Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עד 65K לקראת הפנסייה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4634 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

סבא שלי בעוד שבוע יוצא לפנסיה וכבר מזמן החלו החששות שהוא לא יוכל לשאת בהוצאות של הבהמה הנוכחית ביואיק רנדוו שהוא נהנה איתה כל רגע רק הבעיה היא שהרגעים האלה הם לא כל כך תכופים עקב צריכת דלק גבוהה מאוד ועלויות אחזקה גבוהות של ביטוח בעיקר. אבל מה שהכי מפחיד זה צריכת דלק מכיוון שהוא יצא לפנסיה יתחיל לנסוע על האוטו יותר ולכן דבר חשוב זה צריכת דלק נורמלית.

הוא כרגע שם עין ומאוד רוצה את ה C5 שנת 2010 בערך שנחנסת בתקציב אבל אני מסביר לו שביטוח יהיה יקר מכיוון שהרכב הוא בדרגת מנהלים וכמו כן גם הטסט לא זול, ובגדול הוא מסתכל לרכבים בגודל הזה וברמה הזאת אולי פאסט דיזל שנת 2007 אבל אני מוריד אותו מהעיניין ומסביר לו שיהיה קשה להנות מרכב כזה ולא לשלם הרבה ולכן אני מציע לו אולי I30 שנת 2008 דגם supreme מנוע 2ל שיהיה מפואר אבל משפחתי רגיל כמו כן גם הC3 פיקאסו אבל היא ממש פשוטה ביפנים ולרדת אליה אחרי הביואיק ממש לא קל...

נסוע שנתית של 5-7K אבל עיניין הדלק עדיין משחק עיניין גדול מאוד בגלל העדר משכורת גבוהה.

וכאן אתם באים לתמונה מה אתם מציעים לרכוש אחרי שהבנתם מה הכיוון.

רכבי סופר מיני לא יתאימו זה לא הכיוון ויש לציין שהרכב צריך להיות אמין כמה שיותר מכיוון שככל הנראה זה יהיה הרכב האחרון שיהיה בבעלותו.

פורסם

שלום,

בנסועה שנתית של 7000 ק"מ, ההבדל שמתקבל בצריכת דלק של הביואיק (נגיד 1/ 8) 7000 שקל בשנה לפי 8 שקלים לליטר. זה 580 שקל בחודש.

אם תיקח רכב ממוצע עם צריכה של 1/10 זה 465 שקל בחודש.

לפי מה שאני מבין זה 300 שקל בחודש במקרה הכי קיצוני

אם תיקח רכב עם 1/15 אז זה כ300 שקל בחודש.

לעניות דעתי אין ההבדל בעלויות ביטוח ובטסט אם הולכים לרכב שנת 2010 עם מנוע 2 ליטר

לא בטוח ששווה לו להחליף

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

בחודש יוצא לו בסביבות ה1K שקל שזה הרבה מאוד במצבו הנוכחי.

והצריכה היא ממש לא 1ל8 אלא יותר בכיוון של 16 ליטר ל100 קמ שזה 1ל6 וכשלוחצים אז זה ביכלל 1ל3 ומטה...

פורסם

מה אופי הנסיעה? עירונית בעיקר? בין עירונית?

אם הנסיעה עירונית ותסע רגוע אני חושב שסביר שה-C5 תחזיר בסביבות ה-8/9 קמ"ל בסביבה עירונית צפופה באמת (קריות,ת"א) ואז יוצא לך חיסכון של כ-50 ש"ח בחודש, בישביל זה לא שווה להחליף מכונית.

לחילופין במצב של לחיצות גם ה-C5 יכולה לרדת לצריכה גבוהה מאוד. אולי שווה להגיד לסבא שיסע רגוע יותר, גם בישביל הבטיחות שלו וגם בישביל צריכת הדלק..

בנוסף לגבי עלות הביטוח וכו' - למה אתה חושב שה-C5 תהיה יקרה יותר מהביואיק? נראה לי הזוי.

לבסוף, לאור ניסיון עם סבים וסבתות, יש להם צרכים שונים מאשר לצעירים. הם אולי צריכים צריכת דלק ואמינות (כמו כולנו) אבל רכבים נמוכים יכולים להיות לא נעימים (בלשון המעטה) להיכנס ולצאת מהם (גם אם עכשיו הוא אתלט, ואני מאחל לו רק בריאות, זה הולך ויורד) וכו'.

באופן אישי סבא שלי (אומנם הרבה יותר מבוגר משלך, לקראת ה-80) קנה SX4 בגרסאת ה-5 דלתות שהיא ממש כמו מיני ג'יפון. נכון שזה לא יהיה מפואר כמו הביואיק אבל מאוד נוח לצאת ולהיכנס, היא נראת לא רע, חסכונית יחסית בדלק, אמינה מאוד, סחירה וכו'.

