Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4623 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בכלל, אלא אם הרובוטים ההידראוליים משתמשים באותו שמן גיר אני לא רואה סיבה שלחות תשפיע על אופן תפקוד התיבה, DSG היא תיבה "ידנית" אחרי הכל שלא מעבירה לחץ הידראולי, אלא אם כאמור השמן משותף גם למנגונים ההידראוליים של הרובוטים.

איתמר

גם לי זה נשמע קצת תמוה, אבל מניסיון של תיקון דברים שהתקלקלו (בעיקר מחשבים), פתרון לתקלה יכול להגיע מכיוונים הזויים ביותר.

עוד השערה - אולי פשוט נגמרו להם רעיונות, והם יורים באפלה בתקווה לפגוע במשהו

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תגובות 79
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אני לא רואה סיבה שלחות תשפיע על אופן תפקוד התיבה, DSG היא תיבה "ידנית" אחרי הכל שלא מעבירה לחץ הידראולי, אלא אם כאמור השמן משותף גם למנגונים ההידראוליים של הרובוטים.

איתמר

לדעתי, הלחות משפיעה על תפקוד הרכיבים החשמליים הטבולים בשמן.

פורסם
דווקא נקווה שכן. כי אם זו התוצאה אחרי בדיקות קפדניות, זה קצת מפחיד, לא?

אותך אולי :lol: לי אין ואגית. (לטוב או לרע).

כמובן שמצד אחד אתה צודק. אולם, מצד שני לא היית מעדיף שזו תהיה טעות, או חוסר התחשבות בשווקים לא אירופאיים של היצרן (התקלה גם נפוצה פחות באירופה, לא?)?

אני חושב שעדיף יצרן שטועה, מאשר אחד שלא בודק מה הוא מוציא לאור.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
חשבתי על זה.

אם באמת ההמלצה למעבר לשמן מינרלי נובעת בשל עניין הלחות אני תוהה למה לא פשוט לצאת בקריאה לשינוי שגרת הטיפולים ולבצע החלפות שמן גיר לעיתים תכופות יותר? למה להתפשר על תכונותיו הטובות של השמן הסינטטי? מה ההמלצה כיום של VW לגבי החלפת שמן גיר בתיבות ה DSG?

בכלל, אלא אם הרובוטים ההידראוליים משתמשים באותו שמן גיר אני לא רואה סיבה שלחות תשפיע על אופן תפקוד התיבה, DSG היא תיבה "ידנית" אחרי הכל שלא מעבירה לחץ הידראולי, אלא אם כאמור השמן משותף גם למנגונים ההידראוליים של הרובוטים.

איתמר

1. בתיבה מסוג DSG 7 קיימים 2 מעגלי שמן נפרדים אחד לשימון של התמסורת המכנית קרי גלגלי שיניים והמערכת השניה של המכנוטרוניק המצויידת במשאבה הידראולית חשמלית.

2. השמן המשמש לשימון התמסרות המכנית הינו שמן גיר סטנדרטי כמו ברכבים המצויידים בתיבה ידנית לדוגמא גולף דור 4 ובדגמים מסויימים גם בגולף דור 7.

גם בתיבה הידנית בגולף דור 4 הייצרן בשנת 2004 המליץ על מעבר לשמן שונה בתיבות שבהם היה קושי בהעברת ההילוכים.

תיבות שיוצרו מאמצע שנת 2011 שמן הגיר הינו שונה.

3. הנוזל ההידראולי המתאים למערכת ההידראולית (מכנוטרוניק) הינו נוזל הידראולי שווה ערך לנוזל ההידראולי שנמצא במערכת הגה הכוח כמו בגולף דור 4.

4. המכנוטרוניק הינה יחידה סגורה ולא ניתן לבדוק או להחליף את השמן.

5. אין צורך להחליף את שמן הגיר כחלק משגרת הטיפולים קרי FOR LIFE .

הערה כללית

ייצרן הרכב בדרך כלל לא מציין בספרות האחזקה האם השמן במערכות השונות ברכב הינו סינטטי או שמן מינרלי אלא את המק"ט של השמן. לעיתים ניתן למצוא איזכור לסוג השמן במסמכים פנימיים שהייצרן שולח לייבואן או ב-TSB.

