Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4656 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוקי, אז החורף מתקרב. השנה החלטתי שאני רוצה להתפנק ולתקן את החימום בפורד, בעצמי :-D

אין לי מושג מה הבעיה. יכול להיות שהרדיאטור נוזל, יכול להיות שהוא מנותק, יכול להיות שהוא סתם סתום... החימום מעולם לא עבד ב-3 השנים שיש לי את האוטו. מה שבטוח שהבעיה היא לא ביחידת השליטה, כי המזגן כן עובד, ואם אני מכוון אותו ל"חם" אז פשוט זורם אוויר פושר מבחוץ ולא מהמיזוג.

מישהו יכול לתת כיוון איפה נמצאת יחידות החימום בסיירה? האם היא כמקובל, בצד ימין-למטה של הדשבורד? האם מסובך לעשות זאת בעצמי, ומה עלי לעשות כדי לאבחן את התקלה? (מעולם לא עשיתי את זה ברכב אחר)

תודה מראש 8)

פורסם

בשביל שהחימום יעבוד אתה צריך לחבר את הקירור של המנוע לרדיאטור של החימום

אצלך ברכב כנראה שהרדיאטור נזל אז העיפו לך את הצנרת שמחוברת עליו מהמנוע וכאשר אתה מפעיל חימום אז זה יונק אויר מבחוץ

בשורה התחתונה צריך לחבר את הצינורות מהרדיאטור במקביל ולראות אם הוא נוזל אם כן צריך לפרק אותו להחליף/להלחים ולהחזיר חזרה, בהצלחה

פורסם

תבדוק אם אתה מוצא בקיר האש שני צינורות מתכת שאליהם לא מחובר כלום.

אם כן, אלו הכניסה והיציאה של רדיאטור החימום שלך. ואם הוא מנותק, זה כנראה בגלל שהוא נזל.

עכשיו נשאר להחליף אותו מהצד השני. ולחבר בחזרה את הצנרת. תצטרך למצוא שם בסביבה שני צינורות שמחוברים אחד אל השני באמצעות מופה.

צריך ידיים עדינות והרבה סבלנות. צלם את זה כפרוייקט למען הדורות הבאים.

בהצלחה.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

אוקי, אז פירקתי את הדשבורד כדי להבין מה הולך שם.

בצילום הראשון אפשר לראות שהצינורות מחוברים כמו שצריך לתוך קיר האש.

בצילום השני רואים את שני הצינורות נכנסים מקיר האש, מתוך הדשבורד (הוצאתי משם כמה צינורות אוויר, כדי שאפשר יהיה לראות). הצינורות מכוסים באיזשהו כיסוי פלסטיקי צהוב, וכנראה שמשם הם נכנסים לתוך הרדיאטור. כלומר המסקנה היא שהרדיאטור מעולם לא נותק, ולא ידוע לי על נזילות ממנו - כלומר הוא כנראה פשוט סתום והמים לא עוברים דרכו. האם אני צודק?

עד כמה שאני מבין, הרדיאטור הוא חלק אינטגרלי מכל היחידה שאחראית על ניתוב האוויר (לא יודע איך קוראים לה :| ). צריך להוציא את כולה כדי להחליף את הרדיאטור? אני חייב להגיד שזה נראה לא פשוט בכלל :lol: מישהו עשה את זה פעם ויודע מאיפה מתחילים בכלל? כי ההוראות בהיינס לא כל כך ברורות...

dashboard.jpg

radiator-pipes.jpg

פורסם

אני לא יודע איך זה בסיירה, אבל בפונטו הרדיאטור חימום הוא חלק בלתי נפרד מהסירקולציה של נוזל הקירור.

משמע, אם הרדיאטור נסתם, חום המנוע יעלה. והפיתרון הוא ניתוק הרדיאטור וחיבור הצינורות.

ידוע לי שיש רכבים שיש בהם ברז, כך שניתן לשנות את הסירקולציה, ללא ניתוק.

ראשית, תבצע את הבדיקה המתבקשת ביותר, האם הרדיאטור מתחמם? תן למנוע לפעול כמה דקות ותבדוק אם יש זרימה דרך רדיאטור החימום. אם הוא מתחמם, אז אין בו שום בעיה, וחבל שהתאמצת לפרק את הדשבורד :wink:

פורסם

בסיירה יש יציאה נפרדת לרדיאטור החימום מהצינור של מי הקירור. הוא יכול להסתם ולא יקרה כלום למנוע (טפו טפו טפו, האוטו הזה בחיים לא סטה מהאמצע של מד החום). גם לא צריך ברז בשביל זה.

למה הכוונה בבדיקת זרימה דרך רדיאטור החימום? אתה מתכוון ללנתק את צינור החזרה של המים ולראות אם הם יוצאים? ואיך אני יכול לבדוק האם הוא מתחמם? מפתחי המיזוג יוצא אוויר פושר, לא חם. ובמצב הזה, אם יזרמו מים, מה יכולה להיות הבעיה בעצם?

אגב, לפרק את הדשבורד ממש לא סיפור, סה"כ חמישה ברגים. ככה זה באייטיז, כשלאף אחד לא היה אכפת מאסתטיקה של תא הנוסעים, ואם רואים ברגים חשופים או לא 8)

פורסם

הכוונה הייתה שתיגע בו פיזית ותבדוק אם הוא חם. כדי לשלול כל דבר אחר שעלול להיות קשור.

