Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4638 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי. יש לי פורד פוקוס ( קניתי שלשום ). עשיתי לו טיפול כללי + בדיקה ממוחשבת ו הכל מצויין! ( חוץ פנסים קדמיים קצת צהובים ו מצבר בן 3 שנים + קיוון פרונט כליל ). החלפתי הכל: רצועות, פילטרים, פלגים, מים וכו.

אבל אני שם לב שכאשר אני מנוע רכב זה אכן מצליח להתניע בהדלקה ראשונה אבל זה לוקח כ2 שניות למנוע להדלק. זאת אומרת לא כמו שהיה ברכב עבודה שלי ( חדש שנת 2013 שרק כאשר מפטח מגיע לסוף - מנוע נדלק ). אני לא רגיל לזה שזה לוקח כ2שניות. הרגשה כאילו קצת קשה לו להדלק. אבל מה שטוב בסוף בלי שום קשר זה נדלק בפעם הראשונה. אחרי זה זה נוסע מצצצצצצצויין!! אין טענות אחרות על שום דבר לא לי ולא למוסכניקים. דרך עגב אני לא שאלתי במוסך ישירות על זה אבל הם הניעו את הרכב כמה פעמים ואמרו שהכל תקין.

פרטים נוספים שעשויים לעזור לכם לענות לי האם אני צריך לדאוג או לא: פורד פוקוס 2005. מנוע 1.6. יד ראשונה. 160000 עבר.

בבדיקה מכנית וממוחשבת הכל באמת תקין לחלוטין. נוסע מצצצצוייין. הלוכים מעביר חלק. הוחלף לגמרי שמן ו מים + פילטרים.

חבר שלי נהג ותיק. הוא לא ראה את הרכב אך אומר שכנירא כדאי לעשות אינפוזיה. אז מנה אתם אומרים. יש מה לעשות\ לפחד ?

נ.ב. לפעמים זה מצליח להניע את זה בשניה ( כמו שאני רגיל ) אבל רוב הזמן לוקח לו 1.5 - 2.5 שניות להדלק.

סליחה על הסבר לא מקצועי.

פורסם

בשאלה שלך נראה לי שכבר ענית את התשובה.

מצבר בן 3 זה לא חדש ולכן סביר להניח שהוא הגורם לדיילי הקצר בעת ההתנעה.

בדוק מים במצבר ותנקה את הקוטבים, אולי תצליח לעבור איתו את החורף בשלום לפני שילך קאפוט.

פורסם
בדוק מים במצבר ותנקה את הקוטבים, אולי תצליח לעבור איתו את החורף בשלום לפני שילך קאפוט

קאפוט??? אתה מדבר על הרכב או מצבר??

בן אדם כפי ששמת לב אני לא מכונאי מי יודע מה. ו לפני שאני בולע כדורי הרגעה ו לב תגיד האם התכוונת למצבר או רכב כולו.

ו דבר שני אני לא רוצה ( אם זה מצבר ) להסתובב איתו אז. מהמשכורת הבאה אני אחליף אותו אז.

פורסם

רגע.. שאתה מסובב את המפתח לשלב הסופי שלו כלומר אחרי השלב שהמנורות בלוח המחוונים נידלק. אני מיתכוון לשלב שבו אתה אמור לשמוע את הרעש של ההנעה אז...שם יש עיכוב בהנעה?

פורסם
רגע.. שאתה מסובב את המפתח לשלב הסופי שלו כלומר אחרי השלב שהמנורות בלוח המחוונים נידלק. אני מיתכוון לשלב שבו אתה אמור לשמוע את הרעש של ההנעה אז...שם יש עיכוב בהנעה?

כן כן בדיוק! אבל העיכוב הוא לא בשמיעה ( אני כן שומע שהוא מנסה להתניע ), העיכוב הוא בהתנעה מלאה של המנוע. כאילו מתניע בקושי.

פורסם
כן כן בדיוק! אבל העיכוב הוא לא בשמיעה ( אני כן שומע שהוא מנסה להתניע ), העיכוב הוא בהתנעה מלאה של המנוע. כאילו מתניע בקושי.

הבנתי. סובב את המפתח למצב בו נורות המחוונים דולקים. המתן מספר שניות עד שחלק מהנורות יעלמו ורק אז תניע. משאבת הדלק צריכה לבנות לחץ אז אל תפריע לה. תעדכן אם במצב זה מניע ישר.

פורסם
הבנתי. סובב את המפתח למצב בו נורות המחוונים דולקים. המתן מספר שניות עד שחלק מהנורות יעלמו ורק אז תניע. משאבת הדלק צריכה לבנות לחץ אז אל תפריע לה. תעדכן אם במצב זה מניע ישר.

כן כן כבר אמרו לי לעשות ככה. אני עשיתי.

לאחר שחלק מהנורות נכבאות ( נשאר רק מצבר ו דלק דולק ) אז אני מסובב את זה עד הסוף. עדיין מתוך 5 נסיונות מתניע בפחות משניה רק פעם אחת. 4 פעמים אחרות עדיין בין שנייה ל 2 שניות.

וזה קצת מטריד אותי ו מפריע.

פורסם
גם אם לוקח 2 שניות אין לראות בזה שום מטרד והמצב תקין. אל תחפש להיכנס להרפתקאות.

