Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שמן מנוע לפיאט בראבו 2010.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4619 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

99% משמני ה 20 וה 30 מוגדרים כשמנים חוסכי אנרגיה.

לנו כצרכנים אין ממש דרך לדעת עד כמה השמן יתפקד טוב וישמור על תכונותיו לאורך זמן. גם נתונים יבשים הם כלי השוואתי לא מדוייק שכן השמן משנה את תכונותיו כבר לאחר ההנעה הראשונית במנוע, וכאן רק בדיקת מעבדה תוכל לענות על השאלה האם מדובר בשמן שעושה את עבודתו או לא.

אני מאמין ששמן סינטטי מלא מחברה מוכרת ומסדרה גבוהה (וקסטרול אדג' בהחלט עומד בהגדרה הזו) הוא שמן עם נתוני פתיחה טובים משמנים זולים ופשוטים יותר. אני רוצה להאמין שהיתרון הזה מתבטא גם במהלך תקופת חיי השמן במנוע.

לא הייתי פוסל את חברות הנפט הישראליות על הסף, אחרי הכל מרבית הרכבים בישראל מאז ומעולם נסעו ועודם נוסעים על שמנים מתוצרתן, אבל אני מתקשה להאמין שהם משתמשות ב"הכי טוב" שיש בתעשייה. באופן אישי אני מאמין במותגי שמנים וחושב שזו השקעה משתלמת לטווח הארוך.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

איתמר ביום שישי אני הולך לבצע את החלפת השמנים.

השמן בצמיגות שאני צריך של קסטרול אדג' 5-40 מראה שזה מיועד למנועי טורבו דיזל.

באתר של קסטרול מצויין שזה מיועד גם למנועי בנזין, וזה עומד בתקנים הדרושים ע"י פיאט.

האם ניתן לשים אותו בראש שקט?

4049724-7386.jpg

אין צורך בחתימה....

פורסם
איתמר ביום שישי אני הולך לבצע את החלפת השמנים.

השמן בצמיגות שאני צריך של קסטרול אדג' 5-40 מראה שזה מיועד למנועי טורבו דיזל.

באתר של קסטרול מצויין שזה מיועד גם למנועי בנזין, וזה עומד בתקנים הדרושים ע"י פיאט.

האם ניתן לשים אותו בראש שקט?

על מנת שיהיה אפשר לענות לך על השאלה תספר לנו מה התקן של השמן הזה

פורסם

תוכל לצרף לינק למפרט הספציפי של השמן? PDF?

כמו שכתבתי בשרשורים אחרים, ל Edge יש מספר מוצרים בסדרה, וודא את שם השמן הספציפי שאתה מתכוון לרכוש / רכשת.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
תוכל לצרף לינק למפרט הספציפי של השמן? PDF?

כמו שכתבתי בשרשורים אחרים, ל Edge יש מספר מוצרים בסדרה, וודא את שם השמן הספציפי שאתה מתכוון לרכוש / רכשת.

איתמר

בוודאי

http://msdspds.castrol.com/bpglis/FusionPDS.nsf/Files/6CA628996B77DD50802578DA0061D1F5/$File/BPXE-8K8KLX_0.pdf

ACEA C3

Fiat 9.55535-S2

לאחר בדיקה בפורומים שונים של פיאט, אני מבין שזה שמן זהה לאדג' הרגיל רק בשינוי שם.

הקטע הוא שזה השמן היחיד מסדרת אדג' שהוא בצמיגות 5W40.

אין צורך בחתימה....

פורסם

השמן הזה מצויין.

בניגוד לדעת דנידין ששמן C3 מתאים רק לדיזל, כל שמן ממשפחת ה C של ACEA מותאם הן לדיזל והן לבנזין. מדובר בשמן עם אחוז זרחן ואפר גופרתי נמוך (משפחת Low SAPS) אשר תורמים לשמירה על מערכת הפליטה המתקדמת שיש ברכב.

