Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה זה הקטע הזה, "מתחייב בבדיקה"?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4671 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לוקח את הסיכון.

חבר'ה, ברור לכם שמדובר ב-500 שקל, כן?

קצת פרופורציות.

שאלה לי אליך, נגיד והקונה לקח את הרכב שלי לבדיקה, ואכן היתחייבתי לו על הכל כי באמת לא ידועה לי בעיה כלשהי ברכב, ובאורך פלא מצאו בעיה, ואני כמו שהיתחייבתי שילמתי את סכום הבדיקה.

עד כאן בסדר נכון?

יופי, אחרי יומיים הגיע עוד קונה, סיפרתי לו הבעיה שנמצאה ברכב במכון הבדיקה, ונגיד ואותו קונה מחליט לקחת את הרכב בכל זאת לבדיקה במכון אחר ושם עולים על בעיה אחרת,אז כמובן שאצטרך לעמוד שוב בהבטחתי לא כך?

אתה יודע טוב מאוד שהמצב שאני מתאר יכול לקרות עם המכונים שיש לנו בארץ,וזה שבשבילך 500 זה ככה בקטנה, אז יש אנשים שבשבילם זה ממש לא כך ועובדים קשה מאוד עד שמרוויחים אותם, וראית באיזו קלות זה יכול להפוך לכפול מ500 שקל ויותר.

• תגובות 89
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בדיוק. זה 500 שקל רק אם הבנאדם הראשון קונה או שהבאים אחריו מסתפקים בבדיקה המקורית. מה תעשה אחרי 4 אנשים? ו10? אתה רוצה לקנות? בבקשה - כל מה שמעבר זה עניין שלך ושל הארנק שלך בלבד.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

לדעתי העניין של התחייבות בבדיקה הוא רק עצה שאנשים אוהבים לתת. במיוחד עצות שאין לנותן מחוייבות לעמוד מאחוריהן.

מה 'כפת להם - הם לא הקונים, הם לא יצטערו אם מתפספס רכב במצב טוב.

תכלס - קשה מאוד מאוד למצוא מוכר שיסכים לתת התחייבות כזו.

מי שחווה עסקה כזו עם התחייבות המוכר - שיבוא ויספר. אני מניח שיהיה מקרה וחצי מבין הכמות הגדולה של עסקאות הרכב.

בשביל רובם הגדול של הקונים, בדיקה במכון או במוסך מתמחה היא הדרך היחידה לקבל חוות דעת מקצועית.

צרכן טוב ששבא לקנות מוצר שאינו בקיא בבדיקתו, וגם מי שמבין בנושא יותר מהממוצע - כדאי שישריין תקציב לבדיקת 2-4 כלי רכב.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם
אני דורש מהמוכר את מה שאני דורש מעצמי (ואפילו פחות - אני לא דורש התחייבות על גיר ומנוע).

אני מתחייב על משהו שאני טוען שאני יודע. נראה לי טריוויאלי.

גם כשאני רוכש טלויזיה, היצרן אינו יודע שלמכשיר לא יהיו תקלות במשך שלוש שנים ובכל זאת מעניק "אחריות".

ואיך בדיוק דפקתי אותו?

בכמה שניות שבהן הוא הוסיף "מתחייב בבדיקה" בזכרון הדברים שלו איתי?

אתה עושה צחוק?

ועל מה האחריות? על חלקים פגומים - לא תקלות של בלאי או ״תאונות״. הטיעון שלך לא מחזיק מים.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
שאלה לי אליך, נגיד והקונה לקח את הרכב שלי לבדיקה, ואכן היתחייבתי לו על הכל כי באמת לא ידועה לי בעיה כלשהי ברכב, ובאורך פלא מצאו בעיה, ואני כמו שהיתחייבתי שילמתי את סכום הבדיקה.

עד כאן בסדר נכון?

יופי, אחרי יומיים הגיע עוד קונה, סיפרתי לו הבעיה שנמצאה ברכב במכון הבדיקה, ונגיד ואותו קונה מחליט לקחת את הרכב בכל זאת לבדיקה במכון אחר ושם עולים על בעיה אחרת,אז כמובן שאצטרך לעמוד שוב בהבטחתי לא כך?

אתה יודע טוב מאוד שהמצב שאני מתאר יכול לקרות עם המכונים שיש לנו בארץ,וזה שבשבילך 500 זה ככה בקטנה, אז יש אנשים שבשבילם זה ממש לא כך ועובדים קשה מאוד עד שמרוויחים אותם, וראית באיזו קלות זה יכול להפוך לכפול מ500 שקל ויותר.

בפעם השנייה אתה כבר לא מתחייב.