המון המון המון תודה!!

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לדעתי אין לך שום בעיה. לאבא שלי יש פוקוס 2008 וגם שם זה לוקח בערך 2 שניות. זה תמיד היה ככה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לדעתי אין לך שום בעיה. לאבא שלי יש פוקוס 2008 וגם שם זה לוקח בערך 2 שניות. זה תמיד היה ככה.

זה מרגיע. תודה ו אחלה יום שיהיה לכם!

פורסם

התכוונתי למצבר ולא לרכב. עוד לא ראיתי אוטו שהלך בגלל מצבר מת.

דע לך, שאבנית שמצטבר על הקוטבים מונע התנעה חלקה.

תשפוך עליהם מים כאשר האוטו מונע (נשמע הזוי נכון? אבל עובד מציון) ואתה תראה שהאבנית נעלם.

היה לי את אותו בעיה בעת ההנעה ברכב שלי ולאחר שניקית את הקוטבים זה השתפר מאוד.

אולי זה רק אצלי אבל תמיד שמתי לב במכוניות שלי, שעם מצבר חדש וטוב ההתנעה היא במיידית וככל שהמצבר מתיישן זמן ההמתנה עד להתנעה מתארך לכמה שניות (כמה סיבובים של הסטרטר).

בגדול, כל עוד המצבר עובד לא הייתי רץ להחליף אותו גם אם לוקח לך כמה שניות להניע את הרכב, זה לא סוף העולם ולא ניתן לדעת מראש עוד כמה זמן היא תחזיק מעמד - יכול להיות אפילו עוד שנה (היה לי פעם מצבר שהחזיק 5 שנים!)

פורסם

האם הרעש התנעה עצמו נעשה איטי יותר? או יותר שקט? האם זה "נשמע" כאילו הוא מסתובב לאט יותר ממה שהיה פעם?

כי זה בהחלט אינדיקטור למצבר חלש. כל עוד הוא עדיין מניע, אין ממה מה לדאוג. ברגע שזה מתחיל לקחת יותר מנסיון אחד, ממליץ לקנות מצבר חדש.

הסבר טכני במונחים פשוטים (לא לגמרי מדוייק): יש מה שנקרא סטרטר. הוא "מסובב" את המנוע כדיי לדמות את הפעולה הרגילה שלו. המחשב מנוע מזריק דלק, הוא לוקח אוויר דרך המצערת (וזה למה ברכבים ישנים היה צריך ללחוץ על הגז - לפתוח את המצערת - כדיי להתניע. ברבים מודרניים יש מצערת אלקטרונית שעושה את הכל לבד) וזה גורם למנוע להתחיל את פעולה הסיבוב שלו. ברגע שבוכנה אחת או שתיים עשו את שלב הכוח שלהם (פיצצו דלק ואוויר דחוס ודחפו את הבוכנה למטה עם כוח) אז המנוע מתניע בכוח עצמו ואפשר להפסיק לסובב את הסטרטר, כי המנוע כבר בעצם מסתובב בכוח עצמו, בלי שיהיה צריך מנוע חשמלי כדיי לסובב אותו. עכשיו ההפך קורה, המנוע מסובב אלטרנטור שמטעין את המצבר. :-D

הסטרטר עצמו גם יכול להיות "עייף". זכור לי שסטרטר ממוצע שורד 20 אלף התנעות. אבל כל עוד הוא עדיין מתניע, אין ממש מה למהר לקנות אחד חדש. רק כשזה ממש מתחיל לקחת המון זמן, או להכשל בהתנעה, שווה להסתכל על להחליף.

גילוי נאות:

התברר בעבר שידע המכוניות שלי אינו לגמרי נכון. אני משתדל לוודא שאני לא מדבר שטויות. עם כך, עדיין התגלו מקרים שלא ידעתי על מה אני מדבר. :-D לכן, אם למישהו יש תיקון אליי, בבקשה. יתקבל בשמחה.

פורסם

תיקון קטן לגבי המצערת דאז והיום: גם כיום ברכבים חדשים יותר קיימות מצערות מכניות ולא כולם חשמליות. לגבי לחיצה על גז ברכבים ישנים היתכוונת יותר בכיוון של רכבים שבהם הזנת הדלק היא קרבורטור ולא הזרקה אבל גם שם כל עוד הקרבורטור תקין אין צורך ללחוץ על גז תוך כדי הנעה ולעיתים זה יותר מזיק ממועיל.

פורסם
תיקון קטן לגבי המצערת דאז והיום: גם כיום ברכבים חדשים יותר קיימות מצערות מכניות ולא כולם חשמליות. לגבי לחיצה על גז ברכבים ישנים היתכוונת יותר בכיוון של רכבים שבהם הזנת הדלק היא קרבורטור ולא הזרקה אבל גם שם כל עוד הקרבורטור תקין אין צורך ללחוץ על גז תוך כדי הנעה ולעיתים זה יותר מזיק ממועיל.

תודה על התיקון. אז אפשר הסבר על למה בעצם לא צריך ללחוץ על הגז יותר? למה בעצם הזרקת דלק פותרת את הבעייה הזאת? כי הגז כבר לא שולט בכלל על כמות הדלק?

• תוכן חדש...