Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שמן מנוע לפיאט בראבו 2010.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4617 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
פותח שרשור:לפני כחודש ביצעתי טיפול לרכבי במוסך מורשה,ומילאו לי סלנייה בתקן המדובר.המחיר במוסך הוא 380למיכל של5ליטר,לטעמי,אם קנית את הרכב ואינך יודע מתי/באיזה סוג השתמשו,העלות של שמן+פיטר ברכבך לא אמורה להיות גבוהה במיוחד ותעניק לך ראש שקט.

מהיכן אתה בארץ?

יניב אני מת"א.

עדיף אז להשתמש בשמן המקורי של פיאט למרות מה שרשמתי שציינו בפורומים השונים של פיאט בעולם? שהאוטו אוכל יותר שמן עם השמן של סלניה?

שמן זהה עם תקן של פיאט של קסטרול עולה כ-189 ש"ח ל-5 ליטרים. האם שווה את המחיר?

אין צורך בחתימה....

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
יניב אני מת"א.

עדיף אז להשתמש בשמן המקורי של פיאט למרות מה שרשמתי שציינו בפורומים השונים של פיאט בעולם? שהאוטו אוכל יותר שמן עם השמן של סלניה?

שמן זהה עם תקן של פיאט של קסטרול עולה כ-189 ש"ח ל-5 ליטרים. האם שווה את המחיר?

אוקיי אז בדקתי מול שלושה מוסכים מורשים של פיאט חלק בת"א חלק ביהוד, והם טוענים כי השמן הוא בצמיגות 5-40 אך השמן הוא לא של סלניה. (טוענים לשמנים מתאימים אחרים)

עלות החלפת שמן כולל מע"מ היא באיזור ה-250-300 ש"ח ע"פ המוסכים.

השאלה שלי האם כדאי להביא איתי שמן שהוא טוב, כגון קסטרול אדג' וכו', או להסתמך על השמנים שלהם?

מעניין אותי גם לדעת אם אני אביא שמן שלי, אם בסופו של דבר המחיר יהיה גבוה יותר?

אין צורך בחתימה....

פורסם

אני מטפל באיטלקייה שלי ביהוד במוסך שמשון ואני גם מביא את השמן איתי- אני קניתי את הValvoline SynPower 5W40 5L.

לרוב המוסכים לא אוהבים זאת אבל האנשים בשמשון הם אחלה ושראו אותי שאני פטנד והסיבה היחידה שאני מביא את השמן היא לצורך פינוק הרכב ולא חיסכון על חשבון המוסך אין להם בעיה.

גם הקסטרול שקניתה מצויין , וגם הוולולין (אבל לא חושב שמתאין לך כי רשום Fiat 9.55535.H2, M2, N2, or Z2)..

עריכה- לרכב שלך זה SynPower™ MST C3 Motor Oil SAE 5W-40.

בעקרון אתה מסודר עם השמן שקנית- תהנה ותיתן חוות דעת אחרי שימוש.

ואני ממליץ לך על מוסך שמשון- הם מביני עניין וגם ללחיים יש בראבו כמו שלך ובטוח שמבחינת שירות ומחיר אתה תיצא מאוד מרוצה- כמו כל אוהבי פיאט בארץ שמטפלים אצלו.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
אני מטפל באיטלקייה שלי ביהוד במוסך שמשון ואני גם מביא את השמן איתי- אני קניתי את הValvoline SynPower 5W40 5L.

לרוב המוסכים לא אוהבים זאת אבל האנשים בשמשון הם אחלה ושראו אותי שאני פטנד והסיבה היחידה שאני מביא את השמן היא לצורך פינוק הרכב ולא חיסכון על חשבון המוסך אין להם בעיה.

גם הקסטרול שקניתה מצויין , וגם הוולולין (אבל לא חושב שמתאין לך כי רשום Fiat 9.55535.H2, M2, N2, or Z2)..

עריכה- לרכב שלך זה SynPower™ MST C3 Motor Oil SAE 5W-40.

בעקרון אתה מסודר עם השמן שקנית- תהנה ותיתן חוות דעת אחרי שימוש.

ואני ממליץ לך על מוסך שמשון- הם מביני עניין וגם ללחיים יש בראבו כמו שלך ובטוח שמבחינת שירות ומחיר אתה תיצא מאוד מרוצה- כמו כל אוהבי פיאט בארץ שמטפלים אצלו.

