Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

'וואלה רכב'' VS מאזדה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4588 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אל תהיו מצחיקים. לא אמרתי את מה שאמרתי ממרומי אירופה הקרה. נכון שכאן או באמריקה מגחכים למראה דיונים כאלה, אבל גם בארצנו הלבנטינית צריך ללמוד לשים דברים בפרופורציה. דיונים על איזה 1600 מהיר יותר הם כמו דיונים על איזה אוטו אמין יותר - הם אולי משעשעים ומלאים באמוציות, אבל חסרי משמעות כשמביטים על התמונה הגדולה.

רוני

ברור, אני מניח שניתן להשוות את זה לזה:

Wind-Up-Racing-Granny-Toys.jpg

אבל השרשור הזה נפתח, כמדומני, מסיבה אחרת.

נ.ב. האמת שאני מגיב כאן רק כי כותבים כמה שטויות לגבי המאזדה 3.

מבחינתי התנהגות זה איך רכב מתנהג בסיבובים, בפניות חדות וכו', ובקטע הזה הi30 נתנה לי יותר בטחון מאשר ה3.

שוב, ההתרשמות שלך על 3 טובה יותר.

לא יצא לי לנהוג על הדגם החדש, אבל על הדגם הישן גם כן הייתה הילה מוגזמת שזה רכב נורא נוח (WTF? יפני נוח?), ושהוא מתנהג נורא טוב. הרכב סחב כמו עגלה עם מנוע 1.6 של 105 כ"ס. מאזדה אף פעם לא הייתה בחזית הטכנולוגיה! ואני? לא התרשמתי מכל ההתלהבות הזאת! רגע, אז אם זה יפני זה לא יכול להיות נוח? וכיצד כושר הסחיבה שלו משפיעה על ההתנהגות בסיבובים (ברמות הכח שאנחנו מדברים עליהן)?

ובשבילי מנוע טורבו זה לא בעיה, אני לא הנהג הישראלי המצוי שלוחץ. אני הנהג החסכוני, זה שאיכשהו תמיד מוציא נתונים כמעט של היצרן. בקליאו שלי השגתי 1:18 מחוץ לעיר. בתוך העיר אין בעיה לעשות גם 1:14 אם נוהגים מאוד רגוע.

אגב, גם לא דיברתי על ה6 לרעה. דיברתי רק על ה3.

השגתי נתונים אף טובים יותר עם ג'ולייטה 170 כ"ס, אבל זה לא באמת משקף נהיגה יומיומית.

מבחינתי התנהגות, כפי שכבר ציינתי, הרכב צריך לתת לי בטחון ולהתנהג טוב בסיבובים ופניות חדות. זה משהו שהמגאן לדעתי עושה יותר טוב מה3 הישנה. את החדשה עוד לא ניסיתי. אלא אם כן אתה מדבר על מגאן RS/קאפ מהדור האחרון, זה ממש לא הגיוני. בדור העדכני (פלואנס), יש לו יתרונות רבים, ניהוג הוא לא אחד מהם.

כתבת נתונים יפים על הנייר? אז אצל האירופאים לפחות באמת הנתונים קרובים למציאות ולא מנותקים.

למען האמת, ייתכן מאוד שדווקא בימינו, מאזדה קרובה יותר לנתוני אמת מאשר רכבים אירופאים בעלי מנוע מוגדש.

ניחוש מושכל, i30 ומגאן נתנו לך הרגשת בטחון (מזויפת, במידה מסויימת) בגלל כמויות תת היגוי גדולות יותר מאשר במאזדה 3.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

דווקא בארץ תמיד מלקקים ומנסים להוציא את דלק בצורה הכי טובה . לא יצא לי לראות מאז עידן ה 323 הנוראית שקוטלים את מאזדה בארץ.

HYUNDAI - Always there for you .

פורסם

אז בעצם מה שאתה אומר, זה שמאזדה לא יכולים להוציא מכוניות טובות לעולם והליקוק הוא ליקוק שווא?

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

סקירה קטנה של דגמי מאזדה הנוכחיים:

המיאטה היא טובה מאוד.

עם המנועים והגיר הנכונים, גם ה3 יכולה להיות טובה (אם כי הנדסת האנוש שלה, החל מפתח תא המטען, הצורה של הדלת האחורית, הנוחות והלאה, זוועתית). כל עוד היא מגיעה עם מפרט ישראלי, אפשר לומר "געוואלד".

ה6 היא רכב לא רע ועכשיו גם נראית טוב, אבל לא מרגשת ואפילו לא אמורה לרגש.

ה5 היא לא הרכב הכי פראקטי בעולם.

ה2 היא אחד הרכבים המודרניים היותר נוראיים שנהגתי עליהם.

