Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4632 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שאלה לי אליך,

אם לא צוין תקן מסוים, האם המשמעות היא שפשוט אין התאמה, או שפשוט לא עשו את הבדיקה הרלוונטית ?

אני תוהה כי יש שמנים שיש עליהם תקן API ואין תקן ACEA, ולהיפך, ויש יצרני מכוניות שכותבים תקן אחד ולא כותבים אחר.

למשל למרבית שמני RP צוין רק תקן API, כמובן בדרגה הגבוהה ביותר, והרבה רכבים דורשים ACEA, או תקני VAG, ושלל רבים. האם שמן זה בהכרח לא מתאים לרכבים אלה ?

(תרשה לי לציין שמוסכניקים, כאלה שאני ראיתי לפחות, לא באמת בודקים את הנתון הזה, ורבים גם לא יודעים בכלל מה זה).

קבלת אישור לסימון שמן מנוע על גבי מיכל השמן אשר מתאים ועונה למפרטים לתקן API או VW עולה כסף וכנראה שגם זו סיבה שיש ייצרני שמנים שלא רושמים על גבי המיכל שהשמן עומד במפרטי API או VW במוצרים מסויימים.

איזה כייף לי :)

פורסם
אני מבין אותך,

אבל ציינתי למשל את RP. יש לו לרוב רק API.

האם בהכרח הוא לא מתאים לכל רכב שדורש ACEA?

זה לא מתקבל על הדעת..

למה לא? זה בהחלט יתכן.

יחד עם זאת אל תשכח שמדובר בשמן אמריקאי שמשווק בעיקר בארה"ב, באירופה לא חסרים מתחרים ואני לא יודע עד כמה הוא באמת פופולרי שם, בדיוק כמו רד-ליין או אמסוייל. יש שוני בין תקני ה API ל ACEA, מה גם ש API יש רק אחד (היום מדובר ב SN) בעוד ב ACEA קיים מדרג שונה של תקנים.

בנוסף תעשיית הרכב האירופאית שונה בגישתה מתעשיית הרכב המאריקאית, היפנית והקוראנית (אני מתייחס למנועי בנזין). האירופאיים מתמקדים במנועי טורבו הזרקה ישירה צנומי נפח עם מערכות פליטה מתקדמות בעוד האמרקיאיים והאסייתיים שומרים על קו "מסורתי" יותר ובגדול נמנעים ממנועי טורבו ונשארים נאמנים לממיר הקטליטי הותיק. יחד עם זאת בהחלט ניתן לראות רוחות של שינוי וזו שאלה מצויינת מה צופן העתיד.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אין כאן שאלה מה טוען יצרן השמן או מכון התקנים כזה או אחר קובע רק מה דורש יצרן הרכב וזה הפספוס בגישה שלך איתמר היקר

האם מצאת יצרן שדורש תקן מנוע C3 למנוע בנזין? אני מניח שתמצא מיעוט זניח אם ובכלל

שמנים בתקן הגבוה ביותר של ACEA A5/B5 2012 יותר איכותיים משמן מנוע בתקן API SN ואת זה יגיד לך כל מומחה בתחום ואני לא מדבר על מוסכניקים אלא אנשים מהתעשייה הפטרוכימית וזה למה כי הדרישות של התקן האירופאי מחמירות יותר וגם בגלל הסיבות שציינת אתה בעניין טכנולוגיות מנועים וסיבה נוספת היא דרישות של איכות סביבה והתקנים מסביב לה

פורסם
למה לא? זה בהחלט יתכן.

יחד עם זאת אל תשכח שמדובר בשמן אמריקאי שמשווק בעיקר בארה"ב, באירופה לא חסרים מתחרים ואני לא יודע עד כמה הוא באמת פופולרי שם, בדיוק כמו רד-ליין או אמסוייל. יש שוני בין תקני ה API ל ACEA, מה גם ש API יש רק אחד (היום מדובר ב SN) בעוד ב ACEA קיים מדרג שונה של תקנים.

בנוסף תעשיית הרכב האירופאית שונה בגישתה מתעשיית הרכב המאריקאית, היפנית והקוראנית (אני מתייחס למנועי בנזין). האירופאיים מתמקדים במנועי טורבו הזרקה ישירה צנומי נפח עם מערכות פליטה מתקדמות בעוד האמרקיאיים והאסייתיים שומרים על קו "מסורתי" יותר ובגדול נמנעים ממנועי טורבו ונשארים נאמנים לממיר הקטליטי הותיק. יחד עם זאת בהחלט ניתן לראות רוחות של שינוי וזו שאלה מצויינת מה צופן העתיד.

