Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שמן מנוע לפיאט בראבו 2010.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4615 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מעוניין לדעת איזה שמן מומלץ בארצנו הקטנה עבור הבראבו כמובן עקב תנאי האקלים? (האם חצי סינטטי, סינטטי מלא, וכמובן צמיגות?)

והאם משהו יודע באילו סוגי שמנים משתמשים פה במוסכי פיאט? זאת מאחר והשמנים המומלצים ע"י פיאט העולמית אינם נמכרים בארצנו.

אין צורך בחתימה....

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

המלצות של יצרנים או יבואנים על שמנים ספציפיים נובעים לרוב מאינטרסים כלכליים, סוג של פרסום של יצרן השמנים או מתוקף הסכמים כאלה ואחרים בין היצרנים / יבואנים לחברות הנפט.

אין שום סיבה לרכוש רק את השמנים או הנוזלים המצויינים בחוברת הרכב למעט הגבלות והנחיות על שימוש בשמן / נוזל יצרן מקורי.

אם תקריא לנו את הרשום בספר הרכב לגבי הצמיגות המומלצת והתקן הנדרש נוכל להמליץ על נוזלים מבית טוב המתאימים לשימוש ברכבך.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

לא מסכים אותך לגמרי

אני יודע שיצרנים מבצעים מבחני סיבלות למנועים ומוצאים את השמן שעשה עבודה הכי טובה והוא זה שהופך להיות מומלץ

זה לא אומר ששמנים אחרים יהיו בעייתים אבל זה נותן כוון למה נצא הכי מתאים מבחינת היצרן

פורסם

התעניינתי בזמנו בשמן מנוע מקורי של טויוטה, כי הרי שמן מקורי הכי טוב, לא?

אז זהו, לא ממש.

בפורמים ייעודיים לענייני שמנים, עם חבר'ה "משוגעים לדבר" ששולחים דגימות שמנים למעבדה נמצא כי לשמן המקורי של טויוטה יש ביצועים נמוכים ביחס לשמני 'פרימיום' של חברות גדולות, בכל הפרמטרים.

היצרן מכתיב פרמטרי מינימום של ביצועים - אחוז התאדות, כמות תוספים מונעי שחיקה וניקוי, עמידה בפני גזירה, עמידות בפני התחמצנות, בוצה וכו'. שמן שמאושר על ידי היצרן אומר שהוא עומד במפרט המינימום שקבע היצרן ותו לא. יש בשוק שמנים / נוזלים שיהיו טובים פי כמה מהנוזל המקורי למעט הגבלות על נוזלים ספציפיים, כמו שציינתי מקודם.

דווקא בשמן המנוע לא הייתי ממהר להמלצות היצרן ובטח שלא סוגד להמלצות היבואן ששם האינטרס הכלכלי צועק לשמיים.

אגב, האם המלצת פיאט מדברת על שמנים מתוצרת Tutela?

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
התעניינתי בזמנו בשמן מנוע מקורי של טויוטה, כי הרי שמן מקורי הכי טוב, לא?

אז זהו, לא ממש.

בפורמים ייעודיים לענייני שמנים, עם חבר'ה "משוגעים לדבר" ששולחים דגימות שמנים למעבדה נמצא כי לשמן המקורי של טויוטה יש ביצועים נמוכים ביחס לשמני 'פרימיום' של חברות גדולות, בכל הפרמטרים.

היצרן מכתיב פרמטרי מינימום של ביצועים - אחוז התאדות, כמות תוספים מונעי שחיקה וניקוי, עמידה בפני גזירה, עמידות בפני התחמצנות, בוצה וכו'. שמן שמאושר על ידי היצרן אומר שהוא עומד במפרט המינימום שקבע היצרן ותו לא. יש בשוק שמנים / נוזלים שיהיו טובים פי כמה מהנוזל המקורי למעט הגבלות על נוזלים ספציפיים, כמו שציינתי מקודם.

דווקא בשמן המנוע לא הייתי ממהר להמלצות היצרן ובטח שלא סוגד להמלצות היבואן ששם האינטרס הכלכלי צועק לשמיים.

אגב, האם המלצת פיאט מדברת על שמנים מתוצרת Tutela?

איתמר

כל מבחני המעבדה לא מתקרבים למבחני מנוע ולכן שאני טוען שהיצרן בודק שמנים ואחר כך בודק מה הבלאי למנוע וזה יותר טוב מכל בדיקת מעבדה שאפשר רק לדמיין

זה לא אומר שיש שמנים אולי יותר טובים כי להם חבילת תוספים משופרת אבל זה רק על הנייר ובמבחן הציאות אתה עלול לקבל תוצאות שונות

רק הזמן או היצרן שיש לא את הכלים לבצע בדיקות סיבלות יכול להגיד

פורסם

adamL, כמו שאתה רואה SELENIA היא יצרן ה OEM של השמנים של פיאט ומכאן ההמלצה. אני גם לא אתפלא אם פיאט היא בעלת הבית, יש לה מניות או כל קשר עסקי אחר עם החברה הזו.

