Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שמן מנוע לפיאט בראבו 2010.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4616 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז למה את המצדיק את איתמר שטוען שאינטרסט הכללי הוא זה שמכתיב את העסק ולאן דווקא תקינות או התאמת המוצר

לא יכול להיות מצב שיש אינטרס כללי אבל גם תאימות מלאה והגנה על שמו הטוב של המוצר ?

אף יצרן או יבואן לא ידחוף שמן חרא או נחות בשימוש למוצרים שלו גם במחיר של רווח מאוד נאה ממכירת שמנים

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

דן, שוב, אף אחד לא אומר שהמלצת היצרן היא דבר רע, אבל לא צריכים להיות עיוורים וללכת אחרי ההמלצה הזו כמו עדר וכאמת מוחלטת שאין שנייה לה.

להגיד ששמן המנוע שממליץ עליו היצרן הוא השמן הכי טוב זה כמו לקבוע שהצמיגים המקוריים שמגיעים עם הרכב הם הכי טובים או שהמצבר המקורי הוא המצבר הכי טוב. כולנו יודעים שבענייני צמיגים השמיים הם הגבול ושמצבר אופטימה לא רואה שום מצבר מקורי ממטר, לא בעוצמת ההנעה, בפריקה לאורך זמן, בעמידות בתנאים קשים ובאורך החיים המופלג.

adamL, קשה לקבוע מהי צריכת שמן גבוהה או חריגה, ממה היא נובעת והאם מעבר לשמן אחר יפתור אותה. אני מציע לא לחסוך בהחלפת שמנים, להשתמש בשמנים בצמיגות ובתקן המומלצים על ידי היצרן ושמגיעים מבית טוב. אם בפורומים ייעודיים של פיאט קיימת המלצה גורפת לסוג שמן ספציפי - אשריך. אם לא אז פשוט להקפיד על מה שרשמתי שתי שורות מעלה.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

מדבריך זה מה שמבינים כי יש כאן אינטרס כלכלי אז משהו כאן לא כשר וצריך להזהר

ואני טוען שאין מה להזהר ותמיד כברירת מחדל ומבלי לשבור את הראש מה מתאים ומה לא ללכת על בחירת היצרן או היבואן

פורסם

לרגע לא טענתי שיש ממה להיזהר, אין לי צל של ספק שמה היצרן ממליץ זה מספיק טוב גם אם זה מונע משיקולי BUSINESS, אבל כמו שאמרתי, למה להסתפק בטוב כשאפשר במצויין?

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אחלה, זו דעתך. אני תוהה עד כמה אפשר לסמוך על המלצתו הטהורה והעניינית של יבואן כאשר מדובר בפז 15W40 מינרלי עתיק יומין שעדיין מקודש על ידו בשנת 2013... :roll:

איתמר

פורסם

חברים לא רציתי שכך נסיים את הפוסט.

יריב האם זהו שמן שהמליצו לך?

ולא עניתם לי על השאלה, האם לדעתכם כדאי לי ללכת ולבצע החלפת שמן במוסך?

כמה אמור לעלות דבר כזה כל עוד אני מביא את השמן?

אין צורך בחתימה....

פורסם
חברים לא רציתי שכך נסיים את הפוסט.

יריב האם זהו שמן שהמליצו לך?

ולא עניתם לי על השאלה, האם לדעתכם כדאי לי ללכת ולבצע החלפת שמן במוסך?

כמה אמור לעלות דבר כזה כל עוד אני מביא את השמן?

לא הומלץ. רציתי ללכת על משהו מוכר וזמין לרכישה ולכן הלכתי על הנ״ל.

במוסך שבו טיפלתי עובדים עם AGIP עבור האיטלקיות.

אני מניח שאם לא היה לי את השמן זמין, הייתי הולך על מה שיש במוסך.

פשוט לא רציתי שישימו שמנים לא מוכרים כל כך.

יפעע..

פורסם
בדיקת מעבדה לא יכולה להעיד אם שמן מתפקד טוב אלא רק את הרכבו הכימי

טעות מחוסר ידע כנראה.

בדיקות מעבדה לפי מפרטי API הם לא רק בדיקה ספקטרומטרית או בדיקה להרכבו הכימי של השמן.

איזה כייף לי :)

פורסם
לא הומלץ. רציתי ללכת על משהו מוכר וזמין לרכישה ולכן הלכתי על הנ״ל.

במוסך שבו טיפלתי עובדים עם AGIP עבור האיטלקיות.

אני מניח שאם לא היה לי את השמן זמין, הייתי הולך על מה שיש במוסך.

פשוט לא רציתי שישימו שמנים לא מוכרים כל כך.

מכיר AGIP אבל מכמה שמנים בעלי צמיגות זהה לא ראיתי שהוא עומד בתקנים של פיאט.

אין צורך בחתימה....

פורסם
טעות מחוסר ידע כנראה.

בדיקות מעבדה לפי מפרטי API הם לא רק בדיקה ספקטרומטרית או בדיקה להרכבו הכימי של השמן.

יופי בוא תרחיב בבקשה איך בדיקת הרכב שמן יכולה לאפיין איך השמן יתפקד במנוע כזה או אחר

פורסם
אחלה, זו דעתך. אני תוהה עד כמה אפשר לסמוך על המלצתו הטהורה והעניינית של יבואן כאשר מדובר בפז 15W40 מינרלי עתיק יומין שעדיין מקודש על ידו בשנת 2013... :roll:

איתמר

אתה מתבלבל כנראה ביבואן או בסוג שמן

פורסם

פותח שרשור:לפני כחודש ביצעתי טיפול לרכבי במוסך מורשה,ומילאו לי סלנייה בתקן המדובר.המחיר במוסך הוא 380למיכל של5ליטר,לטעמי,אם קנית את הרכב ואינך יודע מתי/באיזה סוג השתמשו,העלות של שמן+פיטר ברכבך לא אמורה להיות גבוהה במיוחד ותעניק לך ראש שקט.

מהיכן אתה בארץ?

סעו בצד ימין!!

306XT,307XS,Mito155 HP בעבר

,Giulietta QV. היום

פורסם
להלן המומלצים ע"פ ספר הרכב :

מצאתי מה התקן שמן המלא במקרה שתרצה למצוא תואם אבל אם ליבואן יש סלניה והוא משתמש בו תדיר אז אולי זה עדיף

TECHNICAL DATA

SAE 5W-40 ACEA C3 API SM / CF FIAT 9.55535-S2 Contractual Technical Ref No. F603.C07, VW 502.00, VW 505.00, VW 505.01, MB-Approval 229.51, BMW LL-04

• תוכן חדש...