Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4589 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אל תחפש היגיון.

יצא לי לראות מי שמוכן לשלם.

מהידע המועט שלי ברכבי הונדה סיוויק המודל שיוצר עד שנת 2000 עדיף על החדשות יותר.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

• תגובות 88
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
דווקא כן עניין של העדפה.

דוגמה מתחום מוצרי החשמל - יש מי שיקנה טלוויזיה 32 אינץ' ב-2000 ש"ח, ויש מי שיקנה 40 אינץ' ב-2000 ש"ח.

סביר להניח שכל אחד מהלקוחות הנ"ל יהנה כל אחד בדרכו הוא, אך אין זו אומר שהלקוח שקנה 32 אינץ' פראייר.

הלקוח של ה-40 אינץ' קנה מוצר באיכות ירודה אבל גדול, הלקוח של ה-32 אינץ' הסתפק בקטן אבל באיכות גבוהה.

דברים טובים באים בחבילות קטנות שמעת על זה ? :lol:

יצאה לי כבר ליראות סיוויק 95 במחיר של סיוויק 2003 זה ניראה לך הגיוני ?

הגיוני, הסיוויק שנת 95 בעלת ביקוש הרבה יותר גבוה מהסיויק 2003, אגב היא תהיה עדיפה גם מבחינת אמינות וכוח.

דבר שפשוט נראה לי דווקא הזוי, הדור הזה של הסיוויק 92-00 פשוט עמיד בצורות מטורפות וכל כך עמיד בפני הזנחה והתעללות.

אני קניתי את שלי אז שנת 97 יד 4 עם 270 אלף קילומטר שמורה דווקא מבחינה קוסמטית מאוד אפילו, הייתה בלי תאונות ועם מנוע וגיר במצב מצוין יחסית לשנתון ולקילומטר (עברה בדיקה לפני קנייה), קניתי אותה ב21K ומכרתי אותה כעבור שנה יד חמישית עם 291 אלף קילומטר!! לבחור צעיר מהמרכז סטודנט ב25K שהמחירון עמד על 8K פחות!, (גם אני קניתי מעל המחירון).

הוא טען שהסיויק שלי היא בערך מספר 10 שהוא עבר וראה ושלי הייתה הכי שמורה ושילם כל פרוטה בלב שלם.

אגב בכל השנה וחודש בערך שהייתי עם הסיוויק, ההוצאה היחידה שהייתה לי עליה היא מנורה שרופה וטיפול שמנים של 300-400 ש''ח.

Mercedes Benz CLA 200 8)

The best or nothing

פורסם

לא קראתי את כל השרשור, אבל הנה התשובה שלי -

למה מעל המחירון?

1. מחירון זו המלצה בלבד. הוא לא מחייב.

2. זכותו של כל אדם לבקש כמה שהוא רוצה. מתאים לך, תקנה. לא מתאים, אל תקנה. אין לאף אחד זכות לבקר אדם שמבקש מחיר גבוה.

3. הסיבה העיקרית - כי אנשים תמיד ינסו להוריד אותך. אתה רוצה לקבל מחיר הוגן על הרכב, תבקש מעל מה שאתה מצפה. כמות ההתמקחויות פשוט מטורפת. כמעט ואין אנשים בארץ שרכשו משהו בעל שווי גבוה, מבלי לנסות להוריד את המחיר. אין. אז כשאדם מוכר רכב שהוא במצב טוב למשל, מתחשק לו לקבל את מה שלדעתו מגיע לו על הרכב ואין לו כח לאנשים שמתחילים להתמקח וכו', אז הוא מעלה את המחיר כדי שבכל זאת יצליח להגיע לסכום שרצה.

יש אנשים שפשוט חושבים שמגיע להם. כן, הם ימכרו רכב מיושן במצב זבל בטענה שהרכב כמו חדש וינסו לדפוק קופה. למה? כי הם חושבים שהם יפלו על מישהו שיסכים לשלם. וזה בהחלט יכול לקרות.