שים לב שמומלץ שמן 5W30 בעומד בתקן ACEA C3 ויש גם דגש על התקן של פיאט, שיש להניח שהוא מחמיר יותר מתקן ה C3 הרגיל או שהוא מחייב תוספים שונים / ריכוזים שונים הגבוהים יותר מתקן ה C3 הרגיל.

מאחר ואין לנו, כצרכנים, כל דרך לדעת מה אומר התקן הזה בלי מחקר מעמיק, אני ממליץ לבחור שמן העומד במפרט הנ"ל ולא לחפש קיצורי דרך. אני משוכנע שלא תתקשה למצוא שמנים מיצרנים אירופאיים העומדים בכל הדרישות הנ"ל.

דן, זה ברור כשמש שאם מוכנס למנוע שמן טוב יותר ובמבחן התוצאה מתקבלות תוצאות טובות יותר (גם למשל בכמות שבבי המתכת בשמן - עדות לבלאי) אז כנראה שמדובר בשמן טוב יותר משמן היצרן. אני מסכים ששמן מקורי היא תעודת ביטוח מספיק טובה למה שקבע ודורש היצרן, אבל כמאמר הפרסומת הידועה "זה טוב, אבל לא מצויין".

איתמר

פורסם

אתה מבסס את כל הטיעון של על מידע מהפורום של טויוטה ועל בדיקות שמישהו וירטואלי אחר עשה והכל כמובן תאורטי כי הוא לא עשה שום מבחן מציאותי

שנית ליצרן יש קשרים מחריים עם אלפי ספקים אז זה אומר שכל תוצרת של ספק שאיתו היצרן סוחר היא רעה? אני חושב שבדיוק ההיפך

אז אני לא מסכים איתך כי שמן מסויים שהיצרן ממליץ עליו הוא רק טוב אלא גם מצויין

בקיצור קשר מסחרי לא אומר שיש כאן משהו רע בטח שזה בא מכוון יצרן רכב שרוצה בטובת המוצר שלו אז גם הטיעון הזה שלך חלש וקצת קונסיפראטיבי

אגב תקן C3 מתאים לדיזל כך שאי לא ממש מבין מה קורה פה עם הממלצה הזו

פורסם

אני באמת שלא מבין על מה אתה חופר.

השמן המקורי של היצרן (ואני מדבר על שמן של טויוטה, לא טרחתי לברר על שמנים אחרים, אבל אני משער שהתוצאות יהיו דומות) הוא לא השמן הכי טוב שאפשר לקנות, עובדה, את זה אפילו ניתן לקרוא בנתונים הטכניים היבשים הרשומים על הבקבוק.

אנשים הגדילו ראש (ולא מדובר רק באדם אחד ולא מדובר בפורום של טויוטה) ושלחו בדיקות שמנים למעבדה והשוו תוצאות. זה המקסימום שחובבן יכול לעשות.

מצאו בהשוואה ששמן מיצרן X תפקד טוב יותר מהשמן המקורי, זו עובדה. אז על מה הויכוח?

אני לא טוען ששמן מקורי הוא חרא. אין לי ספק שהוא מספיק טוב, אבל יש טובים ממנו. עכשיו זה ברור?

לגבי תקן ה C3, ההגדרה של ACEA אומרת כך:

C3 Stable, stay-in-grade oil intended for use as catalyst compatible oil in vehicles with DPF and TWC in high performance car and light van diesel and gasoline engines, with a minimum HTHS viscosity of 3.5mPa.s. These oils will increase the DPF and TWC life.

הוא מיועד גם לדיזל וגם לבנזין. DPF בדיזלים ומערכות TWC ברכבי בנזין (TWC - Three Way Catalytic Converter)

איתמר

פורסם

בדיקת מעבדה לא יכולה להעיד אם שמן מתפקד טוב אלא רק את הרכבו הכימי

בדיקות השוואה של שמנים ניתן לעשות רק בתנאי מעבדה מבוקרים שבו ניתן לשלוט על תנאי העבודה של המנוע בכל פעם

כל טיעון אחר בנושא יהיה לא מדוייק

לגבי המלצת השמן לפותח השרשור קשה לענות איזה שמן בדיוק מתאים כי היצרן מכתיב תקן של שמן מנוע שמתאים לדיזל גם למנוע בנזין וזה קצת תמוה אז אני ממליץ לפנות ליבואן לברר כי אולי בספרות היצרן יש פירוט קצת יותר רציני לתקן המומלץ למנוע בנזין

פורסם
המלצות של יצרנים או יבואנים על שמנים ספציפיים נובעים לרוב מאינטרסים כלכליים, סוג של פרסום של יצרן השמנים או מתוקף הסכמים כאלה ואחרים בין היצרנים / יבואנים לחברות הנפט.

