Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4625 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קניתי שמן מנוע 5W 30 ואני מבקש עזרה להבין את משמעות התקנים והתאימות של השמן למנועי 1ZR של הקורולה ( 1600 סמ"ק)

האם הוא מתאים ?

attachment.php?attachmentid=356607&stc=1&d=1381489623attachment.php?attachmentid=356608&stc=1&d=1381489623

תודה מראש לעוזרים!

IMG_20131011_134632.jpg

IMG_20131011_134623.jpg

פורסם

הוא לא.

אתה צריך שמן העומד בתקני API, לא ACEA.

סדרת ה Edge של קסטרול כוללת מגוון מוצרים באותה הצמיגות, אני מציע שתחליף את השמן לכזה שמתאים לתקן מפרט ה API.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

תקני ACEA מחמירים יותר מ API ומומלץ בחום לרכוש שמנים העומדים בתקנים הנ"ל (למשל A5.B5) אבל השמן בתמונות מתאים לרכבי דיזל עם מסנן חלקיקים ופחות מתאים למנועי בנזין

פורסם

תגיד, באמת, לא נמאס לך מהשטויות שאתה רושם?

מי קבע שתקן ACEA מחמיר יותר מ API? מי קבע שהם בכלל דומים זה לזה? ראית פעם את פרוצדורת הבדיקות?

בפעם הלא-יודע-כמה שאני רושם את זה, ה C3 מתאים גם לבנזין וגם לדיזל, העלתי ציטוט רשמי של ACEA בעניין, אתה מוזמן לעשות חיפוש כי נמאס לי לעשות העתק הדבק.

בשורה התחתונה השמן אינו עומד במפרט הנדרש על ידי יצרן הרכב ולכן אינו מתאים לרכב. בשביל מה הוכיוח העקר (כתמיד) הזה?

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אמרתי לך פעם תבוא להרצאות של מומחים תשמע ותלמד ואז אולי תפסיק לתת המלצות מטופשות לאנשים כאן

אגב ניסיתי לחפש את המסמך הזה על תקן C3 ולא מצאתי

פורסם

דנידין, אתה משתייך לאסכולת בעלי מקצוע שחושבים שהם יודעים יותר טוב מכולם וכל היתר מטומטמים. צר לי לנפץ לך את הבועה ואני מקווה שחברי הפורום כבר מבינים שהתואר "בעל מקצוע" לא תמיד משקף את רמת המקצועיות של זה שעומד מאחוריו.

את הידע שלי אני רוכש ממקורות אמינים ומקצועיים מהמדרגה הראשונה. כשאני רוצה ללמוד משהו לעומק אני לא עושה את זה דרך פורומים כאלה ואחרים, אני מחפש מידע ראשוני וגולמי. אני מחפש מחקרים של אוניברסיטאות, מסמכים רשמיים של היצרנים וכתבות מקצועיות גרידא. כדי להבין במשהו לא צריך להיות "בעל מקצוע", בטח עם רמת ההכשרה הנמוכה, הבינוניות וחוסר המקצועיות המאפיין את התרבות הישראלית במרבית התחומים וענף הרכב בפרט.

והנה דוגמה אחת מיני רבות למקורות הידע שלי. המסמך המצורף כאן הוא מסמך רשמי של ACEA, חומר גלם טהור שלא עבר מפה לאוזן או פירוש כזה או אחר בידי אף אחד ש"מבין" או בעל מקצוע. בעמוד 5 רשום שחור על גבי לבן לאיזה מנועים מתאים שמן העומד בתקן C3. אתה עדיין טוען ש C3 מתאים רק לדיזל או שאני בכל זאת צריך ללכת ל"הרצאות של מומחים"? :roll:

בזאת תמה התדיינותי איתך או כל תגובה לדבריך בשרשור זה. אני מקווה שחברי הפורום כבר יודעים לעשות את הסינון בין מי שמחזיק מידע אמין ונכון לבין סתם עוד קשקשן, גם אם הוא "בעל מקצוע".

איתמר

2010_ACEA_Oil_Sequences.pdf

פורסם

עלי אתה לא עושה רושם חביבי

השמן הזה לא מומלץ כלל על ידי מומחים וגם יצרני הרכב בשימוש לרכב בנזין בטח אם זהו התקן היחידי שרשום על השמן ואין תקנים נוספים כמו השמן בתמונה

עשה קצת תחקיר ותגלה למה או שתבוא איתי להרצה ותלמד קצת דברים שלא תמצא באינטרנט

אגב אני לא חושב שאתה אישית מטומטמם לפחות בדבר אחד אתה צודק לגמרי השמן בתמונה לא מתאים לאוטו

פורסם
הוא לא.

אתה צריך שמן העומד בתקני API, לא ACEA.

סדרת ה Edge של קסטרול כוללת מגוון מוצרים באותה הצמיגות, אני מציע שתחליף את השמן לכזה שמתאים לתקן מפרט ה API.

איתמר

זה שהייצרן הרכב לא מציין ששמן לפי מפרטי ACEA מתאים לרכב זה עדיין לא אומר שהשמן פסול לשימוש במנוע הזה.