בארץ אין משא ומתן, יש לנסות לדפוק את השני יותר ומי שהצליח, הצליח.

פורסם

איתמר, המנוע בדור 7 של הסיויק לא מספק את אותו הספק של הדור הקודם לו, האמינות היא כיאה להונדה הייתה ונשארה אותה אמינות עד היום.

הספקים וכוח מהמנועים השתנו בין הדורות כאשר ההונדה דור 8 כיום מסתבר עדיפה על הדור החדש 2012 והלאה מבחינת כוח וכמעט שווה לו בצריכת הדלק.

למרות שעל הנייר זה 142 וזה 140 איכשהו החדשה יותר עגלתית :lol: .

Mercedes Benz CLA 200 8)

The best or nothing

פורסם
3. הסיבה העיקרית - כי אנשים תמיד ינסו להוריד אותך. אתה רוצה לקבל מחיר הוגן על הרכב, תבקש מעל מה שאתה מצפה. כמות ההתמקחויות פשוט מטורפת. כמעט ואין אנשים בארץ שרכשו משהו בעל שווי גבוה, מבלי לנסות להוריד את המחיר. אין. אז כשאדם מוכר רכב שהוא במצב טוב למשל, מתחשק לו לקבל את מה שלדעתו מגיע לו על הרכב ואין לו כח לאנשים שמתחילים להתמקח וכו', אז הוא מעלה את המחיר כדי שבכל זאת יצליח להגיע לסכום שרצה.

זה לא בדיוק נכון, המיקוח בדרך כלל יתחיל מהמחירון. אם תדרוש מעל המחירון ככל הנראה לרוב לא תגיע לשלב המיקוח לפני בלבולי מוח מצד הקונה הלא-פוטנציאלי שינסה לשכנע אותך בכלל שאפילו לא משלמים מחירון "היום" (אני שומע את זה מאז שקיבלתי רישיון ב-2006, אז באיזו שנה כן שילמו מחירון מישהו זוכר?).

יש אנשים שפשוט חושבים שמגיע להם. כן, הם ימכרו רכב מיושן במצב זבל בטענה שהרכב כמו חדש וינסו לדפוק קופה. למה? כי הם חושבים שהם יפלו על מישהו שיסכים לשלם. וזה בהחלט יכול לקרות.

בארץ אין משא ומתן, יש לנסות לדפוק את השני יותר ומי שהצליח, הצליח.

אתה שוב טועה ומטעה, אנחנו יוצאים מנקודת הנחה כי מדובר במוכר ישר שמציע "סחורה טובה" וכל הטיפולים נעשו הרבה מעל הממוצע.

Just daily

פורסם

אתם טועים במה שאתם אומרים.

Japanese Engine אנשים לא מסתכלים על מנוע הספק מומנט ושטויות כאלה, רכב מ96 לדוגמא שווה פחות מרכב 2003 (בתנאי ששתיהם אותו דגם (סיויק) והנסועה היא לפי הממוצע השנתי בכל אחת מהן).

זה שסיויק 96 יותר טובה מבחינה טכנית מ2003, זה טוב ויפה, אבל זה מעניין אותך ועוד קומץ אנשים שמבינים עניין, את הציבור זה לא מעניין.

פורסם
אתם טועים במה שאתם אומרים.

Japanese Engine אנשים לא מסתכלים על מנוע הספק מומנט ושטויות כאלה, רכב מ96 לדוגמא שווה פחות מרכב 2003 (בתנאי ששתיהם אותו דגם (סיויק) והנסועה היא לפי הממוצע השנתי בכל אחת מהן).

זה שסיויק 96 יותר טובה מבחינה טכנית מ2003, זה טוב ויפה, אבל זה מעניין אותך ועוד קומץ אנשים שמבינים עניין, את הציבור זה לא מעניין.

אז שהאנשים יבחרו ברגליים, הכי טוב, שכל אחד יקנה מה שמתאים לו.