אחד משלושת המוסכים היה מוסך שמשון ביהוד, וזאת עקב המלצות מאנשים רבים.

היו נחמדים מאוד בטלפון ואפילו הסכימו שאביא שמן משלי.

השמן שאני רוצה עומד בתקנים של פיאט, וזה השמן של קסטרול :

שמן מנוע.jpg

שמן מנוע 2.jpg

אין צורך בחתימה....

פורסם

אזי כמו שאמרתי- אתה מסודר :-)

תהנה לך מהאיטלקיה עם השבלול ושיהיה חג שמח.!

עוד מס' חודשים תעדכן לגבי היתרשמות שלך(צריכת שמן/רעש מנוע/תחושת חיסכון בדלק וכו').

נ.ב: ד"ש חם לרחלי חיים ואהרון מהביז'ו עם הגרנדה הכתומה .

עריכה- עכשיו שמתי לב שלא מיזמן קנית את הרכב ונתת סיקור- אז קודם כל תיתחדש! והתהנה מהרכב המפנק הזה שנותן משהנו גם לנשה- להבזיק מרכבי הליסינג שהפ בעיקר פלסטיק ופח ללא טעם עיצובי ואישיות:-).\

אני בטוח שם יד על הרכב אחרי הגרנדה שלי -אין מצב שאני לא קונה בעתיד את הרכב שיגיעה סביב ל40K.

ותיתן לה הרבה אהבה ותפנק אותה במיטב החלפים- מגיעה לה :-).

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
אחד משלושת המוסכים היה מוסך שמשון ביהוד, וזאת עקב המלצות מאנשים רבים.

היו נחמדים מאוד בטלפון ואפילו הסכימו שאביא שמן משלי.

השמן שאני רוצה עומד בתקנים של פיאט, וזה השמן של קסטרול :

אם השמן עומד בתקן של פיאט ועל פי מה שראיתי הוא עומד בתקן,אין עם זה שום בעיה.

חזור לעדכן לגבי עלות אחרי הטיפול.

נ.ב יש לך רכב מצויין!!

סעו בצד ימין!!

306XT,307XS,Mito155 HP בעבר

,Giulietta QV. היום

פורסם
אם השמן עומד בתקן של פיאט ועל פי מה שראיתי הוא עומד בתקן,אין עם זה שום בעיה.

חזור לעדכן לגבי עלות אחרי הטיפול.

נ.ב יש לך רכב מצויין!!

תודה חברים, מחר ארכוש את השמן, וביום שלישי אעשה את הטיפול. אדווח לכם בהמשך.

בנתיים המשך חג שמח!

אין צורך בחתימה....

פורסם

על פניו אין שום בעייה עם השמן בתמונה שצירפת וסדרת האדג' של קסטרול בהחלט מומלצת.

במעמד הרכישה אני מציע לבדוק האם זה אכן אותו שמן מאחר ובסדרות השמנים של קסטרול יש כל מיני תתי-משפחות באותה הסדרה.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

נ.ב- קראתי שאהבת את הגיר הרובוטי- שים לב שגם במצב אוטומטי יש לך שליטה מלאה על העלאה או הורדת הילוך- אתה לא חייב לעבור למצב ידני :-).

אחרי הגיר הכיפי הזה אני לא רואה איך אני אוכל ביכלל לחזור לגיר אוטומטי רגיל.... או ידני או רובוטי ! אין על תחושת חיבור הקלאש בעת נהיגה כיפית.

פורסם

טוב אז אחרי ביקור קטן במוסך שמשון, אנשים נחמדים מאוד, מסבירי פנים ובאמת ישנה ההרגשה שהם פשוט שם בשבילך.

מפה לשם לאחר שיחה עם חיים הבן והסבר על עבר הרכב, בדקנו את עברו במחשב והאם טופל במוסך מורשה פיאט.

אמרתי לו על הרצון של להחליף שמן, אך לאחר הבדיקה התברר כי הרכב שלי טופל במוסך מורשה וכי השמן שהוחלף בו הוא אותו שמן כמו שלהם והוא 5W-40 ושייך לפז.

הסתכלתי באתר של פז ואכן יש להם שמנים שעומדים בתקנים, וזהו השמנים שממלאים ברוב המוסכים המורשים.

