Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

משתגע מתנוחת הישיבה באוטו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4655 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן

אני 1.65 מטרים ואני נוהג על האוטו הזה מחא זמן ומה אני יגיד לכם.. לא נוח לי

נתחיל בזה שהגובה של המושב עד הסוף וההגה כיוונתי אותו עד למעטה. ככה יחסית אני שולט הכי טוב בהגה אבל מה הבעיה? אני לא רואה באיזה מהירות אני ואם אני רוצה להסתכל אני ממש צריך להזיז את הראש בצורה שמפריעה לנהיגה.

לגבי המרחק: אני יושב יחסית קרוב כי אני לא יגיע לדוושות אבל מה הבעיה הפרצוף שלי עוד שניה נוגע בשמשה

אם היה באוטו הזה אפשרות לכוון את מרחק ההגה זה כניאאה יכל להועיל לי.

אבא שלי אומר לי תמיד שאני קרוב מידי ושהוא יושב יותר רחוק (הוא טיפה יותר נמוך ממני) ואמא שלי אומרת שעדיף להיות קרוב לדוושות וזה עניין של הרגל והיא יותר נמוכה ממני וממש קרובה ודוושוצ ולא מפריעה לה הגובה של ההגה.

עכשיו השאלה שלי אליכם היא מה לדעתכם כדי לעשות כדי לשפר את זה? יכול להיות שאני נוסע ככה בגלל הרגלים שגויים שפיתחתי לעצמי?

ולמה לעזעזל אני נידפק בקטע של המד מהירות

סתם לדוגמא הגובה של ההגה גיליתי את זה רק אחרי יותר מחצי שנה שנהגתי באוטו. עד אז הייתי על הכי גבוהה והייתי צריך להתאמץ יחסית. ונגיד שאני יושב קרוב זה ניראלי נובע מזה שנהגתי על ידני בשיעורי נהיגה כניראה.

אני שואל את זה כי כבר התיאשתי ואני לא יודע איך אני יתרגל לתנוחות נהיגה ברכבים חדשים (בינתים יצא לי פעם אחת ליסוע על טרנטה שנת 92 כמה דקות והיה קשה אבל כניראה כי זה ידני ואין כיוון גובה לכסא)

מסרב לחתום:evil:

פורסם

1. איזה רכב זה?

2. אתה אמור לשבת ככה: [הודעת הנהלה: זו תנוחת ישיבה שגויה ולא בטיחותית]

qLIlVrU.png

תנסה לכוון גם את גובה הכיסא.

Leasingfahrzeug oder nichts

פורסם

סדר הפעולות הוא כזה (איזה פחד רק שלא ירדו עלי כאן :-) ):

1) כוון את גובה המושב בהתאם לשדה הראיה אותו אתה מוצא נוח/אידיאלי עבורך, רוב הנהגים מעדיפים מיקום גבוה של המושב.

2) לחץ לחיצה מלאה על דוושת הבלמים כמו בבלימת חירום (כאשר הרכב מונע), במקרה של רכב ידני לחיצה מלאה על דוושת המצמד. 3) כאשר הרגל לוחצת על הדוושה, כוון את המרחק של המושב כך שהברך נשארת מכופפת במעט ואתה מרגיש שאתה לא צריך למתוך את הרגל.

4) כוון את זווית המשענת כך שתתקבל ישיבה זקופה והגב נשען באופן מלא על גב המושב.

לאחר שלב 4 הישיבה אמורה להרגיש לך טבעית ונוחה מבלי לגעת בגלגל ההגה.

5) כוון את מרחק גלגל ההגה כך שכאשר השכמות במגע מלא עם גב המושב, פרק כף היד צריך להיות מונח על חלקו העליון של גלגל ההגה כאשר היד ישרה (אך לא מתוחה - נעילת מרפק). כוון את גובה ההגה כך שהכתפיים נשארות רפויות.

6) בצע תיקונים קלים במידת הצורך. ברכבים בהם תכנון לוח המחוונים לקוי, לפעמים צריך לשנות את גבוה המושב בכדי שגלגל ההגה לא יסתיר את לוח המחוונים (ולחזור על כל הפעולות כמובן).

תנוחת נהיגה נכונה מרגישה הכי טבעית שיש, בלי לחץ על המפרקים ועם תחושת שליטה מלאה במכונית כאשר שתי הידיים על ההגה.

פורסם

אני מכיר שכוונון הגובה מגיע אחרי כוונון המרחק של המושב וההגה, כפי שמתואר בסרטון של אלטרנתיבי. זאת, כיון ששינוי הגובה משנה את מיקום הידיים והרגליים ביחס להגה והדוושות ולעתים כוונון הגובה הוא באלכסון, מה שמשפיע על המרחק מההגה. השלבים הם:

1. ישיבה בתוך המושב (ולא "עליו")

2. כוון המרחק מהדוושות ללחיצה מלאה בברך כפופה (כ-140 מעלות)

3. כוון זווית המושב לזקופה

4. כיוון ההגה לזווית מקבילה ככל הניתן לזווית ההגה.

5. כיוון גובה המושב למרחק ארבע-חמש אצבעות בין קצה הראש לתקרה

6. כיון זווית המושב (אם ניתן) ללחיצה מלאה על הבלם ללא הפעלת לחץ של הירך על המושב

7. תיקונים בזוויות ההגה והמשענת ובמרחק המושב כדי שיתאפשר לראות את כל המחוונים ושגובה הידיים האוחזות בהגה יהיה נמוך קצת מגובה הכתף.

8. בדיקת המרחק על ידי הושטת יד לפנים וכיפוף פרק כף היד על חלקו העליון של ההגה לא הוצאת השכמות מן המושב

9. תיקונים כנדרש.

אחר כך יש לוודא:

1. מנח נכון של הידיים - בדרך כלל במנח רבע לשלוש, כפות ידיים מבחוץ, אצבעות ואגודלים מבפנים

2. מנח נכון של הרגליים - עקב ימין מול דוושת הבלם, רגל שמאל במדרס, רגליים מפושקות לרוחב.

3. כוון נכון של משענת הראש (גובה בין הגבות לבין קצה הראש, מרחק של 3-6 ס"מ מהפדחת).

4. כוון נכון של חגורת הבטיחות: חלק תחתון הדוק על האגן, חלק עליון על מרכז הכתף

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תוכן חדש...