Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מצבר למזדה 3 2009

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4628 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי מזדה 3 אקטיב שנת 2009 ונראה שהמצבר גמור.איזה מצבר מתאים לרכב?(אין לי את ספר הרכב) כמה אמפר? איזו חברה מומלצת לקנייה האם וורטה או שנפ או אחרת?

פורסם

המצבר שהולך שם זה 60A.H

אם אתה מחפש איכות-שירות-ושקט בעיקר בזמן האחריות (בלי "אותיות קטנות"), לך על ש.נ.פ.

כל סוף הוא התחלה חדשה, העצב הוא סימן שבקרוב תבוא שמחה...

פורסם

אני ממליץ לך לרכוש מצבר תוצרת וורטא. המצברים של וורטא עולים באיכותם על המצברים תוצרת הארץ.

BLUE dynamic

60AH בעל כושר התנעה של 540A.

או

SILVER dynamic

63AH בעל כושר התנעה של 610A.

איזה כייף לי :)

פורסם
אני ממליץ לך לרכוש מצבר תוצרת וורטא. המצברים של וורטא עולים באיכותם על המצברים תוצרת הארץ.

BLUE dynamic

60AH בעל כושר התנעה של 540A.

או

SILVER dynamic

63AH בעל כושר התנעה של 610A.

לא צריך להגזים ולומר שהם: "עולים באיכותם על המצברים תוצרת הארץ". אולי הם באותה הרמה.

לא נכון להעיד מנסיון אישי, ברכב האישי או ב 3 רכבי המשפחה. צריך להשתפשף, לקחת סטיסטיקה מכמה מאות רכבים, מסוגים שונים.

אנחנו יכולים להתווכח מעכשיו ל-10 שנים קדימה. לא יעזור.

לדעתי גם, מצבר = מזל. יכול להיות באותו פס-ייצור שהמצבר 1 יהיה דפוק מזה שמיד אחריו בתור.

אפשר גם לקנות מצבר מיצרן עלום שם, בחצי מחיר ולהחזיק איתו 6 שנים...

בשורה התחתונה צריך שירות טוב, וכשאתה בא עם התקלה אתה מחפש שיעזרו לך ויבואו לקראתך ולא יצוצו סעיפים לא לעניין.

מה גם שהמלצתי על ש.נ.פ זה בגלל שהייצור כאן בארץ, בנתניה. לא "עושים חשבון" להחליף לך או לא. אין להם חישובים של הייבוא, המשקל, המס וכו'... לא "מגרדים" מצבר שאיפה- שהוא ואומרים לך, בפנים, זה אותו הדבר...

הם באים לקראת הלקוח גם מכל הלב.

בשורה התחתונה, מי שנהנה ומרוויח מזה, זה הלקוח.

אגב, סתם לציון, הכושר\זרם התנעה בש.נ.פ 60A.H הוא: 580.

פורסם
לא צריך להגזים ולומר שהם: "עולים באיכותם על המצברים תוצרת הארץ". אולי הם באותה הרמה.

אגב, סתם לציון, הכושר\זרם התנעה בש.נ.פ 60A.H הוא: 580. - לפי איזה תקן נמדד כושר ההתנעה של מצברים תוצרת שנפ ?

ייצרן המצברים וורטא הינו ייצרן OEM עבור כמעט כול ייצרני הרכב הגרמנים. כבר כמה עשורים כול הרכבים של הייצרן VAG מגיעים עם מצבר תוצרת וורטא לכן בשבילי זו סיבה מספיק טובה לרכוש מצבר תוצרת וורטא וכמובן כול המצברים שלהם גם עומדים בדרישות התקן הגרמני DIN.

אני מציע לך לחפש דיונים בעבר שבהם כתבתי מה הם היתרונות של מצברים תוצרת VARTA/BOSCH לעומת מצברים תוצרת הארץ.

פורסם

אעיר ל-eyali: לגבי שנפ ,הרי המחיר שלה הוא הגבוה מבין החלופות.הנה מה שהוצע לי ,לאחראיות לשנה :

מצבר שנפ מוצע במחירים 600 ומעלה.ו(למוכר יש רק שנפ ל-20 חודש ב-680 ...)

מצבר וורטה הגרמני ,בגירסה הזולה שלו מוצע : סטרט אפ 400 שח. בגירסה הרגילה ,וורטה :500.

מצבר וולטה תוצרת הארץ : 450 .

(איני רושם את ההצעות ל-20 חודש ,שאז המחיר מאמיר כי זה אינו אומר שהמצבר שונה ,הרי לא פיתחו שני סוגי מצברי שנפ עם כמות עופרת שונה ...(

אז המחיר הגבוה יותר של שנפ המיוצר בארץ מפריע לקנותו ,גם אם יהיה שירות טוב.

פורסם
אעיר ל-eyali: לגבי שנפ ,הרי המחיר שלה הוא הגבוה מבין החלופות.הנה מה שהוצע לי ,לאחראיות לשנה :

מצבר שנפ מוצע במחירים 600 ומעלה.ו(למוכר יש רק שנפ ל-20 חודש ב-680 ...)