הCarol היא בעצם סוזוקי אלטו.

הFlair היא סוזוקי Wagon R.

הVerisa לא רעה. יצא לי לנסוע על כמה בתור מונית.

הFamilia היא בעצם ניסאן Tiida בתחפושת.

ה Biante אין לי מושג איך הוא, מוכרים אותו רק ביפן.

ה CX-5 היא לא רכב שהיה לי מגע איתו.

ה MPV גם אמור להיות טוב.

בקיצור, למאזדה יש רכבים טובים אבל רוב מה שהם מייצרים או בשיתוף פעולה מוגזם עם יצרנים אחרים או שהם פשוט לא מחדשים מספיק ולא עושים שום דבר מספיק מעניין.

בגלל זה רק פה הולך להם. בשאר העולם הם נחשבים לחברה די בינונית, שמי שקונה רכב שלהם פשוט עושה את זה כי הוא רוצה להתבלט.

פורסם

^

לא מסכים איתך לגבי הדור החדש של ה-3 וה-6. ה-6 רכב מאוד מוצלח, וזה דברים שתמצא גם בעיתונות הרכב העולמית.

3 היא טריה מאוד, אבל אני לא צופה אכזבות, לאור העבודה שנעשתה עם ה-6.

נ.ב. כיצרן קטן, אין למאזדה ברירה אלא לשתף פעולה עם אחרים.

נ.ב.2. בעוד כשנה, שנה וחצי נראה את תוצאות השיתוף פעולה עם אלפא, בדמות המיאטה והספיידר החדשות.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

המיאטה היא טובה מאוד.

עם המנועים והגיר הנכונים, גם ה3 יכולה להיות טובה (אם כי הנדסת האנוש שלה, החל מפתח תא המטען, הצורה של הדלת האחורית, הנוחות והלאה, זוועתית). כל עוד היא מגיעה עם מפרט ישראלי, אפשר לומר "געוואלד".

ה6 היא רכב לא רע ועכשיו גם נראית טוב, אבל לא מרגשת ואפילו לא אמורה לרגש.

ה5 היא לא הרכב הכי פראקטי בעולם.

ה2 היא אחד הרכבים המודרניים היותר נוראיים שנהגתי עליהם.

ה CX-5 היא לא רכב שהיה לי מגע איתו.

ה MPV גם אמור להיות טוב.

בקיצור, למאזדה יש רכבים טובים אבל רוב מה שהם מייצרים או בשיתוף פעולה מוגזם עם יצרנים אחרים או שהם פשוט לא מחדשים מספיק ולא עושים שום דבר מספיק מעניין.

בגלל זה רק פה הולך להם. בשאר העולם הם נחשבים לחברה די בינונית, שמי שקונה רכב שלהם פשוט עושה את זה כי הוא רוצה להתבלט.

יש לך ידע לא רע על דגמים . בין ל 6 ו 3 אני לא רואה שום דימיון , ה 6 מרווחת ונוחה שזה דבר שאני לא יכול להגיד על 3 . הMPV דווקא רכב מעולה וחבל שהפסיקו איתו . 323 פמיליה חוץ מזה שהוא זול אין לי דבר אחד טוב להגיד עליו .ה Varisa נמכרה רק ביפן אגב .

HYUNDAI - Always there for you .

פורסם

הוא התכוון ל-Familia Van ולא ל-323 שאתה התייחסת.

יש עדיין MPV, היא נקראת ביפן מאזדה 8.

http://www.mazda.com/profile/products/

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

המיאטה היא טובה מאוד. מסכים. אחת ממכונות הנהיגה המשעשעות והמהנות ביותר. אני אישית שונא רודסטרים, אז אני הייתי הולך רק על הגג הקשיח וסוגר אותו תמיד :wink: .

עם המנועים והגיר הנכונים, גם ה3 יכולה להיות טובה (אם כי הנדסת האנוש שלה, החל מפתח תא המטען, הצורה של הדלת האחורית, הנוחות והלאה, זוועתית). כל עוד היא מגיעה עם מפרט ישראלי, אפשר לומר "געוואלד". כבר חלקנו וניהלנו דיון עליה בשרשור אחר שהיה כאן אני ואתה. אבל שוב אני אגיד מה אני חושב: הנוחות סבירה ביחס לקטגוריה, המרווח לא רע, פתח תא המטען ופתח הדלת האחורית צרים, אבל עדיין מדובר בחיסרון יחסי ולא מוחלט. הנדסת האנוש דווקא בסדר גמור, כי למרות הפתח הצר של תא המטען אפשר להכניס דברים גדולים בלי הרבה בעיה בעיקר בזכות מוטות טלסקופיים ולא רגילים כמו שיש ברוב המתחרות שמקשות על סגירת הבגאז' כשהוא עמוס בציוד. אני די בקלות מצליח להכניס כיסא גלגלים כשצריך ועוד כמה שקיות מהסופר ביחד לג'ריקן המים, ג'ריקן השמן, כבלים וכל השטויות האלה שתמיד נמצאים שם. בנוסף לזה היא לא ממש מרגישה חלשה לעומת המתחרות 1.6 הרגילות והיא מהנה לנהיגה, וזה אחת הסיבות שהעדפנו אותה ולא משפחתומטית אחרת (מדובר על הדור הראשון). הדור השני היה ממוצע, ולא אטרקטיבי לעומת המתחרות החדשות יותר והדור החדש שיפור משמעותי בכל מובן כמעט. כולן יחסית מהנות לנהיגה, וזו הסיבה שאני מחבב אותן.