לטענתו של חיים אין צורך להחליף שמן, ובשביל השקט הנפשי שלי תוכל להחליף שמן (מה שתרצה להביא ושיהיה טוב) בטיפול 45,000 שהוא ממליץ לעשות, וכמובן אני אעשה.

למרות המחשבה שאוכלת אותי שיכול לזרום במנוע שמן קצת יותר איכותי אולי מפז....

נחכה...

אין צורך בחתימה....

פורסם

אני שמח שאתה מרוצה מהם, אם ככה באמת תישמור את השמן החדש לטיפול הבא ותהנה, אכן השמנים של פז עומדים לפי המידע בתקנים אבל באמת בתור פינוק והשקט הנפשי גם אני לא חסכתי על השמן - ולא צריך ליפתוח דיון חדש על שמן כחול לבן נגד מותגי העולם- היו כבר הרבה :wink: .

תהנה מהרכב וחג שמח!

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

מצטער על הקפצת הפוסט, אבל יש לי שאלה נוספת שמעניינת אותי.

האם השמנים הטובים באמת גורמים לחסכון מסויים בדלק?

האם ישנם סוגים טובים פחות של שמנים שיכולים לגרום לאכילת שמן ובזבוז דלק?

אין צורך בחתימה....

פורסם

התשובה היא כן, בגדול.

שמני 30 ו 20 אלו שמנים חוסכי אנרגיה (Energy Conserving), אשר הדלילות שלהם בטמפ' העבודה מקלה על הזרימה במנוע, מפחיתה את החיכוך הפנימי ובכך משפרת את ביצועי המנוע.

כמה זה חוסך? מעט מאוד. מחקרים מראים ששמני 20 מסוגלים לחסוך עד 5% בצריכת הדלק בהשוואה לשמני 30. מצד שני למרבית שמני ה 20 יש עמידות נמוכה לגזירה תחת מאמץ ואני לא יודע כמה זה בריא לרכב לאורך זמן, גם לרכב שתוכנן ומאושר לשימוש עם שמן כזה. בנוסף יש שמני 20 אשר מאוד דומים בתכונותיהם לשמני 30 ולהפך, כך שלא ממש ניתן להכליל ולהגיע למסקנות חד משמעותיות.

יחד עם זאת ומאחר ו 99% מהרכבים בארץ אינם "נקרעים" על בסיס יום-יומי - אני ממליץ להשתמש בשמן עם צמיגות נמוכה כמה שניתן (0,5) וצמיגות חמה נמוכה ככל שיצרן הרכב מאשר, בדרך כלל היא תהיה 30 או 20.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
התשובה היא כן, בגדול.

שמני 30 ו 20 אלו שמנים חוסכי אנרגיה (Energy Conserving), אשר הדלילות שלהם בטמפ' העבודה מקלה על הזרימה במנוע, מפחיתה את החיכוך הפנימי ובכך משפרת את ביצועי המנוע.

כמה זה חוסך? מעט מאוד. מחקרים מראים ששמני 20 מסוגלים לחסוך עד 5% בצריכת הדלק בהשוואה לשמני 30. מצד שני למרבית שמני ה 20 יש עמידות נמוכה לגזירה תחת מאמץ ואני לא יודע כמה זה בריא לרכב לאורך זמן, גם לרכב שתוכנן ומאושר לשימוש עם שמן כזה. בנוסף יש שמני 20 אשר מאוד דומים בתכונותיהם לשמני 30 ולהפך, כך שלא ממש ניתן להכליל ולהגיע למסקנות חד משמעותיות.

יחד עם זאת ומאחר ו 99% מהרכבים בארץ אינם "נקרעים" על בסיס יום-יומי - אני ממליץ להשתמש בשמן עם צמיגות נמוכה כמה שניתן (0,5) וצמיגות חמה נמוכה ככל שיצרן הרכב מאשר, בדרך כלל היא תהיה 30 או 20.

איתמר

לא מכיר שמנים חוסכי אנרגיה, אך האם השמן של CASTROL EDGE או כל שמן מתקדם אחר יהיה חסכוני יותר מהשמנים של פז לדוגמה? (שיבואן פיאט משתמש בשמנים של פז)

אין צורך בחתימה....

• תוכן חדש...