דרך אגב הייצרנים היפנים בספרות בשפה האנגלית נוהגים לפעמים לציין מפרטים של שמנים לפי תקני ILSAC אשר ברוב המקרים תואמים את מפרטי API.

השמן הזה לא מומלץ כלל על ידי מומחים וגם יצרני הרכב בשימוש לרכב בנזין בטח אם זהו התקן היחידי שרשום על השמן ואין תקנים נוספים כמו השמן בתמונה

מה הם דרישות ייצרן הרכב לשמן מנוע עבור המנוע הזה ?

למה השמן לא מתאים ?

איזה כייף לי :)

פורסם

API SM.

אני טוען שהשמן לא מתאים בגלל שהוא לא עומד במפרט API, דנידין טוען שהשמן לא מתאים כי מדובר בשמן למנוע דיזל.

איתמר

פורסם

אם אנוכי הייתי במצב של הבחור וכבר רכשתי את השמן המנוע הזה בהחלט הייתי שופך אותו למנוע מכיוון שהוא מתאים למפרטי הייצרן VW507/504 שמתאים למנועי דיזל וגם בנזין.

קיימת תאימות מסויימת בין מפרטי VW507/507 לבין מפרטי API SM.

אבל זה רק אני.

איזה כייף לי :)

פורסם

אין לי צל של ספק שקיימת חפיפה מסויימת עד זהה בין התקנים השונים אבל כנראה שיש סיבה למה קסטרול לא ציינו תקן API (או לפחות ציון כי הוא עומד במפרט) על השמן הזה שלהם.

שמן C3 בהחלט מתאים גם לדיזל וגם לבנזין וההוכחה לכך מצוייה במסמך הרשמי של ACEA שצרפתי כמה תגובות מעלה.

צריך לזכור שבשנים האחרונות כל נושא יעילות המנועים וטכנולוגיות זיהום האוויר עבר מהפך, ולשמני המנוע יש חשיבות גדולה מבעבר בכל הקשור לתפקוד תקין ואמינות המערכות. לא סתם יצרנים משקיעים הון תועפות בפיתוח תקנים עצמאיים, לא סתם אנו רואים מגמה של ירידות בצמיגות השמנים ולא סתם אנחנו רואים יותר ויותר שמנים מבסיס סינטטי.

אני חוזר ואומר שלא הייתי משתמש בקסטרול הנ"ל בטויוטה המדוברת. אם יש ספק אין ספק, ולפחות מנסיון החיים שלי המשפט הזה מוכיח את עצמו פעם אחר פעם.

איתמר

פורסם
אין לי צל של ספק שקיימת חפיפה מסויימת עד זהה בין התקנים השונים אבל כנראה שיש סיבה למה קסטרול לא ציינו תקן API (או לפחות ציון כי הוא עומד במפרט) על השמן הזה שלהם.

שמן C3 בהחלט מתאים גם לדיזל וגם לבנזין וההוכחה לכך מצוייה במסמך הרשמי של ACEA שצרפתי כמה תגובות מעלה.

צריך לזכור שבשנים האחרונות כל נושא יעילות המנועים וטכנולוגיות זיהום האוויר עבר מהפך, ולשמני המנוע יש חשיבות גדולה מבעבר בכל הקשור לתפקוד תקין ואמינות המערכות. לא סתם יצרנים משקיעים הון תועפות בפיתוח תקנים עצמאיים, לא סתם אנו רואים מגמה של ירידות בצמיגות השמנים ולא סתם אנחנו רואים יותר ויותר שמנים מבסיס סינטטי.

אני חוזר ואומר שלא הייתי משתמש בקסטרול הנ"ל בטויוטה המדוברת. אם יש ספק אין ספק, ולפחות מנסיון החיים שלי המשפט הזה מוכיח את עצמו פעם אחר פעם.

איתמר

שאלה לי אליך,

אם לא צוין תקן מסוים, האם המשמעות היא שפשוט אין התאמה, או שפשוט לא עשו את הבדיקה הרלוונטית ?

אני תוהה כי יש שמנים שיש עליהם תקן API ואין תקן ACEA, ולהיפך, ויש יצרני מכוניות שכותבים תקן אחד ולא כותבים אחר.

למשל למרבית שמני RP צוין רק תקן API, כמובן בדרגה הגבוהה ביותר, והרבה רכבים דורשים ACEA, או תקני VAG, ושלל רבים. האם שמן זה בהכרח לא מתאים לרכבים אלה ?

(תרשה לי לציין שמוסכניקים, כאלה שאני ראיתי לפחות, לא באמת בודקים את הנתון הזה, ורבים גם לא יודעים בכלל מה זה).

פורסם

לא מבין מדוע ללכת סחור סחור. היצרן מבקש שמן שמתאים לדרישות API מסויימות אז זה מה ששמים. למה לסבך את החיים יותר מדיי?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

dmkz1111, אם נפשט את הדברים, ה"תקן" הזה (ולמעשה כל שמן) הוא למעשה מתכון. לוקחים שמן בסיס ומוסיפים לו כך וכך מרכיבים ומקבלים שמן בתקן מסויים.

