Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התקנה של פנסי ערפל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4602 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני צריך ייעוץ טכני לחיבור של פנסי ערפל ברכב שלי.

ברכב קיים מפסק הפעלה במכלול ההגה שמפעיל מנורת ערפל אחורית.

אני רוצה להרכיב פנסי ערפל מקדימה.

האם ניתן להוציא חוט מאותו מפסק לממסר 12V 40W לשם הפעלתו?

הערה:

בבדיקה של אותו דגם רכב שהפנסים כבר מגיעים עם הרכב, קיים מפסק בנפרד שמפעיל את פנסי הערפל.

אשמח לקבל עצה בעניין.

תודה.

פורסם
באיזה רכב מדובר?

ברוב המקרים תמיד מומלץ להוציא תשתית נפרדת לפנסי ערפל בחזית.

היי,

מדוע צריך קו נפרד?

בערכת הרכבה של פנסי הערפל קיימת צמת חוטים שנועדה לחיבור הפנסים כולל מפסק,

הזנת המתח הראשית נעשית דרך חיבור ישיר למצבר, והפיקוד לממסר להפעלתו נילקח ממקור מתח נוסף שמחובר אל המפסק,

חיבורים דיי פשוטים.

אז מדוע לא לוותר על המפסק שבערכה ולהשתמש במפסק שנמצא במכלול ההגה? האם הפיקוד להפעלת הממסר מעלה את הזרם בחוט?

האם אני טועה?

פורסם
היי,

מדוע צריך קו נפרד?

הזנת המתח הראשית נעשית דרך חיבור ישיר למצבר, והפיקוד לממסר להפעלתו נילקח ממקור מתח נוסף שמחובר אל המפסק,

חיבורים דיי פשוטים.

אז מדוע לא לוותר על המפסק שבערכה ולהשתמש במפסק שנמצא במכלול ההגה? האם הפיקוד להפעלת הממסר מעלה את הזרם בחוט?

האם אני טועה?

מישהו יכול לענות...?

פורסם

המפסק שליד ההגה מפעיל את הערפל האחורי,יש כמה סיבות למה לא טוב לחבר את שניהם תחת אותו כפתור.

האחת היא (אם אני לא טועה) יש חוק שדורש משני סוגי הערפל להיות תחת שליטה נפרדת.

השנייה היא שאתה כנראה מתקין ערפל בשביל פוזה וכאשר תדליק אותו הנהגים שנוסעים מאחורייך ירצו לרצוח אותך (בגלל שגם הערפל האחורי עובד ומסנוור).

אני גם לא חושב שזה מעשי כי לפני שבוע חבר כשל במשימה שכזאת,רצה להתקין ערפל קדמי שיעבוד עם האחורי וזה לא הסתדר. בסוף וויתר והתקין מפסק נפרד.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם
היי,

מדוע צריך קו נפרד?

חיבורים דיי פשוטים.

האם אני טועה?

חייב קו נפרד על פי חוק. בנוסף, על פי החוק , קו זה לא יאפשר הפעלת הפנסים באור גבוה. ואם על חוק עסקינן הרי שעל פי חוק אסור להפעילם בכלל..

יש הבדל (למרות שמבחינת דוחות תנועה אין הבדל) בין הפנסים המקוריים שמגיעים עם הרכבים היום אשר מוגדרים כפנסי פנייה (שוב, מבחינת המשטרה אם תפעיל אותם קבוע זה דוח של פנסי ערפל) .

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

בערכת הרכבה של פנסי הערפל קיימת צמת חוטים שנועדה לחיבור הפנסים כולל מפסק, הזנת המתח הראשית נעשית דרך חיבור ישיר למצבר, והפיקוד לממסר להפעלתו נילקח ממקור מתח נוסף שמחובר אל המפסק, חיבורים דיי פשוטים.

אז תשתמש בהם ותזין את המפסק של הערכה מאורות הצד (הקטנים). צריכת הזרם של הממסר זניחה.

הבעיה היא לא צריכת הזרם אלא חוסר היכולת להפעיל אורות ערפל קדמיים בלי האחוריים, כמו שדני אמר.

דני

פורסם

חברים אני נאלץ להצטרף לשאלה.

1. האם קיימת מניעה חוקית לחיבור פנסי ערפל קדמיים ואחוריים על אותו המפסק? זה דבר שיכול להיבדק בטסט?

2. במידה ואחליף למפסק שבו קיימים מצבים נפרדים, האם אצטרך לחווט מחדש עד למפסק? כלומר, האם בהבדל בין גרסאות הגימור ברכב, החיווט משתנה גם הוא?

פורסם

המפסק מספק פקודה בלבד לממסר. זה לא חוט שעובר בו זרם רב. ההפך הוא הנכון.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

האם נדרש להעביר חיווט חדש מהמפסק, דרך הממסר ועד לפנסים? כיצד ניתן להתחבר על הצמה הקיימת ובמידה ואחליף את המפסק לכזה עם מצב אורות ערפל קדמיים?

• תוכן חדש...