מצבר וורטה הגרמני ,בגירסה הזולה שלו מוצע : סטרט אפ 400 שח. בגירסה הרגילה ,וורטה :500.

מצבר וולטה תוצרת הארץ : 450 .

(איני רושם את ההצעות ל-20 חודש ,שאז המחיר מאמיר כי זה אינו אומר שהמצבר שונה ,הרי לא פיתחו שני סוגי מצברי שנפ עם כמות עופרת שונה ...(

אז המחיר הגבוה יותר של שנפ המיוצר בארץ מפריע לקנותו ,גם אם יהיה שירות טוב.

תראה, בשורה התחתונה, אתה הבעל-בית. אתה המחליט.

אני לא מתכוון "לדחוף לך" שנפ או "להוריד אותך" מוורטה. אין לי עניין בזה. אני לא מקבל אגורה מכאן או מכאן.

לא אמרתי שהראשון טוב מהשני, או הפוך.

אנחנו יכולים להתווכח מכאן ועד מחר, לא יעזור כלום, לא בשביל זה אנחנו פה.

בסה"כ לך אחרי הרגש שלך, תראה לאיזה מצבר אתה מתחבר ושעושה לך הרגשה טובה ושקט נפשי.

אמרתי גם שאתה יכול לקנות מצבר "עלום שם" ולהחזיק איתו 6 שנים...

תראה, המחירים שציינת לדעתי, מאוד יפים.

ואני אומר שוב, מצבר זה מזל.

אני מאחל לך הצלחה רבה עם המצבר החדש.

פורסם

תשובה: אני רק ציינתי ששנפ גובה יותר מאחרים על המצבר שלה .בל נשכח ,שבחו"ל -ארה"ב מחיר מצבר הינו 50 דולר ,כך שלמצבר מיובא יש עדיין לאן לרדת במחיר...

לו מצבר כמו שנפ היה יורד במחיר ל-400 ומטה-וודאי שהייתי שוקל קנייתו.זה בעיקר עניין של מחיר.

ומילה על אלה שקונים מצבר של 20 חודש:

מניסיוני בעבר כשעבדתי כנער במוסך,הרי סטטיסטית מצבר סביר כלשהו מחזיק מעמד 3 שנים .לא היו תקלות רבות יותר במצבר של וולטה משל שנפ ,למרות שוולטה היה זול יותר, וולהפתעתי היו תקלות רבות יותר במצבר של רכב ידני משל רכב אוטומטי .

פורסם

אגב, סתם לציון, הכושר\זרם התנעה בש.נ.פ 60A.H הוא: 580.

לפי איזה תקן נמדד כושר ההתנעה של מצברים תוצרת שנפ ?

אשמח לקבל מידע לגבי שאלתי.

פורסם
לפי איזה תקן נמדד כושר ההתנעה של מצברים תוצרת שנפ ?

אשמח לקבל מידע לגבי שאלתי.

אם אני לא טועה זה תקן: IEC -אבל, שמעתי שמשנת 2011 אני חושב, שהמכון התקנים הישראלי שינה את זה לתקן: EN.

כלומר, על כל המצברים המיוצרים בארץ ושיש להם תו תקן של מכון התקנים הישראלי.

ראוי לציון, שאני לא בטוח בזה. ונבקש שמישהו שבאמת מבין בזה (לדוגמא, הנציג של שנפ שאיתנו בפורום) יאמת את זה.

פורסם
ייצרן המצברים וורטא הינו ייצרן OEM עבור כמעט כול ייצרני הרכב הגרמנים. כבר כמה עשורים כול הרכבים של הייצרן VAG מגיעים עם מצבר תוצרת וורטא לכן בשבילי זו סיבה מספיק טובה לרכוש מצבר תוצרת וורטא וכמובן כול המצברים שלהם גם עומדים בדרישות התקן הגרמני DIN.

אני מציע לך לחפש דיונים בעבר שבהם כתבתי מה הם היתרונות של מצברים תוצרת VARTA/BOSCH לעומת מצברים תוצרת הארץ.

הי

אני בדרך כלל נמנע מלהגיב על מתחרים ( אני משתדל לכבד את כולם ) ...

ראשית היצרנים הגרמנים לא מתקינים רק וורטא אלא ממספר יצרנים כמו MOLL,BANNER ,EXIDE ועוד כולל VAG .

דבר שני וזה הדבר החשוב להבין לכל יצרני המצברים בעולם יש סדרות שונות של מצברים באיכויות שונות ובמחירים שונים .

כל המצברים המיוצרים ליצרני הרכב מיוצרים עפ"י דרישות ספציפיות של היצרנים ,החל בגודל ,קיבול ,זרם התנעה איכות המצבר ,עם פקקים בלי פקקים סוגי רשתות , AGM ועוד ועוד .

המצברים המשווקים לאחר המכירה של הרכב נקרא שוק AFTER SALE בו נמכרים מצברים לחשמלאים מוסכים חנויות וכד' , בשוק זה קיימים שני סוגי מצברים :

הראשון מצברים ממותגים ( שנפ ,וולטא ,וורטא ,אנרגייזר,בוש וכד') מצברים אלו הם מצברים שמיוצרים בסטנדרטים קבועים ובכל מקום בעולם שתרכוש מצבר ממותג תקבל את אותה האיכות .

