Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4630 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני צריך המלצה לרמקולים בגודל 6.5 ללא מגבר או סאב.

התקציב הוא עד 600 שקל לזוג רמקולים.

ואם אפשר גם קישור לזאפ או משהו.

תודה.

פורסם

אתה מעוניין בקומפוננט כן ? אני אגיב פה תשובה בשביל קומפוננט, עם אתה מעוניין ברמקולים למגש האחורי (6X9) אז תרשום

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=820140

אני חושב שאלו הכי טובים לתקציב שלך תראה אני בכללי לא כל כך אוהב את מורל , וזה המון עניין של טעם, יש עוד מליון אחריי שימליצו לך עליהם גם , אבל גם עוד הרבה שלא , זה הכל תלוי באופי שלך ואיך אתה אוהב את הצליל, אני פחות מתחבר אליהם אבל דווקא את הטמפו יצא לי לשמוע והם נחמדים מאוד , הייתי ממליץ לך בכל מקרה לבוא למפגשים ולשמוע כמה סטים של רמקולים וככה תדע בדיוק איזה כיוון אתה אוהב, גם עם לא תשמע רמקולים שהם בדיוק בתקציב שלך , אפילו עם תשמע נגיד סט ב1000 שקל של חברה מסויימת, תקח בחשבון שזה מעל לרמה שאתה יכול להשיג, אבל עם אהבת את אופי הצליל, רוב הסיכויים שתאהב רמקולים אחרים של אותה חברה כי בדרך כלל חברה שמכבדת את עצמה יש לה אופי צליל מסויים, מה שאני יודע (אני לא מבין הכי גדול אז עם אני טועה שמישהו יתקן אותי) למורל יש אופי צליל רך יחסית, אני נגיד עם HERTZ והם הרבה יותר חדים (אני אוהב ככה) יש כאלה שאוהבים את הרכות מהטוויטר, מה שכן יש להם באס מעולה לדעתי .

בהצלחה !

בגלל הדרישה לניאונים, נראה לי שזה יותר מתאים לאתר www.arsforum.co.il/vb

פורסם

סליחה אבל אני פשוט בור בכל מה שקשור למערכות סאונד ברכב

מה ההבדל בין קומפוננט לרמקול רגיל?

והאם צריך עוד משהו כדי לחבר אותו למערכת?

פורסם

אה אוקיי תראה זה כבר סיפור אחר, תשמע אני גם יחסית חדש בתחום יש לי ידע כללי שלמדתי מהמון אנשים פה שהוא סבבה לגמריי, אבל אני לא יכול ממש להסביר לך הכל, אני רק יכול להגיד לך שהיום רוב הרמקולים שאתה תמצא עם תרצה לקנות רמקולים לדלתות הקדמיות לדוגמא יהיו קומפוננטים, רמקולים המחולקים לשני חלקים , אחד מהם זה טוויטר (לצלילים גבוהים) והשני זה וופר (צלילים נמוכים, לא סאב וופר אל תתבלבל,) אז כמובן שמן הסתם זה הרבה יותר טוב מרמקול רגיל שבתוכו מובנים כל החלקים האלה כאחד ,

רמקולים 6X9 זה הרמקולים אליפסה שאתה שם במגש מאחורה, להם מחובר כזה הטוויטר בתוך האלמנט, מה שאומר שהם חלק אחד "כאילו"

(עם מישהו חושב שאמרתי משהו לא נכון שיתקן אותי)

תראה אתה יכול לדוגמא לקנות את הרמקולים שהצעתי לך , וללכת למתקין פשוט שיחבר לך אותם למערכת , אבל אתה לא תקבל את העוצמה המלאה שלהם בכלל, ולא את האיכות ולא כלום, יש כאלה שיסתפקו בזה ויש כאלה שלא, עם אתה מעוניין לקבל את העוצמה המלאה שלהם אתה תצטרך מגבר, לפחות של 2 ערוצים, ולאט לאט זה מתחיל להתפתח לעוד כיוונים, כמו האם המערכת שלך זאת מערכת מובנית מקורית של הרכב, או פאנל לא מקורי . לדעתי הכי טוב שתפתח שרשור מסודר, כמה כסף אתה יכול לשים מקסימום (אל תשכח לכלול בתוך זה את ההתקנה שגם עולה , אבל תלוי כמה רכיבים ותשים ובאיזה רמה, התקנה יכולה להגיע גם לכמה אלפים, הכל או להסתכם בכמה מאות, תלוי ברכיבים) ותרשום מה אתה מחפש מהמערכת, מה אתה אוהב לשמוע איזה סגנונות, איזה רכב זה.. ואני חושב ובטוח שיביאו לך פה את הכי טוב .. מקווה שעזרתי .

פורסם
סליחה אבל אני פשוט בור בכל מה שקשור למערכות סאונד ברכב

מה ההבדל בין קומפוננט לרמקול רגיל?

והאם צריך עוד משהו כדי לחבר אותו למערכת?

