Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יונדאי I30

avizaz
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4686 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום,

לאחר תאונה חזיתית האיביזה שלי מושבתת וכעת עומדים לרשותי כ50,000 שקלים לרכישת רכב חדש לנסיעות בינערוניות בעיקר.

יונדאי I30 עלתה כאופציה מהשנים 2008-2012 - דגם INSPIRE 1600 מהווה כרכב נהדר אצלנו במשפחה ואין אף לא תלונה אחת, אך מאחר ואינני מכיר מישהו אחר עם I30 תהיתי האם מדובר באקזמפלר שמור או ברכב אמין במיוחד.

מה דעתכם על הרכב? הולך לשמש ל100ק"מ ביום, דיזל לצערי כרגע לא בא בחשבון - לא מצאתי אחד עם קילומטרז' הגיוני או דגם כלשהו שהוא גם במחיר וגם בקילומטרז' הגיוני.

התקציב הוא במקסימום 60,000 שקל כאשר אני ממש לא רוצה להגיע לשם ומעדיף להישאר בתחתית שהיא 50,000.

כמו כן, אני מאוד אשתדל שיהיה מדובר על הרכב עם הסאנרוף המקורי מאחר ולא ראיתי הבדלים במחירים.

יש הצעות ממי לקנות? אוויס, אלבר וכ'ו, והאם בכלל כדאי לי.

עריכה:

שכחתי להזכיר כי הסיבה המרכזית לבחירה ברכב היא האמינות וצריכת הדלק הנמוכה שדומה לאיביזה שהייתה לי.

תודה רבה.

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם
שלום לחברי הפורום,

לאחר תאונה חזיתית האיביזה שלי מושבתת וכעת עומדים לרשותי כ50,000 שקלים לרכישת רכב חדש לנסיעות בינערוניות בעיקר.

יונדאי I30 עלתה כאופציה מהשנים 2008-2012 - דגם INSPIRE 1600 מהווה כרכב נהדר אצלנו במשפחה ואין אף לא תלונה אחת, אך מאחר ואינני מכיר מישהו אחר עם I30 תהיתי האם מדובר באקזמפלר שמור או ברכב אמין במיוחד.

מה דעתכם על הרכב? הולך לשמש ל100ק"מ ביום, דיזל לצערי כרגע לא בא בחשבון - לא מצאתי אחד עם קילומטרז' הגיוני או דגם כלשהו שהוא גם במחיר וגם בקילומטרז' הגיוני.

התקציב הוא במקסימום 60,000 שקל כאשר אני ממש לא רוצה להגיע לשם ומעדיף להישאר בתחתית שהיא 50,000.

כמו כן, אני מאוד אשתדל שיהיה מדובר על הרכב עם הסאנרוף המקורי מאחר ולא ראיתי הבדלים במחירים.

יש הצעות ממי לקנות? אוויס, אלבר וכ'ו, והאם בכלל כדאי לי.

עריכה:

שכחתי להזכיר כי הסיבה המרכזית לבחירה ברכב היא האמינות וצריכת הדלק הנמוכה שדומה לאיביזה שהייתה לי.

תודה רבה.

פיאט בראבו 2009 גיר רגיל?

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

אתה מוזמן לעשות חיפוש, היו לא מעט שרשורים על ה-I30.

יש כמה תקלות אופייניות כמו יוניט ברקס שמתקלקל וגורם לנורת ESP OFF להידלק ולאורות הברקס האחוריים לא לעבוד, ידית בדלת הנהג שהחלק הפנימי שלה נשבר ונורות קדמיות שנוטות להישרף.

ב-50 תוכל למצוא אחת מאובזרת מ-2008 או אחת יוצאת ליסינג מ-2009 שכבר נמכרה לאדם פרטי, ישירות מליסינג ב-50 אלף שקלים יהיה דיי קשה למצוא משום שרוב רכבי 2009 כבר עזבו את חברות הליסינג. הסאנרוף המקורי בדגם הבסיסי נוסף רק בסוף 2009, רכב כזה במצב טוב יעלה לפחות 60 אלף שקלים.