ה6 היא רכב לא רע ועכשיו גם נראית טוב, אבל לא מרגשת ואפילו לא אמורה לרגש. מסכים גם כאן. את האמת הדור הראשון דווקא היה כיפי, אך כמו ה-3 לא היה מהשימושיים ביותר, הנוחים ביותר או האיכותיים ביותר בקטגוריה שלה. הדור השני היה בסדר אך משעמם יחסית, הדור האחרון לפי דעתי מצוין בכל מובן. נוחות, איכות, הנדסת אנוש, בידוד רעשים, אבזור, עיצוב, מרווח, התנהגות ושימושיות (בעיקר בסטיישן האהובה עליי).

ה5 היא לא הרכב הכי פראקטי בעולם. לא רק בעולם, אפילו ביחס לקטגוריה :-D . יש לא מעט מתחרות (אם לא רובן) שעולות עליה.

ה2 היא אחד הרכבים המודרניים היותר נוראיים שנהגתי עליהם. לא הכי מסכים. אולי מדובר ברכב קטן ודי צפוף (תתפלא, אבל הצלחנו להידחף 5 מבוגרים :shock: ), אבל יש לו חן מסוים. פשוט נחמד לנהוג בו, הוא קליל, חד יחסית ושובב. קצת מזכיר סופר מיני'ז של פעם שהרבה היו אוהבים.

ה CX-5 היא לא רכב שהיה לי מגע איתו. לי היה, ונהגתי גם על הרבה מהמתחרות. ללא ספק אחת מהטובות שם לפי דעתי. סובארו פורסטר או XV יהיו עדיפים בתנאי שטח, מיצובישי אאוטלנדר שימושית בהרבה והקוגה די דומה למאזדה, אך עדיפה עליה ברוב הדברים.

ה MPV גם אמור להיות טוב.

בקיצור, למאזדה יש רכבים טובים אבל רוב מה שהם מייצרים או בשיתוף פעולה מוגזם עם יצרנים אחרים או שהם פשוט לא מחדשים מספיק ולא עושים שום דבר מספיק מעניין. מאזדה הוא יצרן קטן, יש כאלה שטוענים שהוא יצרן נישתי. ברוב הדגמים הדגש הוא על הנהג ונהיגה (לאחר "מהפכת" ה"זום זום" שלה). אין לה הרבה אמצעים וממון כדאי להציב מהפכות של ממש, אבל היא בסדר גמור בהשוואה ליצרניות אחרות שהיא מתחרה בהן.

בגלל זה רק פה הולך להם. בשאר העולם הם נחשבים לחברה די בינונית, שמי שקונה רכב שלהם פשוט עושה את זה כי הוא רוצה להתבלט. דווקא מאזדה מוכרת בסדר גם בארצות אחרות, וה-3 שלה הייתה המכונית הכי נמכרת בקנדה ובאוסטרליה (http://motocarnew.allmag.co.il/page/174811), כל הדגמים של מאזדה זוכים לאהדה גבוהה בקרב בוחני הרכב, בעיקר בארה"ב והיא זוכה ללא מעט שבחים כיצרן גם מעבר לים. מאזדה היא כן בינונית בגודלה, אבל הרכבים שלהם טובים בקטגוריות שבהן הם מתחרים.

^באדום המכוניות שלא התייחסתי אליהן זה כי אני פשוט לא התנסיתי איתן.

בסך הכל מדובר ביצרן די קטן, שלא המציא את הגלגל. הוא לא רץ תמיד אחרי הטכנולוגיה הכי חדשנית והכי מהפכנית שיש, אבל תראה מה קורה לאלה שכן עושים את זה (בלי להזכיר שמות). הדגמים שהם מוציאים נחשבים תמיד ללא יוצא מן הכלל ליותר טובים בקטגוריות שיש להם נציגים להתחרות שם.

שורה תחתונה ידע יש להם. עודף כסף, אין.

• תוכן חדש...