יצרני השמנים מכירים את ה"מתכונים" שדורשים היצרנים השונים וכך יודעים לייצר שמן שיעמוד במפרט X Y Z.

יצרן השמנים ינסה למקסם את כמות התקנים שהשמן שלו עומד בו כדי להגדיל את המכירות. מכאן ניתן להניח ששמן שמפרט מסויים אינו רשום עליו כנראה אינו עומד בתקן הזה.

אם ניקח את השמן המדובר בשרשור זה, אני משער שבשמן ישנם תוספים מסויימים שהכרחיים לתפקוד של מערכת פליטה רב שלבית ו/או שימון שסתומים ברכבי מערכות הזרקה ישירה. התוספים הללו במקרה הטוב אינם הכרחיים לפי תקן API ובמקרה הרע אף עלולים להזיק.

דוגמה להשערה? נניח שבשמן הנ"ל יש כמות מסויימת של עופרת לשם שימון השסתומים. נניח שתקן API אוסר על המצאות עופרת בכלל או מעבר לאחוז מסויים. אפשר להניח ששימוש בשמן עם אחוז עופרת גבוה במנוע שאינו מיועד לכך עלול לגרום להצטברות משקעים, תגובה כימית, פגיעה בממיר הקטליטי או כל נזק מכני כזה או אחר. מאחר ואנו לא יודעים מה השיקול של היצרן מחד ולמה השמן הספציפי לא עומד בתקן API הנדרש מאידך אני לא מבין למה לקחת סיכון? חסרים שמנים בשוק שכן עומדים במפרט ה API? לקסטרול (או לכל חברה אחרת לצורך העניין) לא הייתה שום סיבה לפתח משפחת שמנים שלמה אם שמן אחד היה מסוגל לעמוד בכל המפרטים.

לעניין השורה האחרונה שרשמת, לא מפתיע אותי שמוסכניקים לא מבינים את חשיבות התקנים, אני תוהה האם היום מלמדים את זה במכללות השונות, שלא לדבר על מכונאים אולד-סקול. רכב היום זה מוצר הייטק לכל דבר ועניין עם רגישויות גדולות מבעבר להזנחה ושימוש בחומרים לא נכונים.

איתמר

פורסם
dmkz1111, אם נפשט את הדברים, ה"תקן" הזה (ולמעשה כל שמן) הוא למעשה מתכון. לוקחים שמן בסיס ומוסיפים לו כך וכך מרכיבים ומקבלים שמן בתקן מסויים.

יצרני השמנים מכירים את ה"מתכונים" שדורשים היצרנים השונים וכך יודעים לייצר שמן שיעמוד במפרט X Y Z.

יצרן השמנים ינסה למקסם את כמות התקנים שהשמן שלו עומד בו כדי להגדיל את המכירות. מכאן ניתן להניח ששמן שמפרט מסויים אינו רשום עליו כנראה אינו עומד בתקן הזה.

אם ניקח את השמן המדובר בשרשור זה, אני משער שבשמן ישנם תוספים מסויימים שהכרחיים לתפקוד של מערכת פליטה רב שלבית ו/או שימון שסתומים ברכבי מערכות הזרקה ישירה. התוספים הללו במקרה הטוב אינם הכרחיים לפי תקן API ובמקרה הרע אף עלולים להזיק.

דוגמה להשערה? נניח שבשמן הנ"ל יש כמות מסויימת של עופרת לשם שימון השסתומים. נניח שתקן API אוסר על המצאות עופרת בכלל או מעבר לאחוז מסויים. אפשר להניח ששימוש בשמן עם אחוז עופרת גבוה במנוע שאינו מיועד לכך עלול לגרום להצטברות משקעים, תגובה כימית, פגיעה בממיר הקטליטי או כל נזק מכני כזה או אחר. מאחר ואנו לא יודעים מה השיקול של היצרן מחד ולמה השמן הספציפי לא עומד בתקן API הנדרש מאידך אני לא מבין למה לקחת סיכון? חסרים שמנים בשוק שכן עומדים במפרט ה API? לקסטרול (או לכל חברה אחרת לצורך העניין) לא הייתה שום סיבה לפתח משפחת שמנים שלמה אם שמן אחד היה מסוגל לעמוד בכל המפרטים.

לעניין השורה האחרונה שרשמת, לא מפתיע אותי שמוסכניקים לא מבינים את חשיבות התקנים, אני תוהה האם היום מלמדים את זה במכללות השונות, שלא לדבר על מכונאים אולד-סקול. רכב היום זה מוצר הייטק לכל דבר ועניין עם רגישויות גדולות מבעבר להזנחה ושימוש בחומרים לא נכונים.

איתמר

אני מבין אותך,

אבל ציינתי למשל את RP. יש לו לרוב רק API.

האם בהכרח הוא לא מתאים לכל רכב שדורש ACEA?

זה לא מתקבל על הדעת..

• תוכן חדש...