Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4650 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני מתנצל מראש, עשיתי חיפוש על EGR אבל לא מצאתי תשובה הולמת.

ובכן, נדלקה לי נורת מנוע (לפי המחשב, קוד התקלה הוא P0403, מצורפים צילומים).

הייתי במוסך, לטענתם החליפו צינורית קרועה ש"הכניסה לכלוך" למערכת. הנורה נדלקה שוב.

הייתי שוב במוסך, לטענתם "ניקינו אבל יש המון לכלוך", הנורה נדלקה שוב.

במוסך אחר הסבירו שחייבים לנקות את החיישן.

בעוד מוסך טענו שחייבים להחליף את החיישן.

מישהו אחר הציע להביא את המנוע ל"קו האדום", לצורך שיחרור פיח שכנראה נתקע איפשהו.

לפי הרשת צריך לנקות את השסתום (לא החיישן).

יש לי טסט בעוד חודש. למיטב הבנתי האוטו יכול לעבור טסט אבל אני לא רוצה להגיע לטסט עם נורת תקלה דולקת.

אנא עיזרו.

תודה.

photo.jpg

photo1.jpg

פורסם

תודה על התשובה המהירה.

הסל״ד אכן יציב.

הייתי מפרק את השסתום בעצמי אבל, אני לא מוצא אותו. יש מדריך ברשת שמציג אותו בקדמת המנוע אבל הוא לא שם.

המדריך מתייחס, לדעתי למונדאו 2004 ולא 2002.

פורסם

מה הקשר לשסתום - התקלה היא חשמלית ולא מכאנית.

על השסתום ישנו חיישן מיקום הטובלן לעטים זה למשוב ולעטים זה לעזור למחשב לדעת כמה גזים הוא ממחזר.

החיישן עובד כמו tps אותו עקרון - 5 וולט רפרנס ,סיגנאל ,ואדמה.

התקלה מדברת על מעגל זה.

חיים יוד.

פורסם

השסתום EGR ברכב הזה הוא חשמלי ולא נשלט וואקום.

בשסתום EGR נשלט ווואקום ישנו חיישן שתפקידו לנתר את אחוזי הפתיחה של השסתום, החיישן למעשה משנה את התנגדותו כמו פוטנציונטר ככל שהשסתום נפתח יותר ויותר, ע"פ פקודת מחשב לברז וואקום חשמלי, אם השסתום היה נשלט וואקום היה אפשר להחליף רק את החיישן.

בEGR חשמלי כמו ברכבך לא ניתן להחליף את החיישן בנפרד כי זו יחידה אחת סגורה החיישן בנוי ממנוע סרבו שנפתח באחוזי פתיחה הנקבעים ע"י המחשב, לא ניתן לתקן את היחידה הזו אלא מחליפים אותה, ניקוי שסתום EGR מעולם לא פתר את הבעיה אלא רק להחליפו באחד חדש או משומש תקין.

פורסם

תודה לכולכם על התשובות.

כמו שציינתי, באחד מהמוסכים (שנתפס בעיני כאמין ומבין לפחות ברמה מסויימת, אם כי זה עדיין טעון הוכחה) הוסבר לי שאין ברירה אלא להחליף (מכיוון שמצויין שהמעגל מקצר) ובנוסף, התרשמתי שהם לא עושים הפרדה בין החיישן לשסתום.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

חברים, מנסיוני בניקוי מספר פעמים של שסתום EGR באופל אסטרה שסבלה מבעיה כרונית של סתימות הנגרמות בגלל פיח לצערי למדתי שהניקוי ברוב הפעמים רק גורם ליותר נזק או מחזיק חודש ימים והתקלה חוזרת.

יש לטפל בבעיות שגורמות לסתימת השסתום כתוצאה מפיח שמצטבר בשסתום. החלפת בשסתום זה לא הפיתרון היחיד שיחזיק מעמד אולי שנה שנתיים.

שסתום חדש מקורי מחירו בסביבות 1500-2000 שקלים.

איזה כייף לי :)

פורסם

ישנם מספר סיבות עיקריות שבגללן שסתום EGR מפסיק לתפקד בצורה תקינה והם:

1. נשמי מנוע סתומים, מפריד שמן תקול.

2. נסיעה עם כמות שמן עודפת.

3. שימוש בשמן בעל איכות יירודה.

4. גומיות שסתומי פליטה שחוקים.

5. נסיעות דחופות וקצרות בעיקר במזג אוויר קר.

6. תקלה במחשב ניהול מנוע או 'באג' בתוכנה כפי שקרה ב-OPEL.

7. ברכבים המצויידים בטורבו שחיקה של המיסבים עלולה לגרום לסתימה של שמן בצינור ההחזרה.

פורסם

וואו, תודה על התשובה הפרטנית.

במקרה שלי, 1, 4 או 6 אולי תופסים, אולם אין לי דרך לדעת.

5, מאידך, עשוי היה לבוא בחשבון בזמן שהתקלה צצה או בתקופה די ארוכה שקדמה לה.

פורסם

תחליף את השסתום באחד חדש וטפל במנוע לפי הספר. בשלב מסויים שסתום תקול עלול לגרום לכיבוי מנוע בזמן עצירה ועוד שלל בעיות.

• תוכן חדש...