אין שום סיבה לרכוש רק את השמנים או הנוזלים המצויינים בחוברת הרכב למעט הגבלות והנחיות על שימוש בשמן / נוזל יצרן מקורי.

אם תקריא לנו את הרשום בספר הרכב לגבי הצמיגות המומלצת והתקן הנדרש נוכל להמליץ על נוזלים מבית טוב המתאימים לשימוש ברכבך.

איתמר

לא מסכים אותך לגמרי

אני יודע שיצרנים מבצעים מבחני סיבלות למנועים ומוצאים את השמן שעשה עבודה הכי טובה והוא זה שהופך להיות מומלץ

זה לא אומר ששמנים אחרים יהיו בעייתים אבל זה נותן כוון למה נצא הכי מתאים מבחינת היצרן

אין צודק יותר מאיתמר, אני יותר בעניין של אופנועים ואני יכול לומר לך חד וחלק שכל היבואנים ממליצים בחום על שמן X כשמן המתאים ביותר למנוע שלהם שיש להם קשר איתו בצורה כזו או אחרת. נכון לרגע זה, חוץ מיבואן אחד, אין יבואן אופנועים שממליץ על שמן אחר מאשר אותו שמן שהוא או חברת בת שלו מייבאים.

מה שהכי מדהים אותי שישנם אנשים, הן בעלי רכב והן בעלי מכוניות שלא מעיזים לשים שמן מפירמה אחרת מלבד זה שרשום להם בספר. כלומר אם שמן מנוע של חברה X זה מה שהיצרן מבקש זה מה שהם ישימו ברכב כל עוד הוא בבעלותם.

מה שיותר מדהים בזה זוהי רמת הליכלוך והאי ההגינות של חלק מהמוסכניקים. חלקם מפחידים את הלקוחות ומשקרים להם במצח נחושה וגורמים להם להחליף שמן. לדוגמה, האם שמן של ליקי מולי הוא יותר טוב מקאסטרול, יורול, ולווליין, ELF, סילקוליין, מוטול ואחרים?

מה שכן, אחי רוכב מקצועית על אופנועי שטח מקצועיים. שם אתה צריך להחליף בוכנה ורינגים כל Xשעות ולפתוח את המנוע ולהחליף מיסבים ולשפץ את המנוע כל Y שעות. אפשר לראות בבירור ובודאות את ההבדלים בין הביצועים של השמנים השונים ואפשר בהחלט לקבוע מי טוב יותר ומי טוב פחות.

בסופו של דבר זה יד רוחצת יד. יצרן השמנים ממליץ על חברה מסויימת בכך שהוא מצהיר שהשמן שלו הוא המתאים ביותר למוצר של אותו יצרן ואילו יצרן האופנועים מרוויח מכך שיצרן השמנים מפרסם אותו.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

אני אומר לכם כי מרחרוח בפורום של פיאט בעולם, מצאתי לא מעט דיונים על החלפת שמנים ברכב.

בספר הרכב רשום כי עד 400ml של אכילת שמן ב-1000KM נחשב סביר.

רוב האנשים שדבקו להמלצת היצרן על סוג השמן שהעלתי לכם פה ציינו שאכן הרכב אוכל שמן בכמות כזו.

אנשים אחרים שכמו שאיתמר אומר החליפו לסוג שמנים שטובים יותר בסוגם כמו מוביל, מוטול וכו' טענו כי אכילת השמן הפסיקה לגמרי או ירדה.

עכשיו השאלה שלי היא : נכון להיום בדקתי שמן והטיפול האחרון בוצע לפני כ-2000 ק"מ ע"י הבעלים הקודם.

אין לי מושג איזה שמן נמצא שם, אך מבדיקה הוא נראה טרי.

השאלה אם מומלץ ללכת לבצע בדיקת שמנים במוסך, ואולי אפילו לרכוש שמן טוב סינטטי מלא, ולבקש מהמוסך להחליף? (בשביל ראש שקט)

כדאי? יקר?

אין צורך בחתימה....

פורסם

איזה שטויות

מוטב לחשוב לפני שמגיבים

יבואנים מקושרים לחברות שמנים וזה מיד אומר שהשמן שהם מציעים הוא רע ?

לוביסקי מיבאים את טוטאל שזה השמן שמומלץ על ידי היצרן אז אתה אומר ששימוש בשמני טוטאל זה רע כי זה מגיע מאינטרס עסקי

לובינסקי גם מיבאים את מצברי וארטה ובטח ממליצים על המצבר הזה במוסכי הרשת כמתאים למכוניות שלהם האם הם טועים בעמדה הזו?

