Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4604 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה אני מתעניין מאוד בסקודה אוקטביה החדשה ויש כמה פרטים שעוד לא ברורים לי לגמרי.

1 לגבי התאורה החיצונית ברכב:

אני יודע שסוג התאורה בחוץ הוא מקדימה ( הלוגן-רגיל,צהוב) ומאחורה גם, מנורות רגילות.

הבנתי מפורומים בחו"ל שישנה האופציה להוסיף סכום כסף מסויים ולקבל מנורות Bi-xenon מקדיהמ שכוללות פס לד קטן בחלק התחתון של המנורות הקדמיות+ תאורה אחורית שכוללת פסי לד - יפה יותר.

האם השדרוג קיים פה בארץ? אם כן, האם משהו יודע מה העלות והאם ההתקנה מתבצעת כתוספת על אוקטביה בסיסית ( כך שניתן להוסיף מאוחר יותר ולהתקין בארץ) או האם האוקטביה החדשה באה ככה בהזמנה מיוחדת.

2. הבנתי שלא מזמן היה ריקול שני שכלל החלפת סוג שמן, האם המנועים החדשים כוללים את הריקול הזה או שהבעיה קיימת רק במנועים הישנים?

3. הבד הפנימי.

אני מעוניין בגרסאת האלגנס עם פנים בהיר, הבנתי שהדבר קיים.

ההבדל הוא שבחו"ל הבד באלגנס הוא אלקנטרה -משולב עור, משהו יודע אם בארץ היצרן סיפק את העניין באופן דומה או שהשתמש בבד אחר בצבע בהיר גם בגרסאת האלגנס?

4. האם ישנן עוד תוספות שקיימות בח"ול והיצרן החליט לא להביאן לארץ?

תודה רבה!

שאלות שחשובות לי על אף שחלקן סתמיות.

פורסם

באחד המבחנים שנערכו בארץ דיברו על רשימת התוספות שכוללת פנסי קסנון, גג פנוראמי וריפודי עור.

קסנון חייב להגיע במקור על הרכב משום שזה מחייב מערכת שטיפה לפנסים.

האמת שבשבוע שעבר יצא לי להתרשם מאוקטביה אלגנס, נטולת גג פנוראמי וקסנון. הריפוד היה בסדר, שום דבר מיוחד אבל הוא נראה כמו כזה שסופג את הכתמים עמוק פנימה גם בבד הכהה ואני הייתי מוותר על הבהיר למרות שמבחינת מראה הוא משדרג את תא הנוסעים הדיי משעמם.

לדבר אחד לא שמתי לב וזה חיישני הרוורס, במבחנים שנערכו בארץ לאוקטביה הכסופה והחומה יש חיישנים קדמיים ואחוריים מקוריים, ללבנה אין. באלגנס שאני ראיתי לא הספקתי לשים לב אבל חיישנים קדמיים ואחוריים עם תצוגה גרפיים הם הרבה יותר יעילים ממצלמה לדעתי.

יש הרבה תוספות לרכב שלא מגיעות ארצה, תעשה סיבוב באתר של סקודה UK ותראה, לי חורה בעיקר העיניין עם הג'אנטים הקטנים שממש פוגמים במראה.

התרשמתי מאוד מהאוקטביה והחסרונות שלה לדעתי הם האמינות השנויה במחלוקת של ה-DSG, העיצוב החיצוני הגרוע והמתלים הנוקשים (איתם אישית אין לי בעיה). מעבר לאלה התמחור ורשימת האבזור בארץ בעיתיים אל מול המתחרות.

פורסם

שלום לך,

עקרונית לאוקטביה החדשה יש רשימה מאוד מוגבלת של תוספות. אלו לא לפי הזמנת לקוח אלא לפי קומבינציות שונות אשר היבואן מקבל מהיצרן.

חיישני הרוורס מותקנים בהתקנה מקומית. אלו חיישנים לא מקוריים אלא תואמי מקור ואין תצוגת ops במערכת הרכב ומה עוד שלא ניתן לשדרג מהם ל park assist.

ממליץ לך לבדוק התקנה של חיישנים מקוריים ע״י קלאס איי או מילאנו ובמקביל לבדוק עלות של רכישת חלקים אלו ושליחתם לארץ. קלאס איי או מילאנו מוכנים להתקין חיישנים אלו. (צריך לגשת ולהתחנף אליהם קצת).

עקרונית הריפודי בז הרבה יותר מרשימים מהשחור.

עזוב הכל תן בימנית :lol::lol::lol:

פורסם

תודה רבה על התגובה המפורטת.

האמת שהתקשרתי היום לסקודה והתאכזבתי לגלות שלא הקסנון, לא הלד האחורי, לא הלד הקדמי ולא הבד מאלקנטרה ( משולב עור ובד) קיימים בגרסאת האלגנס כלומר בכלל בארץ , זאת כדי להוזיל את עלויות הרכב.

אני יודע שבמדינות אחרות במיוחד באירופה כל אלה כלולים בגרסאת האלגנס, אתה יודע אם לפחות הלדים האחוריים והקדמיים ( לא מדבר על הקסנון) הם תוספות מובנות או תוספות שהחברה מחברת אחרכך על הגרסא הבסיסית? כלומר אם אני או אחד מבני המשפחה טס לאירופה וקונה את ערכות התאורה האלה, אפשר להרכיב אותן בארץ?

האמת שאני אוהב את המראה החיצוני שלה, במיוחד בשחור כשהבד בפנים בהיר.

בחיישני הרוורס האמת שגם לא התעמקתי, האם אתה יודע אם בגרסא השחורה מגיעים כאלו עם תצוגה גרפית כמו שאמרת?

אם כבר מדברים על חישני הרוורס, איך זה עובד אם אני מתקין מצלמה? ביחד ( מסך מחולק) או רק מצלמה תקפה וחיישנים לצליל רקע בלבד?

לגבי האמינות, זה באמת נושא קצת שנוי במחלוקת, לפי ההסברים שלהם, כל הבעיות נפתרו בגרסא החדשה וכך גם מציינים מבחני הרכב השונים שבדקתי. אומנם בעיות הרעידות למיניהן נפתרו, אבל אני עדיין חושש מהתקלות לתווך הארוך.

אתה יודע אם הגרסא החדשה כלולה בריקול שהתפרסם לפני כמה ימים לגבי השמן?

עזרת לי מאוד מאוד, אשמח אם תמשיך לענות!

פורסם

אתה בטוח שלא מדובר במקוריים?

בתמונות במבחן שהיה כאן באתר יש לרכב חיישנים קדמיים שנראים מקוריים לחלוטין, ממה שאני יודע אי אפשר להתקין כאלה אם הם לא מגיעים במקור.

התצוגה הגרפית גם אם לא מגיעה במקור תמיד ניתנת להוספה ע"י קונקטור ליחידה המקורית, בקלאס A עושים את זה.

פורסם

אבא שלי עשה נסיעת מבחן והאמת שהוא אמר שהתצוגה הגרפית ( הקווים שמגיעים שמראים כמה אתה קרוב לכל מקום) - קיימים בגרסאת האלגנס.

• תוכן חדש...