אם תגלה שהוא סה"כ סתום, תנתק את הצינורות ותנסה לנקות אותו. אין מה להפסיד.

תוך כדי, תתחיל לברר מחירים לרדיאטור חדש :lol:

פורסם

הבעיה היא שאין לי גישה לרדיאטור בלי להוציא את כל היחידה, אלא רק למעטפת הפלסטיק שלו. איפה הכי טוב לגעת?

דנידין, הרעיון שלך נשמע פשוט וטוב, אני אנסה אותו מחר (אחרי שאבדוק אם המים בכלל מגיעים לשם, כמו שמתן הציע).

תודה לשניכם, אעדכן כאן בהמשך.

פורסם

גע בצינור כניסה ובצינור יציאה, אם שניהם חמים, כנראה אין שום סתימה.

אם אחד חם, תוודא ויזואלית שאין איזשהו כפל בצינור.

תנתק את שני הצינורות ותעביר מים, אם עברו חלק, יכול להיות שיש סתימה בצנרת עצמה.

פורסם

עדכון לכל מי שמתעניין או נתקל בבעיה דומה.

כמו שמתן הציע, ניסיתי להרגיש את הצינורות. אמנם היה לי קצת קשה להבדיל דרך כיסוי הפלסטיק שעל יחידת המיזוג, אבל לדעתי הצינור התחתון היה חם יותר מהצינור העליון. לכן הנחתי שיש סתימה בפנים, ושהצינור התחתון הוא הצינור בו נכנסים המים ולכן הוא חם.

פירקתי את שני הצינורות (נכנס ויוצא) מתוך קיר האש. במקום הצינור העליון (שהוא הצינור היוצא), שמתי בקבוק ריק, התנעתי וחיכיתי. כמו שאפשר לראות בתמונה (צולמה אחרי בערך דקת עבודת מנוע), יש ממש טפטוף חלש של נוזל קירור (האמת שאני לא יודע כמה צריך, אבל זה נראה חלש מאוד ביחס לקוטר הרחב של הצינור).

השתמשתי בזרנוק של הבניין (השכנים לא כל כך הבינו מה נדפק איתי :roll:) והצמדתי אותו לכניסה העליונה בקיר האש (בכיוון ההפוך לזרימה) ובכניסה התחתונה שמתי בקבוק ריק. לצערי הקוטר של הצינור קטן יותר מהכניסה, ולכן לא הצלחתי להחזיק אותו ב-100% והרבה מים השפריצו, אבל הבקבוק התמלא מהר מאוד במים ירקרקים ומלוכלכים מאוד, עם חתיכות קטנות ששוחות בתוכו (אני מתאר לעצמי שזה הגומי של הצינורות שהתפורר עם השנים). חזרתי על השטיפה 3-4 פעמים עד שהמים כבר היו בלי גוון ירקרק (כלומר כל נוזל הקירור רוקן משם) ובלי חלקיקים, אבל עדיין מאוד מלוכלכים :-)

לצערי עוד לא בדקתי אם זה עובד, מכיוון שהמים השפריצו לכל עבר החלטתי לתת להכל להתייבש לילה מחשש שהמים הגיעו למקום שהם לא היו אמורים להגיע אליו. מחר אני אחבר את כניסת מי הקירור ואתן לכל מי הברז להתרוקן מרדיאטור החימום, אחבר את המערכת ואראה אם הבעיה נפתרה.

IMG_20130927_173715.jpg

פורסם

היום המשכתי במה שהפך לפרוייקט של הסופ"ש. שמח להגיד שבסיומו אפשר לטגן ביצים על פתחי האוורור 8)

אפרט קצת על התהליכים הנוספים שעשיתי היום, לטובת מי שרוצה לעשות גם.

הנעתי את הרכב היום, וראיתי שמצינור היציאה מהרדיאטור יוצא זרם יותר חזק מאתמול, אבל עדיין ממש חלש. לא הייתי מרוצה מהתוצאה, אז בהיעדר צינור גינה, לקחתי את רובה המים של אחי (כן כן), מילאתי אותו מדלי והתחלתי להתיז בלחץ גבוה לתוך פתח היציאה. בפעם הראשונה יצאו מים שנראו ככה: :shock:

attachment.php?attachmentid=355361&stc=1&d=1380383589

אחרי חזרה על התהליך במשך שלושה דליים שלמים, המים כבר נראו כך: (ומרוב שהייתי צמא, כמעט שתיתי מהם :lol:)

attachment.php?attachmentid=355362&stc=1&d=1380383681

אחרי חיבור צינור הכניסה לפתח הנכון, מי הקירור התחילו לצאת מהרדיאטור בקצב גבוה. תוך כדקה זה מה שיצא: (אפשר להשוות לכמות המקורית בהודעה הקודמת)

attachment.php?attachmentid=355363&stc=1&d=1380383802

אחרי הרכבת הדשבורד וצינורות המיזוג (היה יותר קל לפרק, אין ספק...) ושטיפה קלה, נפרדנו שמחים וטובי לב.

attachment.php?attachmentid=355364&stc=1&d=1380383990

radiator1.jpg

radiator2.jpg

radiator3.jpg

sierra.jpg

פורסם

שמח שבסוף זה הסתדר בפיתרון פשוט יחסית,במידה והייתה צריך להחליף רדיאטור פנימי,יש עוד כאלה חדשים?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...