מבחינתך הרכב עבר בדיקה, וכל בדיקה נוספת זה על הקונה.

אני לא מזלזל ב-500 שקל.

אני קונה ב-500 שקל האלה (שישולמו רק אם שלדת הרכב תימצא לא נקייה) קונים רציניים יותר.

פורסם
אז בעצם הטענה היא שכל מכוני הבדיקה משקרים ומנפיצים דברים

נכון מאוד, הם שקרנים מכסת"חים וגם צבועים.

סיפור שקרה לי:

הגולף הקודמת, עברה שיפוץ גיר מלא אצל ספי חודשים ספורים לפני מכירתה.

הגיר תפקד כמו חדש, וגם נראה כמו חדש ללא הזעות/נזילות.

והיה עדיין באחריות אצל ספי.

הבוחן המנוול, אמר בע"פ לקונה "הגיר והמנוע עובדים טוב והרכב שמור"

אולם, בטופס רשם את הכסת"ח הרגיל "נקישות" "בלאי דסקיות"(כאילו שהוא יכול לראות את הדיסקיות).

"הזעות" גם בגיר וגם במנוע.

כל הטופס חוץ ממערכת החשמל והצמיגים, איקסים.

מזל שהקונה אשר נבהל מהאיקסים בטופס, שמע לעצתי.

והלך, למוסך רון אשר אמר לו את מצבו האמיתי של הרכב.

(בסוף הגולף נמכרה במחיר מחירון מלא).

לדעתי זו טיפשות מדרגה ראשונה להתחייב בבדיקה.

חוץ מזה, את המכוניות המודרניות של היום המכונים הפרימיטיביים האלו

לא יכולים בכלל לבדוק כהלכה, היות והם לא מתחברים למערכות הרכב

איך הם, יכולים לחוות דעה על מערכות הצתה/הזרקה של רכבים מודרניים

ללא התחברות למחשב הרכב?

פורסם

לדעתי במקום לבלבל את השכל עם התחייבויות עדיף פשוט לספר את כל האמת - איפה טופל, מה לא בסדר, מה צריך תיקון, איפה יש שריטות, ומה מצב השלדה/צבע/תאונות וכו'.

בארבעת השנים האחרונות מכרתי 4 רכבים (שלי ושל אשתי), ובכולם הראשון שהגיע הוא זה שקנה - ולא בכדי.. הייתי שקוף לחלוטין ותיארתי להם את מצב הרכב עד הבורג.. לכן הבדיקות רק חיזקו את דבריי!!

לא כולם חייבים להתנהג כך, אבל רבאק למה לשקר לאנשים ולסחוב אותם עד אילת בשביל אוטו שלא שווה כלום? לצערי הייתי קורבן לכזה מקרה.. (זה היה בחולון ולא באילת :-D)

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם
אני לא חושב שבשלדה יש את אותו פוטנציאל לאבחנות מנוגדות.

למה לא? מה שמעיכה קלה אצל בוחן אחד, יכול מאד להיות דפיקה רצינית אצל בוחן אחר. ההדיוט לא יבחין באף אחד מהם - תראה לו כיפוף מהיצרן ותגיד לו שזה מכה והוא יקנה את זה. אתה יודע לזהות פגיעת שלדה? אם כן - למה אתה צריך מכון? תמצא מוסך עם ליפט ותבדוק בעצמך, או תרים את האוטו עם ג'ק הידראולי.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
בפעם השנייה אתה כבר לא מתחייב.

מבחינתך הרכב עבר בדיקה, וכל בדיקה נוספת זה על הקונה.

למה? מה מפריע לקונה החדש לטעון שהבדיקה שאתה מציג לו מקומבנת ולדרוש בדיקה, עם התחייבות, במכון מטעמו?

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
למה לא? מה שמעיכה קלה אצל בוחן אחד, יכול מאד להיות דפיקה רצינית אצל בוחן אחר. ההדיוט לא יבחין באף אחד מהם - תראה לו כיפוף מהיצרן ותגיד לו שזה מכה והוא יקנה את זה.

אני יוצא מנקודת הנחה שהבוחן אינו הדיוט.

בכל מקרה, לא קרה לי שרכב שקניתי עם שלדה נקייה, נמצא עם שלדה פגועה כשמכרתי אותו.

אולי היה לי מזל.

אתה יודע לזהות פגיעת שלדה? אם כן - למה אתה צריך מכון? תמצא מוסך עם ליפט ותבדוק בעצמך, או תרים את האוטו עם ג'ק הידראולי.

אני עושה זאת כשאני הקונה (כפי שציינתי).

כשאני המוכר, הקונה לפעמים צריך מכון.