איתמר

בהנחה שמדובר במנועים בעלי מאפיינים פחות או יותר קרובים, כלומר, לא מנוע יפני לעומת מנוע אירופאי, יכול להיות שעניין התקינה זה כמו שנאמר מעליי, עניין של כסף, או סדרי עדיפויות אחרים ? כמו שאמרתי הרי שמני RP עם תקן API בלבד. הם בהכרח לא מתאימים לעשרות הרכבים שקובעים ACEA ? אני כמובן בעד מה שאתה אומר, מבחינת "ללכת על בטוח", אבל כמו שאמרתי לך בפועל מוסכים כמעט ולא מתעסקים בזה. לי במוסך אמרו 5W40 זה להונדה, 5W30 זה למזדה 3. זה מהדברים היחידים שהם יודעים, כנראה, ומבלי להכליל. אני בספק עד כמה באמת העניין הזה מזיק ברמה קיצונית. בסוף חברות השמנים, במיוחד הגדולות, שואפות, אני מניח, ליצור שמנים איכותיים וככאלה אמורים להיות טובים.

פורסם

שוב וכמו שכתבתי מקודם, אין לי צל של ספק שקיימת חפיפה מסויימת בין התקנים, אחרי הכל בשורה התחתונה כל מנועי הבנזין בעולם פועלים על אותו עקרון של 4 פעימות, מיוצרים מאותם החומרים וכנראה שגם דורשים פחות או יותר את אותם המרכיבים בשמן לתפקוד תקין.

יחד עם זאת אנחנו רואים יותר ויותר תקנים חדשים ומחמירים בשמני המנוע ויש לזה סיבה, הן בגלל תוספים הנדרשים לתפקוד תקין של מערכות מתקדמות והן בגלל דרישה להארכת מרווחי טיפולים והפחתת זיהום בשל תקנות איכות סביבה.

בניגוד ל API שהוא מאין תקן כוללני, ל ACEA יש מספר תתי-תקנים ותקני ביניים אשר מתייחסים ומתכווננים ספציפית לדרישות היצרנים, ביניהם סדרת תקנים לרכבים עם מערכות פליטה רב שלביות ומסנני חלקיקים (סדרה C) או סדרת A\B הכוללת התייחסות לאורך חיי השמן, צמיגות, התנגדות לזרימה, גזירה ואורך חיים. אני משער שניתן לומר שתקן API SM או SN מקביל או מאוד דומה לאחד או יותר מתקני ACEA, אבל אני גם אומר שבגלל חוסר הידע הזה ובגלל שקיימים תקנים שונים ומרכיבים שונים בשמן - למה להסתכן? היצרן קבע X אז כנראה שכדאי לשים X, לא Y.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
בהנחה שמדובר במנועים בעלי מאפיינים פחות או יותר קרובים, כלומר, לא מנוע יפני לעומת מנוע אירופאי, יכול להיות שעניין התקינה זה כמו שנאמר מעליי, עניין של כסף, או סדרי עדיפויות אחרים ? כמו שאמרתי הרי שמני RP עם תקן API בלבד. הם בהכרח לא מתאימים לעשרות הרכבים שקובעים ACEA ? אני כמובן בעד מה שאתה אומר, מבחינת "ללכת על בטוח", אבל כמו שאמרתי לך בפועל מוסכים כמעט ולא מתעסקים בזה. לי במוסך אמרו 5W40 זה להונדה, 5W30 זה למזדה 3. זה מהדברים היחידים שהם יודעים, כנראה, ומבלי להכליל. אני בספק עד כמה באמת העניין הזה מזיק ברמה קיצונית. בסוף חברות השמנים, במיוחד הגדולות, שואפות, אני מניח, ליצור שמנים איכותיים וככאלה אמורים להיות טובים.

אני נוטה להסכים עם חלק מהדברים שכתבת בהודעותייך. אם יש לך קצת הבנה טכנית ויכולת לבצע השוואה בין שני סוגי שמנים על סמך דפי הנתונים הטכניים והמלצות ייצרן הרכב אז בהחלט אתה יכול לבחור שמן שלא כתוב עליו שהוא עונה לדרישות והמפרטים של API אלא רק של ACEA או פורד או יצרן רכב אחר ומתאים לדרישות ייצרן הרכב.

אני לא מסכים עם המשפט "אם יש ספק אין ספק" מכיוון שלא חסר בתחום השמנים ונוזלי הקירור מושגים לא ברורים ואזהרות של ייצרני הרכב להשתמש רק בשמן או בנוזל קירור שייצרן הרכב ממליץ עליו ובסופו של יום אתה מגלה לפעמים שבמוסכים המורשים משתמשים בשמן או בנוזל קירור הכי זול שהם יכולים לרכוש.

גם ייצרני השמנים ונוזלי הקירור בארץ קונים מייצרן גדול כמו BASF חבילת תוספים לנוזלי הקירור ורוקחים אותו בארץ ויש לך נוזל קירור שווה ערך למקורי.

אם אתה חופר קצת ויש לך דפי נתונים של הנוזלים אתה מגלה לפעמים שאין שום הבדל בין נוזל קירור של ייצרן הרכב לזה של יצרן X או Y שמתברר שהוא הייצרן המקורי של נוזל הקירור ואתה יכול לרוכש במחיר זול יותר.