אם אתה מחפש רכב X, אבל רק רכב X כי להסתפק ברכב אחר ולהגיד "נותן יותר תמורה" ללא שום ריגוש בלב לא שלם זו לא חוכמה, ומצאת אחרי חיפושים ארוכים את מבוקשך אחרי שעברת כמעט עשרות רכבים שחלקם ברי קנייה וחלקם גם לא היית קונה בחצי ממחיר המחירון, גילית שכל אלה שכן מצאו חן בעינייך לא ימכרו בפחות ממחיר שהוא מעל המחירון, מה תעשה?

Just daily

פורסם

אני מדבר על ראייה כללית, יש רכב X המחירון שלו הוא Y, אני ישלם כמה שהוא שווה לדעתי, המוכר לא מסכים שיחפש מישהו אחר.

אם המוכר מציע לי מחיר שמתאים למצב של הרכב, אני גם לא אתמקח איתו.

אבל לומר שרכב מאמצע שנות ה90, שווה יותר מרכב מאמצע שנות ה2000, זה טעות, כי אולי לקומץ קטן של אנשים מעניין מה יש תחת המכסה מנוע (וזה גם לא קובע, יש עוד הרבה מכלולים חוץ מהמנוע והגיר).

פורסם

יש לציין שרוב הכותבים בנושא הזה הם: או מוכרים מעולים או קונים שיודעים יפה להתמקח או גם וגם.

מכיון שרובם מוכרים מעל המחירון וכאשר הם קונים הם קונים מתחת למחירון.

לי יצא למכור לפני מספר שנים, רכב יד ראשונה עם ק"מ נמוך מהממוצע, שמור ומטופל רק במוסך מורשה. הרכב נמכר במחיר של... פחות מהמחירון.

אשריכם שאתם מוכרים מוצלחים וקונים מוצלחים.

נ.ב

לעניין השאלה של פות"ש.

בגלל שזו מדינה דמוקרטית וכל אחד יכול לבקש כהוות נפשו.

פורסם

יצא לי למכור טויוטה יאריס אחרי שנתיים של שימוש, שעברה אז כ-22k.

מכרתי מתכת למחירון. 72k במקום 76k.

שלא לציין שאוטו שלי היה בין השמורים, אם לא הכי שמור בין רכבי יד 2.

Chevrolet cruze turbo 1.4L 140hp LTZ

פורסם

דינו של אוטו בן שנתיים במצב שמור, שונה מאוד מרכב בן 10 במצב שמור.

הכוונה היא שאוטו בן שנתיים (2012 היום) בטח ובטח מיד פרטית לרוב היה שמור, עם ק"מ נמוך, מטופל במרכזי ועוד, כך שלא באמת יש לך יתרון על רכבים נוספים בלוח.

מעבר לזה שירידת ערך בשנתיים שלוש הראשונות שונה משל רכב בן 10.

פורסם
אבל לומר שרכב מאמצע שנות ה90, שווה יותר מרכב מאמצע שנות ה2000, זה טעות, כי אולי לקומץ קטן של אנשים מעניין מה יש תחת המכסה מנוע (וזה גם לא קובע, יש עוד הרבה מכלולים חוץ מהמנוע והגיר).

אין צורך בקומץ של אנשים, כדי למכור רכב מספיק בפועל קונה אחד בלבד.

לי יצא למכור לפני מספר שנים, רכב יד ראשונה עם ק"מ נמוך מהממוצע, שמור ומטופל רק במוסך מורשה. הרכב נמכר במחיר של... פחות מהמחירון.

סביר להניח שהרכב לא היה מספיק מיוחד, אולי אפילו מיהרת למכור (זה עולה כסף למכור בדחיפות).

Just daily

פורסם

חבר שלי לפני 3 שנים בערך מכר את הרכב שלו בכמה אלפים מעל למחירון. לאחר שהעסקה נסגרה והכסף הועבר, הרוכש הסיע אותו הביתה ובדרך אמר לו "אמנם אתה מכרת מעל המחירון אבל אני עשיתי עסקה טובה יותר"

• תוכן חדש...