אם תרצה לשאול משהו ספיציפי אתה מוזמן, אני מחזיק כזאת כבר שנתיים ויש לי ניסיון לא מועט עם הדגם.

בהצלחה וחג שמח.

פורסם

תוכל לשקול גם קיה פורטה שהיא התאומה הזולה יותר של ה I30.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

אוסיף לרשימת התקלות המעצבנות והזולות לפיתרון את בעיית האמובילייזר המקורי שמאבד כיוון וגורם לבעיית התנעה.

פיתרון זמני הוא רוטציה בין שני מפתחות הרכב.

פיתרון קבוע הוא החלפת האנטנה שתפקידה לקשר בין המפתח לאמובילייזר.

פרט לכך, הרכב אמין בצורה יוצאת דופן ונותן תמורה מצויינת למחירו כמשומש.

הייתי מחפש אחת ממודל 2010 חודש אוגוסט ומעלה, הדגם שלאחר מתיחת הפנים (חצאיות ופנסי ערפל), אני מאמין שניתן להשיג אחת ב-60000.

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם
אתה מוזמן לעשות חיפוש, היו לא מעט שרשורים על ה-I30.

יש כמה תקלות אופייניות כמו יוניט ברקס שמתקלקל וגורם לנורת ESP OFF להידלק ולאורות הברקס האחוריים לא לעבוד, ידית בדלת הנהג שהחלק הפנימי שלה נשבר ונורות קדמיות שנוטות להישרף.

ב-50 תוכל למצוא אחת מאובזרת מ-2008 או אחת יוצאת ליסינג מ-2009 שכבר נמכרה לאדם פרטי, ישירות מליסינג ב-50 אלף שקלים יהיה דיי קשה למצוא משום שרוב רכבי 2009 כבר עזבו את חברות הליסינג. הסאנרוף המקורי בדגם הבסיסי נוסף רק בסוף 2009, רכב כזה במצב טוב יעלה לפחות 60 אלף שקלים.

אם תרצה לשאול משהו ספיציפי אתה מוזמן, אני מחזיק כזאת כבר שנתיים ויש לי ניסיון לא מועט עם הדגם.

בהצלחה וחג שמח.

הדגם שיש לנו במשפחה הוא מסוף 2008 אם אני לא טועה והוא עם הסאנרוף, אין לי בעיה למשוך מעט אפילו מעבר ל60 כדי להינות מהאופציה הזו (כמובן אך ורק אם האקזמפלר שמור - אני לא אהיה עם רכב מקולקל אבל עם סאנרוף עובד :) ).

כרגע באינטרנט לפחות לא מצאתי רכב כמו שאני רוצה - אלו שכן עם קילומטרז' בשמיים ומחיר שבכלל לא משתלם.

בנגע למגיב מלפניי עם ההצעה לI30 2010, המחירים לא בטווח, בנוגע לקיה פורטה ופיאט בראבו, פורטה לא התלהבתי כשלחבר הייתה מהשכרה, פיאט בראבו ידנית - הפעם האחרונה שנהגתי בגיר רגיל הייתה בטסט בשנת 2007~, לא אהבתי את זה אז וגם לא היום לצערי.

בכל אופן, האם אותן תקלות שדיברת עליהן יקרות או שזה כחלק מהאחזקה השוטפת? כמו כן אני אניח שרכב בן 3-5 שנים עבר כבר את התקלות הללו או שזה בדיוק מתי שהתקלות מתחילות להופיע.

תודה.

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם

AVIZAZ שלום לך,

בפתיחת השרשור רשמת שאתה מעוניין ב-I30 בגלל צריכת הדלק הנמוכה שלה.

מה צריכת הדלק אצלך ?

ברוב התגובות על הרכב ציינו לרעה את צריכת הדלק.

אני גם שקלתי לקנות I30 ובגלל צריכת הדלק (לא מנסיון שלי אלא מנסיון של אחרים) ירדתי מהעניין.

תודה

מאיר

פורסם
הדגם שיש לנו במשפחה הוא מסוף 2008 אם אני לא טועה והוא עם הסאנרוף, אין לי בעיה למשוך מעט אפילו מעבר ל60 כדי להינות מהאופציה הזו (כמובן אך ורק אם האקזמפלר שמור - אני לא אהיה עם רכב מקולקל אבל עם סאנרוף עובד :) ).