איזה כייף לי :)

פורסם
מממ, מתחיל להיות כאן מעניין.

מרפרוף מהיר, רק כדי לבדוק בסיס להשערה, נראה שאכן שמן סינטטי מבסיס אסטרי (Ester, שנחשב לשמן בסיס סינטטי משובח) הוא אכן בעל תכונת היגרוסקופיות (יכולת לקלוט לחות / מים) גבוהה משמן מנירלי. זה בהחלט מהווה בסיס לבדיקה מעמיקה יותר.

האם תיבת ה DSG אטומה לחלוטין לאוויר חיצוני או שמא יש לה נשמים כאלה ואחרים?

גילית שאין פתאום אלוהים איתמר?

מענין האם המעבר לשמן מניראלי משנה את מערכת הטיפולים ז"א אם עכשיו הגיר היה מערכת אטומה לכל החיים אחרי החלפת לשמן מינראלי תהיה הנחיה לבצע החלפת שמן יזומה כל איקס ק"מ

אגב ברור שיש נשמים לגיר כמו לכל גיר

פורסם

תשמ'ע, אינני יודע לומר לך בוודאות מהי ההגדרה של ייצרן הרכב לשמן סינטטי בתיבות ידניות. האם זה שמן המזוקק משמן מינרלי (קרי נפט) + חבילת תוספים אשר משפרים את תכונות השמן או שמן סינטטי מלא אשר אינו מיוצר מנפט.

גם ההגדרה של שמן סינטטי אינה חד משמעית ויש חילוקי דעות בין יצרני השמנים.

איזה כייף לי :)

פורסם
גילית שאין פתאום אלוהים איתמר?

אתה כל כך לא שווה התייחסות :roll:

מרק, אז מדבריך עולה שיש מערכת שימון למכטרוניק ומערכת שימון נפרדת לגיר? כלומר הנחיית היצרן הנ"ל הינה להחליף את שמן הגיר ולא את הנוזל ההידראולי של המכטרוניק? זה עוד יותר תמוה.

לדעתי נוזל הגיר משנה את תכונותיו עם הזמן, כנראה בין היתר בגלל ספיחת לחות הגורמים לשינוי תכונות קיצוני. מעבר למינרלי לכאורה מפחיתה את ספיגת הלחות אבל אני בטוח שזה בא על חשבון ההגנה על המכלולים, התנגדות לחיכוך וגזירה, זרימה איטית יותר וכו'.

אני תוהה מה פשר ה"אידיאולוגיה" הזו של VAG לגבי ההנחייה לא להחליף שמן גיר כל X ק"מ.

בנוגע לשמנים הסינטטיים, דיסקסנו על זה בעבר. יש שמנים שבמקור הם מ"אמא אדמה" אבל הם עברו תהליכי סינטוז וטיהור רבים שבזכותם הם מוגדרים "סינטטטיים". השמנים ה"נחשבים" יותר הם שמנים ש"נולדו" במעבדה, שמנים מבסיס אסטרי למשל המשתייכים לGroup 5 שכיום זו קבוצת שמני הבסיס הגבוהה ביותר.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

יש לי תהיה לגביי VW, אחת ולתמיד:

עושה רושם בפורום וגם בשאר הרשת, שהDSG6 היה גיר הרבה יותר אמין. מה היה כל כך דחוף לעבור לDSG7 שכפי שנראה כרגע ברשת, בפורום ומאנשים שאני מכיר, כגיר בעייתי ושופע בתקלות?

ומעבר לכך, מה עושה את הגיר של ה6 הילוכים לאמין יותר?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
יש לי תהיה לגביי VW, אחת ולתמיד:

עושה רושם בפורום וגם בשאר הרשת, שהDSG6 היה גיר הרבה יותר אמין. מה היה כל כך דחוף לעבור לDSG7 שכפי שנראה כרגע ברשת, בפורום ומאנשים שאני מכיר, כגיר בעייתי ושופע בתקלות?

ומעבר לכך, מה עושה את הגיר של ה6 הילוכים לאמין יותר?