אפשר גם לעשות כסף וגם לשמור על רמת מוצר טובה אין פה שום ניגוד אינטרסים וכך עובד העולם העסקי בכל תחום ותחום

לגבי מוסכים שממליצים על שמן כזה או אחר תוך הפחדת הלקוח זה כבר עניין אחר לדיון אחר אני חושב

פורסם
איזה שטויות

מוטב לחשוב לפני שמגיבים

יבואנים מקושרים לחברות שמנים וזה מיד אומר שהשמן שהם מציעים הוא רע ?

לוביסקי מיבאים את טוטאל שזה השמן שמומלץ על ידי היצרן אז אתה אומר ששימוש בשמני טוטאל זה רע כי זה מגיע מאינטרס עסקי

לובינסקי גם מיבאים את מצברי וארטה ובטח ממליצים על המצבר הזה במוסכי הרשת כמתאים למכוניות שלהם האם הם טועים בעמדה הזו?

אפשר גם לעשות כסף וגם לשמור על רמת מוצר טובה אין פה שום ניגוד אינטרסים וכך עובד העולם העסקי בכל תחום ותחום

לגבי מוסכים שממליצים על שמן כזה או אחר תוך הפחדת הלקוח זה כבר עניין אחר לדיון אחר אני חושב

איזה שטויות, מוטב לחשוב לפני שמגיבים. לא אמרתי שיבואן ממליץ על שמנים חרא, אמרתי שיבואן ממליץ על שמנים כי הוא קשור אליהם בצורה מסויימת.

אבניר, יבואנית סוזוקי, ממליצה על סילקוליין. השמן הנ"ל מיובא על ידי אבזריון אשר קשור עסקית לאבניר.

מטרו, יבואנית קוואסקי וימאהה ממליצות על מוטול. השמן הנ"ל מיובא על ידי ארנב אנרגיה שקשור עסקית למטרו.

לובינסקי מייבאים את המכוניות הצרפתיות פ'זו וסטרואן. הנ"ל גם מייבא את ELF שמן הסתם הוא השמן הרישמי של הצרפתיות.

לובינסקי מייבאים את קטמ. השמן המומלץ ביותר על ידי חברת קטמ הוא מוטורקס שקשור עסקית לקטמ וכמו שאמרתי יד רוחצת יד. מוטרוקס היא חברת השמן הרישמית של קטמ וככזו היא מופיעה בדרישת היצרן בכל ספרי הטיפולים לאופנועים שלה. תהיה בטוח שזה מוסיף המון למכירות של השמן ומצד שני זה נותן גם פירסום לחברת האופנועים

אז מי מדבר כאן שטויות?

אין צודק יותר מאיתמר, אני יותר בעניין של אופנועים ואני יכול לומר לך חד וחלק שכל היבואנים ממליצים בחום על שמן X כשמן המתאים ביותר למנוע שלהם שיש להם קשר איתו בצורה כזו או אחרת. נכון לרגע זה, חוץ מיבואן אחד, אין יבואן אופנועים שממליץ על שמן אחר מאשר אותו שמן שהוא או חברת בת שלו מייבאים.

מה שהכי מדהים אותי שישנם אנשים, הן בעלי רכב והן בעלי מכוניות שלא מעיזים לשים שמן מפירמה אחרת מלבד זה שרשום להם בספר. כלומר אם שמן מנוע של חברה X זה מה שהיצרן מבקש זה מה שהם ישימו ברכב כל עוד הוא בבעלותם.

מה שיותר מדהים בזה זוהי רמת הליכלוך והאי ההגינות של חלק מהמוסכניקים. חלקם מפחידים את הלקוחות ומשקרים להם במצח נחושה וגורמים להם להחליף שמן. לדוגמה, האם שמן של ליקי מולי הוא יותר טוב מקאסטרול, יורול, ולווליין, ELF, סילקוליין, מוטול ואחרים?

מה שכן, אחי רוכב מקצועית על אופנועי שטח מקצועיים. שם אתה צריך להחליף בוכנה ורינגים כל Xשעות ולפתוח את המנוע ולהחליף מיסבים ולשפץ את המנוע כל Y שעות. אפשר לראות בבירור ובודאות את ההבדלים בין הביצועים של השמנים השונים ואפשר בהחלט לקבוע מי טוב יותר ומי טוב פחות.

בסופו של דבר זה יד רוחצת יד. יצרן השמנים ממליץ על חברה מסויימת בכך שהוא מצהיר שהשמן שלו הוא המתאים ביותר למוצר של אותו יצרן ואילו יצרן האופנועים מרוויח מכך שיצרן השמנים מפרסם אותו.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תוכן חדש...