השמן הזה עומד בתקן הנדרש על ידי פיאט, ובצירוף הצמיגות, החברה המוכרת והסדרה ה"גבוהה" so called השמן הזה יעשה את עבודתו בצורה נאמנה.

איתמר

פורסם

וואללה מתאים ומצוין ? ומה קרא להמלצות החזרות ונשנות לצמיגות 5W30 כי זה חסכוני בדלק זורם יותר טוב וטוב יותר למנוע ?

אם היית לפחות עקבי היית יותר משכנע

פורסם

אני תמיד ממליץ להשמע להוראות היצרן ולהשתמש בשמן בעל הצמיגות ה"חמה" הנמוכה ביותר המותרת. במקרה הזה לא ראיתי אלטרנטיבה ל 5W40 ולכן השמן הזה מתאים.

יש לך עוד התחכמויות?

איתמר

פורסם

אני לא מבין מה הבעיה?

הרכב שלך דורש תקן Fiat 9.55535-S2?

אז יש לך קסטרול אדג' ומגנטק שמציין זאת- גש לחנות ותיבדוק שאכן יש את התווית של תקן הנ"ל ותירכוש בראש שקט.

ולמרות שרשום "טורבו דיזל " זה גם נועד לבנזין- בדוק ברשת.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
אני לא מבין מה הבעיה?

הרכב שלך דורש תקן Fiat 9.55535-S2?

אז יש לך קסטרול אדג' ומגנטק שמציין זאת- גש לחנות ותיבדוק שאכן יש את התווית של תקן הנ"ל ותירכוש בראש שקט.

ולמרות שרשום "טורבו דיזל " זה גם נועד לבנזין- בדוק ברשת.

איזה שמן אתה שם בפונטו?

אין צורך בחתימה....

פורסם

וולוולין SYNPOWER 5W-40, אבל התקן עם הS2 לא מופיעה עליו כי כניראה זה תקן למנועי טורבו.

לתקן של המנוע שלך יש גירסה נוספת: SYNPOWER MST C3 5W-40.

http://www.valvolineeurope.com/english/products/engine_oils/synpower/cid(7542)/synpower_mst_c3_5w-40

בעקרון אם אתה בחנות תיבדוק שהתקן שרשום בספר מופיעה על השמן של קסטרול או מותג מוכר אחר ואתה לא צריך לידאוג.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
וולוולין SYNPOWER 5W-40, אבל התקן עם הS2 לא מופיעה עליו כי כניראה זה תקן למנועי טורבו.

לתקן של המנוע שלך יש גירסה נוספת: SYNPOWER MST C3 5W-40.

http://www.valvolineeurope.com/english/products/engine_oils/synpower/cid(7542)/synpower_mst_c3_5w-40

בעקרון אם אתה בחנות תיבדוק שהתקן שרשום בספר מופיעה על השמן של קסטרול או מותג מוכר אחר ואתה לא צריך לידאוג.

אני עכשיו שם לב שרוב השמנים התומכים ב-C3 ובתקן הנוסף של פיאט, כולם מתאימים את השמנים שלהם גם לרכבי הדיזל.

אין צורך בחתימה....

פורסם

טוב אז אני מקווה שהתגובה הזו היא אחרונה לפוסט הזה, אז ככה :

החלפתי את השמן פז, בשמן קסטרול אדג' כמובן שהוחלף גם פילטר שמן חדש, ומסנן אויר שהייתי צריך להחליף.

אני יכול לומר שההרגשה אולי פסיכולוגית, אבל המנוע מרגיש הרבה יותר שקט, ובעזרת פילטר אויר חדש הוא מרגיש נמרץ יותר.

בנוסף אני יכול לומר שההתנעות כשהמנוע קר מהירות יותר.

חייב לציין כי הייתי בהרבה מוסכים בחיי, ואנשים מקצועיים וישרים כמו במוסך שבו בצעתי את ההחלפה לא נתקלתי הרבה זמן.

תודה. (אם תרצו אפרסם את שם המוסך ואת שמות הצוות.)

אין צורך בחתימה....

• תוכן חדש...