DSG7 הוא גיר עם מצמדים יבשים לעומת רטובים ב DSG6, הDSG7 קטן וקל באופן משמעותי מה DSG6

בנוסף הוא זול יותר ליצור והחזקה והוא יעיל יותר בצריכת הדלק.

אבל ה DSG7 מתאים רק למנועים קטני מומנט והוא פחות רהוט בנסיעה מזדחלת מה DSG6.

התיבות הפלנטריות החדשות השתוו וחלקן אפילו התעלו מבחינת יעילות לצריכת דלק בהשוואה לכפולות המצמד הרטובות,

אבל עדיין מבחינת מהירות העברת הילוכים אין להם תחרות, לכן B.M.W למשל מציעה תיבה כזו רק בדגמי ה M.

הדור החדש של התיבות הפלנטריות הביא לבחינה מחדש של כמה יצרניות, פיג'ו למשל הקפיאה את פיתוח תיבה כזו

והחליטה לעבור לדור החדש של הפלנטריות, וולבו הודיעה שהם שוקלים להחליף את התיבות כפולות המצמד שכרגע הם

קונים מ Getrag בתיבות פלנטריות מהדור החדש.

מומלץ לקרוא את המאמר הבא שעוסק בכישלון הדו מצמדיות היבשות והכוונה של Getrag ליצר תיבה רטובה

זולה למנועים קטני מומנט :

http://drivelinenews.com/dev/news/wet-dct-set-to-displace-dry-in-expanding-market/

פורסם

מצמד רב דיסקי ורטוב אז ברור שהוא עדיף וללא מתייחס חסיד השמנים הסיננטיים והארומטיים

אצל הרבה יצרנים לא מחליפים שמן גיר אז זו ממש לא אידיאולוגיה של ואג

פורסם

עד עכשיו התירוץ של VW לבעיות ב DSG7 היה מזג האוויר החם, מתברר שגם בשוודיה הקרירה יש בעיות.

ארבעה כתבות של המהדורה השוודית של auto motor & sport עוסקות בתיבה הבעייתית.

מומלץ לתרגם עם גוגל.

כתבה ראשונה מעלה את הבעיה :

http://www.automotorsport.se/artiklar/nyheter/20130319/har-du-haft-problem-med-dsg-ladan

כתבה שנייה ראיון עם בכיר שמעורב בפיתוח התיבה (תירוץ שונה לבעיות ממה שמכרו לנו בארץ) :

http://www.automotorsport.se/artiklar/nyheter/20130307/intervju-volkswagen-storsatsar-pa-gasbilar

כתבה שלישית עוסקת בגודל הבעיה עבור VW :

http://www.automotorsport.se/artiklar/nyheter/20130912/vws-problem-med-dsg-vaxer-vilket-gynnar-aisin

כתבה רביעית עוסקת בריקול האחרון שהוא נושא השרשור :

http://www.automotorsport.se/artiklar/nyheter/20131114/volkswagen-aterkallar-26-miljoner-bilar

בקיצור הבעיות המתוארות לא שונות מהבעיות בארץ רק התירוצים משתנים, בנוסף העיתון מדווח שבעקבות הבעיות בסין הוארכה האחריות עד ל 10 שנים ! ובנוסף הגולף 7 לא משווקת שם עם DSG7 אלה עם תיבה יפנית פלנטרית רגילה.

פורסם

אני לא מבין מה הבעיה ??

יש לי פולו 2012 וטיגוואן שנת 2009

שניהם נוסעים מצויין ( טפו טפו ) איזה בעיה מופיעה ?

אולי אני לא שם לב ??!

בבקשה

פורסם
משהו יודע האם הריקול הזה תופס לישראל?

על פי ההודעה הרשמית של VW כל הרכבים המצוידים ב DSG7 כלולים בריקול !

ציתות מההודעה הרשמית לעיתונות של VW :

" Studies have established that using of mineral oil will rectify this problem. To continue to ensure customer satisfaction amongst DSG, Volkswagen has decided to launch global voluntary campaign and to request all customers with a 7-speed dual-clutch gearbox (DQ200) filled with synthetic oil to visit a workshop for an oil exchange. The vehicle owners will be informed by Volkswagen accordingly."

• תוכן חדש...