Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיטרואן ברלינגו 2010, מנוע 1.6

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4630 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אני מחפש רכב שישמש אותי לעבודה יומיומית, אחת הדרגישות העיקריות של הרכב זה יכולת העמסה מכובדת.

בסופי שבוע הרכב ישמש לנסיעות משפחתיות.

באחת מחברות הליסינג הציעו לי ברלינגו מודל 2010 מנוע 1.6, עם קילומטראז' 109,000. מחירון 77K, הציעו לי את הרכב ב60K.

שאלה ראשונה - העסקה כדאית? בכמה מתומחרים רכבי הדיזל האלה עם קילומטראז' שכזה?

שאלה נוספת - המנוע הזה מומלץ? הבנתי שיש מגוון של רכבי ברלינגו עם מנועים שונים שהוחלפו במהלך השנים, הבנתי נכון?

איזה מנועים מומלצים יותר ואיזה פחות?

תודה!

פורסם

זה הדגם הישן אן החדש?

לפי המחירון נראה שזה החדש, אבל בקושי היו כאלה בחברות ליסינג בשנת 2010.

לגבי המנועים - משנת 2008 ועד היום יש אך ורק מנוע 1.6 בשתי רמות הספק 75 ו 92 כ"ס.

כל שאר המנועים היו בשנתונים ישנים יותר.

הברלינגו החדש הוא (לדעתי) רכב מעולה לעבודה ולשימוש משפחתי.

גם הישן לא רע, אבל הוא כבר די מיושן, ואם מציעים לך את הישן אז זה ממש לא המחיר שלו.

איזה משקל אתה צריך להעמיס?

פורסם

הדגם החדש.

המשקל המועמס יגיע במקרים חריגים ל200 קילו, בדר"כ המשקל ינוע בין 60 ל100.

המשקל סביר אבל הציוד דורש לא מעט נפח.

פורסם

מחדד את דבריו של בוקי:

בשנת 2006, במקביל לשיווק מנועי 2000 סמ"ק (טורבו דיזל מסילה משותפת) ו 1900 סמ"ק (אטמוספרי פשוט וחלש), החל שיווק מנוע 1600 טורבו דיזל חדש (שמקורו ב"שיתוף" עם פורד) - עד לעצם היום הזה.

בגרסאות הראשונות שהגיעו לארץ (שנים בודדות), היתה גרסת 75 כ"ס וגרסת 92 כ"ס (קוד מנוע ל 75 כ"ס היה 9HW והקוד של ה 92 כ"ס היה 9HX).

ב 2007 זו היתה השנה האחרונה שמכרו מנועי 2000 סמ"ק ומשם ואילך המשיכו עם כמה גירסאות קיקיוניות במקביל ל 1.6 טורבו דיזל (הגרסאות הקיקיוניות היו 1.4 בנזין ו 1.9 דיזל אטמוספרי) למשך שנים בודדות נוספות (2008-2009~).

במהלך השנים ירדה גרסת ה 92 כ"ס משיווק, והמשיכו רק עם ה 75 כ"ס כאן בארץ. במקביל, בשנת 2008 יצא לאויר העולם הדגם החדש של הברלינגו ("ניו ברלינגו") שהגיע רק עם מנוע 92 כ"ס ובגרסה בכירה (ESP, שש כריות אויר, רדיו-דיסק MP3, חלונות כהים וכד').

בשנת 2011 לערך, תם השיווק של הדגם היוצא - ומשם ואילך הצטרפו גרסאות בסיסיות ופשוטות יותר של ה"ניו ברלינגו" (מזהים אותם בעיקר לפי הפגושים השחורים ואיבזור דל יותר).

עד לשנת 2012 המנוע נמכר כמעט ללא שום שינוי במבנה, עד שיצא מעין "PHASE-2" למנוע (גרסה משודרגת) התומכת ב EURO-5.

