות אוטו לא תוספות וגם כולם קרועות שבורות...

אני יזרוק אותכם לסטיאוציה אחרת לרגע..

במיקרה שחס וחלילה עשיתם תאונה והרכב הושבת הביטוח צריך לשלם לכם איזה מחיר תקבלו מחירון יד2? מעל המחירון?תקבלו מחירון לוי יצחק משוקלל ובגלל זה השוק נוהג לפי המחירון שלו ואין מה לעשות

הכי מצחיק שאנשים בוכים על המחירים של מכוניות חדשות שהם גבוהים אבל לשלם מעל המחירון זה לגטימי(לא שאני לא בעד לשלם מעל המחירון אבל עם הגיון)

Honda civic eg9 manual 1995

Honda civic es1 manual 2004

הונדה הציתה את הדמיון!

היוםMX5 NC1 כי יש חוויות של פעם בחיים!

פורסם

יש המון הסברים וסיבות אבל התשובה המתבקשת היא "כי מגיע להם" (ברור שלא לכולם)

ולא לשכוח כמובן שגם משירותים ניתן להדבק באיידס במידה וזה שישב על האסלה לפניך עוד לא קם! :shock::?:shock:
פורסם
גם לא, כי לאנשים יש נטייה טבעית לנסות ולשלם פחות, כך שבפועל כנראה תתייאש ותמכור במחיר נמוך יותר משרצית.

אחד הרכבים האחרונים שמכרתי היה פולו קלאסיק דיזל ידנית, שנת 2001, נמכרה ב-15K ש"ח (לא פחות ממחירון לא משוקלל).

נמכרה אחרי חצי שנה של הקפצת המודעה ביד2 כל 3 שעות ועמדה על 400,000 ק"מ ביום המכירה, הכל אפשרי.

מחזק: אני רכשתי לפני 9 חודשים פולו קלאסיק דיזל 2001 מיד ראשונה שמורה ונקיה, מחבר פורום, בכמה אלפים מעל המחירון.

את מי מעניין המחירון? מה שחשוב זה תמורה למחיר. מה הכסף הזה היה יכול להשיג לי. לצרכים שלי - זה טוב.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
גם את זה (מה שבאדום) לא אמרתי. אחזור על מה שאמרתי, קרא היטב: אמרתי שלא חכם לרכוש רכב ישן, שהוא לא נדיר או מיוחד, במחיר כפול ממחירון מסיבה אחת פשוטה. לא משנה כמה הוא שמור, בלאי טבעי אף אחד לא יכול למנוע. לכן, לקנות רכב ישן מאוד במחיר מופקע מאוד, זה לא חכם כלכלית. בנוסף, פותח השרשור דיבר על הבדלים של כ15 אלף ש"ח. היית משלם 15 אלף ש"ח אקסטרה על רכב שנת 94? בוא נצא מנקודת הנחה שהוא מלוקק לאין שיעור, עבר כל טיפול בזמן וננהג כמו שרכבים ע"י חברי פורום נוהגים. היית? היית קונה אותו ב30K כשהמחירון שלו 15K?

רכב שמור בדר"כ יוחלפו בו במהלך השנים המון חלקים , אולי חוץ מהמנוע (אם אתה מסכים לשלם כפול מהמחירון אז כנראה במהלך 20 שנותיו הוחלפו בולמים מה שרוב הישראלים לא שמעו על החלפתם ועוד חלקים שאמורים להיות מוחלפים), אז אמנם יש בלאי וזה כן רכב ישן שמרגיש גם ישן אבל זה שונה לגמריי מרכב באותו מצב שלא מתוחזק כראוי.

כשאתה אומר רכב בן 20 שנה ותשלום כפול מהמחירון שלו-אין הרבה רכבים בני 20 שהמחירון שלהם הוא 15 ואפילו בקושי מתקרב ל 10. ואם יש אז זה רכבים יוצאי דופן ששווה לשלם עליהם כפול, למשל ה 306GTI שהוזכרה פה,על רכב כזה שמור ברמה גבוהה ויד נמוכה אני הייתי מוכן לשים כפול מהמחירון (שעומד על 12K ל GTI)

ואם נאמר על רכב סטנדרטי מהשנה הזאת שהמחירון שלו הוא 5000 ש"ח,הייתי מוכן לשים כפול.

דעותיי אם שווה או לא שווה או אם הייתי שם או לא, לא שוות הרבה כמו דעה של הרבה אנשים יחידים שרושמים אבל ניסיתי להסביר לך באיזה סיטואציה תשלום כפול מהמחירון היא הגיונית ולא מעשה "לא חכם" לדבריך,זה הכל.