פורסם

טוב אז בינתיים ניראה אולי אפשר יהיה לוותר על ביטוח מקיף ולבטח רק צד ג וחובה אבל עדיין טסט יקר ואחזקה לא זולה בקיצור ניראה מה הוא יגיד אני יהיה אצלו היום וידון איתו על הכל.

פורסם

תקשיב, אני לא נכנס לך או לסבא שלך לכיס - אבל נראה לי שהמצב פה קצת לא ברור. הביואיק אומנם לא בדיוק רכב יוקרה אבל בכל זאת, לא בדיוק דיהטסו סיריון, אתה מדבר על לא לעשות מקיף לרכב של 60-70 אלף ש"ח?! כמה סבא שלך הולך לקבל בפנסיה? שכר מינימום?

לדעתי אתה צריך לשבת איתו ולבדוק טוב טוב כמה הוא צפוי לקבל בפנסיה ולראות מה האפשרויות הכלכליות. זה שינוי רציני, צריך לעשות אותו נכון. אם הוא הולך לרדת באופן דרסטי בהכנסה אז אולי כדאי להתפשר עוד יותר על רכב (אם זה ברמה שאין כסף למקיף)...

פורסם

באופן אישי סבא שלי (אומנם הרבה יותר מבוגר משלך, לקראת ה-80) קנה SX4 בגרסאת ה-5 דלתות שהיא ממש כמו מיני ג'יפון. נכון שזה לא יהיה מפואר כמו הביואיק אבל מאוד נוח לצאת ולהיכנס, היא נראת לא רע, חסכונית יחסית בדלק, אמינה מאוד, סחירה וכו'.

הצעה הגיונית (אבא שלי, שמבוגר מסבך בחצי דור, נוהג על ליאנה ומרוצה ממנה מאד) - אבל לא הבנת שמדובר באדם שמחפש רכב פוזה? פשוט, בגיל 65 הפוזה היא רכב גדול ורך, לא קטן וקופצני.

פות"ש - לפני שאתה זורק דגמים לאויר, כדאי שסבא יבדוק מה צפי יכולותיו הכלכליות לשנים הקרובות ומאידך מה הצרכים הצפויים. אפילו להמתין עוד 2-3 חודשים ולראות מה נכנס לבנק ב-1 בחודש.

בנוסף לכך - סדרי העדיפות משתנים עם השנים. ואם הוצאה של עוד 1,000-2,000 ש"ח בשנה על ביטוח מהווים גורם משמעותי כדאי מאד שסבך יעשה קצת גיל אורלי ויבדוק מה באמת חשוב לו ומה פחות. אני מהמר על שרשור חדש בעוד חודשיים על קנית רכב משפחתי גבוה (נוח לכניסה ויציאה).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כרגע באמת שכנראה נחכה ונראה כי ממה שאני מראה לו עכשיו שלפי דעתי הכי יתאים לו C3 פיקאסו הוא ממש מתנגד ואומר שהוא לא רואה את עצמו ברכב כזה ומה שהוא רוצה זה פאסט דיזל שנת 2007 או C5 2009 בערך בקיצור הבנתם את הראש שלו.

כרגע נחכה ונראה מה יהיה ואם הוא יבין שמה שהוא רוצה לא יתאים ויקח מה שמתאים.

נתראה בעוד כחודשיים.

אפשר לנעול אלא אם כן יש לכם עוד מה להגיד בנושא :-)

פורסם

אני חושב שבגיל שכזה עדיף להם רכב גבוהה יותר בשביל הכניסה והיציאה הנוחים מן הרכב וגם ע''מ לראות מעט טוב יותר.

נשמע כאילו רכב מסוג טריוס דור שני \ SX4 או אפילו קשקאי שיאפשרו כל זאת לצד עלויות אחזקה יחסית נמוכות (בוודאי שזולות מהפאסאט לאחזקה).

בהצלחה , מחכים לעידכון הבא.

var wtplaytorrent1_close = function() { var fade = document.getElementById("wtplaytorrent1_fade"); fade.parentNode.removeChild(fade); el = document.getElementById("wtplaytorrent1"); el.style.display="none"; setTimeout(function() {el.parentNode.removeChild(el)}, 500)}

פורסם

תגיד לו שיבדוק את הניסאן ג'וק.

לאבא שלי, שגם מגיע לגיל פנסיה יש אחד, והוא נהנה מכל רגע.

הרכב גבוה, הכניסה אליו נוחה, המושבים מאוד מאוד נוחים לו (והוא נוסע בערך 25 אלף ק"מ בשנה) וצריכת הדלק יחסית טובה.