בגרסה זו ירדו לראש מנוע עם 8 שסתומים במקום 16 שסתומים - וטופלו הרבה מחלות ילדות של המנוע. בנוסף, עברו לקמשאפט אחד במקום 2 קאמשאפטים עם שרשרת בינהם.

מיותר לציין שכמות החלקים הנעים ירדה, ואיתה גם ירדה כמות התקלות\בעיות.

עיקר התקלות בגרסה הראשונה של המנוע נבעו מבעיות שימון - שלפחות כאן בארץ מיוחסות לאיכות שמן נמוכה (נדרש תקן ספציפי לשמן בעל מעט מאוד תוספים\מוספים שיכולים לגרום לסתימה של מעברי שמן). לא ברור איך היצרן אישר את התקנים לשימוש כאן בארץ אבל זה נעשה בהסכמתו (למרות שמדובר בשמן סינטטי), אך כנראה שמרווח הטיפולים (כל 20K ק"מ) לא הטיב עם המנועים.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מסתבר שבסוף זה בכלל הדגם הישן.

מרוב דגמים שמופיעים במחירון הסתבכתי ולא הצלחתי לפענח על איזה דגם אני צריך להסתכל במחירון.

איציק, תודה על הפירוט הרב.

מה הדרך הכי קלה להבדיל בין הדגם החדש לישן מבחינה ויזואלית?

פורסם

הלבן - ישן.

הכחול - חדש.

בשנים 2008, 2009, 2010, 2011 ועד אמצע 2012 שניהם נמכרו במקביל.

בשנים אלו כל הדגימם הישנים היו ברמת איבזור נמוכה, מנוע דיזל 1.6 75 כ"ס, 99% בצבע לבן. (היו גם מעט עם מנוע בנזין 1.4)

כל הדגמים החדשים בשנים אלו היו ברמת איבזור גבוהה, מנוע דיזל 1.6 92 כ"ס, 2 דלתות צד, 6 כריות אוויר, לרוב גם צבעים מטאליים יפים.

באמצע 2012 הופסק השיווק של הדגם הישן ובמקומו הגיע חדש בגרסה פשוטה (75 כ"ס, דלת צד אחת, פוגשים שחורים וכו').

1.jpg

2.jpg

פורסם

אפשר לבקש להרחיב עוד בעניין האמינות של הדגמים השונים (הדגם הישן יותר מעניין אותי).

יכול להיות שיש גם 1.4 דיזל? יש אחת 2008 למכירה, המוכר ענה לשאלה שלי אם זה דיזל בחיוב, אבל נראה לי מוזר...?

תודה, דב

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

מבקש להדגיש שאלה - אם רוצים ברלינגו/פרטנר דגם ישן שייתן שרות טוב, ועל בסיס הנחה שרוכשים רק רכב שטופל "לפי הספר" - איזה דגם מומלץ?

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

אין בברלינגו/פרטנר בשום דגם ובשום שנתון מנוע 1.4 דיזל.

1.4 היה רק בנזין. זה מנוע כמו של פיז'ו 206. קטן וחלש מידי על ברלינגו.

לגבי איזה דגם מומלץ - מה התקציב ולאיזה שנת ייצור אתה מכוון?

לאחר שנת 2007 יש רק דגם דיזל אחד ואין מבחר.

פורסם

תודה על התשובה, אכן זה נראה לי מוזר, אם כי בעל הרכב התעקש שזה דיזל!

אנסה לדבר איתו שוב.

אני מחפש עבור לקוח רכב כזה בעלות של כ 25-30,000 ש"ח. יודע לאתר רכב שכדאי לקנות, אבל לא מכיר את מבחר הדגמים.

לא מפריע לשלם מעט יותר על רכב שמור מסדרה מוצלחת... אבל מה לחפש? ההיצע בשוק אדיר, וב PSA אני לא מבין כלום...

תודה,

דב

• תוכן חדש...