דוגמא מהחיים

עד לפני מספר שנים הייצרן VAG המליץ להשתמש בנוזל קירור G12 מקורי ברכבי גולף/פולו/בורה וחל איסור להשתמש בנוזל אחר מכיוון שייגרם נזק למנוע (סבבה...).

מצד שני בספרות הייצרן של סקודה לאותם מנועים ואותה מערכת הקירור הייצרן ממליץ על נוזל קירור G12 ומצרף גם רשימה של נוזלי קירור של ייצרנים אחרים שמתאימים לשימוש וניתן לרכוש אותם במחיר נמוך יותר (דבר שידעתי עוד לפני שמצאתי את הרשימה הזו מכיוון שביצעתי השוואה של דפי הנתונים לפני עשור שנים ויותר).

אבל זה רק אני מכיוון שאינני רוצה להיות שבוי אך ורק למוצרים של ייצרן הרכב ורוצה גם לחסוך.

איזה כייף לי :)

פורסם

שבוע טוב ותודה רבה על כל התגובות.

המשכתי לחפור ומצאתי ב"ה את התשובה.

טויוטה קורולה:

דרישות(מצורפת תמונה)

בשמנים בצמיגות-

0W-20. 5W/20. 5W/30 . 10W/30

API SL,SM , ILSAC

בשמנים בצמיגות-

15W\40 20W/50

API : SL ,SM

עיינו כאן במסמך של חברת קסטרול:

http://www.castrol.com/liveassets/bp_internet/castrol/castrol_usa/STAGING/local_assets/downloads/e/EDGE_Professional_PDS_July_2012.pdf

וכן את החלק הרלוונטי משם בתמונה,

attachment.php?attachmentid=356821&stc=1&d=1381599670

וכן בחוברת של חברת טויוטה:

attachment.php?attachmentid=356822&stc=1&d=1381599937

לכידה.JPG

לכgידה.JPG

פורסם

"נפלת" במה שרשמתי קודם - במשפחת האדג' יש מספר מוצרים. ה PDF שצרפת הוא לא של השמן שרכשת.

אתה רכשת Castrol Edge Professional LongLife III, ככה נראה ה PDF שלו וללא כל אזכור לתקן API.

גש והחלף את השמן, אני באמת לא מבין למה השרשור התפתח לשרשורפלצת מיותר כזה.

איתמר

פורסם

מסתבר שטויוטה עברה להשתמש בשמנים דקים גם במנועים עם נפח גדול יותר-ולראיה גם הצמיגויות של 0W-20 וגם 5W-20 (שהן כמעט זהות) תופסות לאקלים שלנו.

פותח השרשור-במידה ותמצא שמן של 5W20 סינטטי מלא, אני חושב שכדאי לך לשים אותו.

אצלי ביאריס יש את אותה דרישה לשמנים בצמיגויות הנ"ל.

אני כבר למעלה מחצי שנה עם 5W20 סינטטי מלא (בהתחלה היה valvoline synpower 5W20, עכשיו יש Royal purple 5W20). יש שינוי לטובה בצריכת הדלק, אולי זה סובייקטיבי אבל המנוע עובד קצת יותר טוב לדעתי. יתכן ששמן בצמיגות נמוכה עושה יותר טוב למנועים האלה (שאולי תוכננו עם מרווחי שימון קטנים יותר).

פורסם

חזרתי לחנות והצגתי את אי ההתאמה והופתעתי לגלות את השמן הזה שהוא לא 'Professional LongLife III' והוא תואם את המפרט של הLONG LIFE וכן את השאר עפ"י המסמך המצורף לעיל בהודעה מספר 22:

attachment.php?attachmentid=356904&stc=1&d=1381664100attachment.php?attachmentid=356905&stc=1&d=1381664641

שהוא תואם C2 ו C3 ואף ל-VW504 507

attachment.php?attachmentid=356908&stc=1&d=1381664965

בכל אופן בסופו של דבר קניתי את השמן הזה:

(מקווה שישפך אור על כל הנושא הזה של תקני השמנים בכדי להבין בדיוק מה ההבדלים אם אכן ישנם או רק לצורך מסחרי)

attachment.php?attachmentid=356906&stc=1&d=1381664100attachment.php?attachmentid=356907&stc=1&d=1381664100

2.JPG

3.JPG

לכידה.JPG

f.JPG

פורסם

כמו שכתבתי, מנועים מודרניים דורשים שמני מנוע מתקדמים ופורמולות שונות כדי לשמור על תפקוד תקין. אין יותר "קח 20W50 זה מה שהולך בכל המכוניות", זה נחלת העבר.

תהיה בטוח שקסטרול או כל חברה אחרת הייתה שמחה לייצר שמן אחד אוניברסלי במקום עשרות שמנים שונים. אין שום הגיון או הצדקה כלכלית בפיתוח ליין שלם של מוצרים (מחקר ופיתוח, תהליכי ייצור, בדיקות מעבדה ובקרת איכות, אריזה, שיווק, מלאי... זה עולה הון תועפות).

איתמר

• תוכן חדש...