מגאן 265

פורסם

כל ההצעות על פניו טובות, והצרכים לדעתי הם כרגע כדבר משני פה - הסבא צריך לראות מה ה"משכורת" שלו כשיגיע הלכה למעשה לפנסיה עצמה בעוד מס' חודשים. אנחנו מדברים פה על "בעיה" לשלם ביטוח מקיף, לרכב של 60-70 אלף ש"ח...

פורסם

אתה מציעים כנפיים למי שאוכל סטייק.

הבנאדם נוהג על רנדוו ונהנה, במצב הזה כל רכב צעצוע שתביאו לו ( I30? SKX4) בקטגוריה נמוכה, לא יהיה טוב בשבילו.

תקשיב, 7KKM בשנה זה לא הרבה בכלל, נניח ולקראת הפנסיה זה יעלה ל10-15 אלף, זה גם לא הרבה מאוד.

אני הייתי מחליף את הרנדוו, באמריקאית סדאן פשוטה יותר (מאליבו\אימפאלה\אולי לקרוס), גם יהיה קצת חיסכון בדלק ובהוצאות, וגם הוא לא יתאכזב.

הפתרון הכי טוב זה לקחת אותו לנסיעת מבחן.

ואני מבטיח לך שבאף רכב קוריאני\אירופאי הוא לא יהנה כמו שהוא נהנה עכשיו באמריקאית.

עוד היבט חשוב, שהוא נוהג עכשיו בג'יפ\SUV (אני לא יודע מה הקטגוריה של הרנדוו).

הוא ככל הנראה אוהב מאוד שהרכב גבוה והרבה יותר קל להכנס אליו, מה גם שהוא אוהב את הנוחות האמריקאית שבפנים.

הבעיה היא שלדעתי אצל כל הג'יפים הצריכת דלק+ביטוח המחירים של ההוצאות השוטפות דומים, מה שאומר לרדת לסדאן.

כמו שאמרו, קודם שיגיע לפנסיה, יחייה כמה חודשים, אם זה לוחץ עליו, הפתרון היחידי הוא להפרד ולרדת בקטגוריה.

אני מאמין שהוא יוכל להמשיך להחזיק את הרכב הנוכחי שלו.

פורסם

ניר - היום הוא אוכל סטייק אבל יתכן שבעוד חודשיים הוא לא יהיה מסוגל להרשות לעצמו לחם. לפי התאור גם היום הוא חי מעל יכולתו. וכל זאת בלי להתחשב בצרכים המשתנים בהתאם לגיל וליציאה לפנסיה. לכן בהחלט יש מקום לבחון את הכנסותיו בעוד 2-3 חודשים ורק אז לקבל החלטה, אבל סביר מאוד שהיכולת הכלכלית תכתיב שנפוך משמעותי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כן אבל הוא יכול לרדת ברמה, ולא לרכב צעצוע כמו הסוזוקי\יונדאי למיניהם. (אני מדבר על יונדאי I30 ומטה, לא נסעתי\נהגתי ביותר טובות כמו הI40).

אם הוא מביא אמריקאית עם מנוע 4 צילינדר, זה כבר חיסכון גדול מאשר הV6 העוצמתי שיש לו עכשיו. (כדוגמאת המאליבו צורה לפני המרובעת, עד 2004).

והוא לא יסבול.

כמובן שיש לא מעט מכוניות מנהלים נוחות זולות ומוצלחות, השאלה היא אם שווה לרדת בשנה ולמכור את הרכב הנוכחי.

בעיני אם חוסכים, אז חוסכים לגמריי וקונים איזה סופר מיני, רק ככה הוא ירגיש הבדל בכיס שלו (לרדת מרכב שצורך 1/6 לרכב שצורך 1/14 בערך, משמע חצי דלק, ולרדת מקטגוריה של ג'יפונים\SUV לקטגוריה של רכבים פשוטים, אם מוכנים להתפשר על יד2 אז הביטוח גם יהיה זול כמה מאות\אלפים).

ויש סופר מיני טובות ונוחות, השאלה אם הוא מוכן.

פורסם

ניר,

שוב, כל זהלא רלוונטי עד שלא נדע (אחרי שהוא ידע) מה מצבו הכלכלי מאפשר. דובר פה על רכב של 65K אך ללא יכולת (לכאורה) לעמוד בביטוח המקיף, האם עדיין במצב כזה תציע לו לקחת מאליבו?

בלי להכליל ובלי לפגוע באף אחד - מי שאין לו כסף למקיף לא צריך לקנות רכב ביותר מ-20K לערך, לדעתי כמובן.

אז אחרי שהוא יכנס לסטטוס של פנסיונר, יראה כמה נכנס לו כל חודש לבנק, הוא יוכל לחזור לפה ואני בטוח שישמחו לעזור לו.

• תוכן חדש...