אני גם חדש בתחום, ויתכן שאני טועה, אבל ממה שקראתי בימים האחרונים הבנתי כך:

קודם כל כמה מונחים:

בני אדם שומעים צלילים בתדרים שבין 20 הרץ ל-20 קילו-הרץ. ככל שהתדר נמוך יותר, מדובר בצליל נמוך יותר.

רמקולים שונים מיועדים להשמעת צלילים בתדרים שונים.

ה-Woofer, או Mid-Range הוא רמקול שמיועד להשמעת צלילים בטווח בינוני. ה-Tweeter הוא רמקול קטן שמיועד להשמעת צלילים גבוהים, וה-Sub Woofer הוא רמקול שנועד להשמעת הצלילים הנמוכים (הוא זה שמספק את "הבאס").

ועכשיו לגבי הרמקולים:

מה שאתה מכנה "רמקול רגיל" הוא למיטב הבנתי Coaxial speaker. רמקול כזה הוא בעצם יחידה אחת משולבת של רמקול Mid-Range ורמקול Tweeter. לרמקול יש כניסת שמע אחת (שמחולקת לפלוס/מינוס), והוא כולל רכיב שנקרא Cross-over שמפצל את הצליל שמגיע מהכניסה, לתדרים נמוכים-בינוניים שאותם הוא מפנה ל-Mid-range ולתדרים גבוהים שאותם הוא מפנה ל-Tweeter.

רמקול Component, מספק בדיוק את אותו הדבר, אבל במקרה הזה מדובר בד"כ בשלושה רכיבים נפרדים. רמקול אחד "גדול" שממש כ-Mid-Range, רמקול שני "קטן" שמשמש כ-Tweeter, ורכיב Cross-Over בקופסה נפרדת.

אז מה עדיף?

ממה שהבנתי, באופן כללי רמקולי Component מספקים צליל טוב יותר מרמקולי Coaxial, לפי העיקרון הכללי שמערכת שכוללת רכיבים נפרדים שכל אחד מתמחה במשהו אחר, תהיה בד"כ טובה ממערכת משולבת שמנסה לעשות הכל מכל.

למשל, העובדה שרכיב ה-Cross-over הוא רכיב נפרד במקרה של Component, מאפשרת לו להיות גדול יותר ואיכותי יותר, בהשוואה לרכיב ה-Cross-over שיש ברמקול Coaxial.

אבל, כמובן שהדבר תלוי גם ביצרן, בדגם ואפילו באיכות ההתקנה. רמקול Coaxial איכותי יהיה עדיף על רמקול Component אנונימי שעשוי מקרטון...

מקווה שעזרתי (ושגם לא טעיתי והטעיתי).

טל.

פורסם

תודה רבה על התגובה טל.

אני מעדיף רמקול קואקסיאלי מאשר קומפוננט, מכיוון שאין לי רצון להתחיל להתעסק עם כל הבלאגן חוטים הזה והאביזרים הנלווים.

אפשר בבקשה המלצות לרמקולים קואקסיאליים?

תודה.

פורסם

לדעתי אתה פוסל את הקומפוננט מסיבה לא נכונה , אין פה שום התעסקות, זה פשוט בדיוק כמו רמקול רגיל רק שהוא מתחלק לשני חלקים , טוויטרים אתה תניח את הדשבורד כנראה, והרמקול מיד באס יהיה בדלתות כמו רמקול רגיל 6.5 .

כמובן שעם אתה מעוניין ברמקולים רגילים מי אני שאגיד לך לא רק אומר שכדאי לך לשקול את זה , כי קומפוננט ייתן לך תמורה הרבה יותר טובה, וחוץ מזה, המתקין זה הבן אדם שמסתבך עם החוטים לא אתה (;

פורסם

רמקול קאווקסיאלי הוא בעצם קומפוננט רק שהוא בא בחתיכה אחת,

הבדל? בין כל רמקול יש הבדל, בקוואקס ה"בעיה" כביכול היא שגם המיד-באס וגם הטוויטר נמצאים באותו מקום,

זה הפלוס שיש בסט קומפוננט שבא בחלקים שאתה פיזית יכול למקם את הטוויטר איפה שאתה רוצה ונשמע לך הכי טוב.

לעיניינו, למערכת לא מוגברת אני לא הייתי בוחר בדוטק של מורל, נכון שהוא סט טוב אבל במערכת לא מוגברת לא תנצל אותו, וה"השקעה" עליו לא תיהיה שווה כי לא תקבל את התמורה.

נשמע כי כרגע אתה לא מכוון למערכת מוגברת ועוצמתית במיוחד, ובמקרה שלך להבדיל מההמלצות הרגילות,

לדעתי סט קוואקס פשוט של פיוניר או רוקפורד או JBL יעשו בשבילך את העבודה בצורה טובה.

אישית יש לי ניסיון עם הפיוניר

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=820592

רמקול פשוט שעושה את העבודה.

עוד סט פשוט וטוב

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=746861

סט של חברת רוקפורד מאוד מוכרת בתחום, לשימוש בסיסי הוא יספק את הסחורה.

העצה הכי טובה צא לטייל, למקומות שמתקינים או אפילו אוטו דיפו ותשמע שם סטים.

• תוכן חדש...