Miata ND2

פורסם
אנשים מסויימים חושבים שפילטר פתוח ונורות ערפל מוסיפים לרכב בערך 734 כ"ס... אז למה לא למכור במחירים לא הגיוניים?

+1 :-D

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם

בוא נלך יותר פשוט.

שאתה נכנס למחירון, אתה מכניס את היצרן, דגם , שנתון ומנוע\רמת גימור (במידה ויש).

ומקבל את מחיר המחירון.

עכשיו יש את האופציה של השיקלול.

בעלות קודמת, ק"מ, מספר ידיים וכו'.

קח אוטו בן 6 לדוגמא ותכניס נתונים כמו יד ראשונה, בעלות פרטית, ק"מ נמוך משמעותית מהמוצע ומיד המחיר מחירון עולה משמעותית.

אך יש פרמטרים נוספים שחשובים לא פחות, שאותם לא ניתן לייצג במספר ולהכניס למחירון כמו:

רכב שטופל בזמן כמו שעון (שמבחינתי לדוגמא זה יותר חשוב מנתון הק"מ).

רכב שטופל בחלפים מקוריים בלבד.

נראה חיצונית מצויין, ללא דפיקות\שריטות.

רכב שמור מבפנים ללא כתמים\קרעים בריפוד, ללא חורים בדשבורד מכל מיני סיבות וכו'.

היה בחניה מקורה רוב הזמן, קיבל ווקס מידי פעם (צבע במצב טוב).

ועוד ועוד סיבות....

לא יעלה את מחיר הרכב בשיקלול הסופי?

המחירון שואף לייצג את המחיר עבור הרכב הממוצע.

הרכב שלך מעל הממוצע אתה יכול דרוש יותר, במידה והוא פחות מהממוצע דרוש פחות.

זאת הביסה שאני הולך לראות מספר רכבים לפני שאני קונה ולא לוקח את הרכב הראשון שאני רואה, גם אם אני חוזר אליו בסוף, רק אחרי מספר רכבים שבדקתי אני מבין את מצב השוק ובעצם מה הוא הממוצע.

וזה לרוב גם משתנה בין הקטגוריות השונות.

פורסם

אני לא מבין אנשים כמוך, למה לא בעצם?

הכלי רכב הוא שלהם וזכותם לדרוש עליו כמה שיירצו. מהניביון הלא גדול שלי עם רכבים כשרכשנו במשפחה כמה רכבים במחירון או טיפה מעל, לא התחרטנו היה לכך סיבות ( שלדה נקייה מטופלת רק במורשה, רכב מאופסים, כלומר עם טסט לשנה צמיגים חדשים אחרי טיפול, רכב שאתה בעצם קונה ונוסע בראש שקט) כשאתה קונה רכב "מציאה" אולי תצליח לגרד כמה אלפים מתחת למחירון אבל זה יעלה לך ביוקר בסופו של דבר, אין מתנות בחינם!

אני אתן לך דוגמא לבן אדם יותר שמגזים, פירסמתי את האלמרה שלי למכירה, אחת שבאמת לקח לי הרבה זמן למצוא רכב במצב פיקס, הגיע בן אדם, בחור ששיגע אותי רדף אחריי 3 שבועות , בא לראות, החליט שהוא קונה ( מדובר סה"כ על 400 ש"ח מעל המחירון) אחרי זה התחרט אחרי זה בא שוב לראות תרכב החליט שהוא לוקח לבדיקה, הדגשתי לו לפני שאני מתחייב על מנוע גיר ושלדה, זהו כל השאר בבדיקה לא מעניין אותי, זה המחיר שאני רוצה (תיארתי לעצמי שרכב בן 10 שייכנס לבדיקה יסבול מכסתח"ים נוראיים)

הבן אדם שילם 450 שקל בדיקה, גרם לי לקחת יום חופש ( הוא ברוב חוצפתו לא הגיע לבדיקה השאיר לי כסף נתן לי להכניס את הרכב לבדיקה הגיע למכון אחה"צ לקחת את התוצאות מהבוחן, ונעלם אחרי כמה ימים הוא מתקשר אומר שהבדיקה בידיו, כל מה שהתחייבתי לו תקין, יש איזה סעיף על הגיר ( כסת"ח הרכב עם 180 אלף קילומטר בכל זאת ) ונרשם לו בבדיקה שהתאורה מקדימה חלשה שאני יירד לו במחיר , כל כך עיצבן אותי הבן אדם שגם אם הוא היה משלם עוד אלפייה מעל מה שביקשתי לא הייתי נותן לו את האוטו.

אם בן אדם מבקש מעל המחירון כנראה שיש לו סיבה! יכול להיות שזה לא מתאים לך, זאת זכותך, עדיין זכותו לדרוש כמה שרק יירצה.

• תוכן חדש...