למה? מה מפריע לקונה החדש לטעון שהבדיקה שאתה מציג לו מקומבנת ולדרוש בדיקה, עם התחייבות, במכון מטעמו?

הוא יכול לדרוש ואני יכול לא להסכים.

מדינה חופשית.

אני לא המוכר האחרון עלי אדמות, והוא לא הקונה האחרון עלי אדמות.

אני באמת לא מבין ממה אתה עושה עניין.

בכלל נראה לי שחלקכם פוסט טראומטיים :)

צריך לזכור שרוב קוני הרכב ורוב מוכרי הרכב בשוק הפרטי בסך הכול רוצים לבצע עסקה הגונה.

לא כולם רוצים לדפוק האחד את השני.

כן, אפילו בישראל.

בדרישתי להתחייבות לשלדה מצד המוכר אני מקטין את הסיכון ליפול על מניאק.

מקטין ולא מונע, שכן מה כבר אני אעשה אם הוא לא ישלם על הבדיקה כפי שהתחייב?

אני הרי לא אתבע אותו.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אף אחד לא רוצה לדפוק אף אחד. מי שמתחייב בבדיקה יוצא שדופק את עצמו כשמדובר בקונה שלא מבין עניין ומאמין לכל מילה בטופס הבדיקה.

אתה יכול להתחייב רק על מה שאתה יודע - שכשהרכב היה בבעלותך לא עבר תאונות (אם זה אמיתי).

אתה יכול לומר שהמנוע עבר טיפול אחרון בתאריך X ושלא ידועות לך תקלות ובעיות. אם יש, תגיד לקונה מה שאתה יודע.

אבל להתחייב בזה על טופס בדיקה שמראש ידוע שיצא מלא תקלות?!

כשמוכר מתחייב שהכל בסדר ובפועל יש ליקויים (תמיד יהיו ליקויים) זה רק מוריד מהאמינות שלו בעיניי הקונה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

חברה הייתי חייב להקפיץ את הנושא, ראיתי עכשיו בפורום ״יעוץ לרכישה״ בחור שלקח לבדיקה הונדה סיויק שנת 2004.

עזבו שכל הבדיקה איקסים ואכן יכול להיות שהרוב מוצדק, אבל מה שיעצבן אותי ממש הוא שבקוביה של ״העברת כוח״ שמתייחסת לתיבת ההילוכים סומן איקס, ובהערות בצד לא נרשם נקישה בעת ההעברה, ההעברה לקויה, דפיקות,לא נכנס חלק וכו׳, מה שהיה רשום ״תיבת הילוכים אוטומטית אין אחריות על הגיר״ נו באמת מה זה אם לא כיסוי תחת של מכון הבדיקה?? למה הוא היה צריך לסמן אריק ליד הקובייה של תיבת ההילוכים?? וזו סתם הדגמה קטנה לכיסוי תחת של מכוני הבדיקה, למה הוא היה צריך לסמן איקס ליד הקובייה של העברת כוח זה מחרפן אותי.

פורסם

אני מאמין שמדובר באחת מתוך כמה תוכנות של מכוני בדיקה שמדפיסה דו"ח והם לא יודעים להגדיר אותה כמו שצריך, כלומר למחוק את השורה של 'תיבת הילוכים'.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

בדיקה צריך לדעת לקרוא.

מכון בדיקה מאוד מכובד אמר לי בפה מלא (לא המכון, הבעלים...) שברכב מתחת לשנת 2011 הוא רושם אוטומטית נקישה בשילוב הילוכים כדי למנוע בעיות בעתיד.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

לא נכנס ברשותכם לענין הזה שוב. מספיק נטחן הסיפור הזה בעבר, לרבות על ידי. רק שתי הערות :

1. ל"נקישות בתיבת הילוכים" ו"נוזל הילוכים כהה" שהם לזכרוני מינוחים כמעט סטנדרטיים, בלי קשר למצב תיבת ההילוכים שיכול גם להיות מצוין, יש גם "קלאץ' מפריד גבוה", בתיבות הידניות, שהוא כמעט ערובה למצב קלאץ' פנטסטי ונדמה לי, אם כי במידה מעט פחותה, "קושי בהעברת הילוכים". בקיצור אף אחד לא מקופח.

2. בלי קשר לענין הזה של עלות הבדיקה ועל מי תחול, בדיקה צריך לעשות, לא בגלל שהיא מגלה מצב אמיתי נתון, היא פשוט נקודת מוצא לא רעה להורדת כמה לירות מהמחיר ובכל מקרה הרבה יותר ממחיר הבדיקה עצמה.

• תוכן חדש...