כרגע באינטרנט לפחות לא מצאתי רכב כמו שאני רוצה - אלו שכן עם קילומטרז' בשמיים ומחיר שבכלל לא משתלם.

בנגע למגיב מלפניי עם ההצעה לI30 2010, המחירים לא בטווח, בנוגע לקיה פורטה ופיאט בראבו, פורטה לא התלהבתי כשלחבר הייתה מהשכרה, פיאט בראבו ידנית - הפעם האחרונה שנהגתי בגיר רגיל הייתה בטסט בשנת 2007~, לא אהבתי את זה אז וגם לא היום לצערי.

בכל אופן, האם אותן תקלות שדיברת עליהן יקרות או שזה כחלק מהאחזקה השוטפת? כמו כן אני אניח שרכב בן 3-5 שנים עבר כבר את התקלות הללו או שזה בדיוק מתי שהתקלות מתחילות להופיע.

תודה.

כנראה שהרכב שלכם הוא סופרים, הדגם המאובזר של ה-I30. מגיע גם עם ריפוד בד בשילוב עור, חישוקי מגנזיום, גימור פנימי שונה ועוד כמה צעצועים.

חפש בסבלנות, נסה גם את הטרייד אין של כלמוביל, מגיעים לשם רכבים פרטיים מטרייד אין.

התקלה של ה-ESP מסתכמת לרוב בהחלפת היוניט, משהו כמו 150 שקלים עם עבודה, אצלי זה חזר לאחר שתוקן אז אני לא בטוח שזה משהו שלא תיתקל בו גם אם כבר תוקן בעבר ברכב שתרכוש.

מנגנון הידית מוחלף למנגנון מחוזק אז הכשל לא אמור לחזור.

נורות קדמיות, שמעתי על זה כמעט מכל מי שהחזיק ברכב או שהייתה לו איזשהי גישה לרכב כזה. אני מקפיד על איכותיות (אוסרם, הלה, פיליפס).

פורסם
AVIZAZ שלום לך,

בפתיחת השרשור רשמת שאתה מעוניין ב-I30 בגלל צריכת הדלק הנמוכה שלה.

מה צריכת הדלק אצלך ?

ברוב התגובות על הרכב ציינו לרעה את צריכת הדלק.

אני גם שקלתי לקנות I30 ובגלל צריכת הדלק (לא מנסיון שלי אלא מנסיון של אחרים) ירדתי מהעניין.

תודה

מאיר

מאיר - מוזר, אני יודע על צריכת דלק של 1:15 בבינערוני, האיביזה עם מנוע 1400 שלי עשתה 1:14, כך שזה אפילו שיפור.

1:12 בעירוני - למרות נסיעות מאוד מועטות זה נתון מרשים.

הדגם אצלנו הוא ה INSPIRE בוודאות - ערכתי בדיקות נוכח הסאנרוף, נרכש גם הוא מליסינג.

MIKE, בנוגע לתיקונים, 150 ש"ח אני מכליל כאחזקה שוטפת, למרות שזאת בהחלט נורת אזהרה עבורי זה משהו שאני מוכן להסתדר עימו, נורות קדמיות ואחוריות קרה לי בשבוע אחד שהחלפתי את כל הסט באיביזה, כך שלזה גם אני רגיל לצערי :\

למען האמת, נראה כאילו הייתי נעול על הרכב, וחיפשתי כאן לקרוא משהו באמת שלילי על הרכב שאולי ירחיק אותי ממנו, אבל למזלי לא מצאתי, אני מקווה להתרשם מדגמים במהלך השבוע-חודש הקרובים (כרגע בחופש מהעבודה ככה שלא לחוץ) ולבחור בדגם איכותי, גם אם זה אומר לוותר על הסאנרוף המקורי בו הייתי מעוניין :)

תודה לכולם!

עריכה:

כלמוביל/טריידמוביל יש להם מלאי עצום של I30, תודה רבה על ההצעה, השארתי להם פרטים ונראה האם יש להם דברים הגיוניים להציע.

השרשור הטוב ביותר בפורום

• תוכן חדש...