השני מצברי מדבקה / שחורים / מותג פרטי אלו מצברים שמי שמוכר אותם קובע את שמם איכותם וכמו כל מותג פרטי גם את מחירם וכתוצאה מכך היבואנים של מצברים אלו תמיד יחפשו לקנות את המוצר הזול ביותר. איכות המצברים משתנה כל פעם מאחר ומצברים אלו מיוצרים כל פעם אצל יצרן אחר או במדינה אחרת ולכן לעולם לא תדע את איכותם .

לכן שמישהו אומר שהוא קנה מצבר שמיוצר במפעל שמייצר מותג מסוים או עבור יצרן רכב מסוים זה לא אומר כלום על איכות המצבר, כל היצרנים מייצרים מצברים במותגים שונים באיכויות שונות ומתאימים לרכבים שונים .

רק קניית מצבר ממותג תבטיח קניה של מוצר באיכות זהה תמיד .

זה שיבואן של מותג מוכר עוד סוג מצבר לא אומר כלום על איכותו או שהמצבר השחור מיוצר אצל אותו יצרן לא מעיד על איכות .

אם אני לא טועה זה תקן: IEC -אבל, שמעתי שמשנת 2011 אני חושב, שהמכון התקנים הישראלי שינה את זה לתקן: EN.

כלומר, על כל המצברים המיוצרים בארץ ושיש להם תו תקן של מכון התקנים הישראלי.

ראוי לציון, שאני לא בטוח בזה. ונבקש שמישהו שבאמת מבין בזה (לדוגמא, הנציג של שנפ שאיתנו בפורום) יאמת את זה.

לגבי התקנים - התקן בישראל הוא תקן IEC שמכון התקנים הישראלי אימץ את התקן האירופאי EN כמעט במלואו משמע ששיטת בדיקת המצבר מתבצעת לפי מדדי EN .

לכן סימון הערכים הוא במדדי EN בבדיקת מצבר יש לכייל את הבודק לEN .

הדבר מתייחס לכל המצברים גם המיובאים המחוייבים בבדיקת מכון התקנים בכניסה לארץ .

וכמו שמרק כתב שימו לב לערכי זרם ההתנעה CCA של המצבר חשובים מאוד ( זה היכולת של המצבר לתת פיק התנעה ) וככל שנתון זה גבוהה יותר כך טוב יותר .

בברכה

אבי פרשטמן

מנהל שווק ומכירות

מצברי שנפ/B]

פורסם
הי

לגבי התקנים - התקן בישראל הוא תקן IEC שמכון התקנים הישראלי אימץ את התקן האירופאי EN כמעט במלואו משמע ששיטת בדיקת המצבר מתבצעת לפי מדדי EN .

לכן סימון הערכים הוא במדדי EN בבדיקת מצבר יש לכייל את הבודק לEN .

הדבר מתייחס לכל המצברים גם המיובאים המחוייבים בבדיקת מכון התקנים בכניסה לארץ .

וכמו שמרק כתב שימו לב לערכי זרם ההתנעה CCA של המצבר חשובים מאוד ( זה היכולת של המצבר לתת פיק התנעה ) וככל שנתון זה גבוהה יותר כך טוב יותר .

בברכה

אבי פרשטמן

מנהל שווק ומכירות

מעבר לפרמטרים החשמלים של המצבר יש עוד דברים חשובים במבנה המצבר והייתי רוצה לשמוע פרטים נוספים.

1. האם מצברים הרטובים תוצרת שנפ מתאימים להתקנה בתא המטען או/גם מתחת למושב הנוסע ?

2. האם הפקקים במצברים תוצרת שנפ הינם בעלי אטם למניעת דליפת אלקטרוליט במידה והמצבר מותקן בהטעיה או המצבר שוכב על צידו ?

3. האם למצברים תוצרת שנפ יש מכסה אשר 'ממחזר' את הגזים הנוצרים במידה ומתח הטעינה גבוה מידי וטמפ' הסביבה היא גבוהה ? האם קיים פתח איוורור בצידי המצבר לפליטת גזים רעילים במידת הצורך ?

** האם לשנפ יש מצברים שניתן לחבר אליהם צינורית לאיסוף גזים רעילים וניתוב הגזים מחוץ לתא המטען או תא הנוסעים כמו שקיים

בדגמים מסויימים ברכבי קונצרן VAG ?

4. האם למצברים תוצרת שנפ יש 'עינית הקסם' בחלק העליון של המכסה או בשפה מקצועית "ALI" לניטור מפלס האלקטרוליט במצבר או מצב הטעינה של המצבר ?

5. האם ניתן לקרוא למצברים תוצרת שנפ "מצברים ללא טיפול" או מצברים בעלי "תחזוקה נמוכה" כפי שמוגדר בתקן ?

6. מהי כמות המים שמצברים תוצרת שנפ מאבדים במשך 42 יום ?

תודה על ההתייחסות.

• תוכן חדש...